Jump to content

Moto Zajednica

Keeway Speed 125/150

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

^^^ jel bolje salta nego kad si ga kupio? :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aha,al nije bilo samo do ulja...

nego i do sofera,ha ha ha :P :P :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

А зашто, ако вам је при руци, не пробате МОЛ-овa уљa за мотоцикле http://www.intermol.rs/sr/mol_u_srbiji/mol_maziva/ulja_za_vozila/ulja_za_motocikle/ ? Имају 10W40 за нормалне услове и 20W50 за кад упече звезда. Не знам цене, али верујем да су значајно јефтинији од познатијих брендова мото-уља.

• Професор, 332 postova
  • Motocikl: Ducati ST2 944

El nije problem da nam kazes tacnu oznaku i gradaciju,ja na onom linku ne vidim koje si ti sipao.

http://shop.motobike...ni/cat_858.html

El ga ima ovde?

Evo, nasao sam ga ovde!

http://motooprema.eu/sr/proizvodi/tehnicki_delovi/ulje_i_sprejevi/ipone/10.4

1moto3.gif

• Zainteresovan, 824 postova

El nije problem da nam kazes tacnu oznaku i gradaciju,ja na onom linku ne vidim koje si ti sipao.

http://shop.motobike...ni/cat_858.html

El ga ima ovde?

Evo, nasao sam ga ovde!

http://motooprema.eu/sr/proizvodi/tehnicki_delovi/ulje_i_sprejevi/ipone/10.4

1moto3.gif

Ovo je polusintetika, zar ne treba mineralno da se sipa?

Ne znam zasto mi je majstor kada sam kupio nov speed dao MOTUL 5100 10w40 polusintetiku, a ne 5000 10w40 mineralno. Mineralno kosta oko 600din, danas sam proverio po radnjama, a polusintetika 950din.

Kada je nov bio isao je 115km/h (bilo u njemu fabricko ulje mineralno), pa sam posle poceo da sipam polusintetiku i izgubio 15km/h krajnju. Da li se moze vratiti na mineralno sada, jer bih da probam ovo mineralno MOTUL 5000 10w40?????

Video sam malo ulja dole kod menjaca, kao da ispusta vremenom malo ulja, mozda za par meseci se vidi musavo, znaci nije da kaplje ili tak nesto. Da menjam na mineralno kao sto i kazu mnogi da treba mineralno da trosi speed?

• Професор, 332 postova

Ja sa ovom polu - sintetikom nisam imao nikakvih losih iskustava! Vozio sam ga letos i na dalje relacije: BG --> Paracin u cugu i nazad! 1moto3.gif

Savrseno radi! 1neznam.gif

Posledice ce doci kasnije ako je neko sipao pogresno ulje. Koliko vidim skoro svaki speed razlicito ulje (mislim prvenstveno na mineralno/sintetika/polusintetika). Nikako da se odlucim, ali 99% uzimam polusintetiku, jer je izmedju i zbog toga sto sam je uzimao i pre, tjst od kada sam ga kupio novog. Sto se tice proizvodjaca Motul ili Ipon, a gustina i viskoznost 15w50 ili 20w50 (jer sam koristio 10w40). Moram samo cene proveriti...

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: keeway speed 150

Otkad sam ga kupio sipam motul 5100 15w50 i nema problema osim manje krajnje brzine i potežeg starta ako je mašina hladna ali ga tada uvijek palim uz malo čoka....ništa strašno :)

Ako se neko misli mineralmo ili polusintetiku u speeda , udio sintetike u ovom ulje je 30% , tako da skoro svedno hahaha bar meni :)

Otkad sam ga kupio sipam motul 5100 15w50 i nema problema osim manje krajnje brzine i potežeg starta ako je mašina hladna ali ga tada uvijek palim uz malo čoka....ništa strašno :)

Ako se neko misli mineralmo ili polusintetiku u speeda , udio sintetike u ovom ulje je 30% , tako da skoro svedno hahaha bar meni :)

Haha a ja se bas odlucio za motul 5100 15w50 (980din). Pitao sam i za Motul 5100 20w50 ali je mineralno (bar kod mene u radnjama nema polusintetika).

Mozes li da kazes koja ti je krajnja i kako znas da je manja nego pre, sta si pre sipao ili ko vec pa je bila veca krajnja i koja je bila?

Sto se tice IPON ulja, ono je 1150din, skuplje od Motul-a.

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: keeway speed 150

Novog sam ga uzeo . Prvih 1500km motul 5100 20w50 mineralno da se mašina ispolira i otad 15w50(mijenjam ga na 3000km) zato što je zračnjak . Sad ide 100km/h a probo sam samo na kratko ( oko 200km) 10w40 , malo bolje pali na hladno i krajnja oko 10km/h veća ...nijanse. Rijetko prelazim 70 pa krajnja mi nije važna. :)

Ovo 15w50 u Mostaru je 21marku , a majstor kod kojeg ga kupujem uopće nema ipon ulja .

Nećeš pogriješiti ni sa jednim moto uljem kojeg staviš u speeda samo da služi za mokro kvačilo ,da nije full sintetika i mjenjaš ga na oko 3-4000 km .Nemože mu se desiti nikakav kvar , jedino ako je ulje falš.

Sipao sam do sada 10w40 i sada ide 100km/h, sada sam kupio 15w50 i ice mi 90km/h po tvojoj prici i iskustvu. Javicu vam kada promenio sta se desilo, treba jos jedno 500km sa starim da predjem pa cu menjati ulje.

• Svrati ponekad, 375 postova

Je li valja sipati u speed-a sintetika, polusintetiku ili mineralno ulje? I sa koje na koje se ne preporucuje prelaziti?

Nije mi tu flasica od ulja sto sam sipao, uvek sam sipao MOTUL 5100 10w40 pa ne znam koje je?

Hocu sada za promenu isto 10w40, ali CASTROL POWER 1 da kupim (po komentarima dobija se krajnja i bolje rade brzine, ne zablokiraju, a i moj je jednom isao 115km/h, a sada ide 100km/h), pa da probam... Samo ne znam da li mineralno, sintetika ili polu?

sipaj MOTUL 5100 4t 10-50w na svakih 3000 predjenih km i ne sekiraj se... :care: :care:

Na 3000 kilometara hahaha nemojte da trosite pare tako brzo!

Na oko 5-5.5 k km je ok da se promeni ako vozis normalno, a ako ga przis onda 4-4.5 k km.. 3.ooo km je bacanje para

I ja to isto tako mislim, ulje nije jeftino, kao novog sam menjao na 500km, 1000km, 2500km, 5000km i onda sve po 5000km treba da se menja. Ja sam promenio na 10000km, sada je 12000km i nesto, znaci jos 2000km minimum.

Moze li da se samo "proba" novo ulje nekih 10ak kilometara, pa da se staro vrati? Dobro da se iscedi dok se bude menjalo, a?

• Професор, 332 postova

Знате да релативно лако може да се постави филтер/хладњак за уље на ову машину?

Ja sam na netu vidjao neke modele za Spansko trziste od 250cc. 0takoje.gif Sa filterom i hladnjakom! 1moto3.gif

• Професор, 332 postova

Ja ulje menjam, otprilike, na svakih 5000 km! 0takoje.gif Ko ima viska para, moze ina svakih 3000km! 1lol.gif

Ko ima viska para ne verujem da ce da vozi kineza 1nanana.gif1lol.gif

He he! 0takoje.gif Slazem se u potpunosti! 1lol.gif

• Drug član, 3087 postova

Онај нови RKV са 200 кубика или како се већ зове, у Русији фабрички иде са хладњаком за уље, а има тај OHV мотор као и "Спид".

Ја мислим на накнадну прераду, да се на поклопцу главе направе изводи за уље, који се даље спајају са филтером и/или хладњаком за уље. Није тешко одрадити,само ако желите да чачкате постојећи поклопац или нађете једна резервни (што опет није тежак задатак).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja