Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Vladivostok motorom a povratak Trans Sibirskom do Moskve 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 7, 2011 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tako skromno...slobodno napisi nesto. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo bi krajem Juna a vratio bi se pocetkom Augusta Bilo bi super da ima isti motor kao ja V-Stroma 650 zbog delova Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Mart 7, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da ti reci cupamo kljestima . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Ok takav sam stacu malo pricam puno radim Iso bi preko Rumunije, Moldavije, Belo Rusije, Rusije, spustio bi se do Ulanbatora u Mongoliji i vratio bi se na Citu u Rusiji i nastavio do Vladivostoka i tamo bi strpo motore i ukrco se u vozic i klacko bi se do Moskve osam dana. Ako ostanu neke parice mozda bi zapalio za Norvesku preko Sank Peterzburga u Finsku, Svecku odradio u Norveskoj par Fjordova i vratio bi se preko Danske, Nemacke, Ceske Visokih Tatri,Slovacke ,Madjarske nazas u Srbiju. A ako mi zafali onda iz Moskve za Ukrajnu,Madjarsku Trudio bi se da posetim tokom ovog puta sve manastire 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 7, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Mart 7, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ok takav sam stacu malo pricam puno radim Iso bi preko Rumunije, Moldavije, Belo Rusije, Rusije, spustio bi se do Ulanbatora u Mongoliji i vratio bi se na Citu u Rusiji i nastavio do Vladivostoka i tamo bi strpo motore i ukrco se u vozic i klacko bi se do Moskve osam dana. Ako ostanu neke parice mozda bi zapalio za Norvesku preko Sank Peterzburga u Finsku, Svecku odradio u Norveskoj par Fjordova i vratio bi se preko Danske, Nemacke, Ceske Visokih Tatri,Slovacke ,Madjarske nazas u Srbiju. A ako mi zafali onda iz Moskve za Ukrajnu,Madjarsku Trudio bi se da posetim tokom ovog puta sve manastire A Bled?? Propustio si Bled, brate!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Krenuo bi krajem Juna a vratio bi se pocetkom Augusta Bilo bi super da ima isti motor kao ja V-Stroma 650 zbog delova ovo boldovano mi nije nešto najjasnije.....ako može malo obrazloženje šta si mislio sa time.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Mart 7, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad nesto crkne da moze da poskida delove sa partnerovog motora, dok ovaj spava, i nastavi put neometano. 18 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 7, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da budem neko ko pametuje i kvari planove, ali... Predvideo si za ovo nekih mesec i po dana... recimo 45 dana. Od toga odbijes 8 dana povratka vozom i jos 2 dana do kuce i ostaje ti 35 dana, grubo. Do Vladivostoka ima koliko kilometara... recimo oko 20000 (+/- koja hiljada). E sad, i sam sam puno puta razmisljao i racunao na ovu temu. Dane i Koma su pre neke dve godine isli tu rutu, citao sam dosta putopisa veoma ozbiljnih avanturista koji su isli ovim putevima, kao sto je Colebach sa ADV foruma... Taj momak je, cini mi se rekao da je, kada se sve sabere i oduzme, prosecna dnevna kilometraza oko 250km dnevno i to ukoliko vreme bas posluzi. Tu se, naravno racuna, manje vise svakodnevna voznja, a ti mislis da razgledas manastire... mnogo manastira. Pa sam sracunaj koliko se moze preci za mesec dana. Po mojoj proceni ako se bas dobro gura, forsira i ako vreme bas dobro "usere", za 45 dana se moze doci do Vladivostoka, ali to mora da bude bas bas bas forsiranje. Mozda gresim, mozda treba malo da se raspitas.... na kraju krajeva eto Daneta i Kome pa pitaj njih i saznaj iz prve ruke koliko su realni ti planovi. Da se ja spremam, ne bih racunao na nista manje od 3 meseca. I to samo do Vladivostoka i nazad... nista Skandinavija. Puno srece i zelim ti da ostvaris planove ali se dooobro raspitaj i nemoj se previse vezivati za taj period od kraja juna do pocetka avgusta. 