Sale ZX10 93 Napisano Maj 10, 2011 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. jos motor da uzmes i komplet je tu... ne realno, imas neki problem izgleda, ko jos nosi toliko opreme osim na put... nisu tu cista posla... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Maj 10, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je Tanatos (Nagon za smrću, destruktivni instinkt) u modi...ljudi koji ne nose kacigu imaju tu nesvesnu želju...šta da radiš Ja nekako volem erosa pa je nosam kod mene u selu...iako ne moram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. jos motor da uzmes i komplet je tu... ne realno, imas neki problem izgleda, ko jos nosi toliko opreme osim na put... nisu tu cista posla... eee sad postaje interesantno?????? Ja isto ne kontam cemu toliko opreme u gradu???? A pogotovo ne kontam ljude koji nose tu sugavu potkapu na 30C i jos u gradu??? Ja to vidim kao cisto foliranje i zelja da se plase drugi ljudi:((((((((((((( Ne nosim je ni na put od par hiljda km. a kamoli u gradu?????? Bas bi voleo da mi neko objasni koje je uloga potkape na 30C u gradu????? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1847 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. jos motor da uzmes i komplet je tu... ne realno, imas neki problem izgleda, ko jos nosi toliko opreme osim na put... nisu tu cista posla... eee sad postaje interesantno?????? Ja isto ne kontam cemu toliko opreme u gradu???? A pogotovo ne kontam ljude koji nose tu sugavu potkapu na 30C i jos u gradu??? Ja to vidim kao cisto foliranje i zelja da se plase drugi ljudi:((((((((((((( Ne nosim je ni na put od par hiljda km. a kamoli u gradu?????? Bas bi voleo da mi neko objasni koje je uloga potkape na 30C u gradu????? Možda zato jer se ljudi znoje, pa potkapa upija sav znoj i kaciga ne "miriše" posle nekog vremena? 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Maj 10, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Neki od nas bi s' potkapom manje plašili ljude 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Neki od nas bi s' potkapom manje plašili ljude hehehe ovo je pravi odgovor :moto3: :moto3: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ftj 349 Napisano Maj 10, 2011 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: bgd Motocikl: ktm duke 690 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne nosim potkapu ali svu ostalu opremu da. Iz prostog razloga jer meni vožnja motora ne predstavlja neku potrebu da bih se prevezao iz tačke a u tačku b već čisto uživanje koje ne podrazumeva opuštenu vožnju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale ZX10 93 Napisano Maj 10, 2011 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan potkapu nosis da ti bolje prianja kaciga i zato sto potkapu mozes lako da operes... za razliku od unutrasnjosti kacige... ove god sam oprao 3 puta potkapu, nije da s enesto prlja, ali ako zaglavis po vrucini... pa sad zamisli sta se desava kad ti je glava u kacigi koja se nosi bez potkape i ne pere se... recimo, imao sam problema sa glavom dok nisam poceo uvek da nosim potkapu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan potkapu nosis da ti bolje prianja kaciga i zato sto potkapu mozes lako da operes... za razliku od unutrasnjosti kacige... ove god sam oprao 3 puta potkapu, nije da s enesto prlja, ali ako zaglavis po vrucini... pa sad zamisli sta se desava kad ti je glava u kacigi koja se nosi bez potkape i ne pere se... recimo, imao sam problema sa glavom dok nisam poceo uvek da nosim potkapu... Ja sam pre 2 nedelje bio u Deliblaskoj pescari na off roudu sa 25 ljudi na motociklima Vremenom su se isprofilisali brzi i sporiju vozaci, a ja sam sa mojom skelom napadao vodecih 5..6 cvaja koji su vodili igru.......na trenutke je to bila tolika prasina da mi je sve bilo belo pred ocima, i bukvalno sam vozio naslepo, zapravo samo sam vozio u BELO!!!!!! Kada se off zavrsio, kaciga mi je izgledala kao da sam je izvadio iz blata......ali kada sam dosao kuci rasturio sam kacigu i celu je oprao, i izgleda kao nova...... A da sam imao potkapu isto bi sve bilo prljavo kao i bez nje... Imam mi logike da se ljudi znoje, pa da je nose, ali ja nemam tih problema, pa ni potrebe da je nosim....... Svidja mi se onaj gumeni deo sto pokriva usta, ali ne ide preko....to bi nosi po hladnoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1045 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 1101 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan A ne smeju jer znaju kako je poginuo Chuck Norris - izboli ga Cupricani Loodaq Od cuprijskog srafcigera nema beganja potkapu nosis da ti bolje prianja kaciga i zato sto potkapu mozes lako da operes... za razliku od unutrasnjosti kacige... ove god sam oprao 3 puta potkapu, nije da s enesto prlja, ali ako zaglavis po vrucini... pa sad zamisli sta se desava kad ti je glava u kacigi koja se nosi bez potkape i ne pere se... recimo, imao sam problema sa glavom dok nisam poceo uvek da nosim potkapu... Bitno da si smogao snage da priznas A izgleda da svi koji ucestvujemo u ovakvim raspravama imamo problem sa glavom. P.S. obozavam ove rasprave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Maj 10, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. jos motor da uzmes i komplet je tu... ne realno, imas neki problem izgleda, ko jos nosi toliko opreme osim na put... nisu tu cista posla... eee sad postaje interesantno?????? Ja isto ne kontam cemu toliko opreme u gradu???? A pogotovo ne kontam ljude koji nose tu sugavu potkapu na 30C i jos u gradu??? Ja to vidim kao cisto foliranje i zelja da se plase drugi ljudi:((((((((((((( Ne nosim je ni na put od par hiljda km. a kamoli u gradu?????? Bas bi voleo da mi neko objasni koje je uloga potkape na 30C u gradu????? prochachkaj tastaturu, mislim da ti zaglavljuju ? i ( ... elem, shto se tiche opreme, kakve ima veze jesi u gradu ili na otvorenom ili gde vech? ona shtiti jednako bilo gde da si a meni deluje da che me neko pre skinuti u gradu nego negde kad se zaputim! ja recimo nosim kacigu i kornjachu, takodje nosim kozhne vojne rukavice (nemam pare za bolje) i nosim ih jer mi je hladno po prstima i ako pljusnem volio bih da mi neshto i ostane od kozhe (na moju nesrechu znam kako je kad nemash kozhu i nokte na ruci). Pod hitno moram podkapu da nabacim jer kreche vruchina i ne pere mi se kaciga... kupichu i jaknu..i pantalone...i 70% kilometara chu voziti u gradu, jesam li ja sad lud? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. jos motor da uzmes i komplet je tu... ne realno, imas neki problem izgleda, ko jos nosi toliko opreme osim na put... nisu tu cista posla... eee sad postaje interesantno?????? Ja isto ne kontam cemu toliko opreme u gradu???? A pogotovo ne kontam ljude koji nose tu sugavu potkapu na 30C i jos u gradu??? Ja to vidim kao cisto foliranje i zelja da se plase drugi ljudi:((((((((((((( Ne nosim je ni na put od par hiljda km. a kamoli u gradu?????? Bas bi voleo da mi neko objasni koje je uloga potkape na 30C u gradu????? prochachkaj tastaturu, mislim da ti zaglavljuju ? i ( ... elem, shto se tiche opreme, kakve ima veze jesi u gradu ili na otvorenom ili gde vech? ona shtiti jednako u bilo gde da si a meni deluje da che me neko pre skinuti u gradu nego negde kad se zaputim! ja recimo nosim kacigu i kornjachu, takodje nosim kozhne vojne rukavice (nemam pare za bolje) i nosim ih jer mi je hladno po prstima i ako pljusnem volio bih da mi neshto i ostane od kozhe (na moju nesrechu znam kako je kad nemash kozhu i nokte na ruci). Pod hitno moram podkapu da nabacim jer kreche vruchina i ne pere mi se kaciga... kupichu i jaknu..i pantalone...i 70% kilometara chu voziti u gradu, jesam li ja sad lud? u pravu si druze.i ja nosim podkapu,uvek,pre svega jer se kaciga lakse navlaci i lakse se pere od unutrasnjosti kacige.nosim uvek i jaknu i rukavice!!! ne bih da baksuziram (pu pu pu),ali zar je negde zapisano da se sa motora pada (zbog ko zna kog razloga) samo kada smo vise od 50 km od kuce?????? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steeler 157 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 61 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost, ja sam jedini u Smederevu koji nosi sve sto ima od opreme cak i kada na sladoled: -Kaciga (zakopcana ofc) -Potkapa -Kozna jakna -Kozne rukavice -Pojas -Pantalone -Stitnici za kolena Fali tu jos stvari, ali i kada ih budem imao nosicu ih uvek. nisi jedini 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ako cemo iskreno, s obzirom na navike u voznji, pogotovu mladjih narastaja, kaciga je jos i najmanji problem, tj manji faktor rizika. Brzina neprimerena naseljenom mestu / preglednosti na putu, je po meni mnogo veci problem. ja sam pristalica filozofije da ljude treba pustiti da voze kako god hoce i da sami prave greske. Ali da zauzvrat postoji extremna odmazda u slucaju povredjivanja drugih ljudi u saobracaju. Mislim da je to skroz fer... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan eee sad postaje interesantno?????? Ja isto ne kontam cemu toliko opreme u gradu???? Da si se informisao, znao bi da se od svih saobracajnih nesreca koje se desavaju, 90% njih je u naseljenim mestima a svega 10% na otvorenom putu. Bas zbog toga se nosi oprema u gradu - gde su sanse za povredu najvece. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je skroz tacno. A pored toga procentualno gledano najvise saobracajnih nesreca kolima i motorom se dese na 5km od kuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Maj 11, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Kacigu, jaknu i rukavice nosim uvek... To mi je navika, ako sednem na motor bez necega od ovih troje, odmah se cudno osecam... Nazalost, trenutno nemam love da kupim cizme i pantalone, ali nadam se da ce biti do kraja sezone A i mnogo je lepse videti motociklistu u punoj opremi nego sa cvikerima i fila papucama ( doticni me podsecaju, bez uvrede, na neizivljene seljacine koji su seli na motor sam da bi ih neko video i rekao gle frajera) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 11, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan što se tiče opreme, osim kacige mi je pojas neophodan... ako treba u tangama ću da vozim al bez pojasa jok inače potkapa je korisna stvar, jel kad se ošiša čovek na kraću frizuru oće uši da stradaju od brzog nabacivanja kacige .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pa jbg vama punijima normalno da treba pojas p.s. ja sam preshao na tregere. fantasticni su za moto pantalone, al na farmerkama izgleda smeshno od pozadi (uvlaka) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6451 Napisano Maj 11, 2011 Enduraš, 6403 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja pojas nisam stavio vise od dva puta u zivotu, po meni totalno nepotrebna stvar za duzu enduro jaknu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cavalir 353 Napisano Maj 11, 2011 Never drive faster than your angel can fly, 108 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Preporučujem svima da nosite najjeftiniji dio opreme-podkapu. Meni se desilo, da sam zbog nenošenja iste sjebao desno oko. Kupim ja novu kacigu na početku sezone (prije 3 godine) i vozio bez podkape i bilo sve u redu. Sledeće sezone izgleda se unutrašnjost kacige malo razširila ili se moja glava malo pokupila , pa mi promaja duvala izpod brade pa direktno u desno oko. Kod većih brzina i kad je bilo hladnije mnogo je smetalo. Ja prvo mislio da ne dihtuje vizir. I tako ja vozio mjesecima i stalno duvalo, ja nisam obraćao pažnju pa počelo oko da mi suzi i smetala mi jača svjetlost pa sad uvjek kad duva malo jači vjetar (ne na motoru negu uopšte) meni se oko razboli. Treće sezone kupim podkapu za 4 eura i nema više promaje u kacigi. Eto kako sam upropastio oko pa sad moram često da koristim kapi za oči, a da sam imao podkapu sve bi bilo OK. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ja pojas nisam stavio vise od dva puta u zivotu, po meni totalno nepotrebna stvar za duzu enduro jaknu. ko koristi pojas da mu ne duva u ledja onda je dovoljna samo duza jakna .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 11, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan sad si me istripovao jbg, ove godine sam primetio da na levo oko dosta slabije vidim, i da nesvesno pocinjem da zmirkam na to oko kad citam. tih problema ranije nisam imao (ili ih nisam bio svestan), a sad me tvoja prica podsetila da sam celo proslo leto vozio sa podignutim vizirom, ali sa cvikerima za sunce. da li je to strujanje vazduha bilo dovoljno da oku smeta bem li ga. vise ne dizem vizir, da vidim da li ce da se nesto promeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cavalir 353 Napisano Maj 11, 2011 Never drive faster than your angel can fly, 108 postova Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr Prijavi odgovor kao problematičan Ja ništa slabije ne vidim na desno oko, bio sam kod očnog ljekara i gledao tamo u pet-šest onih sprava i on pregledao oko, kaže sve u redu. Stvar je u tome što je postalo kroničko pošto sam tako vozio mjesecima a nisam odma liječio. A to što kažeš kod čitanja i meni smeta, brzo se oko "umori" pa nekako žulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Maj 11, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan od opreme stavljam sve sto imam, nebitno jel idem samo do grada ili na duži put. kacigu, podkapu, pojas, rukavice, mnoto pantalone i jaknu, čizme duge čarape ako je hladno i baš me zabole ko će šta da pomisli kad me vidi............. Elem: video sam par pozera bez najmanje opreme i klinci na skuterima samo sa kapuljačama, ali njihov problem i njihova odluka.......... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...