Jump to content

Moto Zajednica

odlucio sam se, ali sta sad???

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova

dragi prijatelji, ne poznajem nikoga od vas ali sam na ovom forumu voajer vec nekoliko meseci, ne bi da budem patetican, ali mi je stvarno jako drago da na jednom mestu naidjem na ovoliko pozitivne energije, elem

dugo razmisljam o motoru i konacno sam odlucio da sebi pazarim jedan. novi sam u celoj prici (vozio sam B&W kymco 125 bez problema) i sada sam odlucio da pazarim nesto za pocetak. a gde bi mogao da nadjem bolji nacin da se konsultujem nego ovde. dugo razmisljam i gledam sta ima i nekako mi kao najbolja kupovina pade na pamet beverly 250, mislim svi ga hvale (inace spreman sam da potrosim oko 5k) i reko ne bi bilo lose. meni ionako motor treba za beograd, i reko to je to. a onda bas kad sam se skoro odlucio, video sam da kle 500 i er5f kostaju skoro isto a izgledaju, uf sto dobro izgledaju.

MOLIM vas da mi pomognete, imam oko 90kg, 186cm, a jedino sto znam je da ne bih vozio nista slicno R motorima, ipak sam ja u 36g i sa dvoje dece za druge varijante. otvoren sam za sve predloge i voleo bi da mi pomognete u ovoj za mene vaznoj odluci.ponavljam prvi mi je motor, imam mislim dovoljno kesa i hocu da napravim pravi izbor za uzivanje.

pozdravljam vas i nadam se da se uskoro vidomo na dva tocka

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 564 postova

Moj savet je KLE 500. Mislim da kosta oko 4k evra nov,pa ce ti ostati love za opremu. Veoma je lak za voznju, lepo izgleda, a ti imas dovoljno kesha da uzmes novog. De ces bolje!!!

• U prolazu, 16 postova

ok, nego ovo mi je stvarno jako vazno i ocekujem vasu pomoc, zasto kako. doslo mi nesto kesa vanredno i sad sam na slatkim mukama. dakle uglavnom za grad, ali voleo bi da odem i malo na put, ali nista ozbiljno. vrlo mi je bitno da bude motor koji je lak za voznju i molim vas pomagajte, IZGORE skroz a ne mogu da se odlucim. muka ziva, priznajem i da mi je malo frka, ali valjda je to normalno. ljudi ovo me je totalno vratilo u zivot i jedva cekam da osedlam makinu

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Jel to neko pomenuo Beverly? Čedo, dobrodošao u društvo. Vidim, ozbiljan si čovek, imaš porodicu, treba ti motor za vožnju po gradu, uživanje. Svi oni koji duže voze motor, i probali su više motora pod dupetom bi te slagali ako bi ti rekli da je Beverly loša varijanta. Često ljudi gledaju svoje afinitete i savetuju druge, to je iskreno i od srca, ali ja ne vidim razlog zašto bi ti uzimao KLE ili Er5F. Beverly je prava sprava. Ja ne znam ko ga nije hvalio, udoban, šmekerski, lak za vožnju, mali potrošač, dobra zaštita od vetra, automatski menjač. Sve što ti treba za grad i bližu okolinu. Jel sam rekao bližu? Video si sashu koji je sa sličnim skuterom išao u Istambul, ništa nije nemoguće, a Beverly bi bio moj predlog.

najzli

• U prolazu, 16 postova

najzli, postujem tvoje misljenje i moram ti licno reci da sam se bio vec odlucio za beverly 250, a onda sam na ovom sajtu procitao TVOJE testove o drugim motorima i poceo da se premisljam. te da li bi ipak mogao nesto sa brzina te da li nesto veci .... i znate vec kako to ide. ok, ja jesam kao ozbiljan covek i imam mogucnost da biram donekle tako da izuzetno cenim sve vase komentare i sugestije (nadam se da ce ih biti jos). no hvala ti

• Drug član, 1854 postova

mani se gledanja već sedi i probaj sva tri  :), ako ne možeš na ulici onda bar u salonu da vidiš kako ti čuče. inače sva tri nevdedena motora su ekstra ali nisu baš u istoj kategoriji za poređenje. ako hoćeš šmekericu mislim da je beverly pravi izbor, ako hoćeš i još malo adrenalina onda er6 (ja bih uzeo nejked varijantu pošto kažeš da da se uglavnom voziš u gradi, volim kad se vidi mašina. ali to je moj ukus). KLE je sjajan motor ali bih ga ipak stavio na zadnje mesto.

kao što rekoh, idi probaj navedene motore, zagledaj ih do detalja i vidi koji ti najviše leži što po izgledu što po komforu.

Guest Borko_smorko

Treba definitivno da se odlucis za ljudski motor posto je beverly sirok i nezgrapan (u top ce me staviti ovi sto voze isti) a nije ni mali tako da gubi sve one karakteristike prakticnosti skutera. Ali da je smekerica i lep, lep je. I za grad je verovatno uzivancija. Medjutim prvi put kad na otvorenom osetis car putovanja motorom tu ti je kraj svake price.

• U prolazu, 16 postova

da, vozio sam to kymca od 125ccm, i bio mi je ok, ali sam vec posle nedelju dana poceo da se pitam sto li je tako nestabilan kad ga obaram u krivinama kosutnjaka ::) ::)::). Ortak mi posle rece da skuteri ustvati nisu za to, a ja sam tako hteo da se nagnem na levo....pa na desno... I zato i imam dilemu da li beverly 250 i cuti i vozi ili ipak motor.

• U prolazu, 16 postova

ustvari kad malo razmislim taj kymco125 je bio skroz ok, prodao sam ga posle dva meseca, taj tip ga vozi dve godine bez ikakvog kvara, ali je brate meni bio malo dosadan. nisam ja hteo da mi to bude prevoz od tacke A do tacke B (zasta je kymco savrsen), hteo sam TO sto vi pricate da jedva cekam da sednem na motor, a sa njim to nisam doziveo

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Od ova dva ja bih ti za tvoje namjene i gabarite preporucio ipak KLE. Nasi putevi i ulice su puni rupcaga i kojecega, sa prednjim tockom 21 i tom vrstom ogibljenja neces imati problem sa takvim stvarima. Bilo da je u pitanju gradska guzva ili negi ozbiljniji i duzi put ili mozda neki lagani off road u prirodi... sve to fenomenalno pokriva KLE. Plus to malo trosi, jeftin je za odrzavanje, cujem i da ima po koji dobar serviser... dakle, ti se mozes smatrati srecnim covjekom, sve tvoje zahtjeve imas ukomponovane u samo jednom motoru, fenomenalno.

Guest Borko_smorko

;D Covece pa tebi je sve jasno. Meni se cini da ti samo od nas trazis da te malo poguramo u odluci koju si vec doneo. Samo napred. Idi do salona vidi motore, sedi na svaki koji ti se svidja. Lepo posle toga izaberes i cica mica gotova prica.

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter

To da su ukusi razliciti slazem se sa svima , ali da mogu da biram za istu kintu izmedju maxi skutera( bilo koje marke) i pravog motora pa naravno da bih sveo izbor na jedan od ta dva navedena Kawasakija!!! Licno pre bih se odlucio za KLE iz prostog razloga sto je komforniji i meksi za voznju. Opet argumenti protiv skutera su i ti sto je vrlo mala razlika u ceni odrzavanja a uzitak i razlika u voznji je neopisiva!!! Jos kada se na to doda i voznja na otvorenom( svi znamo kakvi su nasi putevi) definitivno svi aduti su na strani pravog motora, i to ovog puta na strani KLE-a. Iako je KLE u sustini enduro vrlo lako izlazi na kraj sa gradskim guzvama jer mu je sirina kao i kod vecih skutera!!! Ovo je moje misljenje, najbolje je da probas sva tri navedena modela pa da sam odlucis!!!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Tu ima više opcija.... Bitno nam je samo dali imaš afinitete silaska sa asfalta (namernog) ili ne! Ako nisi neki off-road fan, fokusiraj se na road mašine! ER-6 bombonica u obe varijante, može i Beverly 500 par meseci star za tu kintu, a niko ne pomenu npr 2 godine starog Fazera 600S. Ja bih 'ladno ubacio FZ-600S u kombinatoriku pa nek ide život... ;)

Guest Borko_smorko

More tih od 600 kubika za te pare ima raznih ;D. Dalo bi se tu probrati. Ali ako ovako nastavimo sa predlozima nikada se covek nece odluciti :)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Ajde da probam nesto pameno i ja da kazem:

prokomentaiscu KLE i Beverly kroz prizmu jednog mog prijatelja. I sam sam prevalio par stotina kilometara na jednom i drugom.

Neopisive guzve. Rjesenje su dva tocka. Taj moj prijatelj nikada nije vozio motor. Sta kupiti? Motor ne dolazi u obzir, boji se.

Kupljen Bevery 250. Prezadovoljan. Skuter fenomenalno obavlja posao, no osim posla odlazi se i na pokoji izlet. (do 200 km)

Beverly obavlja posao, u slobodno vreme se vozamo. Nagovaram ga da proba moj motor (da bi osjetio mjenjac)

Svidja mu se. Sledece (ovo) ljeto prodaje Beverly 250 i kupuje KLE 500. Do sada je prevalio oko 2.000 km sa njim.

I Bevely i KLE su kupljeni novi u salonu.

Evo kakvi su mu utisci:

Beverly je bolji za probijanje kroz grad, ima vise prtljaznog postora i manje mu guzva pantalone (a to mu je bitno zbog prirode posla)

KLE donosi vise zadovoljstva, mogo je udobniji i sigurniji. Beverly mu se vise ne svidja, a vec baca pogled prema Versysu.

Sto se odrzavanja i reistracije tice nije neka drasticna razlka jer KLE spada u skupinu ispod 500 ccm.

Ukratko, zavisi  da li preferiras skutere ili motore ce odluciti sta od ova dva.

Neko pomenu Bevely 500. To je bacanje pare, ne vredi razliku u cijeni. Zbog tezine gubi glavnu prednost skutera,a to je okretnost.

Veca potrosnja goriva i losija zastita od vjetra. Kocnice su mu mnogo bolje nego na 250.

To je kratak rezime, nadam se da je od pomoci.

• Svrati ponekad, 375 postova

kolege su ti dale svoje misljenje i savete...pa evo da se i ja nadovezem...godinu dana sam bio vlasnik beverlia 500...i svaki minut na njemu sam maximalno uzivao...pravi gradski motor...mada sam sa njim isao i na dalje izlete....obzirom da mi jje to bio prvi motor vece kubikaze koji sam vozio odlicno sam se snasao i bio mi je super uvod u svet motora ;D..za novac koji si odvojio taman se uklapas u takvu masinu...ostale nemogu mnogo da komentarisem jer sam ih samo provozao...a ne i vozio...prvo sebi odredi namenu tog motocikla..pa tek onda kupuj...ovaj model po meni ima sve...izgled ::)snagu,kvalitet,jednostavnost...inace imas ovde i test koji je napisao djura...a takodje pogledaj i andrejov tekst o modelu 250...sigurno ce ti pomoci da se odlucis..sretno i javi nam se kad se ponovis...

ps.ako te zanimaju detalji oko beverlia 500javi se na pp

• U prolazu, 16 postova

pazite sad, danas sam probao prijateljev er6f kawasaki, dobro mi stoji, ali mi se cini da je malo vise sportski za mene i nesto mi brate mali. Sve imam osecaj da sam seo na neku biciklu (izvinjavam se mozda lupam ali takav mi utisak). sto se tice beverly skutera opcija mi je 250, ne svidja mi se 500 estetski uopste. A voleo bi negde nekako da probam taj KLE 500, nesto mi se sve cini... a da li ima neka polovna varijanta da se izvozam ove godine pa da u novembru kupim novi? sta mislite o tome??

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

. A voleo bi negde nekako da probam taj KLE 500, nesto mi se sve cini...

Mislim da kod Petosevica na NBGDu ima jedan koji stoji kao exponat, pa mozes da odes i sednes na njega da proveris dimenzije, izgled i sve ostalo sto te zanima..;) A ako nema kod njih, onda pozovi drugog zastupnika u BGDu, Mimoto, oni su na zvezdari, i kod njih sam vido jedan primerak ganz novog da se shepuri ispred servisa..;)..E sad je pitanje da li su i jedan i drugi pronasli svoje kupce..pozovi pa pitaj..;)

A sto se tice samog izbora, misilm da ti je sve vec receno, samo od tebe zavisi da li hoces manuelni ili automatski menjac i izbor ce ti biti lak..pozz

• Svrati ponekad, 216 postova

Ja vozim Kawasaki ER-6n. Ako hoces mozemo da se nadjemo u gradu ovih dana da vidis motor i sednes na njega, pa da vidis da li ti odgovara. Takodje mogu da ti dam par saveta jer sam i ja vozio skutere/maxi skutere, odlucio se za Beverly i na kraju kupio Kawu! :)

Da ne bi bilo zabune, NE PRODAJEM moj motor samo nudim pomoc pri kupovini. Jer mislim da ce covek komotnije da se oseca i slobodnije da pita mene ili bilo koga od vas, nego nekog (polu)nadrndanog prodavca!

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja