Jump to content

Moto Zajednica

GPS?

Recommended Posts

• Skuteras, 3733 postova
  • Motocikl: T-Max 500

GPS sigurno ne laze, poznato je da svi brzinomeri iz bezbednosnih razloga pokazuju vecu brzinu od stvarne.

Jeste poznato ali poznato je i da GPS laze. Onaj speedometar na bicikli ne laze kao ovi na kolima i na motorima. Probano na pravoj trkackoj bicikli od strane mene  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12467 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Laže i gps ali malo, do 2-3%, zavisi koliko satelita je trenutno upecao na nebu. što više satelita, bolja preciznost.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ne verujem da laze ni ta 2-3%. Sto je veca brzina, procentualna greska ce biti manja - vece je rastojanje izmedju tacaka koje GPS poredi. Procitajte u specifikacijama vaseg GPS uredjaja o velicini greske, tvrdim da je zanemarljiva.

• Enduraš, 6422 postova
  • Motocikl: CRF300L

GPS ne laze ako je pohvatao satelite, laze ti cajger.

Ama nemoguce je Aco da laze za toliko

Ma moguce je i moj na autu laze k'o pas ;D GPS ne laze sigurno. Oduvek mi je bilo cudno kako mi auto ide 100 na 2000 obr/min, kad sam nabavio GPS video sam da je to u stvari 80, dobra stvar za ustedu goriva i cuvanje od kazni :) 

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Aj to smo remizirali, znaci lazu i jedan i drugi.

U cemu je razlika izmedju Igo 8 i Igo 9 ? Da li na devetki ima vise ucrtanih puteva, konkretno mislim na makadame?!

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

GPS sigurno ne laze, poznato je da svi brzinomeri iz bezbednosnih razloga pokazuju vecu brzinu od stvarne.

Za ne poverovati je, ali meni brzinomer na motoru i na GPS-u pokazuju identičnu brzinu U KILOMETAR, do nekih 110 km/h. Posle toga malo laže, ali ne za više od 5 km/h !!

@Neskebg

Ucrtanost puteva i tačnost ne zavisi od verzije iGO-a, već jedino od mapa koje koristiš ....

Kod mog TA je možda razlika u 5 km/h preko 190 km/h...do tad lepo i tačno pokazuje :D

Za ne poverovati je, ali meni brzinomer na motoru i na GPS-u pokazuju identičnu brzinu U KILOMETAR, do nekih 110 km/h. Posle toga malo laže, ali ne za više od 5 km/h !!

@Neskebg

Ucrtanost puteva i tačnost ne zavisi od verzije iGO-a, već jedino od mapa koje koristiš ....

Yek te sad nista ne razunem, pa koja je mapa kod mene i sta je onda taj Igo ???

Igo, Garmin, TomTom su programi za navigaciju, a mape koje koriste su posebni fajlovi koji se vremenom nadograđuju i docrtavaju.

Znači, tvoj gps podržava Igo program i mape koje su za njega.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Neske, cela ta mala navigacija je u stvari računar koji radi pod Windows mobile operativnim sistemom. iGO je samo program za navigaciju. On radi na osnovu zasebnih mapa koje se nalaze u posebnom direktorijumu na memorijskoj kartici. Putevi i svi ostali podaci se, dakle, nalaze zasebno i izmenljivi su. Redovno se mape ažuriraju, ucrtavaju se izmene i dodaju novi putevi. Ti, da bi te izmene uneo u svoju navigaciju, treba samo nove mape da prekopiraš preko starih. Sam program (iGO) ostaje kakav je i bio.

Nadam se da sam ti uspeo objasniti :) a ako ne, onda će to morati uz neko pragnje... ;D

...a pragnje za instruktora? ;D

ce da bidne  ;D

Nego svi hvale vojvodjansku pragnjad, pa moze da potera jedno, degustacije radi  ;D

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Može li mi netko reći koja je cijena uređaja Garmin 550 u Srbiji?!

Ako misliš na nuvi 550 cena mu je 43.365,00. Strani državljani imaju pravo povrata poreza od 18%. Tako da tebe ako imaš strani pasoš može da košta 36.750,00 Din - 370 EUR.

zumo 660 73.101,00. Bez poreza 61.950,00 - 620 EUR.

Osim Evropske karte na našem tržištu se uz uređaje isporučuje i SCG Route čija je vrednost oko 70 EUR.

Za više detalja javi mi se na mail ili PP.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

e da kazem moja iskustva , prestigio gps , star godinu-dve , klasika touche screen uzeo od ortaka , instalirao IGO mapu sa torenta , evo drajvam vec 4 dana po bechu i austriji i nijednom me nije zaebo , chak i kad sam ishao u Louis za ortakom odavde koji ima garmina ... pogodite , garmin se zabagovao i odve nas 2 km dalje , ja ukljuchio kineza i dodjem gde treba show umrli smo od smeha ... tako da moja preporuka , hvala bogu dzabe mape , jeftin uredjaj gde cesh bolje ....

• Skuteras, 3733 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ovaj moj Blueberry laze u tri lepe  >:(. Naprimer, udjem u raskrsnicu a on mi kaze da imam jos 36m  ;D

Ja imam poslednju verziju nekih mapa na garminu i on isto laze raskrsnice. Tacnije kao da gleda sva skretanja pod 90 stepeni. Na primer kad se sa auto puta iskljucujem ka plavom mostu on mi pokaze da treba da skrenem 50ak metara posle iskljucenja. Naravoucenije, pratiti gde pocinju iskljucenja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja