Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Zikice nemoj da filozofiras nego da nadjes nama neki SM da se vozamo malo,da dolazimo za bg drustvo da ti pravimo,idemo u kafanu na pecenje i pravimo skupove srba sa kineskim motorima 1moto3.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1245 postova

Alo problematicni :P :P :P Za BG mozete da dodjete kad god hocete, samo ponesite kramponke :P

Pa evo covek rekao da prodaje 200-tku, cini mi se da mu je nick dexy.

Pogledaj par postova iznad :P

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: /

@Troublemaker: Evo ti link za jedan dobar motor. http://www.polovniautomobili.com/oglas921026/qingqi_qm125/

125-ica doduse al ako ti to ne smeta motor deluje sasvim solidno i momak koji ga prodaje je potpuno korektan. Ja sam ga gledao ovih dana ali sam morao da odustanem iz nekih drugih razloga.

950e? Ja ne znam da li sam ja lud sto sam prodavao moj motor za 700e(sreca pa sam pare nabavio sa druge strane) ili su neki ljudi pametniji pa traze vise.

Kako moze da ocekuje da ce dobiti 950e za 125cc? U kakvom god da je stanju, to nije realno.

Mislim, svaka roba ima kupca, ali treba biti realan. Ja sam prosle godine, u januaru, gledao motore i bila je gomila 200-tki i SM i Endura izmedju 900-1100e. Sad kad su svima popadale cene, ljudi stavljaju 950e za 125cc.

Da se niko ne uvredi, ali sada je realna cena za 200-tku 800-900e.

Ko stavi takvu cenu, ne bi trebalo da ima muke da proda motor. Samo realno.

• Podržavam 3

• U prolazu, 97 postova

Ne pravdam coveka, ali na prodavcu je da stavi cenu koja njemu odgovara a na kupcu da je spusti ako misli da treba i ako je prodavac voljan, pa se nadju negde ili se ne nadju. Pise da cena nije fiksna. (jos ce da ispadne da reklamiram svoj oglas. :D Necu dalje komentarisati da neko ne shvati pogresno. ;) )

Ma ne mislim ja samo na tog lika, nego na sve koji prodaju kineze. Svi su nesto zapeli sa visokim cenama :zvizduk:

Naravno da prodavac odredjuje cenu, ali nije normalno da se stavi nerealna cena, a onda kao nista se ne prodaje. A cene vece nego prosle godine :moto3:

Samo to hocu da kazem, meni ni iz dzepa ni u dzep za koliko neko prodaje, ali treba biti realan.

• U prolazu, 97 postova

Tu se u potpunosti slazemo. Vidim da ima nekih motora po oglasima koji stoje vec mesecima i nikako da se prodaju. Nije ni cudo kad je 1000-1100e za motor dve, tri godine star sa 5-10 hiljada kilometara. A nov novcijat 1300e (1500e je 200cc) plus jos racunas sa nekim malim sajamskim popustom uskoro. Nema logike. Al u takvim stvarima retko kad da ima neke logike kod nas.

Bolje bi bilo da se okanemo ove teme posto moze ovako da se razvuce... i jos da se krene sa off-om, a to nikome ne treba. ;)

za mene samo 200cc,mislim da je realna cena 900e ,kriza je ,pale su cene,kinez je to,nov je 1300e i od 200cc-a darkmoon-e zvao sam i pitao ....nece biti na sajmu qingqi i to mi je receno....

zatvaram temu oko cene jer mislim da nema svrhe vise polemisati.... 1zzz.gif

treba nesto da naucimo a ne samo da pricamo o pradvcima 1moto3.gif

• Svrati ponekad, 283 postova

Evo nesto korisno, a verujem da ce svima na ovom pod forumu koristiti :)

Popravio sam zadnju felnu i sve one ispucale zice. Felnu mi je popravio clan ovog foruma PeterPan po vise nego korektnoj ceni, a odlican posao je odradio. Bukvalno sve zavrsio u jednom danu i vec sutradan je felna poslata nazad. Sve je kao pod konac.

Ako nekome bude trebala popravka zicanih felni, njemu se obratite. On je iz Temerina

Inace stalno kontrolisite zice na felnama i ako su labave dotegnite ih da vam se ne desi situacija kao i meni :D

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: S1000xr

Ajde i ja da kazem koju...

Proslu subotu mi je Mare (Keewaysaki) doneo JT lancanike 16/44 iz BG-a...namontiramo mi to...da ga upalimo...klik,klik...crko akumulator

Nedelja..nista ne radi...

(ponedeljak) Odem ja i kupim akumulator...2500din...Vratim se...namontiram...vergla ali nece da upali...crkla svecica

Utorak... drzavni praznik...nista ne radi

(sreda) Odem ja i kupim svecicu...300din...Vratim se ...namontiram...i vuiiiii :)))) ...ide super ali nije registrovan...

(cetvrtak) Odem ja u 05.15h i registrujem ga 10500 + 800 din tehnicki...dodjem na red u 17.10...dobijem tablicu... :))))

(petak) Odem ja u voznju ceo dan...

Ima i slika ali kradem net pa ne mogu da uploadujem...bice za koji dan...

@ Jefta...sta ti se desilo,nesto nisam u toku?ne valja samo dotezati zice onako bzv,koliko ja znam moze da izadje iz balansa,treba to lepo da se uradi....

heheheh indjinma bas te nije htelo....bolje da krades net nego da imas ne reg motor 0takoje.gif reci mi koliko je tvoj motor presao( posto sam vracao postove i nisam nesto nasao da si se hvali 1oda.gif ) i jel si imao nesto problema osim potrosnog materijala?

@Troblemaker Ma pukle mi zice na zadnjem tocku i probusile gumu, pa sam to razmontirao i slao kod coveka da mi namesti. Tacno tako zice ne treba pretegnuti, ali neocak nece "ispasti" iz balansa ako se jedna zica olabavila. To se samo onda dotegne, ali ne previse, a ako je kao meni 5 zica popucalo, ostale olabavljene, onda mora tocak i da se centrira. To vec ne znam da radim. Zatezanje se radi obicnim kljucem.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 200ccm

Gledam slike ovih silenta pa se pitam, da li je moguce umesto ove plastike ubaciti metal tj. da se na strugu odrade cevi(biksnice) koje bi popunile prazninu te da bude metal na metal. Takav je princip na tocku od qingqi-jeve endure, zile-nbg ima takav zadnji tocak..

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1

ne bi trebalo raditi silente od metala da ne bi bio udar metal o metal... zato su i ubacili gumu.

rekao sam pre par postova od cega moze da se napravi kvalitetan silent i kako...

ne verujem da je bas kod zila tako, sigurno ima neke razlike nego da ovde samo ubacis metalnu cevku...

ako neko raskopava zadnji tocak od krosa, nek baci slike neke da se to vidi :)

@indjinma reci mi gde si kupio te lancanike i ako nije tajna, koliko si ih platio. i koliko zuba ima prednji/ zadnji... ? jesu oba legla bez problema ili je moralo nesto da se obradi?

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

@indjinma

Primetio sam da si kupio prednji veci a zadnji manji lancanik, koliko sad moze da razvije i koliko je razlika u ubrzanju?

• U prolazu, 93 postova

@nix

<br>Lancanike mi je doneo drug (ovde nik 'Marre') iz BG-a..:takoje:.Gde je kupio i koliko je platio pitaj njega slobodno.Mi smo nesto prebijali pa me nije ni interesovalo...:fajt2:

Prednji je JTF 409 16 zuba(vise ne moze da stane) a zadnji JTR 269 44 zuba. Nista nije prepravljano a leglo je kako treba. Jedino na pogonsku osovinu nismo stavili onu podlosku jer ne moze da stane...tj. moze ako ti neko na strugu skine ono malo prosirenje...<br>@slayer<br>Ubrzanje je nesto slabije ali su brzine duze pa je ,po meni , lepsi za voznju. Mirnije radi pri nekim normalnim brzinama (sto mi je trebalo).Max brzina mi nije bitna ali se malo muci da razvrti u 5-oj na visokim obrtajima. Sve u svemu ja sam zadovoljan...mozda nekom ovaj odnos ne bi odgovarao al sta sad...<br>

Tu si napravio gresku. Taj novi lancanik ima zljeb na spoljnoj strani, i zbog njega ne moze da stane podloska koja je veoma bitna. Uzmi lancanik i za 200 kinti idi kod strugara da ti skine taj zljeb. Tako sam ja uradio.

AAAAA to su silen blokovi, pa sto ne pokaza ranije :)))) Sada tek vidim da ne moram da se brinem oko toga. Svi koji voze SM sa dobosom pozadi to NEMAJU :D Sreca sreca rados, sreca uzivancija.

Posto mi je motor rastavljen, slikacu sutra pa cu okaciti kako izgleda zadnji tocak za one koji imaju dobos.

Jel za lanac bitna samo ona oznaka 428 koja oznacava sirinu??? I onda broj karika pa uzmes koliko ti treba karika ili neki veci broj pa skratis??

• U prolazu, 93 postova

@ Zile

Provericu da li se taj vijak odvrce tokom vremena. Ako vidim da popusta - pravac strugar...:moto3:.U zadnje vreme sam uglavnom vozio neke skutere koji nisu imali taj osigurac ni na radilici ni na kvacilu (na kaisu) pa se nije odvrtalo... :neznam:

AAAAA to su silen blokovi, pa sto ne pokaza ranije :)))) Sada tek vidim da ne moram da se brinem oko toga. Svi koji voze SM sa dobosom pozadi to NEMAJU :D Sreca sreca rados, sreca uzivancija.

Posto mi je motor rastavljen, slikacu sutra pa cu okaciti kako izgleda zadnji tocak za one koji imaju dobos.

valjda nas nisi zaboravio 1zdravo.gif

Evo tih slika koje sam obecao. Ovo je zadnji tocak sa dobos kocnicom. Modeli pre 2008. post-9231-0-10447300-1298412601_thumb.jpg

post-9231-0-03350600-1298412573_thumb.jpg

post-9231-0-52669300-1298412546_thumb.jpg

I jedna slika rastavljenog motora koji se sredjuje za sezonu. Sediste je samo vraceno da mi ne stoji na podu garaze, treba skinuti i prednji tocak i rezervoar, pa zameniti gume, skinuti filter vazduha, instr. tablu. Kako sam krenuo, ako ga sastavim do septembra bice super :D

post-9231-0-63673600-1298412765_thumb.jpg

Edit. Sada tek vidim da sam trebao da smanjim rezoluciju slika :D, a covek se na greskama uci

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja