markone 454 Napisano Februar 20, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Imam nameru da kupim GPS i trudio sam se da malo skapiram sta je dobro i do cega mogu da dodjem. Kako stvari stoje dva uredjaja u najuzem izboru su Garmin Zumo 550 i Tom Tom Rider. Detaljno sam pregledao sajtove i po meni, prednost ima Tom Tom Rider, plus ljudi koji kao kapiraju koji tu moduli idu i princip na koji rade govore u prilog tome. S druge strane cujem da garmin ima bolje mape... Jel moze neko to da razjasni u kratkim crtama, prednosti i mane oba GPS-a? A za šta ti treba uređaj? Ako ti treba za navigaciju sam si sebi odgovorio. Na tu temu je već pisano a t izvuci zaključak koji ti odgovara. U međuvremenu je za Garmin uređaje izašla SCG Route 1.5 a čeka se u martu 1.6. TomTom još nema zvaničnu kartu SCG. Obrati pažnju na zumo 400 i zumo 500 jer možeš da uštediš neke pare ako ti ne treba karta cele Evrope i ako ti ne treba auto nosač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Februar 21, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imam nameru da kupim GPS i trudio sam se da malo skapiram sta je dobro i do cega mogu da dodjem. Kako stvari stoje dva uredjaja u najuzem izboru su Garmin Zumo 550 i Tom Tom Rider. Detaljno sam pregledao sajtove i po meni, prednost ima Tom Tom Rider, plus ljudi koji kao kapiraju koji tu moduli idu i princip na koji rade govore u prilog tome. S druge strane cujem da garmin ima bolje mape... Jel moze neko to da razjasni u kratkim crtama, prednosti i mane oba GPS-a? A za šta ti treba uređaj? Ako ti treba za navigaciju sam si sebi odgovorio. Na tu temu je već pisano a t izvuci zaključak koji ti odgovara. U međuvremenu je za Garmin uređaje izašla SCG Route 1.5 a čeka se u martu 1.6. TomTom još nema zvaničnu kartu SCG. Obrati pažnju na zumo 400 i zumo 500 jer možeš da uštediš neke pare ako ti ne treba karta cele Evrope i ako ti ne treba auto nosač. Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Februar 21, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! zumo 550 je tvoj izbor. TomTom nije mu ni za prineti. Pogledaj uporedne testove na sajtovima. Na želost moja ideja da se uporedno testiraju ova dva uređaja kod nas je neizvodljiva jer nema ko da da TomTom uređaj na test... U nedelju organizujemo vožnju od NS do Batočine preko BG, pa je to prilika i da se probaju Garmin zumo uređaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Februar 21, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! zumo 550 je tvoj izbor. TomTom nije mu ni za prineti. Pogledaj uporedne testove na sajtovima. Na želost moja ideja da se uporedno testiraju ova dva uređaja kod nas je neizvodljiva jer nema ko da da TomTom uređaj na test... U nedelju organizujemo vožnju od NS do Batočine preko BG, pa je to prilika i da se probaju Garmin zumo uređaji. Ta ideja o uporednom testu mi se svidja. Sto se tice Tom Toma Rider dolazi na prolece. www.tomtomsrbija.com Zvao i proverio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Februar 21, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo, uskoro im stiže mapa Srbije/Beograda (??)... Znači siromašna podrška? A i izbor modela na sajtu je nekako.... tužan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Februar 21, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! zumo 550 je tvoj izbor. TomTom nije mu ni za prineti. Pogledaj uporedne testove na sajtovima. Na želost moja ideja da se uporedno testiraju ova dva uređaja kod nas je neizvodljiva jer nema ko da da TomTom uređaj na test... U nedelju organizujemo vožnju od NS do Batočine preko BG, pa je to prilika i da se probaju Garmin zumo uređaji. Ta ideja o uporednom testu mi se svidja. Sto se tice Tom Toma Rider dolazi na prolece. www.tomtomsrbija.com Zvao i proverio. Ajde... čekamo ih već godinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano Mart 2, 2008 Enduraš, 6392 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam ja video ni uz jedan uredjaj se ne pominje mapa Srbije. Sajt je neozbiljan, ako se vec zove tomtomsrbija i slike uredjaja bi trebale prikazivati mapu srbije sa interfejsom na srpskom jeziku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Mart 3, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Prosao mi kroz ruke Beckerov Traffic Assist. Za 16500din dobije se uredjaj sa 3,5" touchscreen, 1GB SD card, mape Zapadne i Istocne Evrope, Balkan, prica na srpskom. Koristi iGo softver za navigaciju. Koristio sam ga jedno popodne i mislim da vredi 200E. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 3, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Prosao mi kroz ruke Beckerov Traffic Assist. Za 16500din dobije se uredjaj sa 3,5" touchscreen, 1GB SD card, mape Zapadne i Istocne Evrope, Balkan, prica na srpskom. Koristi iGo softver za navigaciju. Koristio sam ga jedno popodne i mislim da vredi 200E. To je to, u poslednje vreme sam video ili cuo za bar deset uredjaja slicnih mogucnosti koji se prodaju za oko 200e. Mislim da ce sledece godine moci da se kupi bolji uredjaj od njih za ispod 100e, a za par godina ce se prodavati na pijacama... Ubedjen sam da ce i Garmin osetiti efekte svega toga i da ce povuci odgovarajuce poteze, posle kojih ce jedan Zumo biti moj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Mart 3, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mybecker.com/beckerCms/www_root/ar03/templates/Ar03ProductMain.jsp?language=En&organisation=003&navSeq=136 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Prosao mi kroz ruke Beckerov Traffic Assist. Za 16500din dobije se uredjaj sa 3,5" touchscreen, 1GB SD card, mape Zapadne i Istocne Evrope, Balkan, prica na srpskom. Koristi iGo softver za navigaciju. Koristio sam ga jedno popodne i mislim da vredi 200E. To je to, u poslednje vreme sam video ili cuo za bar deset uredjaja slicnih mogucnosti koji se prodaju za oko 200e. Mislim da ce sledece godine moci da se kupi bolji uredjaj od njih za ispod 100e, a za par godina ce se prodavati na pijacama... Ubedjen sam da ce i Garmin osetiti efekte svega toga i da ce povuci odgovarajuce poteze, posle kojih ce jedan Zumo biti moj. Načekaćeš se Garmin nema konkurenciju što se zumo-a tiče. Cene mu uopšte ne padaju. A ako pogledaš malo na zapad, shvatićeš da je jedina konkurencija o kojoj Garmin brine TomTom. Kinezi ih apsolutno ne interesuju! Isto je i na našem tržištu. Sa tom razlikom da TomTom na našem tržištu žestoko kasni! Jednostavno mora biti jeftinih uređaja koji će da omasove upotrebu, a onda će oni koji žele bolje uzeti Garmin. Isto je gde god da se okreneš. Od automobila do motora. Kinezi se dobro prodaju ali se zna ko kupuje kvalitetno. Moja filozofija je: Bolje biti 10% od 1000 nego 100% od 10. Ko voli nek izvoli. Zna se dobro šta koji uređaj pruža i zašto košta koliko košta. A živi bili pa testirali na proleće (ili kad god). Da ne pričamo da ćemo poneti više uređaja na taj test (eTrex seriju, GPSMAP - Colorado!, zumo u tri varijante, za one sa adrenalinskim nagonom neki od Forerunner serije ili Edge...). A vi ponesite ostalo pa da ukrstimo koplja. Btw da podsetim da Garmin GPS možete i da iznajmite, ali o tome na PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 3, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Načekaćeš se Garmin nema konkurenciju što se zumo-a tiče. Mislim da necu. Kao sto rekoh, tvrdim da ce uredjaji koji sada imaju cenu od 200e sledece godine biti 100e. Ili manje, konkurencija cini svoje. Svima naravno sem Garminu jer on nema konkurenciju. Koliko ce biti uspesni na nasem trzistu se vidi i po broju Zumo uredjaja koje nasi clanovi poseduju. Sa druge strane znam poveci broj clanova koji imaju non-Garmin uredjaje, a broj im se svaki dan povecava. Koliko sam video i cuo, niko se ne zali i niko ne kuka za famoznom vodonepropusnoscu. Sto se mene tice, ne mora Garmin da sagledava realnost, neka teraju svoje, njihovi direktori ce dobiti finansijske izvestaje i imace sta da citaju. Jos koliko ove godine. U krajnjoj liniji i Rols-Royce nije za svakoga... U cijem su oni sada vlasnistvu?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Načekaćeš se Garmin nema konkurenciju što se zumo-a tiče. Mislim da necu. Kao sto rekoh, tvrdim da ce uredjaji koji sada imaju cenu od 200e sledece godine biti 100e. Ili manje, konkurencija cini svoje. Svima naravno sem Garminu jer on nema konkurenciju. Koliko ce biti uspesni na nasem trzistu se vidi i po broju Zumo uredjaja koje nasi clanovi poseduju. Sa druge strane znam poveci broj clanova koji imaju non-Garmin uredjaje, a broj im se svaki dan povecava. Koliko sam video i cuo, niko se ne zali i niko ne kuka za famoznom vodonepropusnoscu. Sto se mene tice, ne mora Garmin da sagledava realnost, neka teraju svoje, njihovi direktori ce dobiti finansijske izvestaje i imace sta da citaju. Jos koliko ove godine. U krajnjoj liniji i Rols-Royce nije za svakoga... U cijem su oni sada vlasnistvu?? Ja sam ti rekao da ćeš se načekati da zumo pojeftini. A o kinezima sam dovoljno rekao. Proveri podatke koliko ih je posedovalo zumo pretprošle godine, pa uporedi sa prošlom, a onda se sledeće sezone vidimo da sagledamo koliko će ih ove godine biti. I opet se potvrđuje ona moja: bolje biti 10% od 1000 nego 100% od 10! ;D Nije ta nepropusnost ono što izdvaja zumo od ostatka uređaja. Ako ga koristi pravi bajker koji godišnje prolazi xxx km, neka ga uporedi sa drugim koji koristi bilo koji uređaj koji nije predviđen za te uslove pa ćeš dobiti pravu sliku. I ne zaboravi full support kod Garmina. Od garancije koja je 24 meseca do besplanog updat-a karte. A u međuvremenu odgovore na hiljadu pitanja koje svaki novi kupac ima i nije nam teško da mu odgovorimo jer znamo o čemu pričamo. Mislim da ne znaš šta se trenutno događa na globalnom tržištu i nisi upoznat sa ratom oko Teleatlasa između TomTom-a i Garmina. ;D Garmin nikada nije bio jači! U Evropi je uspeo da stigne TomTom-a za dve godine! A živi bili i videli gde će biti ove. Uz to, TomTom nema ni približno toliko vrsta uređaja za različite namene koliko ih ima Garmin. A u Srbiji... ja sam prezadovoljan krivom koja raste iz meseca u mesec i iz kvartala u kvartal! Kako po broju prodatih uređaja, tako i po ostvarenom profitu. A o tome se radi jel da? I da napomenem da ja imam podatke za moje parče kolača - a to je Vojvodina. E sad ti pogledaj kolika je kupovna moć cele Vojvodine u poređenju samo sa jednim Beogradom pa ćeš dobiti ukupnu sliku... možda No, dosta sa tim finansijskim podacima i prepucavanjima. Sto puta sam rekao da mogu ja i da obučem troje dugih gaća ispod farmerica da me greju na bajku, ali ipak sam kupio lone koje koštaju 13.000,00 Din Ima ih doduše i skupljih ali toliko sam mogao da se protegnem u datom trenutku. A i još sam zelen na tom polju. Kad budem postao "ozbiljan" bajker moraću da nabavim i ozbiljniju opremu. Svaka roba ima svog kupca i o tome je besmisleno polemisati Nego, dajte konkretnu spravu na bajk pa da se proba uporedo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne pričaj sa njim nabodi gaaaaaaaaa :D Momci, lopta dole ;D Evo, ja se ložim na tehnologiju, sanjam Zumo 500 (ili 550, bem li ga...), ali do tada treba mnogo dinara da proteče preko mog tekućeg računa Ovih dana ću pazariti Crypton GPS, trebalo bi do kraja nedelje da im izađe novi uređaj, pa čekam da vidim da li ću taj ili onaj stariji. A Garmin.... il' Zumo, il' nijedan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 3, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam pricao sa covekom koji je probao Garmin i TomTom ( ne znam koje modele). Kaze da je TomTom odlican uredjaj, da ima vise opcija nego Garmin al kaze da su prakticno neupotrebljive jer dok sve podesi lakse mu je da pogleda obicnu kartu. Kaze da Garmin nema toliko opcija i da je samim tim laksi i prakticniji za upotrebu. E sad ja nemam Kirby a ni Rolex, pa neverujem da cu kupiti Garmin, iako kad spomenete pilotima GPS njima je prva asocijacija Garmin ( pitam se zasto ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! zumo 550 je tvoj izbor. TomTom nije mu ni za prineti. Pogledaj uporedne testove na sajtovima. Na želost moja ideja da se uporedno testiraju ova dva uređaja kod nas je neizvodljiva jer nema ko da da TomTom uređaj na test... U nedelju organizujemo vožnju od NS do Batočine preko BG, pa je to prilika i da se probaju Garmin zumo uređaji. Ta ideja o uporednom testu mi se svidja. Sto se tice Tom Toma Rider dolazi na prolece. www.tomtomsrbija.com Zvao i proverio. Ajde... čekamo ih već godinama. ja imam i Zumo i Rider. Meni bolji Zumo, Svabi bolji Rider. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Naravno za navigaciju. Narocito za Evropu, veliki gradovi su ludilo bez navigacije. A, posto idem i kolima, dobrodosao je i drzac za auto. Nije mi prioritet Srbija posto dosta se krecem i solidno poznajem i puteve i gradove. Planiram neke ture motorom, Rumunija, Alpi, Slovenija, Hrvatska, Italija... Prosle godine sam provezao celu Italiju sa severa do samog juga bez GPS-a ali sa stampanim kartama iz Auto-routa. Posle toga sam odlucio da kupim GPS! zumo 550 je tvoj izbor. TomTom nije mu ni za prineti. Pogledaj uporedne testove na sajtovima. Na želost moja ideja da se uporedno testiraju ova dva uređaja kod nas je neizvodljiva jer nema ko da da TomTom uređaj na test... U nedelju organizujemo vožnju od NS do Batočine preko BG, pa je to prilika i da se probaju Garmin zumo uređaji. Ta ideja o uporednom testu mi se svidja. Sto se tice Tom Toma Rider dolazi na prolece. www.tomtomsrbija.com Zvao i proverio. Ajde... čekamo ih već godinama. ja imam i Zumo i Rider. Meni bolji Zumo, Svabi bolji Rider. Svaba me razočarao i kao čovek i kao komunista! ;D ;D ;D Djuro na sledećem partijskom sastanku ću te pohvaliti ispred kolektiva! @RoaD GunneR I tebe! Nemoj da brineš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6322 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ajde sad jedno malo objasnjenje za nas koji nemamo GPS i koji bi mozda da ga kupimo. Cemu on sluzi ako ne idem van Srbije? Ima li puteljke, ili neke opste mape? Ima li kategorizaciju puta /realnu/, da li to zavisi od neke "centrale" koja snima preko satelita pa mi to prebacuje? Da li ce mi bilo koji GPS pomoci kad se nadjem na nekoj cuki i ne znam ni gde sam, a kamo li kuda dalje, mada mi se to desilo samo jednom? Da li ce mi u tom slucaju dati mapu sa poslovicnim X /ti si ovde/ ili kako? Ne znam nista o GPS, moze li jedno mini objasnjenje, sto bi rekao moj pokojni prof. fizike Emilijan D. Venecanin, objasni tako da te razume prost covek sa ulice. Unapred hvala, a takvo objasnjenje nisam nasao na netu, tako da preporuka da malo surfujem mi nije bas potrebna . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ajde sad jedno malo objasnjenje za nas koji nemamo GPS i koji bi mozda da ga kupimo. Cemu on sluzi ako ne idem van Srbije? Ima li puteljke, ili neke opste mape? Ima li kategorizaciju puta /realnu/, da li to zavisi od neke "centrale" koja snima preko satelita pa mi to prebacuje? Da li ce mi bilo koji GPS pomoci kad se nadjem na nekoj cuki i ne znam ni gde sam, a kamo li kuda dalje, mada mi se to desilo samo jednom? Da li ce mi u tom slucaju dati mapu sa poslovicnim X /ti si ovde/ ili kako? Ne znam nista o GPS, moze li jedno mini objasnjenje, sto bi rekao moj pokojni prof. fizike Emilijan D. Venecanin, objasni tako da te razume prost covek sa ulice. Unapred hvala, a takvo objasnjenje nisam nasao na netu, tako da preporuka da malo surfujem mi nije bas potrebna . Ako ti nije teško: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=15761.0 Za tebe i ostale koji bi hteli da se informišu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6322 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan TOOOOO, hvala Markone, prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan TOOOOO, hvala Markone, prava stvar Sve je to manje više već sažvakano ovde u ovoj temi... ali 18 strana?!!! :o :o :o Otegla se tema... treba to sad malo srediti i presložiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pana 0 Napisano Mart 3, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan korisno resenje je i NOKIA N95 i gps modul,radi kao zmaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 3, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan korisno resenje je i NOKIA N95 i gps modul,radi kao zmaj! pa za nokiu n95 ti netreba modul,ona ima u sebi ugradjen gps,i radi bez ikakvog dodatnog modula,ima i karte na net u dzabana da se skinu,glasovne komande na hrvatskom,bla bla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan korisno resenje je i NOKIA N95 i gps modul,radi kao zmaj! pa za nokiu n95 ti netreba modul,ona ima u sebi ugradjen gps,i radi bez ikakvog dodatnog modula,ima i karte na net u dzabana da se skinu,glasovne komande na hrvatskom,bla bla To si u pravu samo kad bi ja tupson znao da nemestim iste ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Mart 4, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan korisno resenje je i NOKIA N95 i gps modul,radi kao zmaj! I o tome sam pisao negde na onih 18 prethodnih strana. Vidi poslednje 5-6 Zaključak je da je to interesantna igračka i ništa više. Loš GPS prijemnik (sporo fiksira, lako gubi signal u naseljenim mestima), a kartografija (prava a ne ono što za džaba može da se skine sa neta) košta samo malo manje od recimo Garmin nuvi 200 uređaja koji je jednostavno neuporedivo bolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...