Milos96 141 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci ti ga vec 10.000km vozis na motul 5100 i nije bilo nikakvih problema?Ako je tako sledeci put definitivno kupujem njega Slazem se da on nije za brzine preko 80,i ja sam zadovoljan kako sad ide,ali me kopka zasto se to dogodilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 15, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, novog sam kupio i samo 5100 sipao i sam servis radio, samo sam ga posle jedno 1500km odvezao da nasteluje ventile jet to jedino ne znam da uradim, ostalo sve ja radio. Nikakvih problema nisam imao. Ne znam ni ja sto sada nece da ide bar 110, kada znam da je isao 115. Sada kada je razradjen trebao je ici i vise, ali on suprotno radi, svasta. Razmisljam da promenim ulje sledeci put kada budem trebao da menjam, ali ne znam ni sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IKAA 1 Napisano Avgust 15, 2012 U prolazu, 16 postova Lokacija: Mostar Motocikl: keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz speedasi. .Posto su ovo masine zrakom hladene ipak bi trebali koristiti gusca ulja jer bolje stite klip i radilicu od viskih temperatura , jedino malo slabije pale zimi ali nista strasno Preporuka tvornice u mom prirucniku za speed stoji da koristim 3000 20w50 mineralno ili 7100 20w50 sinteticko a majstor mi kaze da vecina motora koje servisira koriste ovo 5100 15w50 i nije im se nista lose desilo pa tako ga onda i ja koristim i sve je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Avgust 15, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam knjizicu,ali vidim da je vise puta u ovoj temi receno da ide 10w-40,otkud sad 20w-50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 16, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan На овом форуму има толико корисних тема, као што је ова о уљима - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9392-koje-ulje-sipate-u-vas-motor/page__st__580 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano Avgust 20, 2012 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem mog Keewaya 150 za 500 jura sa ljude odavde. ko hoce nek se javi na poruke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 21, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi danas mi se desila mala nezgodacija,doduse nije nezgoda vise ljudska greska sto strane mene sto od strane fabrike Ja stavio motor na copavu nozicu i dok sam se okrenuo on lezi dole kao prebijeno kuce,,podigao sam ga sve super upalio naravno odmah se uvatio za glavu da nije negde izgreban ma za divno cudo nigde nista nije izgrebano,[a cak i oni tegici sijaju ko iz fabrike nigde ni linijice ko da je pao na dusek,i svilu. sve extra no nemoze to tek tako da prodje da bas bude nesto.prvo uzecu sutra brusilicu i isci copavu nevidim svrhu kad je kratka no da kazem ono glavno....to sam primetio par sati posle ovog incidenta..vozim ja vozim motor vidim non stop mi pokazivac goriva stoji na da ima 3/4 gorivaa pogleda urezervoar ono daj boze da ima 1/4 rezervoara,a gore mi pise da ima,a to sam primetio posto mi je motor skliznuo sa copave.....Cackao sam nesto malo ali sta da radim ne razumem se u ovakve stvari...Iskljucim kontakt,ukljucim on ugasi kazaljku spusti na normalno i digne kazaljku nazad-msm kad ja dam kontakt ona se vrati na 3/4 ,kad muckam rezervoar i motor levo desno,napred nazad kazaljka bi trebala da se pomera moja stoji kao zakovana,cim skinem sa kontakta ona se vrati na NULU....buduci da mi je dzek od rezerovara jako pristupacan i vidljiv probao sam da iskljucim i ukljucim kazaljka uradi isto kao i kad skinem sa kontakta...Iskreno ne razumem se u ovo nikako ko moja baba u BMW ov motor,i nemogu da spavam jer me zivcira to do malorpe sam se nervirao jedva sam odlucio da odem kuci pa da pitam ovde sta moze da bude to 04:00 je sada Dokaz da ljubav prema motoru nezna za granice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 21, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Па продужи постојећу ћопу, ако ти је њена дужина проблем. Нађи цев потребне дужине и истог пречника као та на ћопи, равно сецни ћопу на пола, убаци између ту твоју цевчицу, па све то послажи у парче L-профила да сва три комада цеви буду у линији, па завари. Где ћеш лакше? Ово за показивач нивоа горива - можда ти пловак у резервоару запиње за нешто после пада. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Avgust 21, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno plovak negde zapinje sto kaze Zorge,probaj da napunis pun rezervoar goriva cesto ume da se odglavi kad je pun. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 21, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da seces copavu, nego oseci sraf tjst skrati ga, sraf koji drzi copavu nogaru. Videces kada spustis copavu da ne moze skroz da se istegne jer mu smeta sraf koji ga drzi, odvrni ga i skrati, tako ja uradio i sada se ne bojim da ce pasti. Da seces i produzujes je gore od ovoga. Plovak ti se zaglavio izgleda pa muckaj rezervoar malo jace da se vrati ili kao sto kazu napuni ga celog da se digne plovak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 21, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ama nece ne vredi,ceo rezervoar sam bio skinuo odvio 2 srafa ispod sedista i muckaj muckaj muckaj muckaj nece ko da je upao u moravu ..Probacu da ga naspem punog pa vam javljam sta sam uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Avgust 21, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko dobrog majstora za Speed-ove iz Beograda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 21, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je plovak proradio nasuo sam ga punog on zavkovrnuo kazaljku u puno a copavu cu sutra da resim nabavljao dam danas materijal da produzim copavu,okacicu slike nadam se da ce vam se svideti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 22, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Чекај, чекај... Шта је фора са ћопом? Да ли је само кратка, па се моторче сувише нагне или варијанта да она не може довољно да се помери напред, да сигурно држи, као што ти пише Фоокус? Провери то о чему ти човек писао, па тек ако ни то не поправи стање, сеци и вари. Ситница за обратити пажњу: пошто ти је ћопа кружног пресека, ти повуци нечим оштрим равну уздужну штрафту у делу где ћеш да сецкаш, да ти та штрафта помогне правилно поставиш све те цевке за заваривање, да се не догоди да ти стопа ћопе после заваривања буде заокренута и не лежи добро на подлогу. Ако већ све то радиш, а долазиш у прилику да паркираш и на мекшој подлози типа трава, песак и слично, можеш и да увећаш ту стопу ћопе која се ослања на подлогу, да не пропада у њу. Искористиш неку округлу плочицу (или било какву без оштрих ивица) и завариш је или шрафом са упуштеном главом или торбаном или... сам одабери чиме, причврстиш за постојећу стопу ћопе. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 22, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je vec u temi, da je neko skratio sraf i bilo ok, tako sam i ja i nemam sada problema. Opruga kaci za duzi sraf i onda kada se motor malo pomeri copa se vrati i lupi od motor, kada sam skratio sraf i kada uspravim motor, copa i dalje stoji u spustenom polozaju. Mislim ako bi se produzila da nebi bio motor dovoljno nagnut na stranu da stoji, ali ti probaj. Nista te ne kosta da skratis sraf pa da vidis jesi zadovoljan, ako nisi ti budzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
transporter3 0 Napisano Avgust 22, 2012 U prolazu, 1 post Motocikl: zasad nista Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav "KIVEJOVCI" Imam par pitanja za vas.Zeleo bih da kupim keeway 125 cc,ali jos uvek nemam 16 godina (punim uskoro) niti sam upoznat sa pravilima polaganja. Uopste ne znam da li mogu da vozim keeway koji ima 11 ks ili neki 12 ks.Koliko kosta polaganje i koliko kosta registracija motora? Jeli skup za odrzavanje posto nemam neke pare da ga sam odrzavam.Msm zaradio bih ja nekako,ali ipak ne bi to bilo dovoljno . Iz prethodnih postova tj. sa prvih par strana sam procitao da su mu jedini problem gume,jer se pri velikim brzinama ne ponasa bas sigurno. Da li ce me startovati murija zbog oblika? posto u mom gradu svi voze skutere,nema par likova sa pravim motorima I posto je to kinez motor,i svi ste imali 2-3 godine pa ste nesto menjali,ja ga ne bih menjao...Bar tako mislim..*pa koliko bi godina izgurao majku mu??? Jel mu se vremenom smanjuje cena registracije? Molim Vas da mi odgovorite na sva pitanja, i da mi date neke savete sa kojima cu biti siguran da necu uzeti nekog pogresnog keewaya. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blue King 25 Napisano Avgust 23, 2012 U prolazu, 46 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: honda cb 500 x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav "KIVEJOVCI" Imam par pitanja za vas.Zeleo bih da kupim keeway 125 cc,ali jos uvek nemam 16 godina (punim uskoro) niti sam upoznat sa pravilima polaganja. Uopste ne znam da li mogu da vozim keeway koji ima 11 ks ili neki 12 ks.Koliko kosta polaganje i koliko kosta registracija motora? Jeli skup za odrzavanje posto nemam neke pare da ga sam odrzavam.Msm zaradio bih ja nekako,ali ipak ne bi to bilo dovoljno . Iz prethodnih postova tj. sa prvih par strana sam procitao da su mu jedini problem gume,jer se pri velikim brzinama ne ponasa bas sigurno. Da li ce me startovati murija zbog oblika? posto u mom gradu svi voze skutere,nema par likova sa pravim motorima I posto je to kinez motor,i svi ste imali 2-3 godine pa ste nesto menjali,ja ga ne bih menjao...Bar tako mislim..*pa koliko bi godina izgurao majku mu??? Jel mu se vremenom smanjuje cena registracije? Molim Vas da mi odgovorite na sva pitanja, i da mi date neke savete sa kojima cu biti siguran da necu uzeti nekog pogresnog keewaya. Hvala unapred! citaj sve i polako i bice ti toga dosta jasnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Avgust 23, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji Speed-ovci,danas sam postao ponosni vlasnik jednog plavog primerka 125cc. Imam jedno pitanje: U njega je sipano ulje bardahl 15w50. Dali da nastavim sa tim uljem ili mi preporucujete da predjem na neko bolje za speed-a? Ko moze da mi pogleda noznu kocnicu,prosli vlsanik je nije koristio pa je zaribala,a treba mi i klackalica menjaca,pa gde moze da se nabavi? Hvala u napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Avgust 23, 2012 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je vec u temi, da je neko skratio sraf i bilo ok, tako sam i ja i nemam sada problema. Opruga kaci za duzi sraf i onda kada se motor malo pomeri copa se vrati i lupi od motor, kada sam skratio sraf i kada uspravim motor, copa i dalje stoji u spustenom polozaju. Mislim ako bi se produzila da nebi bio motor dovoljno nagnut na stranu da stoji, ali ti probaj. Nista te ne kosta da skratis sraf pa da vidis jesi zadovoljan, ako nisi ti budzi. Ja sam skratio sraf i sad je dobro,jedino moze da bude zeznuto da zaboravite da vratite nozicu na gore dok krecete,dosta puta mi se desilo da zakaci jer zaboravim da je vratim gore.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<FOCUS> 69 Napisano Avgust 23, 2012 Zainteresovan, 824 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha pricaj mi o tome, ja sam jedno 50 puta zaboravio da vratim copu i krenem, kada cujem da struze od asvalt onda se setim da sam zaboravio da je vratim. Sada sam navikao da je vracam i kada krecem uvek za svaki slucaj pogledam jesam li je vratio. Cestitam na kupovini, da te dobro sluzi. i ja imam plavog 125. Inace sipam Motul 5100 10w40 koje mi i pise u papirima. Procitaj temu celu, meni nije bilo tesko jer me bas zanimalo sve vezano za motor kada sam ga kupio novog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha pricaj mi o tome, ja sam jedno 50 puta zaboravio da vratim copu i krenem, kada cujem da struze od asvalt onda se setim da sam zaboravio da je vratim. Sada sam navikao da je vracam i kada krecem uvek za svaki slucaj pogledam jesam li je vratio. Cestitam na kupovini, da te dobro sluzi. i ja imam plavog 125. Inace sipam Motul 5100 10w40 koje mi i pise u papirima. Procitaj temu celu, meni nije bilo tesko jer me bas zanimalo sve vezano za motor kada sam ga kupio novog. Hvala Procitao sam temu odavno,ali ne znam dali su kompatibilna ulja 15w50 i 10w40. Ovo 15w bi treblo da je mineralno,a 10w polu sintetika? Ako je tako onda moze. Tip koji je sipao ulje pre mene je rekao sintetika 15w50,a ono sto sam ja procitao ,sintetika je 5w,pa me to zbunilo pa zato i pitam,jer znam da posle sintetike ne moze polu sintetika. A posle mineralnog ulja moze polu sinteticko. Ispravite me ako nisam u pravu? I dali je dobro ulje Bardahl 15w50 za speed-a 125cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 24, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И опет линк за тему о уљима - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9392-koje-ulje-sipate-u-vas-motor/page__st__580 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Avgust 24, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko na prodaju klackalicu menjaca,i posto je? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja sipam svo vreme ullje 15w50 Bardahl inace to ti je tzv "VAZDUSNO ULJE" ili ti ulje za vazdusare...mnogo bolje se pokazalo nego motulovo,jer nemora da znaci da ako pise u knjizi to moras da sipas.. To ulje sto ti je u njemu namenjeno je za vece temperature jer motor vazdusno hladjen radi na 160-170 stepeni dok motori vodeno hladjeni na 96...Sipaj to ulje,tople preporuke od mene i FICA TOCAK SERVISA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Speed 35 Napisano Avgust 24, 2012 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Taman reshih jednu misteriju evo dodje druga,naravno opet mojom greskom,naime..uzmem ja da resim to sa copavom nozicom,reko ajde kad vec to rastavljam da skinem ceo lanac,i da ga onako temeljno operem da ga ostavim u nafti celu noc i da posle toga lepo ga namestim da radi kao doksa,ali eto oce me ko budalu ona stvar ...Dao ja burazeru da rastavlja 2 srafa na dekli,a ja odem do kuce on to sve skinuo razbucao,ostavio lanac u nafti,kad ono izgubio mi je OSIGURAC PREDNJEG LANCANIKA...nema ga kao da je upao u moravu,a ne znam ni kako izgleda ni sta ni gde nista nista...jer nisam video...Pa molim za Pomoc ako neko slucajno prodaje,ili sta god vec,ima neki predlog dobro ce mi doci jer ne znam gde da ga nadjem i da trazim prednji lancanik tj osigurac prednjeg lancanika..ako imate nesto javite mi na 069/157-2634..majstor mi nije tu..a mislim da nema ptorebe da cimam coveka zarad sitnice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...