scuba 15 Napisano Mart 9, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eto baš danas se vozimo Arakis i ja i gledamo oko nas saobraćaj. Već oko podneva je bilo primetno prisustvo dvotočkaša. Počelo je počelo... Mnogi već odavno znaju i za njih se ne bojimo ali ima mnogo mladih vozača dvotočkaša kojima je ovo prva, možda druga sezona na motorima. Na prvom mestu je njima namenjena ova tema ali nije zogreg da se i mi ostali i "matori" prisetimo detalja na početku nove sezone koju jedva dočekasmo. Naravno, svaki konstruktivni komentar ili savet ili zapažanje je poželjno izneti kao i lična iskustva. Uopšte ne dovodimo u pitanje ispravnost motocikla. To je pod obavezno. Ni opremu ne dovodimo u pitanje i to je pod obavezno. Za one koji još nisu kompletirali opremu, ovo je poslednji čas da to urade jer će im tako sezona početi sigurnim korakom. Al ajde ipak da se prisetimo. Proveriti signalizaciju na vozilu. Proveriti pritisak u gumama, nivo ulja u motoru, debljinu kočionih pločica, kvalitet kočione tečnosti posle zime. Uglavnom svi znamo šta nas čeka tokom sezone od delova i potrošnog materijala ali je ovo tek da se prisetimo. Treba oprati kacigu ako nije prana posle prethodne sezone, proveriti vizir(e), proluftirati jakne i pantalone. Što se tiče vozila i opreme, završili smo podsećanje. Sad ide gori ali ne manje važan deo priče. Uslovi u saobraćaju i ostali učesnici u saobraćaju. Svi znamo da se posle snega i soli na kolovozu otvaraju rupe veličine prosečnog lavora a često i veće. Oprez, rupe na kolovozu! Rizle ima gotovo svuda i na nju svi moramo obratiti pažnju bar u prvih mesec dana dok komunalci to ne počiste i operu. Nije samo rizla koju su posipali zimus, ima mnogo agregata iz asfalta koji se sprao od soli i snega. Oprez, rizla na kolovozu! Asfalt je još uvek hladan čak i na mestima gde je osunčan preko celog dana. Gume ne prijanjaju na takvoj podlozi. Kad krenete ujutru ili posle dužeg stajanja, polako terajte desetak minuta dok se gume malo ne podgreju. Ali im i dalje ne verujte 100% jer ostali uslovi ne dozvoljavaju da se gume pokažu u pravom svetlu. A ima mnogo mesta na kojima sunce ne sija pa je tu asfalt još uvek vlažan i slan od ove zime. So je veoma klizava kad je vlažna a stalno je vlažna jer za sebe vezuje vlagu. Oprez, hladan i vlažan asfalt! Oprez, kolovoz je ljigav od soli! Oprez, hladne gume! Još uvek traje zima, bar po kalendaru. Na žalost, ima mnogo učesnika u saobraćaju koji ne gledaju u retrovizor nego gledaju u kalendar. "Šta će motor u martu na ulici, kad još uvek traje zima?" Takvih koji tako misle je mnogo. Još se nisu navikli da oko njih zuje motocikli. To je oduvek bio i ostaće njihov problem jer ne kapiraju motocikliste ali na nesreću, takav stav nama često dolazi glave. Od takvih se gine preko cele godine. Oprez, ostali učesnici u saobraćaju se još nisu navikli na nas! Pamet u glavu i dupe uza zid bar još mesec dana dok sezona ne krene punom snagom. Svaki komentar je dobrodošao, lična iskustva i sve što nam može pomoći da početak sezone ne gledamo kroz crnu hroniku. Konačno dođe lepše vreme! Aj na vožnju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 9, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11867 Napisano Mart 9, 2011 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan taman hteo da otvorim temu o rupama kad vide ovu tvoju ,svaka cast i pamet u glavu posebno pazite na ostale ucesnike u saobracaju jer ovih dana samo slusam moje saputnike u kombiju do posla i sve recenice su tipa "a jebote vec su poceli" .Ne mogu da se ne zapitam cemu taj stav i umesto da bude bolji odnos prema nama kako godine prolaze cini mi se kao da im sve vise smetamo pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 9, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih i da volimo da odvrnemo po gasu nakon više meseci apstinencije, ali bi bilo zaista pametno da to preskočimo i sačekamo toplije dane, a do tada malo krstarimo gradom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Mart 9, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super, bravo za post ali pitam se ko ce to da cita od tih pocetnika kad je njima vazno samo da se zavrce gas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Mart 9, 2011 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo je konacno!!! Ali samo polako.... bas sam danas video dvojicu kolega na gazeli u srednjoj traci i obradovao se, ali vidim da se sunjaju polako jedan pored drugog prate kolonu bez provlacenja....pametni ljudi za pocetak sezone SAMO POLAKO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 9, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super, bravo za post ali pitam se ko ce to da cita od tih pocetnika kad je njima vazno samo da se zavrce gas... Ne mora niko od njih da čita. Ja ga napisah, a ko će ga čitati, o tome ne mogu da brinem. Neko celog života zavrće gas i nikad mu ne fali dlaka sa glave, a neko ne odvrne čestito pa opet nagrabusi. Tako je to u životu. Moje je bilo da ovo napišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13098 Napisano Mart 9, 2011 Ne silazi, 7451 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki dan, bar 30 min 45 vezbe na poligonu. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Mart 9, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super, bravo za post ali pitam se ko ce to da cita od tih pocetnika kad je njima vazno samo da se zavrce gas... Ne mora niko od njih da čita. Ja ga napisah, a ko će ga čitati, o tome ne mogu da brinem. Neko celog života zavrće gas i nikad mu ne fali dlaka sa glave, a neko ne odvrne čestito pa opet nagrabusi. Tako je to u životu. Moje je bilo da ovo napišem. Cenim i postujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Mart 10, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Citamo ko kaze da ne citamo. Svaka cast za post Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Skubo bravo za temu! Da napisem da ja nisam prekidao voznju sem onih dana kada pada ili je bas hladno. I od mene jedan savet, drzite vece rastojanje da bi primetili rupe na vreme. Samo polako jos je sve hladno i tvrdo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Mart 10, 2011 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Treba voditi racuna o vozacima cetvorotckasa, ali posebno onih sa sluzbenim vozilima (pik apovi, kombiji,...) koji ne razmisljaju mnogo u saobracaju a odvikli su se od nas. Na zalost, statistika je crnja u prvih 2-3 meseca sezone. Takodje, treba voditi da su kolovozi klizavi od prljavstine, ulja i ostalih g***** pomesanih sa vodom je rulice nisu prane vise meseci. Npr, sinoc sam u Bul. Vojvode Misica video ono malo kamionce sto cisti coskove. Digao je toliku prasinu da nista nisam video ispred sebe.... Samo pazljivo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6051 Napisano Mart 10, 2011 Svakom po zasluzi, 12431 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pažljivo, koncentrisano i OPREMA; OPREMA; OPREMA! Uživajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Nek' nam je sa srećom i da nas više primjećuju ove godine! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6652 Napisano Mart 10, 2011 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Juce i danas sam obisao takoreci ceo BGD i okolinu(motorom),poslom... ...Zemun,NBGD,Zemun Polje,Batajnicu,Staru Pazovu,Novu Pazovu,Dorcol,Karaburmu,Višnjičku Banju,Zvezdaru,Banovo brdo,Žarkovo,Sremčicu,Meljak,Barajevo,Rakovica,Vidikovac.... I moram da priznam da nigde nisam video trunku rizle...da rupa ima,ali ne u tolikoj meri kao prethodnih godina... Da su većina vozača 4-točkaša bezobzirni prema nama,posebno taksisti... Strah me je da će možda morati da se izrodi neka nova generacija vozača koja će više obraćati pažnju na nas. Ovi sada...beznadežan slučaj! Dijagnoza...besnilo! Oprezno...i kompletna oprema...jedan je život,a mi imamo samo dva točka! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 10, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Od svega me raduje jedino što nema rizle. A ovo ostalo... jbg, trebalo bi da se naviknemo al opet... kako da se navikneš da ti je glava u torbi sve vreme a ti ništa nisi skrivio da bude tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 10, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Pa već neko vreme ne bacaju rizlu u Beogradu. Naravno, sa unutrašnjošću nije isti slučaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima malo kod novog mosta u podvožnjaku iz pravca Ade ciguligu ka sajmu... kao i kod većine ostalih gradilišta uostalom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milje80 362 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Banja Luka, BiH Motocikl: BMW 1600 GTL, Vespa PX 200 Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih još nešto na šta treba obratiti pažnju, prskalice za vjetrobrane . Juče sam odvezao prvu vožnju, lagano, lijepo, oko Banjaluke (Manjače, kanjon Vrbasa...) sve u koloni, mirno u 6-oj i lagano, kad ispred mene vlasnik Mercedesa 124 odvrnu da čisti šajbu, kao česma, ništa po vozilu, sve okolo, nazad ne mogu u koloni sam, preći ga ne mogu, blicam, sviram, džaba!!! On prska li prska, valjda mu brisači loši... Još je domaćin napunio posudu za prskanje alkoholom i ko zna čim, nije klasična tečnost ni voda. Osim neugodnosti na cesti konačan rezultat bijele fleke po opremi (kupljena prije 15 dana cca 800 eura), prljava kaciga, žena se ruga.... Tako da valja pripaziti, odbijam povjerovati da me je namjerno isprskao iako ostatak ekipe koja se vozila to tvrdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Mart 11, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan nekima ne vredi da se prica, na jedno uvo udje, na drugo izadje. zato ja sebi planiram da uvedem strogu disciplinu, ako treba ima da primenim i samopovredjivanje . na primeru automobila znam da se sa godinu - dve dana iskustva prave najvece gluposti. Umislis da si sad neka faca kao, da si mangup, a u stvari si zelen ko... trava. ajde pa da smo svi zivi i zdravi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 11, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nekima ne vredi da se prica, na jedno uvo udje, na drugo izadje. zato ja sebi planiram da uvedem strogu disciplinu, ako treba ima da primenim i samopovredjivanje . na primeru automobila znam da se sa godinu - dve dana iskustva prave najvece gluposti. Umislis da si sad neka faca kao, da si mangup, a u stvari si zelen ko... trava. ajde pa da smo svi zivi i zdravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Aj nek neko krene ka Grockoj smederevskim putem ako sme, da vidi sta su rupe Ja mogu da se kladim da nigde nema gore, ali nigde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Mart 11, 2011 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost ima, kroz Zaklopacu A mislim da su je tako nazvali - kad zakloparaju lageri po putu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 11, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa ovim poslednjim, mislim da goreg puta nema u Srbiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Mart 11, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan u pravu si, ovaj u pravu si sinko za onaj off-road starim smederevskim putem. prosli vikend sam kolima isao, i srce me bolelo posle sta sam svom mezimcu priredio ali nagradu za najgori put i univerzumu ima glavna ulica u smederevu ona sto prolazi pored bolnice (valjda je to Kneza Mihaila). bilo bi mi zao traktorom da prodjem tuda. Sramota stvarno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...