Jump to content

Moto Zajednica

Ulje za motor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 272 postova

Pa to mu onda dođe kao neki hard test za ulje i ostalo.Samo sa Bardalom mirna savest i pun gas a ove ostale čorbice ne prolaze ili mi to deremo više nego što treba.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Dok je Motula biće i majstora.

U mom selu retko ko to sipa,a ljudi niže platežne moći IPON.

;D ;D

• Svrati ponekad, 369 postova

Pa to mu onda dođe kao neki hard test za ulje i ostalo.Samo sa Bardalom mirna savest i pun gas a ove ostale čorbice ne prolaze ili mi to deremo više nego što treba.

Izgleda da vi to derete vise nego sto treba :P

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Iz iskustva sam provalio jednu stvar. Ako naprskate lanac sa BILO KOJIM sprejem i ostavite da prenoci i tako se osusi, samo jedna stvar je uzrok prskanja po felni i ostatku motora - LANAC VAM JE PRLJAV !!!  To sto nalazite po felni je prljavstina koja se hvata za namazan lanac jer je on takav ljeljiv. Dakle prestanite da pljujete po ovom ili onom proizvodjacu maziva i operite lance! Ja sam poceo da praktikujem pranje lanca prije svakog podmazivanja i pogodite sta, i lanac i felna i ostatak motora su mi uvijek cisti. Dakle cetkice u ruke i peri pa onda seri!

Iz iskustva sam provalio jednu stvar. Ako naprskate lanac sa BILO KOJIM sprejem i ostavite da prenoci i tako se osusi, samo jedna stvar je uzrok prskanja po felni i ostatku motora - LANAC VAM JE PRLJAV !!!  To sto nalazite po felni je prljavstina koja se hvata za namazan lanac jer je on takav ljeljiv. Dakle prestanite da pljujete po ovom ili onom proizvodjacu maziva i operite lance! Ja sam poceo da praktikujem pranje lanca prije svakog podmazivanja i pogodite sta, i lanac i felna i ostatak motora su mi uvijek cisti. Dakle cetkice u ruke i peri pa onda seri!

Jednom nedeljno moj motor dobija komplet pranje,a posebno se vodi računa o lancu i lančanicima.

Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom.

Lanac i lančanici se peru naftom i četkicom za zube,pritom se skida lancobran da se opere iznutra i prednja dekla.Posle toga izduvamo ga mašinom za pranje sa 160bar.Posle toga ga izvrtim na štenderu da izbaci vodu pa kad se osuši onda ga isprskam sprejem i NIKADA ne vozim sledećih sat vremena.Isto tako i kompletan donji deo oklopa i agregata se pere naftom i četkicom zbog katrana koji skupim usput.

Sa mog lančanika možete da večerate čistiji je nego 90% motora koje možete da sretnete na ulici.

Inače na pranje mog motora jednom pa nekad i dvaput nedeljno ode oko 5 radnih sati bez poliranja naravno,a poliram ga jednom mesečno jer imam problem sa otklanjanjem mušica sa prednjeg kraja.

Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom.

Sa mog lančanika možete da večerate

??? :P :P :-X  :o :o

Konobar dacete mi...omlet sa sunkom na lancaniku! :)

u potpisu

Gazda >:(

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Jednom nedeljno moj motor dobija komplet pranje,a posebno se vodi računa o lancu i lančanicima.

Lanac i lančanici se peru naftom i četkicom za zube,pritom se skida lancobran da se opere iznutra i prednja dekla.Posle toga izduvamo ga mašinom za pranje sa 160bar.Posle toga ga izvrtim na štenderu da izbaci vodu pa kad se osuši onda ga isprskam sprejem i NIKADA ne vozim sledećih sat vremena.Isto tako i kompletan donji deo oklopa i agregata se pere naftom i četkicom zbog katrana koji skupim usput.

Sa mog lančanika možete da večerate čistiji je nego 90% motora koje možete da sretnete na ulici.

Inače na pranje mog motora jednom pa nekad i dvaput nedeljno ode oko 5 radnih sati bez poliranja naravno,a poliram ga jednom mesečno jer imam problem sa otklanjanjem mušica sa prednjeg kraja.

Tako treba! 8)

• Drug član, 1854 postova

urke za ovo skidam kapu!

ja kad mažem lanac ostavim sprej da odstoji na suncu neko vreme kako bi se ugrejao, tad je nije toliko gust i lakše dopire do mesta koje treba da podmaže. i nakon mazanja lanca pustim ga na štenderu da okreće u prvoj na leru neki munut kako bi sve to leglo gde treba dok se sprej opet ne zgusne.

Urke,kada ti je slobodan taj doktor za pranje motora ? ;)

za tebe brate uvek naidjes kod mene i dok omlatimo kolenicu motor gotov

Nema veze sto je malo preko max ako nije bas puno staklo do vrha,a i tada nije stasno.Izgleda da mnogo viris u prozor,sedi malo i vozi se odmori glavu.A ako bas hoces da ispustis visak nemoj odvijati sraf ispod,odvij onaj gde se sipa uzmi veliki spric i na njega stavi tanko crevo (npr.kao ono za ifuziju)  20-tak cm.Spusti lepo dole crevo dokle moze i izvuci par spriceva,resen problem.

• Zainteresovan, 655 postova

Nema veze sto je malo preko max ako nije bas puno staklo do vrha,a i tada nije stasno.Izgleda da mnogo viris u prozor,sedi malo i vozi se odmori glavu.A ako bas hoces da ispustis visak nemoj odvijati sraf ispod,odvij onaj gde se sipa uzmi veliki spric i na njega stavi tanko crevo (npr.kao ono za ifuziju)  20-tak cm.Spusti lepo dole crevo dokle moze i izvuci par spriceva,resen problem.

U pravu si mnogo virim dole u ono taklo  :-[ ;D a i idej ti je vrh. Odoh da trazim spric  :)

Hvala

Pozz

Ja sam na taj nacin izvlacio par puta ulje,mogu ti reci da funkcionise. 8)

Ja kolko znam kawe uglavnom troše ulje,a tvoja izgleda proizvodi,ili ti prelivaju karburatori. ;D

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

a koje ulje mi predlazete da sipam u moju hondicu,vfr750f, iz 88god,od kad sam je uzeo nisam menjao ulje,koje je zuto kao da je sad sipano,a i ne trosi ni gram ulja

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

a koje ulje mi predlazete da sipam u moju hondicu,vfr750f, iz 88god,od kad sam je uzeo nisam menjao ulje,koje je zuto kao da je sad sipano,a i ne trosi ni gram ulja

...otvorio si već ovo pitanje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja