Neške 31 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovo jebe lud zbunjenog ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano April 9, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A zbunjeni se pravi lud! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2258 Napisano April 9, 2010 Skuteras, 3733 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan GPS sigurno ne laze, poznato je da svi brzinomeri iz bezbednosnih razloga pokazuju vecu brzinu od stvarne. Jeste poznato ali poznato je i da GPS laze. Onaj speedometar na bicikli ne laze kao ovi na kolima i na motorima. Probano na pravoj trkackoj bicikli od strane mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6329 Napisano April 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Laže i gps ali malo, do 2-3%, zavisi koliko satelita je trenutno upecao na nebu. što više satelita, bolja preciznost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano April 9, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da laze ni ta 2-3%. Sto je veca brzina, procentualna greska ce biti manja - vece je rastojanje izmedju tacaka koje GPS poredi. Procitajte u specifikacijama vaseg GPS uredjaja o velicini greske, tvrdim da je zanemarljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 9, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Neske,a da ti nisi umesto navigacionih satelita "upucao"sputnik? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6477 Napisano April 9, 2010 Enduraš, 6422 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan GPS ne laze ako je pohvatao satelite, laze ti cajger. Ama nemoguce je Aco da laze za toliko Ma moguce je i moj na autu laze k'o pas ;D GPS ne laze sigurno. Oduvek mi je bilo cudno kako mi auto ide 100 na 2000 obr/min, kad sam nabavio GPS video sam da je to u stvari 80, dobra stvar za ustedu goriva i cuvanje od kazni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Aj to smo remizirali, znaci lazu i jedan i drugi. U cemu je razlika izmedju Igo 8 i Igo 9 ? Da li na devetki ima vise ucrtanih puteva, konkretno mislim na makadame?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6329 Napisano April 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je samo izgled drugačiji a mape iste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 9, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan GPS sigurno ne laze, poznato je da svi brzinomeri iz bezbednosnih razloga pokazuju vecu brzinu od stvarne. Za ne poverovati je, ali meni brzinomer na motoru i na GPS-u pokazuju identičnu brzinu U KILOMETAR, do nekih 110 km/h. Posle toga malo laže, ali ne za više od 5 km/h !! @Neskebg Ucrtanost puteva i tačnost ne zavisi od verzije iGO-a, već jedino od mapa koje koristiš .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6477 Napisano April 9, 2010 Enduraš, 6422 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je Afrika, verovali ili ne meni pokazuje tacno u kilometar od pocetka do max brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6329 Napisano April 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kod mog TA je možda razlika u 5 km/h preko 190 km/h...do tad lepo i tačno pokazuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan GPS sigurno ne laze, poznato je da svi brzinomeri iz bezbednosnih razloga pokazuju vecu brzinu od stvarne. Za ne poverovati je, ali meni brzinomer na motoru i na GPS-u pokazuju identičnu brzinu U KILOMETAR, do nekih 110 km/h. Posle toga malo laže, ali ne za više od 5 km/h !! @Neskebg Ucrtanost puteva i tačnost ne zavisi od verzije iGO-a, već jedino od mapa koje koristiš .... Yek te sad nista ne razunem, pa koja je mapa kod mene i sta je onda taj Igo ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6329 Napisano April 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Igo, Garmin, TomTom su programi za navigaciju, a mape koje koriste su posebni fajlovi koji se vremenom nadograđuju i docrtavaju. Znači, tvoj gps podržava Igo program i mape koje su za njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 9, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Neske, cela ta mala navigacija je u stvari računar koji radi pod Windows mobile operativnim sistemom. iGO je samo program za navigaciju. On radi na osnovu zasebnih mapa koje se nalaze u posebnom direktorijumu na memorijskoj kartici. Putevi i svi ostali podaci se, dakle, nalaze zasebno i izmenljivi su. Redovno se mape ažuriraju, ucrtavaju se izmene i dodaju novi putevi. Ti, da bi te izmene uneo u svoju navigaciju, treba samo nove mape da prekopiraš preko starih. Sam program (iGO) ostaje kakav je i bio. Nadam se da sam ti uspeo objasniti a ako ne, onda će to morati uz neko pragnje... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Fala kolega na objasnjenju, ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6329 Napisano April 9, 2010 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...a pragnje za instruktora? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano April 9, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan ...a pragnje za instruktora? ;D ce da bidne ;D Nego svi hvale vojvodjansku pragnjad, pa moze da potera jedno, degustacije radi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano April 9, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Će rešimo i to Ali odosmo u off ;D O ovome ćemo se dogovarati u 40+ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano April 10, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Može li mi netko reći koja je cijena uređaja Garmin 550 u Srbiji?! Ako misliš na nuvi 550 cena mu je 43.365,00. Strani državljani imaju pravo povrata poreza od 18%. Tako da tebe ako imaš strani pasoš može da košta 36.750,00 Din - 370 EUR. zumo 660 73.101,00. Bez poreza 61.950,00 - 620 EUR. Osim Evropske karte na našem tržištu se uz uređaje isporučuje i SCG Route čija je vrednost oko 70 EUR. Za više detalja javi mi se na mail ili PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano April 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Na sajmu se u Madjarskoj se pojavilo nesto novo... izgleda naslednik iGo8! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano April 10, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan e da kazem moja iskustva , prestigio gps , star godinu-dve , klasika touche screen uzeo od ortaka , instalirao IGO mapu sa torenta , evo drajvam vec 4 dana po bechu i austriji i nijednom me nije zaebo , chak i kad sam ishao u Louis za ortakom odavde koji ima garmina ... pogodite , garmin se zabagovao i odve nas 2 km dalje , ja ukljuchio kineza i dodjem gde treba show umrli smo od smeha ... tako da moja preporuka , hvala bogu dzabe mape , jeftin uredjaj gde cesh bolje .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano April 11, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj Blueberry laze u tri lepe . Naprimer, udjem u raskrsnicu a on mi kaze da imam jos 36m ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2258 Napisano April 11, 2010 Skuteras, 3733 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj Blueberry laze u tri lepe . Naprimer, udjem u raskrsnicu a on mi kaze da imam jos 36m ;D Ja imam poslednju verziju nekih mapa na garminu i on isto laze raskrsnice. Tacnije kao da gleda sva skretanja pod 90 stepeni. Na primer kad se sa auto puta iskljucujem ka plavom mostu on mi pokaze da treba da skrenem 50ak metara posle iskljucenja. Naravoucenije, pratiti gde pocinju iskljucenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano April 11, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hm... bas tu si resio da se iskljucujes sa auto-puta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...