Jump to content

Moto Zajednica

Putopis: Beograd - Kopaonik, Offroad

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Dakle ukratko, pa onda idu fotke... Krenuli smo samo ja i majstor_kvariša od čitave ekipe od 13 ljudi koji su najavili svoj dolazak... Našli smo se na Autokomandi i produžili do Avale, ne bi li se nekim čudom neko možda i pojavio... Ali smo ubrzo nakon toga već krenuli, jer je bilo očigledno da niko ne dolazi... Kvariši je negde pred Aranđelovcem pukla guma... Pa smo u Aranđelovcu izgubili oko 1.5 sat u potrazi za novom unutrašnjom gumom, koju smo slučajno našli tako što je neki lik sa skuterom zastao da pogleda ATV, i odveo nas kod nekog svog prijatelja bogu iza tregera, koji je odnekud izvadio rezervnu unutrašnju gumu... Doduše 19" ali nema veze... Negde oko Gornje Trešnjevice smo krenuli u pravi offroad, presekli preko Jarmenovaca do Rudnika, i izašli kod sela Rudnik... Pošto smo tu izgubili dosta vremena, a nije nam se spavalo nigde usput, odlučili smo da do Kopaonika produžimo magistralom... Tik 100-njak kilometara smo prešli jako brzo uz par usputnih stajanja... Držali smo oko 100-110kmh brzinu celim putem, a majstor je uživao u krivinama Ibarske magistrale... Meni su se gume dobro držale, iako sam mislio da neće ostati ništa od njih dok stignemo na Kopaonik... Kad smo počeli uspon na samom izlasku iz Jošaničke Banje, meni je crkao menjač na ATV-u tako da smo ga ugurali u prvo dvorište, natovarili sve stvari na majstorov motori krenuli ka vrhu...

Sve u svemu odličan put, sigurno organizujemo ponovo neku ovakvu turu, međutim poučen ovim iskustvom, ako bi išli samo ATV-ovi, treba minimalno 2 dana da se stigne do gore, ako se celim putem ide offroad, a ako idu i motori to je minimum 3-4 dana do gore... I nevezano za sve, treba jako dobar GPS koji ima opciju učitavanja vojnih karti i pokazivanja pozicije na istima, pošto mi pojedinačno od vojnih karti i pojedinačno od GPS-a nismo imali ama baš nikakve koristi...

Polazak sa Avale

avala.jpg

Usputno stajanje, malo posle Kosmaja

beogradarandjelovac2.jpg

Majstor je uspeo da pokupi ekser usput

beogradarandjelovac4.jpg

Pa smo napravili neplanirano zaustavljanje kod vulkanizera u Aranđelovcu

arandjelovac.jpg

Nakon čega nastavljamo nekim puteljcima ka Rudniku

arandjelovacrudnik.jpg

arandjelovacrudnik3.jpg

Put se nastavlja kroz potok

arandjelovacrudnik5.jpg

arandjelovacrudnik4.jpg

arandjelovacrudnik8.jpg

arandjelovacrudnik9.jpg

Pa smo onda skrenuli na blatnjavu šumski put, kroz koji takođe teče potok

arandjelovacrudnik10.jpg

arandjelovacrudnik12.jpg

arandjelovacrudnik14.jpg

I dalje kroz šumske puteve

arandjelovacrudnik16.jpg

arandjelovacrudnik17.jpg

Uz šlepanje, blato i potoke, napokon smo se popeli na vrh brda. Do podnožja Rudnika je sada samo

spust

arandjelovacrudnik18.jpg

arandjelovacrudnik19.jpg

U Jarmenovcima dobijamo informacije gde i kako na Rudnik, i počinjemo uspon

rudnik2.jpg

Na Rudniku gomila šumskih puteva, pa smo se vraćali da bi lokalne drvoseče priupitali za pravac

rudnik4.jpg

rudnik5.jpg

rudnik8.jpg

rudnik9.jpg

rudnik10.jpg

Selima smo se spustili na magistralu, i naišli na neki restoran

rucaknarudniku.jpg

Krenuli smo magistralom ka Kraljevu, i nisam mogao da odolim kad sam video ovaj pejsaž

gornjimilanovac.jpg

gornjimilanovac2.jpg

gornjimilanovac4.jpg

gornjimilanovac7.jpg

Sipamo gorivo u Kraljevu

kraljevo.jpg

I pošto je već bilo kasno popodne, krećemo Ibarskom pravo do Jošaničke Banje, odnosno Kopaonika

ibarskamagistrala.jpg

Meni u Jošaničkoj Banji crkava menjač na ATV-u (po simtomima izgleda da je pukao kaiš na

variometru), tako da nisam baš bio raspoložen za slikanje... Ugurali smo ATV u prvo dvorište, i

krenuli ka vrhu zajedno na motoru...

kopaonik.jpg

kopaonik4.jpg

Naravno, odmah po dolasku je pala jedna niskokalorična i zdrava večera

veceranakopaoniku.jpg

Ko hoće da pogleda kompletnu galeriju, link je sledeći:

http://www.dvukovic.info/BeogradKopaonikOffroad/index.html

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Bas vam zavidim, pazljivo sam pratio temu i vase dogovore, mislio sam da vam se prikljucim, ali sam odustao jer niste prolazili blizu mog kraja. Mogu da zamislim kakva je avantura bila voziti po onom blatu sa kvarisinim celavim sirac gumama :) Vozio sam iste po blatu i tacno znam kako mu je bilo. Ne znam samo ko je tebe izvlacio ako si se zaglavio negde :) Lepo si rekao, offroad tura od Bg-a do Kopaonika bez izlazenja na magistralu je minimum 3 dana. Sa kampovanjem bi tek to bila prava avantura.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Avantura je super! Obecao sam sebi, sledeci motor HARD ENDURO!!!!

Samo jedna stvar... onaj pejzaz po kome izvodis bravure... to je koliko ja znam takozvana petica, inace otpad pri proizvodnji azbesta... ne znam tacno sta je ali cim se pominje azbest, ne verujem da je nesto dobro... Mozda gresim...

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

@newbee:

Ja ovo još uvek nisam uspeo da zaglavim nigde... :)

@sstruja:

Bitna je samo volja... Ako neko stvarno hoće, pa može i biciklom da krene... A inače, nism imao pojma za šta služi onolika gomila peska... Jednostavno nisam mogao da odolim kad sam video... A gore je neko jezero bilo, a celom dužinom padine su nekakve cevi za ventilaciju, ili za šta već...

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

To je na Rudniku zar ne? Prolazio sam letos tuda i sam se cudio tolikoj gomili i tim cevima... pitah nekog klinca usput i on mi rece ono sto sam ja tebi rekao...

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ljudi avantura je bila potpuna, pogotovo sto vecinu puta nsmo imali ideju kuda idemo... u narednih par dana cu da napisem jednu malo iscrpniju pricicu cisto da vam prenesem neke stvari koje se ne mogu ovako na brzaka opisati... nadam se da cete uzivati.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ljudi avantura je bila potpuna, pogotovo sto vecinu puta nsmo imali ideju kuda idemo... u narednih par dana cu da napisem jednu malo iscrpniju pricicu cisto da vam prenesem neke stvari koje se ne mogu ovako na brzaka opisati... nadam se da cete uzivati.

Cekamo, odlicna tura!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja