Robin Hood 3967 Napisano Avgust 8, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Evo nema 10 minuta kako sam imao interesantnu situaciju u saobraćaju, pa bih to da podelim sa posebno manje iskusnima. Vraćam se sa posla i hoću da iz J. Gagarina skrenem u Gandijevu ulicu (preko puta OMV pumpe). Pošto volim da ispoštujem ok vozače, ja koji sam u desnoj traci i hoću da skrenem u desno u Gandijevu, puštam neku babu da se uključi iz srednje u desnu jer je propisno dala migavac i naravno niko neće da je pusti. Pošto baba okleva, usporio sam i vozim levom stranom svoje (desne) trake. U tom momentu mi sa desne strane iskače lik sa Kliom i opušteno me, u mojoj traci, obilazi sa desne strane! Naravno, sredi porcija od mene ali nisam preterano hteo da ga malerišem jer je vozio dete pozadi, mada i zbog jedne druge činjenice zbog koje sam se i odlučio da ovo pišem. Tip nije bio bezobrazan! On ustvari nije imao pojma šta je uradio i gde je pogrešio! Većina vozača automobila i ne kapira da motocikl gabaritno treba da se računa kao bilo koje vozilo. Na moje kenjanje pored prozora, on je bio potpuno zabezeknut i nije mu bilo ništa jasno. Sad bi me pitali šta sam ja radio na levoj strani trake. E pa moj problem šta sam tamo radio, on ne sme da me pretiče u mojoj traci i ako to de facto može da izvede! Savet: Čuvajte se svega i svačega! Ne samo bahatih vozača, čuvajte se apsolutno svih jer u globalu pojma nemaju kako da se ponašaju prema motociklistima. Nije ovo bila nikakva opasna situacija ali potencijalno može biti. Očekujte nemoguće, zverajte na sve strane i nervirajte ih što više sirenom. Ajd' uzdravlje 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Avgust 8, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan haha . Ti si car, majke mi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod situacija i male dece pazi ovo: Idem sa devojkom motorom i ulazim u krivinu (sa nekih 50-ak). Krivina je na desno a ne vidi se nista od rastinja. U sred krivine skretanje na levo. Od jednom primecujem lika kako ide meni u susret u mojoj traci a dete za volanom u krilima (do 5 godina). Naglo kocim i stajem, on prolazi ispred mene i skrece. Krenem za njim lagano i kada sam ga pitao zna li sta je uradio, odgovor je: pa ja skrecem, imam pravo da udjem u suprotnu traku kada skrecem Vidim da lik ne voli motoriste i u skladu sa tim mu kazem: Pun saobracaj ludaka na motorima. Srecom nisam danas jurio inace bih ti prosao kroz soferku i kroz dete koje drzis za volanom. Tu se lik sledio, izvinio se sa "nisam te video" i pozvao na kafu. JBG moras da ih istraumiras malo jer za tvoj zivot ne mare... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 8, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Druzhe i nije mnogo pogreshio. Jel su te uchili na polaganju da idesh uz levu ivicu kad hocesh levo i uz desnu kad hocesh desno? Shta se vozish gde ne treba pa se sad chudish. Ja bih te isto obishao. Odesh u levu stranu svoje trake da bi nekog pustio i otishao desno. I to pushtanje kad si na motoru, jako pametno, bice neodluchna baba pa kad ti izgubish strpljenje i dodash gas ona ima da te otrese. Koliko vi ne znate da vozite a sve vam smeta chudo jedno. P.S. Vozite po sredini i ne dajte priliku kretenima da mogu da vas izguravaju i obilaze, jednom neko nece lepo da proceni pa ce isto da vas zakachi i da se prospete bezveze jer ste nekome dali priliku kome se zhuri vishe nego vama. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 8, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ti bre Boki ne znaš gde je Kragujevac, a ne pravila saobraćaja Stvarno nemam šta drugo da ti kažem. A ti vidi pa me obiđi sa desne, motam se ja po BG-u... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 8, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ti bre Boki ne znaš gde je Kragujevac, a ne pravila saobraćaja Stvarno nemam šta drugo da ti kažem. A ti vidi pa me obiđi sa desne, motam se ja po BG-u... Dodji u KG gde voze 10x gore nego u BG-u pa vozi uz razdelnu liniju. Taxisti bi te omlatili prvi dan. Samo tako nastavi, nauchicesh na najgori nachin. Ne znam ni kako si polozhio a da vozish uz razdelnu liniju da bi pustio babu i onda skrenuo desno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Avgust 8, 2011 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan jbt gde god krenes na forumu, kad tamo tucha i svadja... ljudi, koji vam/nam je? Hitno svi na domaci but i guz da se smire zivci 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 8, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan jbt gde god krenes na forumu, kad tamo tucha i svadja... ljudi, koji vam/nam je? Hitno svi na domaci but i guz da se smire zivci Vidish da chovek ne zna osnovna pravila saobracaja i ja hocu da mu pomognem a on mi kazhe da ne znam gde zhivim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Avgust 8, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Većina vozača automobila i ne kapira da motocikl gabaritno treba da se računa kao bilo koje vozilo. ne sme da me pretiče u mojoj traci i ako to de facto može da izvede! Vozim motor i mislim da ne treba da se računa kao bilo koje vozilo. Samo treba paziti da ne ugroziš sebe i druge. Ako ima mesta i ako te taj pored koga se provlačiš vidi, samo gas. Na severu Italije me je oduševilo što svi računaju na motore i na to da se provlačiš, ali se isto tako i oni provlače pored tebe ako daviš. Samo gasss. I sve je OK i nisam imao neprijatnih situacija. Moj savet bi bio da u Srbiji niko ne pokušava biti kavaljer na motoru. Propuštanje pešaka i OK vozača je super u kolima, kombiju, kamionu, ali nikako na motoru, pošto u gradu puno opasnosti vreba otpozadi i može lako neko da "prođe kroz tebe" dok si ti fini i propuštaš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 8, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan @Boki (skretanje kod Batočine ) Nisam rekao da sam vozio uz razdelnu liniju, rekao sam da sam bio levo u svojoj traci. To što je reno klio prošao sa desne strane ne znači da sam vozio uz samu liniju ili seoskim uzanim putem nego novobeogradskim bulevarom. NE SME DA ME OBILAZI SA DESNE! @slaninar Vidi, nisam mislio da motociklisti treba da se ponašaju kao i bilo koje drugo vozilo nego da vozači drugih vozila treba da se ophode prema motoru kao i prema bilo kojem drugom vozilu. A uvek ću da propuštam korektne učesnike u saobraćaju i naravno pešake 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 8, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme on al' zabole ga ako mozhe. Ne smesh ni ti uz levu ivicu ako necesh levo Vozish po sredini i uskratish mu mogucnost da ti napravi sranje, to je najbolje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Avgust 8, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan @slaninar Vidi, nisam mislio da motociklisti treba da se ponašaju kao i bilo koje drugo vozilo nego da vozači drugih vozila treba da se ophode prema motoru kao i prema bilo kojem drugom vozilu. Ma ne treba. Samo nek proolaze ako imaju mesta i ako me neće zakačiti. A uvek ću da propuštam korektne učesnike u saobraćaju i naravno pešake Svaka tebi tvoja čast. Ja se previše plašim u gradu da bih vozio sporije od kola iza sebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan na motoru imam pistalicu 90db jacine vezanu za zmigavac i cim zapocnem bilo kakvo obilazenje i skretanje radi radnju,za sada se u nekoliko navrata pokazala dobra jer krenu neku radnju i kao "otkud ti"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
safet su 155 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: SUBOTICA Prijavi odgovor kao problematičan ma nevredi ni da staviš brodsku sirenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, pa to je kao kad bi na nekom auto forumu neko napravio temu kako ga je motociklista obišao sa desne strane. Ili grešim? Mislim ako si mu ostavio prostora da te obiđe i on je to uradio čemu ljutnja? 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chengelle 30 Napisano Avgust 8, 2011 U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd-Jagodina Motocikl: Honda Cbr1000F (autobus) Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuu.........strasna situacija!!!!!!!!! Nenade mora da si se mnogo uplasio ....posto toliko posvecujes paznje jednoj glupoj situaciji,koje se desavaju svakodnevno,bezbroj puta!!!!! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OpFor 225 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd (Banjica II) Motocikl: V-Star 1100 Silverado Prijavi odgovor kao problematičan Od raznih auto-experata i Dzeremi Klarksona to i mogu da ocekujem, ali mene nerviraju ovi 'nasi' koji ti prozuje sa desne strane. Par puta mi se desilo da me skoro ocesu, vide da je motor pa kao ima mesta - ne kapiraju da vozim sredinom trake jer poneki motori mogu da budu i malo gabaritniji. Najvise se plasim potencijalnog topic-a 'blue on blue' kako se to kaze strucno, tj. da bijemo po svojima. (pu-pu, da se pomerim sa mesta...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Avgust 8, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan NE SME DA ME OBILAZI SA DESNE! Tvoja greska je da sto si se pomerio levo, covek je verovatno mislio da hoces da ides levo.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 8, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme on al' zabole ga ako mozhe. Ne smesh ni ti uz levu ivicu ako necesh levo Vozish po sredini i uskratish mu mogucnost da ti napravi sranje, to je najbolje. E pa Boki, upravo je to poenta. Zabole ga! Ja sam išao malo levo jer sam se provlačio između kolona. Auuuuuuuu.........strasna situacija!!!!!!!!! Nenade mora da si se mnogo uplasio ....posto toliko posvecujes paznje jednoj glupoj situaciji,koje se desavaju svakodnevno,bezbroj puta!!!!! Ja sam napisao da mi nije strašna situacija, da je on mene namerno i bezobrazno obišao sa desne strane ne bih ništa pisao. Poenta je da on nije imao pojma da radi nešto što ne treba. Ja ti garantujem da kod početnika naglo pojavljivanje automobila sa desne strane može da izazove (negativan) preživljavački instinkt cimanja kormana u suprotnu stranu i ne daj Bože pada pred saobraćaj u traci pored. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad_dj 305 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha fz1 Prijavi odgovor kao problematičan Gore opisana situacija je krajnje ... nemam reči a da ne uvredim autora teme. Meni je danas golub proleteo pored glave i zgazio sam jednog vrapca... bilo je strašno... mladi vozači pazite se goluba ubica i vrabaca samoubica... Ti si danas odmarao, nisi vozio ))) . 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Avgust 8, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Gore opisana situacija je krajnje ... nemam reči a da ne uvredim autora teme. Meni je danas golub proleteo pored glave i zgazio sam jednog vrapca... bilo je strašno... mladi vozači pazite se goluba ubica i vrabaca samoubica... Ti si danas odmarao, nisi vozio ))) . izbrisali su mi post ali nema veze... Stvarno sam danas vozio (naterali me mangupi) i dva puta prošao kroz jato vrabaca, jednog sam i likvidirao, sva sreća točkom. Leteli su baš nisko na maksimum pola metra od zemlje.. Naleteo sam i na jato prepelica koje su sva sreća poletele dalje od mene, osim jedne koja je je letela iznad puta, ali sam je pretekao sa unutrašnje strane (neki stariji model je bio u pitanju ). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 995 Napisano Avgust 8, 2011 Ol' dirty bastard, 633 postova Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas autom zamalo da pregazim babu! Al nisam jer sam prikocio,a ionako sam vozio 30. Prilazim raskrsnici,baba sa desne strane...ide mi auto u susret!!(muzika iz otpisanih) Znaci ili da prikocim ili da je gazim(baba ide pesaka i hebe joj se sto prilazim od pozadi)...i tako ja prikocio... Bilo je bas cupavo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 8, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu, sve zajebani eraši okolo... Ja sam svoju poentu izneo, a to je da novajlije treba da se paze jer vozači automobila ne znaju kako da se ophode prema motociklistima. Nisam ni jednom rekao da sam bio u nešto kritičnoj situaciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4199 Napisano Avgust 9, 2011 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kako rekoste, ne treba biti džentlmen sa motorom. Stanem juče na semfaru po navici skroz desno ostavljajući levu stranu nekom ko ide levo. U pitanju je jedna kolovozna traka al šira. I lik sa autom-BMW gas i na desetak santimetra od mene polazi paralelno sa mnom pravo a po iskustvu, oni koji nam dolaze u susret prelaze na našu stranu idući levo i lik me polako zatvara, ja po gasu, odižem malko točak i tutanj. Očigledno ostavljanje slobodnog prostora vozače auta mami da se uvuku i čak trkaju što im treba uskratiti jednostavnim zauzimanjem što više prostora makar i postavljanjem ukoso. Više nikom ne ostavljam mesto. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad_dj 305 Napisano Avgust 9, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha fz1 Prijavi odgovor kao problematičan izbrisali su mi post ali nema veze... Stvarno sam danas vozio (naterali me mangupi) i dva puta prošao kroz jato vrabaca, jednog sam i likvidirao, sva sreća točkom. Leteli su baš nisko na maksimum pola metra od zemlje.. Naleteo sam i na jato prepelica koje su sva sreća poletele dalje od mene, osim jedne koja je je letela iznad puta, ali sam je pretekao sa unutrašnje strane (neki stariji model je bio u pitanju ). Ja sam na stazi u nedelju naleteo na jato vrabaca, srecom pred prvu krivinu pa sam uspeo da ukocim .... taman sam vas nahvalio kako ste na sve mislili, a vi zaboravili najvaznije - Strasilo @djunta: ma u pravu si potpuno, kakvo propustanje na motoru pa jos u gradu...oni su jaci, a mi smo brzi pa treba to i da koristimo... ja propustam motore kada vozim kola, na motoru osim pesaka ne propustam nikoga i to je pravilo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...