svestenik 193 Napisano Februar 27, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, naisao sam na inostranim forumima da jako hvale MACNA odjecu, nizozemskog porijekla. Kazu da je kvalitetnija od BMW opreme a po dosta nizim cijenama. MACNA Interesuje me da li je iko ovdje imao licna iskustva sa opremom i da li bi je preporucio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba, burazeru! Moze da bude 100 puta bolja, al' kad ne pise BMW, ne kosta nista(sto kazu kod mene u kraju)! :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Svidža mi se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Februar 27, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Super izgleda, samo ne znam gdje kupiti kod nas? evo na ebaju su oko 300 maraka.... http://shop.ebay.nl/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=macna&_sacat=See-All-Categories Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Februar 28, 2011 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja jaknu ! Mislim da je model Forest... U svakom sluchaju ja sam prezadovoljna jaknom...Ima neshto uzasno mnogo slojeva, svi se vade naravno...Ne mogu da kazem da je potpuno vodonepropusna, ali uzasno dobro trpi kishu...jako dugo sam vozila po kishi (pljuskovima) pre nego shto je konachno pustila vodu...a i tada je opet samo na pregibima voda proshla (laktovi npr)... Preko leta kada se povade svi zimski uloshci itd, uopshte ti nije vruce u njoj i plus ima te ventilacione otvore na rukavima koji dodatno rashladjuju, i ono shto mi se najvishe svidja je shto mozesh potpuno da skinesh jedno parche jakne tako da dobijesh ventilacioni otvor koji ide po sredini tela spreda od struka pa sve do glave i pozadi do pola ledja! Sjajna ventilacija...Protektori su super i oni su u jaknu ustvari ubacheni u vidu gladijatora, tako da je i to chak sloj jakne koji mozesh da izvadish (ako iz nekog razloga zelish da vozish bez protektora). Materijal je super, prala se jakna u mashini i nishta joj ne fali (niti je izgubila neko od svojih svojstava). Ja svakako preporuchujem ovu jaknu tj ovu marku svima. Prezadovoljna sam !!! Evo nashla sam ove dve slike gde se relativno dobro vidi jakna...nemam tj ne mogu da nadjem ni jednu gde su otvoreni ti ventilacioni otvori... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Februar 28, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja jaknu ! Mislim da je model Forest... Svaka cast za detaljan izvjestaj . Ta opcija sa vadjenjem protektora vjerovatno ima smisla ako se covjek odluci na nosenje punog gladijatora ispod jakne, tipa forcefield ili neki slican, sa zastitom grudnog kosa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Mart 1, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ili za slucaj da je krenuo u setnju, pa protektore iz jakne ostavio kuci ili u hotelu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Mart 1, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan jaknu ima moja supruga. konkretno, njen model je mogao da bude malo bolje provetren. generalno je zadovoljna, ali cemo joj za letnji period uzeti jos neku. a to da je bolja od bmw opreme... ...mozda je bolja i od rukke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 1, 2011 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan a to da je bolja od bmw opreme... ...mozda je bolja i od rukke Da li iko ima hlace, pa da kompletiramo pregled licnih iskustava ? Ja je stavljam u svoju listu opreme za nabaviti, komplet hlace i jakna, 2010 model, izadje 220 funti sto je nekih 250 eura. Nije velika cifra, ako je to taj kvalitet . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sekulic 12 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Posedujem isti model kao Mina (s tim da mi se čini da se drugačije zove jer je drugačija kombinacija boja) i neki stariji model Macninih pantalona. JAKNA Ukupna ocena 8/10 Za: - Dizajn - Materijali - Univerzalnost - Prianjanje uz telo i podešavanje - Provetravanje - Visok kvalitet izrade - Svi protektori uključeni (i protektor za celu kičmu) Protiv: - Jako komplikovan način izmene uložaka - Zaštita od vetra nije 100% savršena - donekle nezgodan oblik džepova U pitanju je model koji je pravljen kao all season i ako je to motiv kupovine, lično nisam video bolje rešenje. Ranije sam morao da na put nosim dve jakne ako očekujem veće promene temepratura, sa ovom to nije potrebno. Poseduje dva unutrašnja sloja koja se vade, jedan za kišu (jako tanak sloj) i jedan termo. Pored toga ima mogućnost skidanja vertikalne trake od cordure (ili sl.) na grudima ispod koje je mreža (mash) koja omogućava značajno provetravanje u letnjim mesecima. Takođe ima i dva rajsfešlusa za provetravanje na podlakticama. Sa druge strane, upravo zbog velikog broja otvora za provetravanje (za letnju upotrebu) i kada se svi slojevi napakuju i sve zakopča oseća se lagano propuštanje vazduha. Nije to ništa strašno i ne pravi problem ali nakon prethodne IXS jakne koja nije propuštala bukvalno ništa, primećuje se lagana razlika. Inače vozio sam je i sa temperaturama oko 0 i nije mi bilo hladno. Leti, kao što Mina reče, skine se ta vertikalna traka, otvore prorezi i bez problema se može voziti i na 40 stepeni (naravno na semaforu se situacija menja). Jedina ozbiljna mana je jako komplikovan način izmene uložaka. Ulošci su napravljeni kao dve unutrašnje jaknice (protiv vode i termo), s tim da se ubacuju između dva neodvojiva sloja osnovne jakne, od kojih jedan čini spoljašnjost a drugi je materijal koji ide do vozača (kako ga oni zovu sendvič sistem). Nisam video nikakvu prednost u odnosu na konvencionalne sisteme, ali kada je potrebno dodati neki uložak dolazi do komplikacija, naročito ako se to radi negde na putu. potrebno je skinuti celu jaknu, pa odvojiti unutrašnji i spoljašnji sloj (koji su uvek zašiveni jedan za drugi u nivou struka), pa ubaciti uloške, prikopčati ih brojnim drikerima za (čini mi se) unutrašnji sloj i onda sve to zajedno "obući" spoljašnjim slojem te zakopčati rajsfešlusom. Reći ću samo da me kod zahlađenja svi uvek čekaju po pumpama. Da nije te mane ocena bi bila vrlo blizu 10-ke. Zaključak: čak i sa pomenutim nedostatkom, jakna toliko dobro izgleda (voditi samo računa da se uzme pravi broj, mora ići skroz uz telo ili može landarati pri brzinama) i toliko je funkcionalna (raspon korišćenja od minusa do preko 40 stepeni celzijusa je izuzetan) da je neću menjati dok se ne raspadne. PANTALONE Ocena 6/10 Za: - kompatibilnost sa jaknom - svi protektori - postojan spoljni materijal - toplotna zaštita Protiv: - Slabije "dišu" - Nisu za najtoplije vreme - nemaju otvore za provetravanje Pantalone sam jeftino platio (oko 70€) pa se ne bunnim mnogo, ali model koji imam defnitivno nije tako univerzalan kao jakna. U svakom slučaju postojanost materijala i kvalitet izrade je odličan. Šteta je samo što nije korišćena neka od membrana radi boljeg ispuštanja vlage prilikom znojenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sekulic 12 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan a to da je bolja od bmw opreme... ...mozda je bolja i od rukke Da li iko ima hlace, pa da kompletiramo pregled licnih iskustava ? Ja je stavljam u svoju listu opreme za nabaviti, komplet hlace i jakna, 2010 model, izadje 220 funti sto je nekih 250 eura. Nije velika cifra, ako je to taj kvalitet . Za te pare - topla preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1867 Napisano Novembar 21, 2013 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kawasakiversys.com/forums/showthread.php?t=27522 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Decembar 13, 2013 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se mogu kupiti ove jakne, ima li ih kod nas u prodaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1867 Napisano Decembar 14, 2013 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7222448 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...