Jump to content

Moto Zajednica

Panduri cesljaju Beogradom

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Za divno cudo, juce me jedan pandur na motoru zaustavio i bio jako ljubazan. ja mu dao vozacku, saobracajnu, polisu, zeleni karton i licnu kartu. Dovodjenja gospodine, dovidjenja. Eto ima i njih dobrih.

U Beogradu uglavnom su mi takva iskustva. Ali van Beograda...Pri tome, uopste ne mislim da su Beogradjani pametniji ili bolji (ni losiji, naravno) od drugih, posebno ne Bg policajci, mozda imaju neku kontrolu ili nesto sl.

Zaustavlja me pandur na Ibarskoj pre neki dan, oko 150 km od Bga. Dam dokumenta, ne pricam nista jer ne volim da pricam sa sluzbenim licima. I onda pitanje: 'Cime se bavite?'.

Pomislim 'Sta to tebe boli q...?', odgovorim 'Nicim.'

'Kako to nicim?'

'Lepo.'

'Gospodine, od cega vi zivite?', vec malo neljubaznim tonom.

Nije mi se smaralo, pa odgovaram: 'Porodicno sam situiran'. Posto sam shvatio da bi to mozda moglo da se shvati i kao provokacija, i bi mi neprijatno, dopunim se i sa 'Profesionalni sportista.'

'Hmmm, koji sport?'

'Kickbox.'

E tu sam otvorio Pandorinu kutiju...

'Ijao, pa zar za mafiju da se bijes, znam ja kako to ide, da on tebi 10000E da bijes ljude zato sto im duguju pare, pa zasto to radis, pa kako mozes, pa mafija, pa ubijate ljude posle, pa mafija, pa kako kriminalom, pa zasto, mafija, neduzni ljudi, mafija, pa da, sad znam i zasto motor vozis, mafija!!!'

Bukvalno, ali bukvalno 5 minuta sam ga slusao ja tako, sa kacigom na 35C...

Kud mu stadoh...

Sledeci put cu reci 'Salterski sluzbenik', iako nije lepo lagati.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Za divno cudo, juce me jedan pandur na motoru zaustavio i bio jako ljubazan. ja mu dao vozacku, saobracajnu, polisu, zeleni karton i licnu kartu. Dovodjenja gospodine, dovidjenja. Eto ima i njih dobrih.

U Beogradu uglavnom su mi takva iskustva. Ali van Beograda...Pri tome, uopste ne mislim da su Beogradjani pametniji ili bolji (ni losiji, naravno) od drugih, posebno ne Bg policajci, mozda imaju neku kontrolu ili nesto sl.

Zaustavlja me pandur na Ibarskoj pre neki dan, oko 150 km od Bga. Dam dokumenta, ne pricam nista jer ne volim da pricam sa sluzbenim licima. I onda pitanje: 'Cime se bavite?'.

Pomislim 'Sta to tebe boli q...?', odgovorim 'Nicim.'

'Kako to nicim?'

'Lepo.'

'Gospodine, od cega vi zivite?', vec malo neljubaznim tonom.

Nije mi se smaralo, pa odgovaram: 'Porodicno sam situiran'. Posto sam shvatio da bi to mozda moglo da se shvati i kao provokacija, i bi mi neprijatno, dopunim se i sa 'Profesionalni sportista.'

'Hmmm, koji sport?'

'Kickbox.'

E tu sam otvorio Pandorinu kutiju...

'Ijao, pa zar za mafiju da se bijes, znam ja kako to ide, da on tebi 10000E da bijes ljude zato sto im duguju pare, pa zasto to radis, pa kako mozes, pa mafija, pa ubijate ljude posle, pa mafija, pa kako kriminalom, pa zasto, mafija, neduzni ljudi, mafija, pa da, sad znam i zasto motor vozis, mafija!!!'

Kud mu stadoh...

Da si rekao BALET, sve bi bilo mnooogo  drugacije..;D ;D

• Svrati ponekad, 369 postova

Mafija ;D ;D ;D,na 35c pod kacigom. :D.Pa ovo je vrh stvarno.,sve sama mafija na motorima. 8)

Ovima sto voze oklopne transportere po gradu verovatno se obraca sa: "dobro vece gospodine,jel hocete da vam kupim cigare"?

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Juce me zaustavi mladi pandur.BMW parkiran u hladu na starom obrenovackom. "Postovanje gospodine", rece, priznajem iznenadilo me. I naravno, posto nemam zbog cega da se stresiram, legitimisanje se pretvori u relativno prijatno caskanje o motorima, o motociklistima i skuterasima bez kaciga, vozacima stranaca i o ostalim belosvetskim dziberima koje put nanosi tuda. Kaze, 70% vozaca koji tuda voze nema kacigu, a otprilike 50% nema odgovarajucu kategoriju. "Samo udrite po dzepu, i proveravajte."

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

"Postovanje gospodine"

Uh... naježio sam se. Ozbiljno. Meni lično ovakve stvari znaju da ulepšaju dan. Tužno je što bi to trebalo da bude normalna stvar, ali jbg....

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Pobogu druze moj sta ti je, necu da budem clan mafije,e,e,e,e... ;D Trebalo je da mu otpevas na uvce ;D Kapiram da drzite do sebe, ali sa njima je najlakse-dobar dan, izvolite, studiram, hvala, dovidjenja prijatno. Cak i kad napravis glupost imas velike sanse da te puste.

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Pobogu druze moj sta ti je, necu da budem clan mafije,e,e,e,e... ;D Trebalo je da mu otpevas na uvce ;D Kapiram da drzite do sebe, ali sa njima je najlakse-dobar dan, izvolite, studiram, hvala, dovidjenja prijatno. Cak i kad napravis glupost imas velike sanse da te puste.

Isto kao sto nama prija da nas lepo oslove i ispostuju, tako  i njima prija  lepa rec, stoga, POTPISUJEM i uvek fino! :)

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

neke stvari mi nisu najjasnije....neznam više ni da izbrojim, koliko puta su me gospoda policajci zaustavljali u bivšoj jugi.....i NIKAD, ali bukvalno nikad nisam imao problema sa njima, niti slaba iskustva (osim prošle godine u hrvatskoj, kada se jedan policajac iskalio na meni ......verovatno mu žena nije odavno dala, pa sam naleteo...to me koštalo 50 evriča, koje je gospodin policajac dobro zapamtio....i verujem, da če drugi put jako razmisliti, pre nego opali tako glupu kaznu...)

inače su to ljudi kao svi mi sa poslom, koji nije baš zavidan....

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator

Eeee,citam ove odgovore vezane za propise i policiju,a u jednom moto klubu clan je policajac koji od opreme najcesce nosi sorts i papuce.Prodje i javi se kolegama a iza njega bude zaustavljen neko ko nosi svu opremu.Ipak,slazem se da prvenstveno treba da vodimo racuna i postujemo sve propise zbog nas samih pa tek onda zbog kazni koje mogu da uslede od policije.I cinjenica je da ne treba da se kacimo sa policijom jer je malo i medju njima onih koji drndaju vozace.Uglavnom su korektni i naravno,traze da se postuju propisi.

• U prolazu, 93 postova

Na Adi panduri vozikaju skutere po ceo dan bez kacige, dok se marsovci na BMW-ima krckaju sa istim. Ne znam odkud skuterasi ne treba da nose, sutra cu da savatam jednog da ga  pitam >:(

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Da li neko zna koliko trenutno iznosi novcana kazna za nenosenje kacige?

3000 dinkića po glavi, (ušima, džepu...) ;)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Malo...Ja bi to odma duplir`o. ;D

• Drug član, 2143 postova

Malo...Ja bi to odma duplir`o. ;D

Malo... ja bi udesetostrucio, pa ce da se sredi situacija za dve nedelje.

Danas sam posmatrao na biciklistickoj stazi kod "Stenke", za pola sata, od 10 motora i skutera samo 1 (jedan) sa kacigom.

Od toga dva Liberty-ja 125 ccm na SO table.

• Svrati ponekad, 272 postova

Nošenje kacige treba da bude individualna stvar  pojedinca isto kao i vezivanje pojasa  koji ja lično ne koristim niti ću.

Sigurno neću nositi kacigu kad lagano kuliram po svom selu dok u iole ozbiljnoj vožnji nema šanse da nisam u ful opremi.

Ne interesuje me pošto su kazne jer ih ne plaćam,a i uglavnom ne deluju edukativno na narod nego stvaraju potpuno suprotan efekat da ljudi neće da stanu ni  kada su ispravni,a kod mene je to stvorilo toliko revolta da više ne mogu da pričam sa njima,a ne da ih gledam,pa im zato ni ne stajem

• Svrati ponekad, 184 postova

Ja vozim nesto sto zovem "motor", a vise lici na biciklo, ne vozim brze od 50 km/h i to kada vozim

vise ima krava po cesti nego automobila. Da, vozim u selu.  A kada idem "malo dalje" ponekad zna biti

pandura, a posto ne nosim kacigu, zelim uvek imati spremnih 3000 dinara.  I ne treba mi niko govoriti

koliko je vazno nositi kacigu, ja znam i svi to znamo. Neka bude kako je Urke rekao: "individualna stvar".

Koliko je god opasno voziti moj "motor" bez kacige, toliko je isto opasno voziti biciklo bez kacige, ali za

razliku od bicikla, moj "motor" je bar lepo osvetljen.

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

E da su nocas cesljali po centru fino bi se omastili... Zastitna oprema- naocare, cacket, jez frizura, majica, tu i tamo neke papuce... I cepaju likovi u krug... Meni bi se zavrtelo u glavi. Da ne bih otisao u off necu da spomenem sivi golf 4 iz koga su kroz prozor visila 2 klinca, a kroz siber devojcica koja je vristala i vitlala kosom dok su se ova 2 manijaka drala... Subotom je izgleda na snazi anarhija...

Ima ovde dosta interesantnih misljenja...Mozda neki vole da im glava bude u torbi pa nece kacigu...Kazu, samo sebe na taj nacin ugrozavaju, a ne pada im na pamet npr neka musica koja moze da im uleti u oko pa da pokupe nekoga...A bas poznajem takve tipove...Kulira on na svom motoru, bez kacige, vozi polako...Onda pored njega proleti lik na novoj Yamahici (takodje bez kacige) a ovaj krece za njim da se vidi da ima bolji motor...Mada, zaebana stvar je ta kaciga...Ko da je nosi kad je napolju 40 stepeni...I zamisli, prodjes kroz grad na svom motoru a devojke ne znaju da si ti to prosao, bas zbog te proklete kacige....Pamet u glavu ljudi...Dva tocka, jedan zivot...

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Evo sad se vratih iz gradske voznje na ovih 43 i sve ljude koje sam video(vecinom na skuterima) su nosili kacigu.

Meni je cak prijatnije kad stavim kacigu i zatvorim vizir po ovakvom vremenu jer me onda ne bije ovaj jako vreo vazduh a i sunce me ne bije direktno u glavu.

...Meni je cak prijatnije kad stavim kacigu i zatvorim vizir po ovakvom vremenu jer me onda ne bije ovaj jako vreo vazduh a i sunce me ne bije direktno u glavu.

Potpisujem, samo ja ne zatvaram vizir kad vozim polako, ipak prijatnije kad malo pirka. :)

• Drug član, 1414 postova

Ne radi se ovde o tome kome se svidja  da nosi opremu, a kome ne. Ovde se radi o elementarnom postovanju zakona, a u ovom slucaju i sopstvene bezbednosti, kao i bezbednosti drugih, samim tim i o nivou kultralne svesti i sopstvene savesti!!! Niko ovde ne postavlja pitanje da li smo "hrabri" pa ne je..mo muriju dva posto, ne  stajemo im, pravimo prekrsaje. Kao, kako moze murija da ne postuje, a sto moram ja. E, u tome je cela poenta price! Svako odgovara za sebe, ako je pandur seljak bez kucnog vaspitanja koji se izivljava na poslu prema nama, to ne znaci da i mi treba da budemo isti kao on. Takvim ponasanjem pokazujemo da bi bili isti kao on da smo na njegovom mestu i ne znam zasto mu kao takvi uopste zameramo! Ja ne volim takvo ponasanje bas zato sto znam da sam bolji od njega i zelim da on nauci nesto na mom primeru, iz mog ponasanja, mada je to mnogima zaista tesko. Znaci pametan covek je pametan, a bitanga je bitanga, pa bio on pandur ili ne!

Ama meni nikad nece biti jasni ljudi koji sebe smatraju hrabrim ako voze bez kacige, niti oni koji je nose zbog policije.Kako ne pomisle da ce im ta kaciga mozda jednoga dana glavu sacuvati...Al poceli i strumfovi da deru, svi nose sad...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja