Jump to content

Moto Zajednica

" BOKILIĆ " servis, prodaja delova

Recommended Posts

• :), 5947 postova
  • Motocikl: Bicikl

danas i juce,samo komsiluku i drugarima smo sredjivali motore,izmucih se sa komsiskim cetvorotockalom,sredismo ga,niti manjeg karba niti manjeg mesta za skidanje i vracanje..

a tek sto i ima neke kuglice silne unutra....

pul0h6nbbfd8h9l4bnpq_thumb.jpg ghq3ipj17iqkf0fhftf_thumb.jpg xllcmedg4nlupp2tw7n_thumb.jpg bfwwmtz858xje17d8m_thumb.jpg

dino yet montirasmo na suzukija...bogami,,ide masina.ide,jos filter da se nadje zadovoljavajuci :takoje:

kk0hntaxg5f4zmr1lbje_thumb.jpg fdh5gvi0znlbmz5meqd_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 905 postova
  • Motocikl: FZS 600 Fazer

jamaha diverzija 900..mmmm slatkis,pravi motor,rasparcan,neko cacko,pa ucackao i ukrstio dizne :lol:

sredjeno sam pevka :takoje:

5263za0b7g07ihw5z0_thumb.jpg opusa3wwbblsas0h8mk_thumb.jpg fdp6xmvu8gpvbt01yk7n_thumb.jpg

stigo i dugo ocekivani specijal silikon za karbove,ima kad treba..

w4t0nvs8ep0sk2l93qv_thumb.jpg mop0860h9xzb4tbyfd56_thumb.jpg pbqlxn9ipw0gwe6mgca_thumb.jpg w2ws5w9l65u8ydes5wfh_thumb.jpg b63apq2ofh1ulx80nra_thumb.jpg

0cp0d6isrh86suehg2t_thumb.jpg ypotoisehe121tvsl6d_thumb.jpg

Da, da, slatkis nas namucio. Ali vredelo je, potrosnja posle sredjivanja karbova kod Bokija pala sa 12l na 6l. Motor ide vrlo dobro, bilo je tu i nekih sitnijih intervencija estetske prirode koje Boki nije ni spominjao, auspuh nacentriran, rucice volana, mali servis itd.

Iako apsolutno, dijametralno suprotnog karaktera, misljenja u vezi motora, pogleda na svet, nacina oblacenja i da ne nabrajam oko cega sve stignemo da se sporeckamo, ,moram da priznam da je rec o vrhunskom profesionalcu i majstoru. Pozdrav i ziveo ;)

naravno kad su bili zacepljeni i strokavi, sad su ,kanali za vazduh protocni , dizne..izmesane vracene...1hmm.gif i tako to...

zato i sluzimo,da sredimo sve sto treba :takoje:

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan

Eh kamo srece boklicu da si blize, da mi pretreses motor 0takoje.gif U sarajevu, kod majstora kod kojih ja idem, sve je nesto na frku na trku, pozavrsavaju servis onako na brzaka, a ja bih volio da gledam sta se radi, sta je sta na motoru, npr sta je frajlauf :D itd :-)

Ako me nekada put nanese prema tvojim krajevima, javit cu se da popijemo kafu ili pivo sta god :-)

Pozz veliki!!!1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: Zephyr 750

Evo pitanjce i od mene..u pitanju je prednji kocioni disk za Burgmana.Kao sto se vidi na slici,postoji deo diska koji je vrv kriv pa je potrebno obrusiti disk.Ali,njemu je debljina vec ispod 4mm,tj tu je oko 3,8mm.Da li to raditi ?

post-9141-0-28195800-1361961174_thumb.jpg

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Limit za burgmana je 4mm prednji disk i 4.5mm zadnji... tako pise u manual-u :)

znaci danas sve uz k.ide,poslali mi neispravan remontovan deo neki,nema veze,nevazno,crkla mi nokita n 95, znaci dodje mi da bacim mob,da izbrisem profil na fb, da...

ma nevredi,od nerviranja leba nema :care: jel ima neko neki dobar predlog za skidanje malera :lol:

aj odo da seckam neko meso za sutra i salatu...za 40 dana tastu....

p.s. predlazem jedan kotlic ako vreme dozvoli iduci vikend....mogu i konstruktivni predlozi pod uslovom da bude lepo vreme :care:

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

znaci danas sve uz k.ide,poslali mi neispravan remontovan deo neki,nema veze,nevazno,crkla mi nokita n 95, znaci dodje mi da bacim mob,da izbrisem profil na fb, da...

ma nevredi,od nerviranja leba nema :care: jel ima neko neki dobar predlog za skidanje malera :lol:

p.s. predlazem jedan kotlic ako vreme dozvoli iduci vikend....mogu i konstruktivni predlozi pod uslovom da bude lepo vreme :care:

Samo ti raspali u sledeću nedelju i eto nas :zdravo:

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Kazu stari ljudi da bi skinuo maler moras da kresnes ciganku...I ja sam u "potrazi" za jednom. ;):lol:

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: U srcu Honda Africa a u ruci BusPlus

Slažem se za kotlic i cujemo se ove nedelje da se dogovaramo za servis :takoje:

• Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan

Bokilicu, bas steta za taj maler ili peh kako mi kazemo :-( Kud bas da te sve to snadje? Mene je isto tao od juce krenulo, ali ima naznaka da ce biti ok :-) Nisam pravio ni rostilj ni lonac, ali ide na bolje :)

Jel moze jedan savjet tacnije pokusaj dijagnoze ?

Evo o cemu se radi.. suzuki nece da vergla niti da upali. Bateriju sam napunio, stavljao drugu bateriju, klemao motor ali nece, Kill swich je stavljen kako treba, mikroperkidac na copavoj je ok, motor je u neutralnoj. dam kontakt, kad pritisnem dugme za paljenje, cuje se samo tk. Koliko puta pritisnem dugme toliko putledajuci po internetu, kada je problem do anlasera, na klipovima, ljudi nemaju ni to "tk". E sad, sta jos moze biti problem? Da li je do anlasera, mislim dal i je crkao, ili je bendix zaglavio ili sta vec ? O ovome znam jako malo, ali znam sta je sta od ovih majstorskih naziva 1zdravo.gif heheh :-) Svaka pomoc je dobro dosla :-) Hvala Bokilicu, a i ostalima unaprijed!

prpveri automat ,kabl iz aku ide u njrga,pa u alnaser,prespoj necim ta dva kabla,usrafljeni su svaki za sebe sa dva m6 srafa,to jest maticama,ako zavergla,verovatno automat neradi..

To je onaj manji dio? Njega cujem da bas jako zvecka tj da elektromagnet radi, sad mozda ja nemam pojma o cemu pricam :-) Ali gledajuci na youtube klipove, skontao sam da to radi ok. Dali mislis da samo spojim kontakt izmedju ulazne struje (+ i -) tj zicu koja ulazi u automat, i zicu koja ide sa automeata u anlaser? Ako je to to, onda cu to probati :-) Koliki je problem da se taj automat popravi tj da li se on uopste popravlja ili se mijenja u potpunosti? i gdje se tacno to sve nalazi, ima milion sarafa da bi se doslo do same msine tj da se pridje svemu sa strana. Ja sam uspio skinuti nekako sic (kome su brava i sajle i sve u banani ali to popravljam svakako). Kada izvadim akumulator vidim samo amortizer ?! sa strana, ispod panela ima milion zica. Eh da, jos jedno pitanje, na desnoj strani ima neka rucica (kao saug sto je bio na nekim stariji autima- okrugla) koja je u stvari neka sajla. povlacenjem i vracanjem te sajle, nista se nigdje ne mijenja na motor pa me interesuje za sta to sluzi uopste? Saug mi je na lijevoj rucki tako da nije saug garant :-)

Hvala puno druze i izvini sto te jos i ja smaram pored svih pehova koji te snadjose 1zdravo.gif

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Ne da spajas +i-,nego glavne kontakte od releja(deblje su zice),koji su obicno stegnuti sa maticama m6.Videces dve deblje zice!Plus i minus samo pobudjuju rele za start,to jest kad pritisnes dugme za paljenje aktiviras rele(dovedes mu + i on spoji energetske kontakte) :zdravo:

neeer,srafciger,i poveyes ta dva srafa,na koje su zakaceni dolazni plus iz aku,i plus to jest kabl koji ide ka anlaseru...

Da tako sam i mislio, samo ocigledno nisam dobro objasnio :-) Jer relej kada pritisnem dugme, digne magnet i ostvari kontakt, pa struja prodje na nalaser? Jel tako? 0stabre.gif

Dakle sa gornje strane, ce biti 2 deblje zice koje su na m6 maticama, ja te dvije zice spojim i onda bi trebao da zavergla (ako je anlaser ispravan) ? Ili trebam i dugme pritiskat dok su spojene zice (mada ne bi trebalo ako sam dobro skontao0zbunjen.gif) Kud ne zivim blize pa da mi sve to neko lijepo objasni na prakticnom dijelu na mom motoru 1hmm.gif

Hvala jos jednom :-)

@ Bokilic: Tako sam i shvatio :-) Samo se ne objasnih i ne izjasnih kako treba :-) Ajde sutra cu to sve fino rasklopit i pokusat doci do anlasera i automata :-) Ako ne uspijem ,ondam i nista ne preostaje e nego da platim nekome kombi i da slepam motor majstoru 0ljut2.gif

Hvala 0takoje.gif

sam prespoji,i nista drugo nediraj...:)ako cujes bim i vidis vatru bezi sto dalje :-P

1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif za sada brze trcim nego sto suzuki ide 1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• Drug član, 3087 postova
a sinoc su mi doterali nesto...rastureno pre 10tak godina.videcemo sta ce ispasti od toga..:staa:

wa6wgavimcz75tnmffsx_thumb.jpg

Шта је ово? :zbunjen:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja