Jump to content

Moto Zajednica

Alo majstore, oš mi "SAMO" promijeniti disk pločice....

Recommended Posts

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

... i možda eventualno prekontrolirati kočiono ulje ?!?!

.... *ebo te da te *ebo onaj ko ti je prije mene održavao motor i mijenjao ulje i pločice i uopće stavio prst na motor da te *ebo ... I sad kad kažem da je 100€ (za ruke) malo za zamjenu disk pločica reći ćete mi da nisam normalan ... Ali dokazat ću vam da je to zaista malo ...   :D :D

Pa ajmo lagano po redu ... mrak mi pao na oči kad sam vidio šarafiće na posudi ulja... ali reko ajde, pa nije to tako strašno.. nađe se i gorih primjeraka...  :lol: :lol:

P5172995.jpg

A to je samo nepažnja i što je najvažnije, korištenje neadekvatnog alata...   :lud:

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ajde reko, šta je tu je... uspio sam to skinuti, pa ajmo dalje...

No međutim, kad sam došao do odzračnika i oni provrtili i napukli ... sunce ti žarko, toliko sam se iznervirao da sam i slikati zaboravio ...   :jee: ... pa to preskačem ...

Ništa reko ... idemo dalje, skinut ću holendere i čeljusti dole, pa ćemo se pokušati i s tim poigrati ... ovaj dio je bio OK  ... (bar nešto   :D )

opet nailazim na sranje ... provrtili imbusi na samim čeljustima.... i to skoro svi ... Ubi me ako je meni jasno kako je to netko prie mene uspio ...   :stabre:

P5172998.jpg

P5172984.jpg

A tek na šta liči držač pločica, tj dosjed ...

P5172985.jpg

P5172986.jpg

P5172987.jpg

A i brusilica je imala posla kako bi se sve moglo rastaviti ...  :lol: :lol:

P5172983.jpg

P5173003.jpg

P5173004.jpg

no, ipak sam uspio u namjeri ..... dobio sam sve u prostim faktorima...   :lol: :lol:

P5172982.jpg

• Podržavam 4

Kad sam sve uspio rastaviti, red je to sve lijepo i oprati, očistiti i pripremiti za (kvalitetno) sastavljanje ...   :jee:

Iako mi poprilično nije jasno koliko dugo ove čeljusti nisu rastavljane kad se uspjelo toliko prljavštine nahvatati na klipove i to na dijelove koji se nalaze unutar keljusti (ok, ovo vani se zaprlja to je normalno )

P5172988.jpg

P5172989.jpg

naravno da sam i to očistio i pripremio ...   :jee:

P5172990.jpg

P5172991.jpg

Malo po malo ... jedan po jedan ...

P5172992.jpg

sve dok svi nisu zadovoljili krijerije...

P5172994.jpg

Onda sam ostao bez struje u selu (neki radovi na trafo stanici) ... pa sam iskoristio vrijeme otići kod dide tokara da mi za sutra napravi nove držače pločica prilagođene navojima koje ću morati ponovno urezivati ....

Nastavak slijedi ..... :zvizduk:

• Podržavam 11

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Eh...bolje Scuba i Dr. Mabuze da iskomentarišu ali svaki dan imamo ovakve slučajeve u Labosu :)

Eh...bolje Scuba i Dr. Mabuze da iskomentarišu ali svaki dan imamo ovakve slučajeve u Labosu :)

Zadesi se i meni .... samo ne nosim svaki puta aparat, a i neki nevole da im se slike motora pojavljuju na internetu ... :takoje:

Svaka cast. Ovo ti je najbolja reklama za servis. Imao sam ja slicnih situacija na kolima. gde su pucali neki srafovi oblaznuli itd.

Vjerujem da liči na reklamu, ali mi to nije namjera.... ja radim na sitno ... jer mi je ovo onako usput ... pa imam više posla nego što stignem napraviti... :takoje:

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Suzuki V-strom DL1000

Da ne kudis u startu "majstora" sto je pokusavao to da sredi, treba obratiti i paznju na kvalitet srafova. tj kvlaitet samog celika. Da su kvaliteta preko 7/10 djavola bi mogao toliko da oblajzne, pre bi mu pukao alat.

Tuga je u tome sto da bi se ustedelo na sklapanju, stedi se i na hvalitetu zavijka, a narocito na kocnicama, po meni neoprostivo.

Zato, u moto sportu, reli trkama, gde je opterecenje srafova bas veliko, postoji pravilo da svako vozilo mora proci FIA homologaciju gde su srafovi cvrstoce minimum 8/10 a brezoni 10/10. Gde i tu nije kraj. Na blokovima motora idu jos cvrsci. Kod burazera na trkackim kolima kada smo montirali kadicu striktno smo morali da konsultujemo literaturu, koje srafove staviti (kvalitet).

E tu se vidi velika razlika od kvalitetnog motora (yamaha, honda, suza) na odnos kineza.

U kucnoj radinosti, home market i buvljak mogu se naci maximum kvalitet 5/10 do 7/10. sve preko kosta mnogo vise, a glava nema cenu.

p.s. koji je motor u pitanju?

• Zainteresovan, 974 postova

Svaka cast. Ovo ti je najbolja reklama za servis. Imao sam ja slicnih situacija na kolima. gde su pucali neki srafovi oblaznuli itd.

Vjerujem da liči na reklamu, ali mi to nije namjera.... ja radim na sitno ... jer mi je ovo onako usput ... pa imam više posla nego što stignem napraviti... :takoje:

Znam da ti nije bila namera da bude reklama. Ali ja mislim da je odlicna reklama. Svaka cast na trudu vredi to dosta para.

Da ne kudis u startu "majstora" sto je pokusavao to da sredi, treba obratiti i paznju na kvalitet srafova. tj kvlaitet samog celika. Da su kvaliteta preko 7/10 djavola bi mogao toliko da oblajzne, pre bi mu pukao alat.

Tuga je u tome sto da bi se ustedelo na sklapanju, stedi se i na hvalitetu zavijka, a narocito na kocnicama, po meni neoprostivo.

Zato, u moto sportu, reli trkama, gde je opterecenje srafova bas veliko, postoji pravilo da svako vozilo mora proci FIA homologaciju gde su srafovi cvrstoce minimum 8/10 a brezoni 10/10. Gde i tu nije kraj. Na blokovima motora idu jos cvrsci. Kod burazera na trkackim kolima kada smo montirali kadicu striktno smo morali da konsultujemo literaturu, koje srafove staviti (kvalitet).

E tu se vidi velika razlika od kvalitetnog motora (yamaha, honda, suza) na odnos kineza.

U kucnoj radinosti, home market i buvljak mogu se naci maximum kvalitet 5/10 do 7/10. sve preko kosta mnogo vise, a glava nema cenu.

p.s. koji je motor u pitanju?

trebao si malo bolje pogledati prije nego si pisao ...

šarafi su originalni i tvrdoće 10.1 .. ;) Radi se o vrlo kvalitetnim četveroklipnim nissins čeljustima sa Suzukija GSXR-a... :zvizduk:

Mislim da je ovdje najviše kriv nekvalitetan alat s kojim se pokušalo raditi ... a tek onda sve ostalo .. :takoje:

Ali ovo što si napisao vezano za kvalitet materijala opsolutno si upravu ... :takoje:

• Podržavam 1

• drrmrr, 759 postova
  • Motocikl: projekat rinfuz ;)

Svaka cast Strashilo! Ovo je daleko vishe od "obicnog" servisa. Restaurirao si mu bajk...da je pametan, pa da ti da motor da mu ceo pretresesh...

Taman da imash za neki lud dunavski djir :)

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

istu situaciju sam imao na jednom od bivsih motora, a ja cak i nisam majstor, od alata imam kljesta i srafciger. i jos malo nekog hoby alata koji nije ni za Q. kao po obicaju poceo sam da radim u sumrak, boze moj to je za 20 min gotovo, ostatak veceri sam urlao i plakao po dvoristu. zvao sam pola foruma i smarao sta i kako da radim, uglavnom lalajka, kako me nije poslao u PM nemam pojma ali hvala mu jos jednom :)

posto je to uradjeno i sad ja kao znam, nakon nekog vremena jedan drugar se pozali da trebaju da mu se razrade prednja kljesta, kazem mu doteraj motor sad cemo mi to casom. e tek sam se tu zajebao, kod njega 666999, sreca sve se desavalo kod joske u radionici pa je on kao glavni majstor odradio posao. od tada ne znam nista i sve teram kod majstora :takoje:

• Podržavam 1

Svaka cast Strashilo! Ovo je daleko vishe od "obicnog" servisa. Restaurirao si mu bajk...da je pametan, pa da ti da motor da mu ceo pretresesh...

Taman da imash za neki lud dunavski djir :)

kad bi ljudi pri svakoj drugoj izmjeni pločica mijenjali ulje i "pretresli" čeljusti, ovakve stvari se nikad nikome nebi dešavale... :takoje:

istu situaciju sam imao na jednom od bivsih motora, a ja cak i nisam majstor, od alata imam kljesta i srafciger. i jos malo nekog hoby alata koji nije ni za Q. kao po obicaju poceo sam da radim u sumrak, boze moj to je za 20 min gotovo, ostatak veceri sam urlao i plakao po dvoristu. zvao sam pola foruma i smarao sta i kako da radim, uglavnom lalajka, kako me nije poslao u PM nemam pojma ali hvala mu jos jednom :)

posto je to uradjeno i sad ja kao znam, nakon nekog vremena jedan drugar se pozali da trebaju da mu se razrade prednja kljesta, kazem mu doteraj motor sad cemo mi to casom. e tek sam se tu zajebao, kod njega 666999, sreca sve se desavalo kod joske u radionici pa je on kao glavni majstor odradio posao. od tada ne znam nista i sve teram kod majstora :takoje:

Ko prizna.... :takoje: :takoje: :takoje: :takoje:

nije još gotovo ... stao sam tu gdje i slike... imao sam nekih obiteljskih obaveza, pa danas i sutra nemogu u radionu ... u petak idemo dalje... :)

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Suzuki V-strom DL1000

trebao si malo bolje pogledati prije nego si pisao ...

šarafi su originalni i tvrdoće 10.1 .. ;) Radi se o vrlo kvalitetnim četveroklipnim nissins čeljustima sa Suzukija GSXR-a... :zvizduk:

Mislim da je ovdje najviše kriv nekvalitetan alat s kojim se pokušalo raditi ... a tek onda sve ostalo .. :takoje:

Ali ovo što si napisao vezano za kvalitet materijala opsolutno si upravu ... :takoje:

E nisam video...jbg...

Ako je 10.1 uspeo da razvali taj bi i kliker pokvario! Sta sve ne drzi srafciger u rukama....

To je isto ko kad vidim da mi kvazi vulkanizeri pistoljem zavrcu felne na kolima. Dodje mi u d...pe da mu ga nabijem....

Srecno u daljem radu :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja