Vuja 35 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da vas pitam - kako vam eMZo koči po kiši? Meni ako se smoči disk i pločice više ne koči skoro nimalo. Moram stisnuti kočnicu do kraja i onda držati stisnuto dobrih 10sek dok se valjda disk malo osuši i tek onda počne hvatati kočnica. Disk pločice sam mijenjao, brusio,... promijenio sam i disk, odmašćicvao ga.... Dok je sve suho koči kao lud, bez problema zablokiram prednji točak koliko god išao, ali čim se smoči ode moje kočenje u qrtz. Nažalost, tako je, ja nisam našao rešenje. To se ne primećuje kao što kaže Nash za kratko vreme ali po dužoj vožnji kao kada si išao za fabriku, kada se lepo sve nakvasi, od kočnice skoro da nema ništa. Postoji ovde tip koji lepi te obloge i ima mnooogo vrsta koje sam hteo da probam ali me majstor uveravao da to ne treba da radim, kao nisu obloge toliko problem koliko je lepak kojim se lepe, pa kao opasno je... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim konasno sam izmerio ubrzanje mog mezimca. 0-100km/h za 6s. Drug me je snimao digitalcem kako ubrzavam do stotke pa sam gledao duzinu klipa do trnutka kocenja. ko ne veruje poslacu mu klip ma pp (oko 15kb). Ajde šalji, ali ne na PP, nego stavi ovdje i daj nam link http://omploader.org/ Ovo mi bas ne ide od ruke, nego da ja to posaljem tebi na mail pa ga ti postavi na "omploader". Al' prvo da probam jos jednom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam mali lapsus klip ima 14 mb verovatno mi zbog toga ovo ide malo teze. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mslim da sam uspeo evo linka: http://omploader.org/vNHE1/IMG_0566.AVI Molim vas za komentar Par uputsva: obratite paznju na udaljenost belog kombija na samom pocetku klipa (odatle sam startovao); odratite paznju na zvuk ( cucete kada menjam brzine). A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Septembar 26, 2007 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti Baš bih voleo da dođeš ali ne bih voleo da mi tada ne radi motor Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Septembar 26, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Vujo vec kad si spomenuo da cekam pravu masinu evo nesto na sta sam naleteo. Motor je extra, prelepo izgleda, sve je od Honde samo sa nekim manjim prepravkama(da bi mogao da se stavi motor, sve je profy odradjeno) a masina je od ETZ 250, jos treba samo da se stavi jos jedan "lazni" cilindar da bi izgledao robusnije i jace nego sto jeste! Samo mi je cena malo visoka, ali ako skupim te pare i ako se motor ne proda voleo bih ovo da kupim. Lepota! Samo ako skupim love... joooj... extra mi se svidja! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti. Ali nisu istre kod ts-a i kod etz-a Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Septembar 26, 2007 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti. Ali nisu istre kod ts-a i kod etz-a Imam ja i od TS-a Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Septembar 26, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan wolflord da li si taj motor nasao na moto-berzi?sinoc sam pregledao moto-berzu i video taj motor pa sam mislio da ti posaljem link...koja je cena?ako moze da se zna... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan wolflord da li si taj motor nasao na moto-berzi?sinoc sam pregledao moto-berzu i video taj motor pa sam mislio da ti posaljem link...koja je cena?ako moze da se zna... Molim te da se DETALJNO rapitaš šta je na motoru rađeno i da se pošteno oko toga ovde raspišeš. Ts Chopper, molim te da mu i ti pomogneš u pogledu supervizije nad tim budženjima, jednostavnije je da sada obratimo pažnju nego posle, ne daj Bože... Umro sam od smeha za taj ''lažni'' cilindar, evo ja se smejem pola sata a i svi oko mene samo što neznaju zašto, smeju se meni... Kakav bre lažni cilindar, čemu to služi? Opet se gubiš, gledaj da je motor POUZDAN, da ti glavu sačuva... Lažni cilindar, a? O Bože, kako sam naglo ostario, ne kapiram više takve stvari, verovatno živim u ''lažnoj'' mladosti. Bedak. :( Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Tu sam za sve sugestije. I ja sam gledao slike tog mz-a i imam samo reci hvale. Sto se tice mehanike i geometrije neznam kakav je najbolje je probati i pogledati izbliza. Aman ljudi videste li onaj video koji sam okacio, nema ni jednog komentara. Mozda ipak ima nekih tehickih problema???? :-\ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Septembar 26, 2007 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Aman ljudi videste li onaj video koji sam okacio, nema ni jednog komentara. Mozda ipak ima nekih tehickih problema???? :-\ probao sam da skinem clip ali mi izbaci neku gresku i nemoze da se gleda,posalji mi na mail ako hoces(andnash1@hotmail.com) e sad da vas pitam u koju boju da ofarbam one oklope sto sam kupio?mislio sam nesto kombinacije zlatne i crne (obe metalik)... gde bih mogao da nadjem auspuh,posto je ovaj sto imam jako ruzan.... ts-chopper ti rece da si pravio auspuh...kako se motor ponasa sa njim,imas neke slike... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 26, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti. Ali nisu istre kod ts-a i kod etz-a Imam ja i od TS-a MZ-RIDER kuka kao ranjenik za jednu od tih guma za TS-a, pa ako dolazis, ne bilo ti tesko da jenu poneses. Bice placeno koliko treba! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan A rezak zvuk potice odatle sto sam pre par meseci izgubio gume koje se ugjavljuju u rebra cilindra (oduvao ih vetar sto sam primetio tek kada sam stigao kuci :-[ ) Imam ja par tih guma viška, pa ako budem dolazio do Srbije (a planiram) mogu ponjeti. Ali nisu istre kod ts-a i kod etz-a Imam ja i od TS-a MZ-RIDER kuka kao ranjenik za jednu od tih guma za TS-a, pa ako dolazis, ne bilo ti tesko da jenu poneses. Bice placeno koliko treba! Miki - Jawa ima te gume za TS-a ali nije znao da mi kaže cenu, nisu nove ali su dobre pa treba da vidi. Zbog obaveze prema forumu kontakt mu je u Novosti Oglasima ili puštam na PP. TS Chopper klip je super! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Kraj mi je malo seljacki al' jbg nisam znao da i to snima, mislio sam da je iskljucio kameru. Cilj je da se pokaze kako stari cvaja moze da ide, a to se, ja mislim, vidi na snimku. Sledeci snimak ce biti sa samog motora, nadam se uskoro (kada ugradim lampice za osvetljavanje kilometar sata). Do tada, evo prizora koji gledam uvek dok se vozim i koji me chini ponosnim. [/img] Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Septembar 27, 2007 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan wolflord da li si taj motor nasao na moto-berzi?sinoc sam pregledao moto-berzu i video taj motor pa sam mislio da ti posaljem link...koja je cena?ako moze da se zna... Molim te da se DETALJNO rapitaš šta je na motoru rađeno i da se pošteno oko toga ovde raspišeš. Ts Chopper, molim te da mu i ti pomogneš u pogledu supervizije nad tim budženjima, jednostavnije je da sada obratimo pažnju nego posle, ne daj Bože... Umro sam od smeha za taj ''lažni'' cilindar, evo ja se smejem pola sata a i svi oko mene samo što neznaju zašto, smeju se meni... Kakav bre lažni cilindar, čemu to služi? Opet se gubiš, gledaj da je motor POUZDAN, da ti glavu sačuva... Lažni cilindar, a? O Bože, kako sam naglo ostario, ne kapiram više takve stvari, verovatno živim u ''lažnoj'' mladosti. Bedak. :( Znam da je generalna radjena pre 9000 km. sto je naravno dobra stvar, cini mi se da je lik posten i da nije od onih koji samo hvale svoju masinu. Tako da bi to bilo to sto se tice masine, zdrava je i sve je u redu. Prepravke su kao sto se vidi profy uradjene, hrom, polirani aluminijum.... Ma izgleda da je sve tip-top na motoru! Inace covek pravi sam custom bajkove i to vrlo dobro ih pravi, ako hocete mogu vam postaviti slike nekih koje mi je poslao! :) :) A ono za lazni cilindar se stavlja cisto radi estetike, sudeci po onim slikama koje sam video to ce izgledati extra! Samo treba da stigne sa peskarenja i da se montira. E sad da li ce izgledati nesto poput "V" masine ili redno to cemo videti. Ali kazem vam, sigurno ce biti dobro! @ nash - poslao sam ti cenu na PP, mislim da nije u redu da pisem po forumu ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major Gashpar 0 Napisano Septembar 27, 2007 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vujo stavio bih ja taj osigurac kada bi ga Jozef imao , no nije ga imao. Wolflord neznam koliko si para spremio za kineza , ali novi imaju otprilike istu cenu kao Yamaha 125-tica Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Septembar 27, 2007 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost, tako je, ja nisam našao rešenje. To se ne primećuje kao što kaže Nash za kratko vreme ali po dužoj vožnji kao kada si išao za fabriku, kada se lepo sve nakvasi, od kočnice skoro da nema ništa. Ma dovoljno je voziti se 5 minuta po jakoj kiši i eto ti sranja s prednjom kočnicom. Postoji ovde tip koji lepi te obloge i ima mnooogo vrsta koje sam hteo da probam ali me majstor uveravao da to ne treba da radim, kao nisu obloge toliko problem koliko je lepak kojim se lepe, pa kao opasno je... Ja sam isto o tome razmišljao. Nije da se kod MZ-a radi o nekim astronomskim brzinama i silama kočenja. Idem se malo raspitati i mislim da ću isprobati. Svakako javljam rezultate. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Septembar 27, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Za doljnje gumice - ili Madja pa zamjena svako malo ili org iz Njeme, naravno samo gumice, mandžete mogu i iz Madje... (Za tako sitnije stvari odeš na www.MZ-B.de, kontaktiraš ih Mailom na Eng ili De , pitaš za poštarinu do YU, skupiš picaboca do neke okrugle cifre - npr 30 Eura, pošalješ u koverti i za 15 dana su kod tebe! (Koverta putuje cca. 7 dana, kao i paketić) Za gornju gumicu u ručki - umjesto nje semering (NIKAKO MADJARSKI - rastopi ga UK ulje, nego SKF, po mogučnosti dupli!!!) dimenzije 20x10x7. Eto opet ja sa zakasnjenjem, ali bolje kasno nego nikad! Ovo sa mz- b.de deluje sjajno, uskoro cu se oprobati u narudzbini! Hvala! Ljudi imaju svaki sraf, sve po part no. Extra! Qlantisw, brz oporavak noge i da sto pre sednes na motor! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Septembar 27, 2007 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene sa rezultatima traženja pločica. Nešto možete naći ovdje: http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,72164.new.html A popis pločica koje pašu na MZ-a ima ovdje i čini mi se da će moje muke po kočnicama konačno prestati. http://motorrad-teile-zubehoer.de/motorrad_33111.htm Wir haben 12 Artikel in dieser Rubrik gefunden Bezeichnung Beschreibung Preis Bremsbacken mit Federn von Lucas MCS890 25,64 � DETAILS Bremsbacken ohne Federn von EBC 978 20,79 � DETAILS Bremsbelag von Lucas Standard MCB19 22,56 � DETAILS Bremsbelag von Lucas Sinter MCB19SV 29,74 � DETAILS Bremsbelag von Lucas Caeramik MCB19RQ 25,64 � DETAILS Bremsbelag Standard von EBC FA 18 22,56 � DETAILS Bremsbelag Sinter von EBC FA 18 HH 29,74 � DETAILS Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 27, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ni lepljenje plocica nije losa stvar. Ja napred ima dobos, pojeli se paknovi pa nece ni da pipne. Lik mi ih je nalepio za 300 din par. Sada koci ko lud, ali sam tada nalepio milimetar deblje obloge pa se ubih od smirlanja a lepo me covek pitao da nalepi tanje al' ja jok. Po kisnom i klizavom vremenu mi se dobos cini kao idealan za kocenje (kod jeftinijih masina koje nemaju ABS) zbog toga sto se sila kocenja lakse kontrolise. Probao sam neke motore sa disk kocnicama i nisu mi odgovarali, mozda je u pitanju subjektivni osecaj :-\ . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qlantisw 0 Napisano Septembar 27, 2007 U prolazu, 35 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Neznam, ali nisam imao nikada s time problema, možda su moje još iz stare zalihe dok su madjari manje fušarili... Znam da su iz Madje ali se stvarno ne sječam kada sam ih kupio, vrlo vjerojatno negdje cca 94-95, možda madjarske rade dobro tek kad odstoje cca. 10 god. Inaće ako baš hočete kvalitetmne, mislim da nebi trebao biti problem jer je disk na MZu, a i pločice potpuno isti kao na starom drotovskom (police) BMW-u 650... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qlantisw 0 Napisano Septembar 27, 2007 U prolazu, 35 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Da evo na netu: http://www.puric.hr/partner.asp?partner=6&sekcija=10 MZ - katalog.broj MCB19 - cijena 27 eurića BMW - R 65 - god 81-89 - isto MCB19. Predviđam da je u HR cijena oko 250 Kn,.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...