wice 78 Napisano Octobar 2, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa pokusaj da uhvatis onim istim kljestima od pola metra pa da okrenes,ako ga ostetis kao sto rekoh,mislim da ja imam jeden poklopac u rezervi Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 2, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Desava se to... kad se plastifisiraju i unutrasnje strane pojedinih delova . Bar ti na tom mestu nije pustao ulje ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Octobar 2, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan taj mali dekl mora da sidje bez skidanja velikog dekla.zbog plastificiranja se zapeklo i ne moze dole.upotrebi ta kljesta,uz malo cimanja plastika ce popustiti...bar bi trebalo ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 3, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Zamenim ja pre mesec dana prednju gumu. Umesto 2,75-18 stavim 3.25-18. Fenomenalno se uklopi u blatobran i gotovo da ga potpuno uspuni. Naleganje u krivinama i udobnost su se promenile kao da sam seo na duplo veci i skuplji motor. Bio sam odusevljen. Medjutim, pre par dana sam bio malo van grada pa resih da mu" produvam" auspuh. Spicih ga oko 130 (pri cemu mi je vetar bio nepodnosljiv, zbog samog polozaja vozaca) i cuh nesto u prednjem delu. Mislio sam da je sajla za brzinomer. Ali kada sam stigao kuci vedeh da je prednji blatobran nagoreo i da se farba skinula na samom pocku sa prednje strane. Motor sam vozio sa tom gumo i ranije ali mi se ovo nikada nije desilo. Uzrok je sledeci: Na malo vecoj brzini 120-130km/h guma se usled cenrifugalne sile rasiri pa grebe u blatobran. Naravucenije: odvojite, na ustrb izgleda, blatobran od gume najmanje 1.5cm (kod mene je bilo manje od 5mm) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Octobar 3, 2007 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Zamenim ja pre mesec dana prednju gumu. Umesto 2,75-18 stavim 3.25-18... Ja sam prvih 20000km prešao s Sava MC7 3.00-18 i bio zadovoljan, onda sam kupio istu takvu, samo 2.75-18 i preporodio se. Nisam mogao vjerovati koliko mi je motor bolje ležao. Sad, jel stvar u tome što je ovo ipak nova guma proizvedena ove godine (dok je ona stara bila proizvedena 2002. godine, iako sam ju kupio 2006.) ili je stvar u dimenziji... Vizualno je 3.00 nekako najlijepša. Vidio sam jedan stroj s 3.25 prednjom gumom i to mi nekako prenapuhano izgleda, dok ova 2.75 izgleda premršavo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 3, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Meni se 3.25 bas svidja jer sa stapa sa blatobranom kao da su iz jednog komada. Mozda je subjaktivni osecaj ali meni se ts mnogo bolje ponasa na putu sa 3.25 nego sa 2.75. A mozda zavisi i od precnika zadnje gume tj. uz zadnju 16 se jedna prednja guma ponasa drugacije nego kada je nazad 18. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 4, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ova klješta vade mrtvog iz groba bez kopanja! ;D Ipak, krug levog dekla nisam uspeo da skinem jer ni ovim klještima nemogu da ga obuhvatim. Sada mi se smučila ta plastika, potpuno se sjedinila, kao da je tečni metal u pitanju. Ja sam još u fazonu da bih to nekako skinuo a da spoljni deo te plastike ne oštetim, izgleda radi. Razmisliću još koji dan pa ako ništa drugo onda će ovde sekač da radi ukoliko Wice ima taj krug negde. Svakak, neznam koliko ti se žuri za te prednje pločice a imamo sledeće varijante na raspolaganju: 1. Da uzmem stare za koje Wice misli da ih ima negde kao i Stari Vujadin, samo treba potražiti pa da ih lepim i pošaljem ti poštom 2. Da dođem do istrošenih pločica na bilo koji način, da ih lepim i probam pa ako zavređuju bilo kakvu pažnju tek onda da ti ih pošeljem 3. Da zalepimo neke pločice pa da te čekaju ovde, ionako si planirao da dođeš Ja sam lično najviše za varijantu bez žurbe, sredio bih motor još ovo malo što je ostalo pa bih isprobao i te pločice. Za dostavu će uvek biti rešenja, više me interesuje na šta to liči i da li rešava problem vode. No opet ako ti je neka frka za to onda nema baš izbora... Čovek što lepi kaže isto što i Wice, lepi za sve modele motorcikala pa kada se nisu nikakvi problemi pojavili na nekoj mašini od 1000 ccm onda nevidi razlog zašto ovde ne bi valjale. No, opet, ja bih probao, ovo postojeće ionako ne valja, mislim da nema šta da se izgubi, eto Wice je zadovoljan... Moja prednja guma je 3.0, to je Trayal guma a profil je neodgovarajući, ima krampone ne baš kao kros ali tu je negde... Nije se baš pokazala pri brzinama ali po off road-u je čudo i ima moćan izgled, kao da je daleko veća. Ipak, čim je hladno sve plastično dolazi do izražaja a i nešto mi je mnogo trajna, kao one stare Pneumantove što su ''kao nove'' posle 10 do 15 godina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 4, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan " kao one stare Pneumantove što su ''kao nove'' posle 10 do 15 godina." Ne spominji mi ime Pneumat u njihovim "gumama" ima kaucuka koliko i u vasim tastaturama. Nazad mi je jos uvek oroginalni pneumat iz '77. (ali sam je malo omeksao starovanjem u metu) Planiram da sravim pozadi neku 4.25 ili 4.5, ne znam da li ce stati ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Octobar 5, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan 120-130 guma moze da se uglavi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 5, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan I dalje ne uspevam da skinem krug sa dekla na ''fini'' način (bez sekača) pa rešim da pogledam kako to radi čovek koji najbolje radi taj posao. Pustim onaj prvi kratki MZ film o rasklapanju motora. Počne film. Ja se udubio u radnju, znam dekl je u pitanju znači kada ga rasklapa od toga mora da krene, nema šta drugo da radi. I ono razočarenje. Vidiš na filmu dasa krenuo da rastura ali mašina bez deklova, on samo tera dalje. Njima nije padalo na pamet da ima tolikih mentola da ne umeju deklove da skinu a da će se motori farbati u plastiku tek to verujem da nisu zamišljali. Dalje nisam imao nerava da gledam, čovek radi i uživa, sve ide lako. Prebacim daljinskim na sledeći klip, pa na sledeći... kad ono iz istog serijala kratki filmčić na temu ''šta da radiš kad kupiš NOV MZ''. Nov. Ej bre, stvarno nov, sve novo na njemu! Prvo sam bio besan na sebe jer želim nemoguće. Kupio bih nov MZ sa sve onim sandukom, ja bih ga sklapao, da Bog da prsti izgoreli svakom ko ga takne pre mene! A sklapao bih ga nedelju dana, šraf, rakijica, cigara... polako, neka i on uživa dok se rađa. I onda mi padne na pamet ideja, pa zašto ne bih kupio nov MZ? Jedino je problem lova i kao ekonomista nikome ne savetujem kredite sem ako nisu investicioni (npr. kamata 10%, dobit 60%, čisto ostaje 50%). Pa OK, ako je to jedini problem i ako je makar i na taj način rešiv onda sam siguran da eto postoji motor za koji se pozdano zna da i ako ga ne održavaš i ponašaš se kao stoka prema njemu, on traje 20 godina. E sad, svi znamo da se pravi u Turskoj ali niko da nas nije bio okrenut na tu stranu, nekako smo vezani za proizvođača a ne model. Međutim, šta sad, ovo se sada zove 301 i pravi se u Turskoj, prava je sreća što se nisu pravili mnogo pametni da ga nešto usavršavaju, samo ''kozmetika''. Ne dopada mi se što nije u kategoriji do 250ccm i naravno što je Turski. Ali šta da radim, drugo nema, ma nema ni ovo ali ''iskopaće tebe Bili''... Pokušao sam da pronađem CENU tog Turskog MZ-a ali ustvari nisam našao ništa. Proizvodi se u Turskoj ali gde? Zašto nisam naišao na njihov sajt? Pa Turski MZ nemože da košta neznam koliko ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Octobar 5, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nemam plocice! Opusteno sam ih bacio kad sam zimus menjao za nove! Doduse nesto mi se i ne dopada ideja to sa lepljenjem. Posle na grobu da mi pise "popustio mu lepak". Vujo, nikako ne bih kupio turski MZ, sudeci po nekvalitetu rezervnih delova mislim da to sto oni prave nema veze sa MZ-om, a nazalost vreme ide samo u jednom pravcu! Ipak, evo sajta: http://www.kanuni.com.tr Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 5, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, nikako ne bih kupio turski MZ, sudeci po nekvalitetu rezervnih delova mislim da to sto oni prave nema veze sa MZ-om, a nazalost vreme ide samo u jednom pravcu! Ipak, evo sajta: http://www.kanuni.com.tr Auh kakvo razočarenje! Prvo, neznam Turski ali ni najmanje. Drugo, očekivanja su mi bila drugačija za šta oni nisu krivi, samo moji snovi... Želeo sam 301 kada već nema 251. Tamo sam video modele koji mi liče na ove Korejske, Kineske ili neznam ni ja koje, da budem iskren slabo to pratim... Ako je to tako, a jeste brate vidi se sa sajta, onda je zaista glupost kupovati tako nešto jer to nije MZ, vidi se iz aviona... Servis, delovi, kvalitet ??? ??? ??? Mislim onako, možda je to i dobro ali nije MZ a nije ni vredno da se uvaljujem u kredite zarad tako nečega. a nazalost vreme ide samo u jednom pravcu Surova istina, nekada mi je taj fenomen bio saveznik a kako ide vreme sve veći neprijatelj. Nego nema ni Svakaka ni Quantislawa, mora da je neko žestoko zezanje po Hrvatskoj... Da li neko ima ideju koga da angažujem za sklopivi/pokretni krov za prikolicu? Računam da to nemože da bude mnogo para. Želeo bih da se kači na šoferku od pleksiglasa kao onim drikerima ili kako se već zove ono sranje koje ide po jaknama a preko rajfešlusa. Na taj način bih takav krov kačio i sastrane dok bih, kada je krov sklopljen preko otvora prikolice napravio ciradu sa istim sistemom kačenja. Perverzija bi bila ako bi se taj krov dizao elektično no ako je komplikovano ne treba preterivati... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 6, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan E pa skinuo sam krug sa dekla. Setio sam se saveta Svaka da kada neide ne treba koristiti silu već uzeti veći čekić. Macola bato! Za rušenje zidova i betona a uz pomoć tarabe ili plota, ko kako voli. Rezultat je lep, ništa nije ogrebano ;D Čista fizika, sila zakon menja! Posle ovoga, ostala je samo kozmetika... Ljudi, šta ima novo? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qlantisw 0 Napisano Octobar 9, 2007 U prolazu, 35 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Tuci su pravili i 251 i 301, ali na žalost samo do 1.1.2006. Onda, budući da su i ona zemlja kandidat za EU, su uveli propise za ekologiju, koji 2T MZ nazalost ne zadovoljava... Sto se tice dijelova, nemojte mješati piratske Madjarske i Kanuni Turske, meni su se ovi turski pokazali kao jaaako OK! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 9, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Tuci su pravili i 251 i 301, ali na žalost samo do 1.1.2006. Onda, budući da su i ona zemlja kandidat za EU, su uveli propise za ekologiju, koji 2T MZ nazalost ne zadovoljava... Sto se tice dijelova, nemojte mješati piratske Madjarske i Kanuni Turske, meni su se ovi turski pokazali kao jaaako OK! Znači nema više... Da li si nekako shvatio kako možemo da dođemo do Turskih delova ako su već bolji? To je možda nekako middle varijanta, nešto između Mađara i Nemaca. Majore, jel' gotovo? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major Gashpar 0 Napisano Octobar 10, 2007 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok , nisam se bavio motorom u poslednje vreme , osim sto sam investirao u novu rucicu kvacila sraf za stelovanje , evo prikupljam hrabrost za skidanje leve dekle lele,lele kad se sve razleti bice belaja Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 10, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Savet: Gde god na poslu nabasaš na aluminijumske šajbne - skupljaj. Vrlo je važna ona na šrafu za ispuštanje ulja i korisno je menjati je svaki put sa uljem. Važne su i one koje stoje na šrafu - meraču nivoa ulja samo što one moraju da budu baš tih dimenzija tj. da im je širina jednaka širini glave šrafa. Ja sam se ubio tražeći aluminijumske ili bakarne šajbnice po gradu i nigde ih nema. Kažu da takve stvari prodaju ovi što rade sa vodovodnim materijalnom i grejanjem. Za ostale, te šajbne imaju ulogu dihtunga, kada se šraf stegne šajbna se raširi pa ulje ne curi. Ovakvih šajbni nikada nije previše, treba ih kupovati u velikim kolicinama, nije neki trošak... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 10, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D E Vujo ne drami bez potrebe, dobro je staviti nove sajbne, ali ako nema, sasvim dobro zaptiva teflon traka namotana u tankom sloju oko zavrtnja. Teflon rules!!! ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 10, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D E Vujo ne drami bez potrebe, dobro je staviti nove sajbne, ali ako nema, sasvim dobro zaptiva teflon traka namotana u tankom sloju oko zavrtnja. Teflon rules!!! ;D ;D ;D Ej bre majstorčino, što da nema? Koliko koštaju šajbne? Da li to neko bogatstvo? Pa koliko stvari mora da se budži a da ne želiš da ih radiš na taj način? Ako već nemam mogućnosti da kupim NOV mogu bar da mu podarim jebene šajbne, neće niko umreti za to. ''Sirotinjo, i Bogu si teška''. Usput, i bezobrazluk nas iscrpljuje. Tražio sam kod Jozefa zupčnik kojim se pokreće pinjon za obrtomer, 20 evra. Putem drugih kanala nađen za 4 evra uz samo jedan pozvan telefon. Naravno, i u tih 4 e su uračunati troškovi kao i marža što je prirodno i pravedno. Ceo dan se savladavam da ne odem na Buvljak i ne razvalim sve potojeće... Pa dobro, da li smo mi svi ovde budale? Bezobrazluk bre, i ne ide više tako! Neka me jeb. ceo svet ako još nešto kupim kod Jozefa! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 11, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da si trazio dao bih ti ja za dzabe,mislim da imam jedan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 11, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan da si trazio dao bih ti ja za dzabe,mislim da imam jedan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qlantisw 0 Napisano Octobar 11, 2007 U prolazu, 35 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Znači nema više... Da li si nekako shvatio kako možemo da dođemo do Turskih delova ako su već bolji? To je možda nekako middle varijanta, nešto između Mađara i Nemaca. Majore, jel' gotovo? Pa u Pecuhu u obije radnje, nakon dugo natezanja i trazenja - Kanuni iliti Turiš najcesce odgovaraju skupo, ali i hoce naruciti ako si bas jako dosadan kao ja! jedina mana ovog postupka je sto za sve moras ici dva puta, jednom da narucis, a za 7 dana da kupis... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Octobar 11, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam video na netu neka Malezijska firma je kupila MZ, i cuo sam da na njima rade nemacki inzinjeri! Evo nekih linkova: Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/MZ_Motorrad-_und_Zweiradwerk Oficijelni sajt: http://www.muz.de/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 12, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, u potrazi sam za još jednim rešenjem. Auspuh je vrlo važan a od mešavine se zaprlja pa i zapuši, posle toliko godina naročito. Ovde nema druge, sem novog koji je basnoslovno skup, pa mora da se pribegne nekom velemajstorskom rešenju koje iz rukava sa uspehom vadi TS Chopper, naša poslednja linija odbrane Auspuh po servisima spaljuju. Skine ga sa cilindra, ubaci brener unutra i odšrafi sve živo. To toliko gori da je smeh bilo kakav dim koji motor u radu ostavlja iza sebe, ovo je crno da gore ne može biti a sastavlja se u jako lep oblak koji na svu sreću ekolozi još nisu primetili inače bi verovatno propisali giljotinu ;D Gile, drugar iz MC-a je pokušao da pere auspuh. Skinuo ga je sa cilindra, razmontirao čep na zadnjem delu i u njega nabio crevo sa vodom. Iako mislim da tako nije mogao da očisti neznam šta jer je hladna voda prolazila kroz masan auspuh, on tvrdi da je živa katastrofa šta je iz njega sve ispadalo jedno bar pola sata... Iako i on sumnja da ga je neznam kako dobro očistio, kaže da su rezultati vidljivi i da motor mnogo bolje ide uz manju potrošnju... E sad, kako očistiti auspuh ako nemaš brener a crevo baš i nije neko rešenje? ??? ??? ??? Ako je za utehu, ko ima Jawu ima dupli problem, ima dva auspuha ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Octobar 12, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja kada sam uzeo svoj,poceo sam da pravim slabiju mesavinu nego prethodni vlasnik ,poterao sam ga por km pod punim gasom i auspuh je se zapalio sam od sebe,dimio nekih 10ak minuta,krckao neko vreme i posle toga je bio beo cak i po gradu kada se malo ostrije potera auspuh je uvek bio siv,kao da nije cvaja...e sad,mislim da je najbolje resenje brener i kompresor za vazduh ali u tom slucaju se osteti nikli posto se lonac jako usija.dok sam vozio bt 50 cistio sam njegov orginalni auspuh tako sto sam usijao ctranu do olule a onda uduvavao kompresorom vazduh,tako da mi posle toga brener nije bio ni potreban,garez se upalila a vazduh je samo pospesio sagorevanje kao kad se pravi kovacka vatra,tako da sam uspeo da ucrvenim ceo lonac,posle toga sam istresao samo pepeo ,ali on je bio crn,tako da sam ga posle toga prefarbao...ali vec za ovaj niklovan nisam pametan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...