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kad nesto crkne da moze da poskida delove sa partnerovog motora, dok ovaj spava, i nastavi put neometano. aha, ona narodna "ko če koga, ako ne svoj svoga", zar ne?.... 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Da vam razjasnim sta je covek mislio???? Mislio je da ako su motocikli isti, onda mogu nositi recimo, rucice, regler, gume, injektor..blablabla.......i posto je put dugacak moraju biti spremni na sve, a lekse ce biti spremni ako su im motocikli isti.... Ne vidim cemu sprdnja povodom toga???? U svakom slucaju ja ti zelim sretan put:)))))))) 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Da vam razjasnim sta je covek mislio???? Mislio je da ako su motocikli isti, onda mogu nositi recimo, rucice, regler, gume, injektor..blablabla.......i posto je put dugacak moraju biti spremni na sve, a lekse ce biti spremni ako su im motocikli isti.... Ne vidim cemu sprdnja povodom toga???? U svakom slucaju ja ti zelim sretan put:)))))))) Drago mi je da ima intelegentnih ljudi i zelim da budem tvoj prijatelj 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih da budem neko ko pametuje i kvari planove, ali... Predvideo si za ovo nekih mesec i po dana... recimo 45 dana. Od toga odbijes 8 dana povratka vozom i jos 2 dana do kuce i ostaje ti 35 dana, grubo. Do Vladivostoka ima koliko kilometara... recimo oko 20000 (+/- koja hiljada). E sad, i sam sam puno puta razmisljao i racunao na ovu temu. Dane i Koma su pre neke dve godine isli tu rutu, citao sam dosta putopisa veoma ozbiljnih avanturista koji su isli ovim putevima, kao sto je Colebach sa ADV foruma... Taj momak je, cini mi se rekao da je, kada se sve sabere i oduzme, prosecna dnevna kilometraza oko 250km dnevno i to ukoliko vreme bas posluzi. Tu se, naravno racuna, manje vise svakodnevna voznja, a ti mislis da razgledas manastire... mnogo manastira. Pa sam sracunaj koliko se moze preci za mesec dana. Po mojoj proceni ako se bas dobro gura, forsira i ako vreme bas dobro "usere", za 45 dana se moze doci do Vladivostoka, ali to mora da bude bas bas bas forsiranje. Mozda gresim, mozda treba malo da se raspitas.... na kraju krajeva eto Daneta i Kome pa pitaj njih i saznaj iz prve ruke koliko su realni ti planovi. Da se ja spremam, ne bih racunao na nista manje od 3 meseca. I to samo do Vladivostoka i nazad... nista Skandinavija. Puno srece i zelim ti da ostvaris planove ali se dooobro raspitaj i nemoj se previse vezivati za taj period od kraja juna do pocetka avgusta. Ima tu istine ali ja trazim nekog ko je slican meni npr. Da moze da odradi i do osamnest sati na motoru Ja sam grubo racunao 17 hiljada po 500km sto je neka realnost. problemi nastaju pred kraj puta kad se izadje iz Mongoije prema Citi jedno soma ipo do ponovog normalnog puta. Plizzz nemoj da ih plasis nego mi pomogni da nadjem nekog dovoljno ludog za ovaj poduhvat Zapoceo sam temu pod "Putopisi" Znaci odradio sam Ameriku i Kanadu uzduz i popreko 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Mart 7, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu istine ali ja trazim nekog ko je slican meni npr. Da moze da odradi i do osamnest sati na motoru Ja sam grubo racunao 17 hiljada po 500km sto je neka realnost. sad mi je jasno zasto ne pricas puno salim se naravno, to jedino moze da se odradi na nekim drogama u magnovenju tako da predlazem prvo da holandije, snabdevanje osvezenja i pravo na drum 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu istine ali ja trazim nekog ko je slican meni npr. Da moze da odradi i do osamnest sati na motoru Ja sam grubo racunao 17 hiljada po 500km sto je neka realnost. sad mi je jasno zasto ne pricas puno salim se naravno, to jedino moze da se odradi na nekim drogama u magnovenju tako da predlazem prvo da holandije, snabdevanje osvezenja i pravo na drum Adrenalin je jedna od jeftinijih a to odradim cim sednnem ili pomislim na put ,motor Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 7, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam putopisa iz tog dela sveta, ima dana kad je 50km mnogo! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pericamali 108 Napisano Mart 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima zelju da ide za Vladivosok tusam. Moze i privatno da mi posalje poruku nije problem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blue Rider 9 210 Napisano Mart 8, 2011 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad - Herceg Novi Motocikl: Suzuki Intruder VS 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi momci su išli prošle godine tim putem oko sveta pa pogledaj http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/47428-the-ride-around-2010-iliti-put-oko-svijeta/page__p__813214__fromsearch__1#entry813214 http://www.theridearound2010.me/ a i ovaj Amer Dag je išao tuda dva puta http://www.motosapiens.org/forum/viewforum.php a i naši sa foruma Dane i Koma išao bih stobom ili sam samo nema $ zato sretno i da odeš. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Mart 8, 2011 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan problemi nastaju pred kraj puta kad se izadje iz Mongoije prema Citi jedno soma ipo do ponovog normalnog puta. Nema vise makadama nakon Chite. Koliko je meni poznato, sve je to sada asvaltirano. Dakle sve do Vladivostoka su sada normani putevi, mada, iskreno govoreci, ne mogu se bas ni sve asvaltirane dionice ruskih puteva nazvati normalne Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 8, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Da vam razjasnim sta je covek mislio???? Mislio je da ako su motocikli isti, onda mogu nositi recimo, rucice, regler, gume, injektor..blablabla.......i posto je put dugacak moraju biti spremni na sve, a lekse ce biti spremni ako su im motocikli isti.... Ne vidim cemu sprdnja povodom toga???? U svakom slucaju ja ti zelim sretan put:)))))))) Drago mi je da ima intelegentnih ljudi i zelim da budem tvoj prijatelj Nemoj tako. To što neko iznosi svoje mišljenje, pokušava da te posavetuje i skrene ti pažnju da možda nisi dobro proračunao put ne znači da nije inteligentan. Ja bih voleo da uspeš i nadam se da ćemo ovde čitati taj putopis i pomogao bih koliko mogu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zander 13 Napisano Mart 8, 2011 U prolazu, 39 postova Lokacija: BGD Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Samao mali savet....mislim da je 8 dana za voz od Vladivistoka do Moskve netacan podatak. Ili je 12 ili 17 dana koliko mene pamcenje sluzi.Proveriti obavezno, Dane Koma.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 8, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam siguran da mi treba da podrzimo Pericumalog i da mu pomognemo sto savetima, internet podrskom i na 100 drugih nacina, makar i moralno:)))) Jasno je da je u nasoj zajednici malo igraca koji mogu da krenu na ovako veliki put, pa da mu pomognemo makar covek isao i sam.....a ne prica kako je to zajebano i da mora po drogu u Amsterdam!!!!????? to je stvarno jadno i nisko od BJB zajednice koja velica svoju nadaleko cuvenu humanost!!!???? Znaci podrzimo coveka kao sto smo i Gabora podrzali:)))))))))))))))) 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 8, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Niko nije rekao da ne podrzava. Ja sam spreman da pomognem koliko i kako god mogu, samo bi bi,o lepo da se napise nesto detaljnije, neki malo konkretniji plan, sta god... Takodje neka Perica napise kako bismo mu mogli pomoci. Savetima i misljenjima svakako... i ja sam svoje misljenje izneo, a na njemu je da to prihvati ili ne, da proveri, da istrazi. Mada jos uvek kazem da bi bilo najbolje da kontaktira nase momke koji su prosli ovo da sazna konkretne stvari o deonicama, cenama i pogotovo vremenu koje je potrebno za ovako nesto 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Mart 8, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni mislio na tebe:)))) Nema potrebe da idemo u OFF nego da gledamo kako coveku da pomognemo:)))) 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...