Goxy M 2 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja sipam svo vreme ullje 15w50 Bardahl inace to ti je tzv "VAZDUSNO ULJE" ili ti ulje za vazdusare...mnogo bolje se pokazalo nego motulovo,jer nemora da znaci da ako pise u knjizi to moras da sipas.. To ulje sto ti je u njemu namenjeno je za vece temperature jer motor vazdusno hladjen radi na 160-170 stepeni dok motori vodeno hladjeni na 96...Sipaj to ulje,tople preporuke od mene i FICA TOCAK SERVISA Hvala druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam presao na motul 5000 10w-40 oko 700km,i menjac je vec postao tvrdji nego sto je bio sa onim starim koje je preslo mnogo vise(ler mnogo teze pogadjam,cesto zaglavi menjac pa moram da ga vratim u nizu brzinu,pa tek onda u visu itd),definitivno motor vuce malo losije,a cini mi se kao da ponekad cujem i neke cudne zvuke iz masine. Uglavnom ja cu sad da ga zamenim,iako je skoro novo,videcu da sad sipam bardahl,e sad el moze neko da mi da link koje je to ulje,pa da vidim da porucim preko neta,posto ga nisam video nigde po prodavnicama(jbg onda moram i postarinu da placam,ali samo ako je dobro ulje ne zalim,sa ovim motulom nisam nesto zadovoljan). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 24, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja sipam svo vreme ullje 15w50 Bardahl inace to ti je tzv "VAZDUSNO ULJE" ili ti ulje za vazdusare...mnogo bolje se pokazalo nego motulovo,jer nemora da znaci da ako pise u knjizi to moras da sipas.. To ulje sto ti je u njemu namenjeno je za vece temperature jer motor vazdusno hladjen radi na 160-170 stepeni dok motori vodeno hladjeni na 96...Sipaj to ulje,tople preporuke od mene i FICA TOCAK SERVISA Koliko kosta to ulje? I jel to PS ili sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko gde ima da se kupi osigurac prednjeg zupcanika!! I kako izgleda buduci da mi ga je izgubio mladji brat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja sipam svo vreme ullje 15w50 Bardahl inace to ti je tzv "VAZDUSNO ULJE" ili ti ulje za vazdusare...mnogo bolje se pokazalo nego motulovo,jer nemora da znaci da ako pise u knjizi to moras da sipas.. To ulje sto ti je u njemu namenjeno je za vece temperature jer motor vazdusno hladjen radi na 160-170 stepeni dok motori vodeno hladjeni na 96...Sipaj to ulje,tople preporuke od mene i FICA TOCAK SERVISA "Ваздушно" уље"? Овај термин морам да запамтим.... Већ на око 140 степени уље није ни за шта. Радна температура уља ти је, угрубо, од 80 до 120 степени. Дај бре, излопатај тему о уљима чији сам линк постављаоо већ два пута уза кратко време у овој теми. Не знаш нешто уо уљима, али делиш препоруке онима који знају још мање о томе. A осигурач ланчаника изгледа отприлике овако: Када је постављен где треба и фиксиран за ланчаник са два вијка, изгледа овако: Ако си га изгубио, сасвим лепо може да ти послужи сегер осигурач (или два комада, ако треба) одговарајућих димензија За њега постоји леп жљеб на вратилу... Када сегер ставиш где треба, изгледа овако. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blue King 25 Napisano Avgust 25, 2012 U prolazu, 46 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: honda cb 500 x Prijavi odgovor kao problematičan bravo majstore :care: :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Druze hvala ti,na ovoj slici se bas ne vidi jasno dali seger osigurac stoji unutar ove kanalice koju si slikao na slici broj 4 ili na predzadnjoj slici koju si okacio,da u talj zljem odma do Lancanika ubacim seger ili da ga nategnem do lancanika ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Чекај, па која би сврха сегера била, ако не би био у жлебу? И није искључено да ће ти, због њихове дебљине бити потребно два сегера. Ако нађеш пристојне сегере правих димензија, са довољно "меса", радиће то пос'о исто као и стандардни осигурач са два вијка. Иначе, између предњег ланчаника и вратила може да буде (и обично буде) мало луфта, Тако је на моторима оригиналних Хонди ЦГ, а тако је и на свим њиховим кинеским клоновима, какав је и на "Спиду". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconi 536 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750S Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da ce taj seger bas posluziti, jer onaj fabricki osigurac nakon sto nalegne na zljeb zasrafi se za lancanik kako isti ne bi mogao da seta duz vratila. Makar je tako bilo na mom Exceed-u. U principu ,kada bi se stavio seger umesto originalnog, lancanik ne bi imao gde, ali po nekom mom misljenju to bi bilo samo kratrkotrajno resenje, jer bi na duze staze moglo doci i do krivljenja i pucanja prvenstveno osiguraca, a onda i lancanika i vratila jer lancanik ne bi bio fiksiran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozes da mi kazes koja je dimenzija ovog segera sto je na slici,jer nemam subler da izmerim tj imam ali sam ga polomio pre par meseci nebitno...samo da mi kazes a onda cu da odem da kupim seger Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 25, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto nebi lepo pitao nekog servisera i kupis, zivis u BG i ne mozes da nadjes. Na tvom mestu nebih to budzio jer moze svasta da se desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 25, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da ce taj seger bas posluziti, jer onaj fabricki osigurac nakon sto nalegne na zljeb zasrafi se za lancanik kako isti ne bi mogao da seta duz vratila. Makar je tako bilo na mom Exceed-u. U principu ,kada bi se stavio seger umesto originalnog, lancanik ne bi imao gde, ali po nekom mom misljenju to bi bilo samo kratrkotrajno resenje, jer bi na duze staze moglo doci i do krivljenja i pucanja prvenstveno osiguraca, a onda i lancanika i vratila jer lancanik ne bi bio fiksiran. Да само знаш колико мотоцикал великог дијапазона снага има ланчаник осигуран само сегером. Конструисање ланчаника који имају луфта на овој машини од стране Јапанаца (иако су могли да направе и нешто фиксно) и пракса са много Кинеза са тим лабавим ланчаником није показало негативне последице по ланчанике и вратила. Ни стандардни осигурач са вијцима не оставља ланчаник без мање или више луфта. Ако долази до кривљења, пуцања или нечег заквог, ја бих рекао да је узрок што ланчаници нису у истој равни. Када је све у реду, проблема са тиме не сме да буде. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daruga 141 Napisano Avgust 25, 2012 Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: obrenovac,zvečka Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo juce mi se poklopile dvojke...ko velim daj da uslikam zanimljivo je... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zorge znaci,da udarimo zavrsnu rec...Mogu slobodno da stavim seger osigurac,ako u slucaju da nenadjem osigurac prednjeg lancanika ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci mogu slobodno da stavim seger osigurac,akon enadjem originalni osigurac,za prednji zupcanik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 26, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Можеш два да ставиш јер је један сувише узак. Тај савез за сегере сам покупио на једном форуму, у дискусији где је један лик изашао са сликама и примером како он има ланчаник осигуран само сегером, за разлику под осталих са сличјним типом мотора, код којих је то решено осигурачем са паром вијака - http://www.moto.com.ua/forum.php?id=167485&page=276 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Avgust 26, 2012 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko prodaje ispravnu sajlu km sata za kiveja neka mi posalje pp... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja testirao potrosnju na mom speedu,i ispala je oko 2.45l na 100km. To je sve gradska voznja,ponekad i sa suvozacem,a ja ga ne vozim ko penzioner(cuvam ga,gledam da ga ne maltretiram nzm kolko,ali kad god se pruzi prilika pustim ga do 80-90,pa i do 100kmh,Smederevo je celo brdovito,znaci nigde ne mogu da odem a da ne prodjem neku uzbrdicu,a tu je naravno uvek pun gas,pa cesto preticem,i tu je pun gas itd). Mislim da bi potrosnja mogla da se smanji jos malo pazljivom voznjom(za cim naravno nema potrebe),ja sam stvarno preeeeeeeezadovoljan ovom potrosnjom,pa upaljac vise trosi Na otvorenom,pri konstantnoj brzini od nekih 80ak kmh ne verujem da bi isao preko 2.2-2.3l... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Avgust 27, 2012 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za vas ali ja skoro NIKAD ne odvrnem rucicu do kraja,nisam vozio druge kivejeve ali stvarno u preticanju ja nemam potreba da odvrcem gas do kraja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Avgust 28, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga bogami odvrnem,da mu malo ocistim garez,nista mu ne fali,njemu smeta da se dugo przi punim gasom u velikim obrtajima,kazu da tad oce da iskoci ventil(mada popravka nije nesto mnogo skupa,jedino sot treba da se skida glava),a ovo ostalo mu ne smeta,npr da mu ti na 5-6K odvrnes pun gas do 7-8K,i odma spustis... Kazem,nije da ga vozim penzionerski,ali gledam da ga cuvam kolko mogu,u mom interesu je da mi traje sto duze A i ti imas 150cc,imao sam ja 125 i 150 jedan pored drugog(onaj sto sam ja sklopio),i npr kad ga stisnes u visoke nije neka velika razlika izmedju 150 i 125cc,ja sam je jedva i osetio,ali iz niskih obrtaja onaj ima primetno vise snage,nekako je spremniji da povuce,dok se 125 vec malo muci i trazi veci gas dok ne ode u vise obrtaje,tako da je tebi preticanje sigurno lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan Da li se ikome od vas desavalo da vam motor trese-seta desno lijevo dok ga vozite ??? meni se to desava,rekli su mi da zategnem glavnu maticu onu ispod trapeza od volana...to sam uradio ali nije do toga,jer kad je jos zategnem onda je pretegnuto i tesko se okrece volan..isao kod nekog majstora i on mi gledao i provjeravao da li ima lufta negdje i kaze da je sve ok ,lezajevi svi ok...i na kraju je rekao da je do gume..i da kupim novu i da ce to prestat... ja mu nesto i ne vjerujem,jer mi se to nije ranije desavalo na istu gumu...sad da bacim 60-70 eura na gumu i da nije do nje..onda bi zapalio i nju i njega ( znam da moze da bude do gume,ali... neznam ) ja mislim da nedje ima lufta ili da je nesto poslo,jer kad ga dignem na centralnu stopu..i stisnem prednji kraj pud dolje i pustim volan da se sam vrati..tada mi volan i guma podrhtavaju-idu desno lijevo malo..a to u voznji je puno... a sve je ispravno ,vile ravne,amortizeri...e sad treba bit pametan i znat sta je???? ako je neko imao ovakakv problem,neka mi kaze sta je u pitanju da to rijesavam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam ja isti problem, to je NORMALNO da se volan trese kod speed-a. Stavim motor na centralni stender, upalim ga, okrenem guvernalu skroz levo i tise se cuje motor (obrtaji se smanje), pomerim guvernalu skroz desno, jace se cuje motor (obrtaji visi). Desava se to nekome, mislim da je u pitanju sajla gasa sto se steluje kod rucke, kao da se sajla zategne/opusti kada se pomera guvernala??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Није нормално ни на једном мотору да се тресе гувернал због лоше гуме или небалансираног или кривог точка. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 31, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan E pa na speed-u je normalno, kada vozis 70-80km/h i pustis guvernal on se trese i pomera, ne moze se voziti bez ruku na toj brzini. Ne znam sta ti vozis roki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AdrenalinSpeed 112 Napisano Avgust 31, 2012 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Herceg Novi Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S Prijavi odgovor kao problematičan E pa na speed-u je normalno, kada vozis 70-80km/h i pustis guvernal on se trese i pomera, ne moze se voziti bez ruku na toj brzini. Ne znam sta ti vozis roki... kako ne moze druze..sta to pricas...prije nego mi se pocelo ovo desavat opusteno sam mogao pustit volan i vozit koliko ocu...a ovo sad bas previse ljulja-seta desno lijevo..tako da i kad ga pustim strah me je da ne poljubim asfalt ) da li nekozna u cemu je problem ??? da li je neko mijenjao prednju gumu i koju je stavio i po kojoj cijeni ?? mislim da je prednja 2.75 - 18 mozda bi mogla doc i 3 ili 3.25 - 18 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...