LuckyVladano 5073 Napisano Jun 27, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege po strasti ka motorima, procitao sam malopre vest koji je postavio Nabiguzluk, http://www1.serbianc...-na-motoru.html i pade mi na pamet da bi mozda ovo, ili nesto bar slicno, mogli i mi, clanovi BJB-a, da uradimo, znaci da skupimo novac i doniramo motorcikl Hitnoj Pomoci. Orijentaciona cifra jeste velika, ali mislim da nije nedostizna. Osnovna ideja je bila kako je rekao Damir Okanovic iz Komiteta za bezbednost u saobracaju: "Motocikl će biti korišćen za crvene pozive, za teške saobraćajne nesreće i infarkt." Svi na zalost znamo ko je cesto zrtva u "teskim saobracajnim nesrecama", pa par minuta raniji dolazak lekara moze nekom od nas da spase zivot. Pretpostavljam da bi to moglo najlakse da se izvede u Beogradu, cisto zbog brojnosti clanstava iz BGD-a, a i ruku na srce, u BGD-u su najgore guzve. Ako bi skupili nesto manje para, mogli bi eventualno da kupimo bar motor i opremu. Mislim da je model koji je Galenika nabavila adekvatan potrebama. Najbolje bi bilo da prikupljanje novca organizuje "rukovodstvo" BJB-a. Svi predlozi, primedbe, korekcije ideje i sl. su vise nego dobrodosli! 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Jun 27, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kako su uspeli da sabiju 15.000 eur u stroma i opremu za vozaca ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jun 27, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je odgovor u onim bocnim koferima. Verovatno je unutra neka medicinska oprema tipa: portabl uredjaj za elektro-sokove ili nesto slicno i ostala neophodna oprema za lekara. A drugo, kazu da su tri vozaca prosla obuku. Znaci, 6x kaciga, jakna, pantalone, cizme, rukavice (po 3 kompleta za vozace i po 3 kompleta za lekare) motor je nesto oko 8.000 eu, oprema (verujem) po bar 500-ak po kompletu. Ne kazem da nisu malo naduvali cifru, ali ako su uracunali i med. opremu, i nije nemoguca. U svakom slucaju, ajmo da skupimo pare pa cemo saznati! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Jun 28, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Članova BJB ima preko 15.000, svako po € i eto donacije. Naravno, ne figurira celo članstvo, al bi zaista možda moglo da se nešto uradi. Moje mišljenje je da bi za grad bio odličan skuter koji je uz to još jeftiniji i brže bi se skupio novac. Takođe bi skuter zbog svoje lakše upotrebljivosti bio prihvatljiviji većem broju lekara. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8621 Napisano Jun 28, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Članova BJB ima preko 15.000, U kom svetu ti živiš? pa ne znam koji da je razlog, da pravim besplatan moto skup u hotelu na Zlatiboru, ne bi se skupilo hiljadu. A za nešto gde treba da se zapne par stotina je realna cifra. Mnogi su jaki na tastaturi. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Jun 28, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne budemo probali, necemo znati jesmo li jaki samo na tastaturi ili i na delu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8621 Napisano Jun 28, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste nekada učestvovali u nečemu? Ja jesam dosta puta i učestvovaću još. Jedino okupljanje vredno pomena po brojkama je Moto deda mrazovi, i tu cifra ne dostiže 200, sve ostalo je u brojkama od nekoliko desetina. Ovim ne omalovažavam akcije i celokupan trud već ukazujem na realnost. Pa naprave se dve žurke, pa ne bude sto ljudi na drugoj. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Jun 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije tesko da odvojim i 10 evra, a ne evro ili dva. Sa druge strane i nisam, bar ne zvanicno clan AMS-a. Mislim da je lakse do banke (ili kompa )pa evric sa racuna na racun, nego na zurku. Aman, ima bajkera koji rade po ceo dan, pa ne mogu da voze po 200 km na zurke... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 28, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ideja o motoru za hitnu pomoć nije loša, ali mislim da bi ovo trebalo da zaživi pre nego se mi upustimo u tu priču. Mislim da je ovo ingerencija države, baš kao i policijski motori. Ne vidim koja je razlika da li skupljamo pare za motor ili kombi za hitnu pomoć. Možda će motor pre stići, ali je pitanje da li će imati svu potrebnu opremu za intervenciju, a o prevozu povređenog da ne govorimo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Jun 29, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Lucky, izvanredna ideja, svaka ti čast. Hajde da počnemo, makar trajalo godinu dana. Ne mora svaka vest o bajkerima da bude tužna ili ružna. Dobro za hitnu pomoć, dobro za grad, dobar PR za bajkere. Akcija ima pun smisao i jako lepu simboliku. Probaj da malo osmisliš akciju. Treba da izaberemo i dobar slogan akcije! Bravo još jednom! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Jul 19, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan ma ovako nesto uvek treba, dajte ziro racun i eto moje petice... samo mi pada nesto napamet, kako drzava ima da donira stotine motora za riju a ne mogu da kupe desetak za hitnu pomoc??? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 19, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...samo mi pada nesto napamet, kako drzava ima da donira stotine motora za riju a ne mogu da kupe desetak za hitnu pomoc??? Vrlo dobro pitanje!!! No, kako god, ja ću učestvovati u akciji kupovine motora ukoliko je bude... 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 467 Napisano Jul 20, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan znamo svi da je vlasti bitno popunjavanje budzeta, stim u vezi je i ta verzija nemoguca jer od tih motora budzetu se samo povecava rupa..... briga vlast za nas....... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 20, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan znamo svi da je vlasti bitno popunjavanje budzeta, stim u vezi je i ta verzija nemoguca jer od tih motora budzetu se samo povecava rupa..... briga vlast za nas....... potpuno si u pravu, nabavka novog motora, je čist odliv deviza, još jedna kap u provaliju deficita u trgovinskoj razmeni prema inostrnstvu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motor_che 417 Napisano Jul 20, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 632 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: vozicu SW-T 600 abs Prijavi odgovor kao problematičan predlog za ADMINE! radim u jednoj farmaceutskoj kuci i mislim da bi uz dobru "molbu za donaciju", neku reportazu na TV-u i neki broj potpisa, imali realne sanse da skupimo nesto parica. u krajnjem slucaju ne bi ti motori koristili samo nama bajkerima nego celom stanovnistvu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6026 Napisano Jul 20, 2011 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Javi se Koči matorom na pp Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kamikaza 61 Napisano Jul 28, 2011 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd-Lazarevac Motocikl: BMW R 1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, ja sam dobro upucen sa desavanjima u Hitnoj pomoci, verujte mi da oni imaju i vise nego sto im treba, bolje taj novac preusmerite u neke dobrotvorne svrhe. Ne mogu da vam iznosim detalje ali znam odlicno sta vam govorim!!! 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2685 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan To Nedjo svaka ti dala. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 28, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan mnogi nemaju za registraciju svojega motora i voze na celavim gumama,HALLO kosmos zove srbiju.............ako su uzeli za jeden neka uzmu i drugima! kontam da treba biti ,malo predusetljiviji na ulicama kada idu kola hitne koja cak ni ona nemaju sve potrebno a kamoli neki motor koji ce lezati u nekome uglu kako to biva kod nas! jer ce biti sezonske prirode to vozanje! imamo ovde kompetentnu suvozacicu,neka se ona oglasi po tome pitanju!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Jul 28, 2011 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan Bolje bi bilo da BJB "donira" vozaca. Ima dovoljno nezaposlenih ljudi ovde koji su iskusni u voznji motora. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 29, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje bi bilo da BJB "donira" vozaca. Ima dovoljno nezaposlenih ljudi ovde koji su iskusni u voznji motora. Jedino što taj vozač ujedno mora da bude i lekar.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8621 Napisano Jul 29, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Da mi skupimo 15 soma evra Nema sanse ne gubite vreme Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvSHOEI 267 Napisano Jul 31, 2011 Redovan, 181 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan A da nam se tacno kaze sta uljucuje tih 15 soma, dobro je poznato da se u svakoj kupovini neka svinja omasti, pa da bar znamo kome i za sta dajemo kes.. Pozdrzavam. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Avgust 4, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan ...samo mi pada nesto napamet, kako drzava ima da donira stotine motora za riju a ne mogu da kupe desetak za hitnu pomoc??? Vrlo dobro pitanje!!! No, kako god, ja ću učestvovati u akciji kupovine motora ukoliko je bude... Sa tobom sam. Drustvo, ja sam dobro upucen sa desavanjima u Hitnoj pomoci, verujte mi da oni imaju i vise nego sto im treba, bolje taj novac preusmerite u neke dobrotvorne svrhe. Ne mogu da vam iznosim detalje ali znam odlicno sta vam govorim!!! Ne verujem da u bilo kom segmentu zdravstva ima ičeg napretek. Nek i ima služba 94 viška svega, al motora sigurno nema, ako ništa drugo, sigurno im nedostje volja i uverenje da moto doktor ima svrhe. Po meni, pojava moto hitne pomoći bi imala vrlo lep efekat među građanstvom, popgotovu među vozačima motomrscima. Bolje bi bilo da BJB "donira" vozaca. Ima dovoljno nezaposlenih ljudi ovde koji su iskusni u voznji motora. Ovo je odlična ideja. Dobar vozač a doktor pozadi. Nekad vreme dok se parkira motor može biti spasonosno nekom, a ovako doktor odmah skoči do ugroženog. Još kad bi bilo istaknuto da je BJB vozač, za našu grupaciju neviđen plus. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 5, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vam opet kažem da donacija hitnoj pomoći nema nikakvog smisla, jer je hitna pomoć deo zdravstva, a o tome se stara država kojoj mi plaćamo porez, pa bi oni trebalo i vozila da kupuju. Na TV-u se priča o silnoj korupciji u zdravstvu, o zloupotrebama, a mi ćemo da ih pomažemo kupovinom motora. Još je bolje što nije skupljen ni evro, a treba nam 15000 evra samo za jedan motor. Batalite se ćorava posla, ako već hoćete da skupljate pare, ima mnogo drugih adresa kojima su potrebnije. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...