Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6r SUZUKI DRZ 400 SM, hyosung gt 250

drugari malo bi da promenim zvuk motora sta bi mogao da ucinim a da mu ne naskodim?

motor je qingqi 200 sm

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Ali je 125ccm.

drugari malo bi da promenim zvuk motora sta bi mogao da ucinim a da mu ne naskodim?

motor je qingqi 200 sm

Raseces auspuh, izvadis ponesto, zavaris. Usput izvadi i katalizator.

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Qingqi 200 GY

Pozdrav svima.

Vlasnik sam Qingqi 200 (supermoto) i imam jedan problem. Pocelo je da mi curi ulje na osovini na kojoj se nalazi prednji lančanik. Ulje curi kad se motor ugreje. Odvrnuo sam i lančanik i pločicu ispred i tačno vidim da pušta ulje između osovine i prstena koji je okružuje. Pošto nisam baš stručan oko motora interesuje me kako da skinem taj deo koji sprečava da ulje izlazi, a nalazi se oko osovine? Da bi bilo jasnije o čemu pričam slikao sam osovinu.

post-4567-12879085178136_thumb.jpg

post-4567-12879085178944_thumb.jpg

U semering (taj crni gumeni prsten) nabodes srafciger, otprilike po sredini njegovoj. Nikako nemoj da izgrebes osovinu, pa da zabadas srafciger izmedju.

Kada ga skines, naci ces na njemu oznaku od tri broja (npr. 17 X 13 X 7) po tim oznakama trazi drugi semering po autoprodavnicama. Mozda ces morati da obidjes vise njih, ali trebalo bi da se nadje.

P.S. Prve dva dimenzije su unutrasnji i spoljasnji precnik, a treca je njegova debljina. Ako je milimetar - dva deblji ili tanji, ne smeta nista.

Kada ga budes stavljao nazad, pazljivo ga navlaci da ga ne izgrebes na osovinu. Ivicu osovine mozes da obmotas izolirkom i nakaplji malo ulja na nju i na semering. Ubacuj ga ravnomerno sa svih strana polako ga kuckajuci, najbolje da nadjes neku cevku, (gedoru, kljuc za svecicu ) kroz koju moze da prodje osovina i onda kuckaj tu "cevcicu" tako ces ga ravnomerno ubaciti sa svih strana.

Ako ne nadjes nista pogodno, mozes da ga kuckas po ivicama unakrsno i polako i pazljivo kako bi sto ravnomernije nalegao.

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Imam pitanje za vlasnike qm125gy i pulsera. Tacnije par njih.

Da li se veoma oseca nedostatak zadnjeg diska kod pulsera?

Da li je neko presao vecu kilometrazu sa njima? Kakvi su utisci?

Od cega se sastoje servisi? Na sta posbno treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnig i sta su im mane?

Da li je iko imao problema sa njima, i ako da, kakvih?

Hvala unapred na odgovorima (a nadam se da ce ih biti  :D)

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125

Imam pitanje za vlasnike qm125gy i pulsera. Tacnije par njih. -pulser

Da li se veoma oseca nedostatak zadnjeg diska kod pulsera? -da, losiji je dobos

Da li je neko presao vecu kilometrazu sa njima? Kakvi su utisci?

Od cega se sastoje servisi? Na sta posbno treba obratiti paznju prilikom kupovine polovnig i sta su im mane? -prvi servis se sastoji iz promene ulja i dotezanja srafova, drugi: promena ulja, filtera i dotezanje srafova, 1000 din ruke + ulje i filter donosis

Da li je iko imao problema sa njima, i ako da, kakvih?

na 800 km mi je crkao regler, pa kako nije punio akumulator, povukao je i njega. i akumulator i regler su zamenjeni u garanciji.

• Svrati ponekad, 283 postova

znam da motor vredi svaki dinar - ima ih par u gradu i svaki jedan se zavrce do poslednjeg obrtaja (sta i ocekivati od momaka sa 16/18 godina koji zamisljaju da su na RS-u)

Svog qingqi-ja uvek dobro zavrcem kada krecem. Jedan od razloga je sto volim kako se cuje, a drugi zato sto hocu da pobegnem od ostalog saobracaja. Vozicu ga tako dok se ne pokvari, pa cu onda da ga popravim i onda u krug, a imam 22 godine :) Recimo ja ne zamisljam da sam na RS-u (predpostavljam da si mislio na neki R ako ne gresim, posto ne znam sta RS znaci), ima ljudi koji vole i druge vrste motora :) I treba svi da se zavrcu u tome je lepota SM motora.

E ljudi danas sam moze se reci pao, tj pustio sam motor da padne, a tome je prethodio udarac u vrata taksiste, ciji je putnik pokusao da izadje ne pogledavsi iza. PAZITE NA TAKSISTE. E sada na mom qingqiju se sve samo pomerilo i bilo je potrebno odvrnuti srafove vratiti na mesto i ponovo zavrnuti. Iskrivljen mi je upravljac, ali proveravao sam viljuske i tocak u voznji i ne skrece u stranu, niti negde cese. Stao kod majstora za motore i on mi rece da mi trebaju novi trouglovi i gornji i donji jer nije moguce ispraviti one drzace sto drze upravljac. Jos mi se izgrabala plastika sa desne strane i drzaci za noge ali me za to i bas briga, a plastike mogu da se zamene ili prefarbaju.

Sada da li mi stvarno trebaju novi trouglovi ili to mogu da ispravim nekako?

Ima tu jos manjih kozmetickih stvari koje sam nameravo sledeceg meseca da zamenim, pa cu tada promeniti sve plastike koje su pukle.

Jos jednom pazite na taksiste.

• Svrati ponekad, 366 postova

nazvacu ih,skinuo sam katalog..hvala  ;D

Jel moguce da ulje iscuri na auspuh?

motor je posle pada stajao oko sat vremena prevrnut..i sad vidim da jako malo ulja ima,a svecica je skroz crna posle minut rada na leru.Nema gde drugde da iscuri ?

za tih minut se grana jako zagrejala i pocela da se puši..mozda zbog tog ulja unutra  ???

Ne, ne treba da radi nego treba da bude ugasen, jer kad radi ulje ode gore i pokazivace manje nego sto jeste.

EDIT: Prepisano i prevedeno iz uputstva.

Upaliti motor na nekoliko sekundi da radi na leru.

Ugasiti, sacekati minut, proveriti nivo ulja.

Kao sto rekoh, uspravni polozaj, pozeljno je da bude na maksimumu.

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

Ne, ne treba da radi nego treba da bude ugasen, jer kad radi ulje ode gore i pokazivace manje nego sto jeste.

EDIT: Prepisano i prevedeno iz uputstva.

Upaliti motor na nekoliko sekundi da radi na leru.

Ugasiti, sacekati minut, proveriti nivo ulja.

Kao sto rekoh, uspravni polozaj, pozeljno je da bude na maksimumu.

Ovako je ispravno, ne bi da pametujem, al pametnu rec treba ponoviti :)

a koje je najbolje ulje za njega?

quingqi 200 sm

Koristim Motul 5100 10w40, zato sto je to vec bilo u motoru, a sledeca promena ulja je za 3000km. Neko je nahvalio bardahil, pa cu mozda i to da probam sledece, ali sam i sa ovim sasvim zadovoljan :)

Pozdrav

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6r SUZUKI DRZ 400 SM, hyosung gt 250

sjebao mi se brzinomer i nece da pokazuje kilometrazu sta bi to moglo da bude a izgleda da nije sajla?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja