Urke 12 Napisano Jul 22, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mu onda dođe kao neki hard test za ulje i ostalo.Samo sa Bardalom mirna savest i pun gas a ove ostale čorbice ne prolaze ili mi to deremo više nego što treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 606 Napisano Jul 22, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dok je Motula biće i majstora. U mom selu retko ko to sipa,a ljudi niže platežne moći IPON. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 22, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Pa to mu onda dođe kao neki hard test za ulje i ostalo.Samo sa Bardalom mirna savest i pun gas a ove ostale čorbice ne prolaze ili mi to deremo više nego što treba. Izgleda da vi to derete vise nego sto treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 23, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva sam provalio jednu stvar. Ako naprskate lanac sa BILO KOJIM sprejem i ostavite da prenoci i tako se osusi, samo jedna stvar je uzrok prskanja po felni i ostatku motora - LANAC VAM JE PRLJAV !!! To sto nalazite po felni je prljavstina koja se hvata za namazan lanac jer je on takav ljeljiv. Dakle prestanite da pljujete po ovom ili onom proizvodjacu maziva i operite lance! Ja sam poceo da praktikujem pranje lanca prije svakog podmazivanja i pogodite sta, i lanac i felna i ostatak motora su mi uvijek cisti. Dakle cetkice u ruke i peri pa onda seri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 23, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan peri pa onda seri! Ova radnja ide obicno obrnuto ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Jul 25, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva sam provalio jednu stvar. Ako naprskate lanac sa BILO KOJIM sprejem i ostavite da prenoci i tako se osusi, samo jedna stvar je uzrok prskanja po felni i ostatku motora - LANAC VAM JE PRLJAV !!! To sto nalazite po felni je prljavstina koja se hvata za namazan lanac jer je on takav ljeljiv. Dakle prestanite da pljujete po ovom ili onom proizvodjacu maziva i operite lance! Ja sam poceo da praktikujem pranje lanca prije svakog podmazivanja i pogodite sta, i lanac i felna i ostatak motora su mi uvijek cisti. Dakle cetkice u ruke i peri pa onda seri! Jednom nedeljno moj motor dobija komplet pranje,a posebno se vodi računa o lancu i lančanicima. Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom. Lanac i lančanici se peru naftom i četkicom za zube,pritom se skida lancobran da se opere iznutra i prednja dekla.Posle toga izduvamo ga mašinom za pranje sa 160bar.Posle toga ga izvrtim na štenderu da izbaci vodu pa kad se osuši onda ga isprskam sprejem i NIKADA ne vozim sledećih sat vremena.Isto tako i kompletan donji deo oklopa i agregata se pere naftom i četkicom zbog katrana koji skupim usput. Sa mog lančanika možete da večerate čistiji je nego 90% motora koje možete da sretnete na ulici. Inače na pranje mog motora jednom pa nekad i dvaput nedeljno ode oko 5 radnih sati bez poliranja naravno,a poliram ga jednom mesečno jer imam problem sa otklanjanjem mušica sa prednjeg kraja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 25, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom. Sa mog lančanika možete da večerate ??? :P :-X :o :o Konobar dacete mi...omlet sa sunkom na lancaniku! u potpisu Gazda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 26, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Jednom nedeljno moj motor dobija komplet pranje,a posebno se vodi računa o lancu i lančanicima. Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom. Lanac i lančanici se peru naftom i četkicom za zube,pritom se skida lancobran da se opere iznutra i prednja dekla.Posle toga izduvamo ga mašinom za pranje sa 160bar.Posle toga ga izvrtim na štenderu da izbaci vodu pa kad se osuši onda ga isprskam sprejem i NIKADA ne vozim sledećih sat vremena.Isto tako i kompletan donji deo oklopa i agregata se pere naftom i četkicom zbog katrana koji skupim usput. Sa mog lančanika možete da večerate čistiji je nego 90% motora koje možete da sretnete na ulici. Inače na pranje mog motora jednom pa nekad i dvaput nedeljno ode oko 5 radnih sati bez poliranja naravno,a poliram ga jednom mesečno jer imam problem sa otklanjanjem mušica sa prednjeg kraja. Tako treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 26, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Jednom nedeljno moj motor dobija komplet pranje,a posebno se vodi računa o lancu i lančanicima. Momak koji radi kod mene u firmi je doktorirao pranje motora pod mojim nadzorom. Lanac i lančanici se peru naftom i četkicom za zube,pritom se skida lancobran da se opere iznutra i prednja dekla.Posle toga izduvamo ga mašinom za pranje sa 160bar.Posle toga ga izvrtim na štenderu da izbaci vodu pa kad se osuši onda ga isprskam sprejem i NIKADA ne vozim sledećih sat vremena.Isto tako i kompletan donji deo oklopa i agregata se pere naftom i četkicom zbog katrana koji skupim usput. Sa mog lančanika možete da večerate čistiji je nego 90% motora koje možete da sretnete na ulici. Inače na pranje mog motora jednom pa nekad i dvaput nedeljno ode oko 5 radnih sati bez poliranja naravno,a poliram ga jednom mesečno jer imam problem sa otklanjanjem mušica sa prednjeg kraja. urke za ovo skidam kapu! ja kad mažem lanac ostavim sprej da odstoji na suncu neko vreme kako bi se ugrejao, tad je nije toliko gust i lakše dopire do mesta koje treba da podmaže. i nakon mazanja lanca pustim ga na štenderu da okreće u prvoj na leru neki munut kako bi sve to leglo gde treba dok se sprej opet ne zgusne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Jul 26, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim sve moje motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Jul 26, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Urke,kada ti je slobodan taj doktor za pranje motora ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Jul 27, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Urke,kada ti je slobodan taj doktor za pranje motora ? za tebe brate uvek naidjes kod mene i dok omlatimo kolenicu motor gotov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Avgust 15, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Ja ipak najvise volim sam da perem svoj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Avgust 16, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Jel problem ako u motoru ima ulja malo preko maximuma? Ako jeste kako da odlijem taj visak? Na onaj sraf za ispustanje ulja mozda? :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Avgust 16, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze sto je malo preko max ako nije bas puno staklo do vrha,a i tada nije stasno.Izgleda da mnogo viris u prozor,sedi malo i vozi se odmori glavu.A ako bas hoces da ispustis visak nemoj odvijati sraf ispod,odvij onaj gde se sipa uzmi veliki spric i na njega stavi tanko crevo (npr.kao ono za ifuziju) 20-tak cm.Spusti lepo dole crevo dokle moze i izvuci par spriceva,resen problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Avgust 16, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze sto je malo preko max ako nije bas puno staklo do vrha,a i tada nije stasno.Izgleda da mnogo viris u prozor,sedi malo i vozi se odmori glavu.A ako bas hoces da ispustis visak nemoj odvijati sraf ispod,odvij onaj gde se sipa uzmi veliki spric i na njega stavi tanko crevo (npr.kao ono za ifuziju) 20-tak cm.Spusti lepo dole crevo dokle moze i izvuci par spriceva,resen problem. U pravu si mnogo virim dole u ono taklo :-[ ;D a i idej ti je vrh. Odoh da trazim spric Hvala Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Avgust 17, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na taj nacin izvlacio par puta ulje,mogu ti reci da funkcionise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 18, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na taj nacin izvlacio par puta ulje,mogu ti reci da funkcionise. Ja kolko znam kawe uglavnom troše ulje,a tvoja izgleda proizvodi,ili ti prelivaju karburatori. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Avgust 19, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan a koje ulje mi predlazete da sipam u moju hondicu,vfr750f, iz 88god,od kad sam je uzeo nisam menjao ulje,koje je zuto kao da je sad sipano,a i ne trosi ni gram ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 20, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan a koje ulje mi predlazete da sipam u moju hondicu,vfr750f, iz 88god,od kad sam je uzeo nisam menjao ulje,koje je zuto kao da je sad sipano,a i ne trosi ni gram ulja...otvorio si već ovo pitanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...