RoaD GunneR 13 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Naslov teme je malo saljiv al tema je najozbiljina od svih koje sam do sada postavio. Juce sam imao priliku da stignem do Lazarevca na skup gde sam po spustanju nogare cuo zvrndanje telefona kada sam se javio imao sam sta da cujem naime brat moje devojke nije uspeo da se izbori sa povredama posle pada sa motora.... Onako smoreni devojka i ja smo sacekali Lalajka, upoznali se sa covekom, popili kafu i krenuli nazad. Posto se nezna na koji nacin ko i kako je izazvao sudar kada je decko poginuo i na osnovu onoga sto se meni juce desavalo u voznji pocinjem da razmisljam o prodaji motora. 1.Na putu za Lazarevac (Ibarska) vozim pomalo opusteno za kilometrazu koja imam(nemam) pod dupetom ali mi dobro ide, u jednom trenutku pocinjem da obilazim sleper, negde na pola kamiona vidim da mi u susret idu: 1.Crveni kec 2.Beli golfII 3.Crveni Man Procenjujemo oba vozaca kamiona i ja da cu proci pre nego sto se kamioni budu mimoilazili i nastavljamo svoju voznju, vozac kamiona koji sam obilazio pomera se maksimalno do ivice puta kako bi meni ostavio sto vise prostora, ja se bukvalno lepim desnom ruckom za kamion prolazi crveni kec bez problema, nailazi beli golf ,koji kako smo posle zakljucili devojka i ja , NAMERNO!!! krenuo na nas, u tom trenutku ja sam video da ce golf proci i maksimalno sam se skoncetrisoa da sto pre obidjem kamion jer sam vec bio negde kod kabine a drugi mi ide u sustret. Kad odjednom tras! ostim samo bol u prstima leve ruke i u sledecem tenutku sam nazad u svojoj traci ispred kamiona koji sam obilazio. Stajem skidam rukavice i vidim da se isplatilo sto sam ih kupio nista strsno samo malo popucala i pomodrela koza na prstima, shvatam da je neko osta bez retrovizora il se samo 'zatvorio'i nastavljam dalje. Na povratku mi se desavaju lude stvari na Ibaraskoj, non stop me neko sece, iz suprontog pravca krecu sa obilazenjem bukvalno izlecu na mene ko da nema nicega na putu, aj dobro to imam gde da se pomerim, ali zato u batajnici na semaforeu obilazim kolonu na semafru(crveno) tip me snimi i smota pun levi i kad sam naisao gas+kocnica +sirena= ja ga iskulirao jer sam zurio kuci kod decka koji je poginuo, inace bih mu od kalibre naprevio korsu a od orangutana koji je vozi ni sam ne mogu da zamislim na 50km do ns mi se desavaju tri uzastopna izletanja sa sporednog puta tik ispred prednjeg tocka, kao da nepostojim, sreca pa mi motor okretan pa sam izeskivirao bez vecih preoblema . Dakle rezime celog posto je da mi se na oko 300km voznje desilo 7-8 ozbiljnih sitvacija koje su zahtevala nagla kocenja ili vratolomne eskivaze i par modrih prstiju od retrovizora. I sta sad desi pa se desi al kad skontas da je neko namerno krenu na tebe sta onda?! Dakle pitanje za vozace automobila je da li treba da prodam motor ili ne?! Ako je odgovor ne predlozite mi kalibar da kojim zelite da vam vratim istom merom ko kad vi krene NAMERNO!!! na mene!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 549 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo i osnovno, zelim da ti izrazim saucesce zbog brata tvoje devojke, bas mi je zao! A onda samo da prokomentarisem tvoje preticanje kamiona! Nikako nisi smeo da pretices kamion dok je bilo vozila iz suprotnig smera! Nemoj da se oslanjas na svoje uzano vozilo misleci da mozete svo troje da se mimoidjete, jer je to (ne daj Boze) moglo i tebe i devojku da priblizi njenom bratu. Ne zameri mi,koristim grube reci ali ovo ti govorim iz najbolje namere da ne bi naudio sebi i bliznjima...Sve ostalo sto si napisao je nesto cega svi treba da se pribojavamo i da budemo svesni da takva opasnost vreba na svakom cosku. Dobro ste prosli, i sa ovim putem, imas jedno iskustvo vishe kao vozac. pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jun 10, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan kupi 45-icu! Kao prvo i osnovno, zelim da ti izrazim saucesce zbog brata tvoje devojke, bas mi je zao! A onda samo da prokomentarisem tvoje preticanje kamiona! Nikako nisi smeo da pretices kamion dok je bilo vozila iz suprotnig smera! Nemoj da se oslanjas na svoje uzano vozilo misleci da mozete svo troje da se mimoidjete, jer je to (ne daj Boze) moglo i tebe i devojku da priblizi njenom bratu. Ne zameri mi,koristim grube reci ali ovo ti govorim iz najbolje namere da ne bi naudio sebi i bliznjima...Sve ostalo sto si napisao je nesto cega svi treba da se pribojavamo i da budemo svesni da takva opasnost vreba na svakom cosku. Dobro ste prosli, i sa ovim putem, imas jedno iskustvo vishe kao vozac. pozdrav! ovo važi i za mene. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Jun 10, 2007 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima takvih dana kad sve krene naopako... Nemoj da prodas motor, samo kad dodje takav dan polako do kuce, bez rizicnih preticanja, pa motor u garazu do sutra. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jun 10, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao par slicnih situacija na povratku iz lazarevca,vozaci automobila kao da nas ne vide pa prelaze u nasu traku dok obilaze,ali najvise me izludjuje namerno naletanja na nas...strasno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desava svaki put kad krenem negde motorom. Namerno idu na mene. Ja imam neke druge ideje koje mislim da primenim u praksi ali o tome necu ovde javno. Saucesce porodici i prijateljima momka koji je poginuo i neka mu Bog dusu prosti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan A mozda napraviti neku kampanju i pokazati ljudima da se ni oni nece nista bolje provesti od nas u ceonom sudaru, ako ga izazovu??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 10, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Nemaju oni mozga da to ukapiraju jer da imaju nebi se tako ponasali u saobracaju. Jedan stari chicha mi je svojevremeno rekao: "Dobro bijen i dobro jeban nikad se ne vraca" Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 172 Napisano Jun 10, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno saučešće porodici nesrećnog mladića. RG, vozio si pod velikim pritiskom, odatle i greške koje si pravio. Nije ti potreban kalibar, samo mir u vožnji i čiste misli. Mi možemo jedni drugima da se jadamo o lošoj vožnji četvorotočkaša, ali to je jednostavno naša svakodnevnica. Želim ti da ti se ovakav dan više nikada ne ponovi. Budi jak. najzli Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jun 10, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god bilo lose stanje i kultura na putevima razmislite da moze biti i gore! Setite se onog klipa koji je bio na forumu sa americkim vojnim hamerom u Iraku pa o onoj guzvi u klipu gde se prelazi ulica siroka 20 metara bez ikakve signalizacije, traka itd... To sto stalno kukamo nece promeniti nesavesno ponasanje drugih u saobracaju ali nas moze podsetiti na to i da budemo stalno na oprezu... Druga solucija je da se dobrovoljci naoruzaju i izvrse seriju ubisava... kad se to procuje i kada dostigne dovoljno veliku brojku niko nece moci da nas ne primeti, niko nece ostati ravnodusan na pojavu motocikliste na putu... ili ce bezati od nas ili ce nas namerno obaratii :) sto opet nije resenje.... Slazem se sa Najzlim, bio si psihicki opterecen, potresen, rastrojen... Saucesce porodici preminulog! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Jun 10, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja izbegavam da vozim kada sam nervozan i rastrojen. Odmah osetim da to nije to, motor nesto nece da me slusa, proklizava gde nikada nije, ljudi iskacu sa trotoara, kamikaze izlecu iz sporednih ulica... Vratim se kuci i parkiram motor, voznju odlozim za neki drugi put. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jun 10, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba nista da te cudi. Ljudi nas vide i krecu da obilaze direktno na nas, i jos sviraju i ablenduju, masu (bas juce kad smo se vracali iz Lazarevca)... Da smo se pomerili jos malo u stranu sletelii bi s puta... Bile su bar 3-4 situacije kad smo se drugar i ja pogledali i odmahnuli glavom. Samo iskuliraj, deri se u kacigu, ja to cesto radim da se ispraznim (koliko god deluje smesno- pomaze)... A to da ti dobro ide iako si nov je koliko sam skapirao cista sreca. I ja sam uzeo dozvolu pre nepunih mesec dana, i ide mi kao i tebi super, a onda se dese neke situacije pa se dobro zamislim i fino preznojim... Lagano... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Jun 10, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan prvo bi zeleo da izjavim saucesce porodici i prijateljima i tvojoj devojci "RoaD GunneR" a da se vratim na temu ljudi mislite li VI da ce mo mi uvek imati ovakve srece?????? varate se!!!! koliko je ljudi poginulo zbog tih sr*nja (100........1000??? )i koliko ce ih jos poginuti a ideja od "ZZZ" mozda i nije losa mozda nepomogne 100% ali ce pomoci bar malo (a i to MALO znaci nama mnogo morate se sloziti) ok ovo sada je druga prica (ali nemojte da smatrate kao temu i odgovarate) zivim u austriji i vozim "malu" krosericu i ovde je zakonom zasticen vozac motora BEZ OBZIRA ko je kriv jer vozaci auta moraju da paze na nas!!!! Dok se to uvede u srbiju micemo izginuti!!! protest, skup ili slicno uvek sam za to ako nekada odlucite da organizujete pisite mi a neki mali skup u cast poginulih za nase dobro poznate i nepoznate drugove bilo bi lepo odrzati (mozda u BG tu su televizije i procuce se brzo) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Jun 10, 2007 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Evo da dodam jedno iskustvo sa nasih ulica.Decko iz naselja staje na semafor i zamalo da ga udari autobus koji je isao iza njega.Pocinje rasprava sa soferom autobusa ko je koga tu isekao.Majke,sestre i ostala rodbina su u igri i u jednom trenutku lik staje ispred busa,spusta copavu,iscupa vrata i pocinje da pegla sofera autobusa ;D.Posle obavljenog posla,koji je izgleda bio jedino resenje, izlazi iz busa a sofer po gasu i pregazi mu nov motor.Sta covek da radi u takvoj situaciji sem da se vrati u autobus i onda milu majku da mu !#$!^& > Najbolje da na prodaju motora zaboravis ali da nabavis jedan Glock G37 ;D ;D za svaki slucaj. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheRaven 6 Napisano Jun 10, 2007 Mrs. Konzul, 30 postova Lokacija: Grocka Prijavi odgovor kao problematičan Mani pistolje, dva losa ne cine dobro. Sidjes sa motora, iskuliras, setis se svega lepog sto ti pruza motor i nastavis dalje...a ako ti bas treba da istreses bes... evo http://www.counterfeitmini.com/main.swf Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevica 1 Napisano Jun 11, 2007 U prolazu, 70 postova Lokacija: Bijeljina Prijavi odgovor kao problematičan Ja izbegavam da vozim kada sam nervozan i rastrojen. Odmah osetim da to nije to, motor nesto nece da me slusa, proklizava gde nikada nije, ljudi iskacu sa trotoara, kamikaze izlecu iz sporednih ulica... Vratim se kuci i parkiram motor, voznju odlozim za neki drugi put. Ja odradim isto tako kad se ne osjecm tovoljno okretnim parkiram. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Jun 11, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na recima podrske. Niste me dobro shvatili nisam bio rastorjen kad mi se desio bliski susret sa retrovizorom, nakon toga sam saznao za nemio dogadjaj, a nisam ni krenuo u preticanje izmedju vozila, nego sam vozio svoju voznju i nisam hteo da divljam dok sam preticao. Onaj pametnjakovic sto je isao u mene i jos dvojca vozila su naisla negde kad mi je ostalo malo manje od pola kamiona da obidjem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 11, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na recima podrske. Niste me dobro shvatili nisam bio rastorjen kad mi se desio bliski susret sa retrovizorom, nakon toga sam saznao za nemio dogadjaj, a nisam ni krenuo u preticanje izmedju vozila, nego sam vozio svoju voznju i nisam hteo da divljam dok sam preticao. Onaj pametnjakovic sto je isao u mene i jos dvojca vozila su naisla negde kad mi je ostalo malo manje od pola kamiona da obidjem Druze ja sam te dobro razumeo. Sta da ti kazem, za svaki problem postoji resenje (manje ili vise efikasno). Neki ljudi kazu da parce starog polomljenog magneta koji se slucajno zadesi na upravljacu ili rezervoaru motora moze lako da odleti u tako kriznoj situaciji na sofer-sajbnu auta koji ide na tebe ili te ne propusta tamo gde je duzan. Neznam koliko je to tacno ali evo provericu pa cu ti javiti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 11, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Neki ljudi kazu da parce starog polomljenog magneta koji se slucajno zadesi na upravljacu ili rezervoaru motora moze lako da odleti u tako kriznoj situaciji na sofer-sajbnu auta koji ide na tebe ili te ne propusta tamo gde je duzan. Neznam koliko je to tacno ali evo provericu pa cu ti javiti. i dokle tako... Pa ti bi (vidim iz jednog tvog posta) i ''opet ratovao'' i lupao šoferke i ko zna šta još... Smanji malo gas, smisli nešto konstruktivno, poput ranije pomenutih akcija i flajera, batali Glockove i ratove i šoferke, siti smo svega! Na svu muku i crnu hroniku i statistiku, samo nam još fali ''bejzbol brigada'' na dva točka, koja lupa šoferke i glave (ne praveći razliku)... PEACE! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jun 11, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan i dokle tako... Pa ti bi (vidim iz jednog tvog posta) i ''opet ratovao'' i lupao šoferke i ko zna šta još... Smanji malo gas, smisli nešto konstruktivno, poput ranije pomenutih akcija i flajera, batali Glockove i ratove i šoferke, siti smo svega! Na svu muku i crnu hroniku i statistiku, samo nam još fali ''bejzbol brigada'' na dva točka, koja lupa šoferke i glave (ne praveći razliku)... PEACE! Ne razumes ti te hemingvejske pobude :) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 11, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Neki ljudi kazu da parce starog polomljenog magneta koji se slucajno zadesi na upravljacu ili rezervoaru motora moze lako da odleti u tako kriznoj situaciji na sofer-sajbnu auta koji ide na tebe ili te ne propusta tamo gde je duzan. Neznam koliko je to tacno ali evo provericu pa cu ti javiti. i dokle tako... Pa ti bi (vidim iz jednog tvog posta) i ''opet ratovao'' i lupao šoferke i ko zna šta još... Smanji malo gas, smisli nešto konstruktivno, poput ranije pomenutih akcija i flajera, batali Glockove i ratove i šoferke, siti smo svega! Na svu muku i crnu hroniku i statistiku, samo nam još fali ''bejzbol brigada'' na dva točka, koja lupa šoferke i glave (ne praveći razliku)... PEACE! PEACE! ;D Ma ja sam to samo cuo, sve je to samo hipoteticki. Ucestvovao sam u poslednjem ratu pa su mi zivci slabi kad neko ugrozava tudj zivot. Imam to i napismeno sa pecatom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jun 11, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ko tebe kamenom, ti njega hlebom (ukoliko ostanes citav)... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 11, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan i dokle tako... Pa ti bi (vidim iz jednog tvog posta) i ''opet ratovao'' i lupao šoferke i ko zna šta još... Smanji malo gas, smisli nešto konstruktivno, poput ranije pomenutih akcija i flajera, batali Glockove i ratove i šoferke, siti smo svega! Na svu muku i crnu hroniku i statistiku, samo nam još fali ''bejzbol brigada'' na dva točka, koja lupa šoferke i glave (ne praveći razliku)... PEACE! Ne razumes ti te hemingvejske pobude :) Ima nas koji kapiramo Hemingvejevske pobude. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jun 12, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno te razumem. Istu situaciju sam iskusio gomilu puta. Uzmi bokser, bolje nego da robijaš za budalu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Jun 14, 2007 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo , vozaci ce vise paznje da obracaju na nas kad se uveca broj motora na drumovima! Tada ce i neko njihov da vozi motor pa nas nece uvjek gledati kao "budale na motorima za koje nije ni steta da izginu ko muve"! Porastom broja dvotockasa sa na cestama nasih naselja i gradova poveca ce s i kultura vozaca cetvorotockasa! Kad odem u Hrvatsku vidim da vozaci automobila(bar u ovim turistickim mjestima) stvarno obracaju paznju na motore i kad je to moguce ustupaju mjesto za prolaz! Al tamo je sada motora jednako koliko i auta! I u Srbiji situacija nije toliko losa koliko ovde kod nas! Ovde svaki vozac Golfa bi najsretniji bio da vozi bager pa da te pocisti s'ceste ko vrapca jer "sta ti ima da se mangupiras na motoru" ! Eto nas primjer od pre mjesec dana je mozda i najbolji dokaz da su vozaci kombija (pored vozaca GolfaII,koji je ako niste znali najbolji i najbrzi auto EVER) prava bomba za sve ucesnike u saobracaju! Sto se tica kalibra , ne zuri vec skupljaj lovu za "zelembaca'(snajper iz Countera) pa stane , okrenes se i TRAS! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...