TamkE 5 Napisano Novembar 26, 2011 U prolazu, 26 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Honda NSR 125 r Prijavi odgovor kao problematičan A Metzeler ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 27, 2011 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravimo da se testovi guma u inostranstvu obavljaju na skroz drugacijim putevima i drugacijem asfaltu nego sto je kod nas..... Tako da za nase uslove, mozda do izrazaja dolaze neke druge osobine guma koje se tamo ne primecuju..... hvala bogu postoje forumi pa mozemo da podelimo iskustva..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Novembar 27, 2011 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan To je podpuno tacno. Kod nas je asfalt katastrofa. Sjecam se da je drug vozio stroma na neke stare gume 3-4 god. Kod nas nije smio sa njima prec 80 km/h. Kad smo se dofatili asfalta u Austriji gume su tako lijepile kao da je nove stavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Novembar 27, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da kupim sport touring gume za moga bandita. u motoboxu je trenutno snizenje ali nemaju u mojoj dimenziji RaceAttack2. Imaju SportAttack.Moze li mi neko reciko poseduje ove gume koliko se moze km izgurati sa ovom gumom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Novembar 27, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Za koji motor ti trebaju gume? RaceAttack2 model ne postoji, mozda si mislio na RoadAttack2 model? To koliko ce neke gume izdrzati mnogo zavisi od tezine motora, da li je V motor ili 4-redna itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Novembar 27, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na road attack 2. greska u kucanju. treba mi u dimenziji 120 i 160. koliko znam nemate zadnju u dimenziji 160. Suzuki bandit je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Novembar 27, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na road attack 2. greska u kucanju. treba mi u dimenziji 120 i 160. koliko znam nemate zadnju u dimenziji 160. Suzuki bandit je u pitanju. Poslao sam ti PP ali je problem u tvom prepunom sanducetu, nema vise mesta ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Novembar 27, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan jeste. ocistio sam ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Novembar 28, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na road attack 2. greska u kucanju. treba mi u dimenziji 120 i 160. koliko znam nemate zadnju u dimenziji 160. Suzuki bandit je u pitanju. RA2 su dosta tanke (nemaju puno mesa) i mekane, pa mi to ne uliva poverenje na našim očajnim putevima. Kontam da se lakše buše. Brzo se troše u svakom slučaju. To su mane. Odlično drže, na mokrom i suvom. U krivinama se super ponašaju. Pri naglim kočenjima ne proklizavaju naglo. Uvek daju osećaj šta se dešava pod točkovima. Cena je normalna, Motobox je jedini zastupnik kod koga su cene kao u Švabiji (čak ima i tradicionalni zimski popust). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1242 Napisano Novembar 28, 2011 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Uzecu Conti Motion posto nemaju RA2 a i ne ludujem puno tako da ce zadovoljiti moje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Novembar 28, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde je preko zime najpovoljnije (u Srbiji) kupiti Michelin Pilot Road 2 (eventualno PR3) i kada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Decembar 30, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Decembar 30, 2011 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa gumama dok ne prodje ona nasa, Nova godina 14.01. Mozda ti ih Deda mraz stavi ispod jelke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2636 Napisano Decembar 30, 2011 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko gde je preko zime najpovoljnije (u Srbiji) kupiti Michelin Pilot Road 2 (eventualno PR3) i kada? http://www.ryumotors.rs/MichelinModeliDimenzija.aspx?id=4 Ja sam kupio u Ryu motors-u letos.Mozda bude preko zime neki popust. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladCan 249 Napisano Decembar 30, 2011 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Toronto, Ontario, Canada Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jel' se prodaju u Evropi Shinko gume? Ja sam letos potrosio jednu zadnju (009 Raven) i vrlo sam zadovoljan odnosom cena/kvalitet/performanse. Pre njih sam vozio Michelin Pilot Road 2 koje su mi trajale skoro isto a bile duplo skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mokl 90 Napisano Decembar 31, 2011 Old Fart, 86 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Honda NT700 VA Prijavi odgovor kao problematičan Jel' se prodaju u Evropi Shinko gume? Ja sam letos potrosio jednu zadnju (009 Raven) i vrlo sam zadovoljan odnosom cena/kvalitet/performanse. Pre njih sam vozio Michelin Pilot Road 2 koje su mi trajale skoro isto a bile duplo skuplje. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/64317-shinko-gume/ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladCan 249 Napisano Decembar 31, 2011 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Toronto, Ontario, Canada Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...17-shinko-gume/ Hvala . Da ne pisem tamo posto je stara tema, za sport-touring toplo preporucujem Shinko Raven 009. Za te pare ovde skoro ni unutrasnja guma ne moze da se kupi, a po performansama i trajnosti su sasvim uporedive sa Michelim Pilot Road 2. Evo i konkretnih utisaka, posle 18.000km: - Prvi utisak je bio da mi se motorcikl mnogo lakse obara i stabilnije lezi u krivini. To je za ocekivati sa bilo kojim novim gumama posto su stare po pravilu makar malo "kvadratne", ali je u ovom slucaju efekat bio osetno izrazeniji. Mozda je to samo subjektivan utisak, ali Bandit mi nikada pre nije bio tako stabilan i lak za kontrolu u krivini. - Posle kratkog razradjivanja krenuo sam u Julu na put od 15.000km po Severnoj Americi. Prosao sam svasta, od 47 stepeni u pustinji Novog Meksika do snega, kise i grada u Montani. Ne samo da mi gume ni jednom nisu proklizale nego sam debelo natovarenog Bandita cesto vozio sa vecim samopouzdanjem i ostrije nego da je prazan. Na ovom videu sam vise razgledao nego przio, ali nije los kao ilustracija: - Za tih 15.000km nisam ni jednom proverio pritisak u gumama (cist glup previd, u kombinaciji sa slabom dostupnoscu kompresora) i nisu osetno izgubile pritisak. Pred kraj radnog veka zadnja bila dobro "kvadratna", ali nista sto ne bih ocekivao od gume sa "monolitnim" telom koja je veci deo zivota provela noseci tesko natovaren motorcikl na autoputu bez krivina. - Prednja guma je i dalje na motoru i jos ne pokazuje vidljive znake stepenastog trosenja koji su tipicni za mnoge prednje gume, ukljucujuci i Michelin. Racunam da ce trajati bar za pola duze nego zadnja, sto je normalno. Ne treba da na pominjem da me prednja ni jednom nije prodala, ni u krivini na mokrom ni tokom par prilicno panicnih kocenja. Moj motor je po obrtnom momentu medju jacima, a ja volim da ubrzavam pa mi zadnja guma retko traje duze od jedne sezone. Najduze je do sad izdrzala jedna Michelin Pilot Road 2. Skoro 20.000km, ali do platna. Sve u svemu, Shinko mi traju skoro isto koliko i Michelin, pokazale su se stabilne i pouzdane u svim uslovima, a kostaju skoro duplo manje. Nisam od onih koji stede na tako vaznim komponentama motorcikla, ali necu ni da bacam stotine dolara godisnje na nesto sto je u najboljem slucaju samo marginalno bolje za moj nacin voznje. Za pare koje sam do sad ustedeo kupio sam dva polovna tocka za rezervu... Od ostalih tipova guma, ovde se drag racer-i kunu u Shinko, ali sam cuo (i video) vrlo losa iskustva sa njihovim off-road i dual sport gumama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Januar 7, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do sada promenio dva para guma i sada vozim treći par, (pričam za motor koji sada vozim Bandit 650S vodeni)Prve su bile Bridgeston 021bt, druge metzeler sportec m3 i sada vozim metzeler Z6-najzadovoljniji sam sadašnjom gumom i to ubedjlivo...prethodni sportecm3, kako mu i ime kaže je bio previše sportski(jeste da po dobrom i suvom drumu ima gripa odavde do pakla, ali čim se uslovi promene drastično se menja ponašanje)O bridgetsonu BT021, nemam bog zna šta reći nije loša ali ništa naročito, Sa ovim metzelerom Z6(čak nije ni interact) jednostavno imam najlepši osećaj i sigurnosti i pri promeni uslova na drumu su oscilacije najmanje a pošto pričamo o TOURING gumi mislim da je to možda i najbitniji faktor, šta ti vredi ako ti guma po toplom i dobrom asfaltu (kakvog je manje) drži fantastično, ako već na malo hladnijoj i zamašćenijoj podlozi kliza na svakoj krivini(tako mi je bilo Sportec-om) Nemci su tačno opisali tu seriju (doduše njihov test je za Z8 interact, ali ja mislim da nema tu nekih revolucionarnih razlika) Po suvom i po mokrom odlično drži, AutoBahn-Buka-guma je nešto bučnija i (brže se troši predpostavljam). Uglavnom za nešto teže motorcikle kakv bandit jeste, VFRhonda , CBF honda, XJ1300 yamaha i sl..mislim da je Metzeler jako dobra guma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Januar 7, 2012 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do sada promenio dva para guma i sada vozim treći par, (pričam za motor koji sada vozim Bandit 650S vodeni)Prve su bile Bridgeston 021bt, druge metzeler sportec m3 i sada vozim metzeler Z6-najzadovoljniji sam sadašnjom gumom i to ubedjlivo...prethodni sportecm3, kako mu i ime kaže je bio previše sportski(jeste da po dobrom i suvom drumu ima gripa odavde do pakla, ali čim se uslovi promene drastično se menja ponašanje)O bridgetsonu BT021, nemam bog zna šta reći nije loša ali ništa naročito, Sa ovim metzelerom Z6(čak nije ni interact) jednostavno imam najlepši osećaj i sigurnosti i pri promeni uslova na drumu su oscilacije najmanje a pošto pričamo o TOURING gumi mislim da je to možda i najbitniji faktor, šta ti vredi ako ti guma po toplom i dobrom asfaltu (kakvog je manje) drži fantastično, ako već na malo hladnijoj i zamašćenijoj podlozi kliza na svakoj krivini(tako mi je bilo Sportec-om) Nemci su tačno opisali tu seriju (doduše njihov test je za Z8 interact, ali ja mislim da nema tu nekih revolucionarnih razlika) Po suvom i po mokrom odlično drži, AutoBahn-Buka-guma je nešto bučnija i (brže se troši predpostavljam). Uglavnom za nešto teže motorcikle kakv bandit jeste, VFRhonda , CBF honda, XJ1300 yamaha i sl..mislim da je Metzeler jako dobra guma Ako nije tajna, jel postoji neko ko uvozi metzeler kod nas? Ja sam na starom motoru imao seriju, mislim laser i bio prezadovoljan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 7, 2012 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Metzeler uvozi KELENA http://www.kelena.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban63 62 Napisano Januar 8, 2012 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawasaki versys Prijavi odgovor kao problematičan Metzeler uvozi KELENA http://www.kelena.rs/ Hvala, zvacu ih telefonom, jer godinama ne azuriraju sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Januar 10, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa gumama dok ne prodje ona nasa, Nova godina 14.01. Mozda ti ih Deda mraz stavi ispod jelke Nemoj, nema smisla, ni ja tebi nisam nista kupio za Bozic... :lol: Salu na stranu, kako vreme odmice sve sam odlucniji da kupim bas Michelin Pilot Road, e sad dal` 2 ili 3, to ne znam. Resicu u momentu kupovine. Pecacu neki popust do auto-moto salona na prolece http://www.sajam.co....m_id/43219.html a ako nista ne uradim, odoh kod Pardona u Osijek po gume. Pravo da vam kazem, kako smo presli u 2012-u, vec mi je u glavi da je prolece tu blizu, ima "samo jos par meseci do proleca" pa sam vec poceo da se ostrim za voznju JEDVA CEKAM !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Januar 10, 2012 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa gumama dok ne prodje ona nasa, Nova godina 14.01. Mozda ti ih Deda mraz stavi ispod jelke Nemoj, nema smisla, ni ja tebi nisam nista kupio za Bozic... :lol: Salu na stranu, kako vreme odmice sve sam odlucniji da kupim bas Michelin Pilot Road, e sad dal` 2 ili 3, to ne znam. Resicu u momentu kupovine. Pecacu neki popust do auto-moto salona na prolece http://www.sajam.co....m_id/43219.html a ako nista ne uradim, odoh kod Pardona u Osijek po gume. Pravo da vam kazem, kako smo presli u 2012-u, vec mi je u glavi da je prolece tu blizu, ima "samo jos par meseci do proleca" pa sam vec poceo da se ostrim za voznju JEDVA CEKAM !!! LuckyVladano, nemoj se previse uzdati Beogradski sajam motocikala i opreme. Ove godine nece biti ni Auto-sajma pa tako ni Moto-sajma. Svi izlagaci moto opreme su se dogovorili da ne izadju na sajam ukoliko ne izadju auto-izlagaci. Skupi su kvadrati, sajam nece da popusti i . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Januar 10, 2012 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Lucky od sajma nema nista ili porucuj da ti neko donese preko ili sedlaj yasminu za osjek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Januar 11, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zuris sa gumama dok ne prodje ona nasa, Nova godina 14.01. Mozda ti ih Deda mraz stavi ispod jelke Nemoj, nema smisla, ni ja tebi nisam nista kupio za Bozic... :lol: Salu na stranu, kako vreme odmice sve sam odlucniji da kupim bas Michelin Pilot Road, e sad dal` 2 ili 3, to ne znam. Resicu u momentu kupovine. Pecacu neki popust do auto-moto salona na prolece http://www.sajam.co....m_id/43219.html a ako nista ne uradim, odoh kod Pardona u Osijek po gume. Pravo da vam kazem, kako smo presli u 2012-u, vec mi je u glavi da je prolece tu blizu, ima "samo jos par meseci do proleca" pa sam vec poceo da se ostrim za voznju JEDVA CEKAM !!! Ja jos nemam osecaj ni da je pocela zima. Ovo sve neki jesenji dani. Jos nismo ni imali ljudski minus. Bojim se da zima ne krene tek u martu pa se produzi do kraja maja, a dan dugacak. Dzaba nam ono lepo vreme u novembru i decembru kad su dani kratko trajali . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...