Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

evo nix i ja pijemo kafu i gledamo ove lanchanike.. ovaj zadnji ima 6 rupa za shrafove, nama treba 4...

aj sad, 15 zuba nam daje vishe snage i manju brzinu a 16 malo manju snagu i malo vechu brzinu, dal uzimati za taj procenat vechi zadnji ili ovako kako jeste?

nemaju 15 zuba tamo? a zadnji koliko ima zuba? kontam ide lanac 428, pa poshto spominjesh jawu kontam ona ima taj, ali mislim da sam prochitao da treba da se produzhi za 4 karike..?

puno pitam zar ne? :D:moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1245 postova

Cek cek cek, kako bre 4 rupe na zadnjem lancaniku? Ja imam 6 rupa na zadnjem lancaniku :zbunjen:

15 zuba nemaju, ali jedan zub gore dole, ne pravi veliku razliku. Ja ostavljam zadnji lancanik, a ako bude morao da menjam, uzecu isti, nema potrebe sad praviti neku racunicu tu.

Inace, kod njih ima zadnji, ali sa 53 zuba, sto je mnogo. i da, mi nosimo 428 lanac, cini mi se duzine 134. E sad, znam da Jawa nosi taj lanac, samo ne znam koja je duzina, ali ima taj tip sto prodaje i on ti nastavi lanac ako treba bez problema.

Ne pitas puno, trebao si da vidis mene, pre par meseci kad sam poceo da trazim lancanike kod "strucnjaka" :moto3:

Cek cek cek, kako bre 4 rupe na zadnjem lancaniku? Ja imam 6 rupa na zadnjem lancaniku :zbunjen:

evo ti pogledaj... to je sad problem, ogroman <_<

uglavnom, za sada "imamo" samo prednji, kopamo za zadnji..

E totalno sam zaboravio da nam se razlikuju tockovi... <_< <_< <_< Hmmm, pazi, lakse je naci sa 4, nego sa 6. A inace, je lakse naci zadnji nego prednji lancanik. Nista, moracemo da popijemo kavu negde i da vidimo sta vam je ciniti :zdravo:

E totalno sam zaboravio da nam se razlikuju tockovi... <_< <_< <_< Hmmm, pazi, lakse je naci sa 4, nego sa 6. A inace, je lakse naci zadnji nego prednji lancanik. Nista, moracemo da popijemo kavu negde i da vidimo sta vam je ciniti :zdravo:

valjda su nam prednji isti?

ajde ako je lakshe nadji molim te, ja se ne razumem ni najmanje :(

kafa, pod hitno, celi danas dan srechem kineze, mogli bi se okupiti ljudi i npraviti kinesku grmljavinu :D

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

@ zile hvala najlepse za odgovore .... ipak je meni presudio SM...

nego me interesuje jos posle koje kilomtraze pocinju ti izdaci lanca,lancanika itd....da znam kad budem kupovao da obratim bas paznju na km?

a pitam se sta drugi radi po pitanju toga,kako se snalaze,kazu li vam nesto serviseri,majstori.... ili jok?

jel svi ovi serviseri http://www.qingqi.co.rs/en/servisi.html imaju "navodno" istog uvoznika delove te uvoznici servisere ,tj serviseri nas(za sad jos uvek vas dok ja ne kupim 1jee1.gif) je*u.... pa nema delova ili sta...?

kad vidim muke sve mi nesto dodje da kupim nov i a u pm...kad tad dodju te muke ali da ima gde delova da se nadje pa ok,ovako ludnica....

@ Charlie Ajde ovako, ako imas skinut zadnji lancanik, napisi mi koliko ima zuba, koji je unutrasnji precnik, ono gde ide na osovinu i kolike su rupe za srafove. Naravno, treba da bude precizno, uzmi subler :zvizduk:

@ Ti sto pravis probleme :moto3: Od uvoznika ne ocekuj delove, vec se snalazi ko kako ume. Moj motor ima dosta delova kao Suzuki DR200 i DR125, tako da je to moja rezerva. Inace, ja da nisam sjebao lancanik, jos bi on terao, ali evo, posle 20k prvi put se menjaju gume, lanac i lancanici. Ulje menjam na svake 3000km. Nema na cemu :hej:

Nemoj to Ser, mladji sam od tebe :hej: Jbg, nije bas da se ne kvari, ali iskreno, mene registracija izadje oko 8k, trosi 3L/100km maximum, odrzavanje je jeftino i alternativnih delova imam, za mene je to dovoljno :moto3:

to ser me podsetio iz crtanog filma 1lol.gif ti bese vozis enduro?! a sta cemo mi sa SM-om?vidim da slabo imaju alternativne delove,ili niki nece tajnicu da otkrivuje 1jee1.gif

velika dilema da li polovan ili nov.,polovan ili nov...?3gaa.gif ako budem jurio polovan ja cu samo grdne pare da dam na prevoz do drugih gradova,treba neko i da mi dotera,nemam A jos uvek.... a ovako nov,pa A,pa reg...paaa mora dosta para....e nek ide sve u ....persun,bolje da jasim devojku svaki dan i to za dz 2jee3.gif

• Podržavam 1

Ne znam sta da ti kazem, dobro razmisli. Neces pogresiti ako uzmes nov, ali sa druge strane, mozes da ustedis 200-400e :zvizduk:

Slatka mala izvrnuta torto, sto ti vrh na dnu stoji :moto3::takoje:

ili polovan i ko zna kako ga taj mazio i pazio,i dal ga je pokrivao uvece kad zaladni... 1ooo.gif sve polovno je macka u dzaku....

jel ima bre jeftinije od 1000e ,sta je ovo nov 1300 a polovan 1000...?cenis da moze se naci? po oglasima bas nisam primetio.

Ne znam stvarno, iskreno ja sam moj platio 950, ali to je bio jedini enduro u oglasima, i to u dobrom stanju, a sam trazio bas enduro, tako da mi je cena bila ok. Znas kako kazu, 3 put meri, jednom seci :neznam:

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

ja sam kupio polovan. charlie je vec napisao, jedino sam imao peh sa zadnjim tockom. i to je najverovatnije greska ovih sto su sklapali motor u predstavnistvu, ali nebitno sad... motor je 2008 godiste, ali je vrlo malo presao (oko 2500km), i to se vidi cak i po gumama i lancaniku. a platio sam ga 800e (solarne pogodnosti ;) )

da, moj je SM, to sam zaboravio da napisem.

e sad, original gume su ogromna mana i sto pre ih treba menjati (pricam za SM). jednom mi se desilo da je zadnji tocak poceo da bezi po suvom, a pre neki dan kad je bio vlazan kolovoz, klizao mi je i zadnji i prednji nekoliko puta...

pre 5-6 dana mi je obrtomer pobrljavio, skace kazaljka po crvenom, a kad je ugasen nekad pokazuje i po 4-5000 obrtaja :D

znaci tocak i obrtomer su jedine 2 stvari koje su mi se "pokvarile" od kad sam ga uzeo (pre mozda 3 meseca).

ima jos par stvari da se sredi na mom motoru, ali to mi je sve predhodni vlasnik pokazao i regularno prijavio.

za gume verujem da su losije i da imaju vise plastike ....a za obr sam vec primatio da su imali problema ali ne znam u cemu je problem....

pa ti si dobro proso i sa cenom i sa motorom....u zdravlje da ga i vozis 1zdravo.gif

Ja kontam da Nix nije dobro prosao u smislu da je ponuda mnogo dobra, jer to bi trebalo da bude realna cena motora i to u dobrom stanju. Sacekaj prolece, mozda se ipak odlucis za enduro, pa da onda zalijemo obojica :moto3: :moto3: :moto3:

EDIT: da se ne razumemo pogresno, Nix je dobro prosao kad se pogleda cena u oglasima, ali bi to trebala da bude neka realna cena dobrog polovnjaka. E sad, to sto nije :zvizduk:

zile ti bas navijas da ja uzmem enduro 1moto3.gif bre necu motor da ganjam po blatu,mislim volim ja ali me SM vise privlaci,lepsi mi je na oko,jednostavno vise mi se dja 0a-smiley.gif gledam ja na to da ako bi imali isti ne bih moram da se cimam sta i kako da sredim jer ti si vec sve to razradio.... 1jee1.gif ce da zalijemo valjda u svakom smisli,valjda se ne ljutis ako uzmem SM 0takoje.gif hehehhe

imas li koju sliku, tvog konja da vidim ? 1hej.gif

Blackbite je urednik ovog podforuma i moj ortak, nije servis :moto3:

Pazi, ja ne navijam da ti uzmes enduro, samo da uzmes nesto sto valja. Ne znam, ja SM ne bih uzeo samo zato sto ima silent blokove u zadnjem tocku, koji su fabricki ocajni, a to nije mala zajebancija, pogotovo ako se zadesi u nekoj vukojebini. :neznam:

Inace, na prosloj strani sam kacio slike endura i sm-a, e pa enduro je moj :hej:

EDIT: Slike su okacene pre 2 strane, a inace i Blackbite vozi ovog endura :nanana: :nanana: :nanana:

hehehehh ...izvinjavamo se sto nismo odmah prepoznali tu masinu a ni blackbite .....ne zameri 0namigivanje.gif

ne znam vise ni ja sta da mislim,zelje su jedno .....

zna li ko posle koliko km odlaze silent blokovi i kako se boriti sa tim uopste? ? ?

Uhh nema pravila, pazi vecina kineskih motora ima silente, cak sam i ja za ovaj moj mislio da ima do pre jedno 2 meseca, tj dok nisam pogledao. Sve zavisi od nacina voznje, od toga da li se vozi sa otpustenim lancem i tako to. To se lako proveri, stanes kod zadnjek tocka, uhvatis rukom lancanik i probas da ga klatis prvo napred-nazad, pa onda malo levo desno. Ne bi trebalo da se pomera rukom. I kad to budes proveravao, slobodno zapni, ono cimni malo jace da vidis :moto3:

A boris se tako sto odes i nalijes nove, ako imas gde, promenis srafove koji drze lancanik za glavcinu.

Poenta je samo da se to primeti odmah i sanira da ne bi razbilo glavcinu zadnjeg tocka. <_<

[joke on]zhile zhile :D navlachish momka duzme ruzhniji motor samo zato shto nema silente? pa silente imaju ozbiljni motori :P [/joke off]

elem, scuba je pominjao neku plastiku, neshto zajebano, ali lik koji ih pravi neche se cima za 4 komada, tako dajte da se izredamo kome treba a i za rezervu da napravimo gomilu toga dok mozhemo ;)

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

@Zille-nbg u pravu si... realna cena ovog polovnog ne bi trebala da bude visa od 800e. ali posto je ovakvo stanje kod nas, tesko je uhvatiti takvog, jbg...

a sto se tice silenta... fabricki jesu mnogo losi, napravljeni od mnogo lose gume. sto se tice trajanja fabrickih silenta, cini mi se da mi je scuba rekao da bi oni izdrzali 2 sezone i trebalo bi da se menjaju. maravno sve to zavisi kao sto je zille rekao od nacina voznje i zategnutosti lanca i naravno, koliko prelazis sa njim...

tesko je naliti nove jer ovi sto nalivaju traze da se iz tocka izvade spoljasnje caure, koje je ukratko ne moguce izvaditi ni na koji nacin, osim razbiti celu glavcinu.

tako da jedino preostaje pravljenje od neke zajebane gume (kao kod mene) na tesno i onda nekom macolom ugurati unutra, ili sto je charlie rekao od te "zajebane" plastike, mislim da je zovu teflonska ili tako nesto... naravno i te plasticne isto praviti po meri na tesno i onda je nagovoriti da udje unutra :D

naravno, u koliko je pravis tako, mora biti sto preciznije jer ne sme da ima ni trunku lufta.

ja se malo vise sad raspisah, ali jbg :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja