Jump to content

Moto Zajednica

Tomos Bt50

Recommended Posts

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Kako ne? Jel to nesto novo, posto u moje vrijeme (citaj kad je izasao BT) je bilo dozvoljeno voziti isti sa PSP (znaci sa 14 godina)

E moj Mile, pa mi smo imali 14 godina u proslom milenijumu! 1lol.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1713 postova

APN, skuteri (do 50ccm) i ostali motori kod kojih sediste nije spojeno sa rezervorarom (mopedi) mogu sa PSP a T14, T15, BT50 mislim da ne mogu jer spadaju u motocikle, odnosno spojen je rezervoar sa sedistem... Ovo je moje misljenje, mozda gresim...

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: nemam vec duze vreme

Gresis. Po zakonu, bicikli sa pomocnim motorom koji ne prelaze 50 ccm ali ni max brzinu 50 km/h (po fabrickim deklaracijama) su se do sad trajno registrovali. Nema vezeda li je spojen rezervoar sa sedistem ili ne. Imas novog Tomosa, mislim da se zove Streetmate i ima spojen rezervoare sa sedistem a u stvariji je obicni automatik nekadasnji i trajno se registrovao do sad. BT50 ima manje od 50ccm ali je deklarisan fabricki na max brzinu 80km/h.

Tako je doslovce pisalo u zakonu o trajnim registracijama. Bt se registrovao trajno samo uz debele veze i podmazivanja a kad je jednom registrovan na A, nemoj ni pomisljati da probas na PSP, mada sad to vise i nije vazno.

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

za moj Tomos 14M je potrebna A kategorija i registrovao se svake godine .....

razlika izmedju njega i apenca je kako su mi rekli bila sto je 14-ca registrovana za dvoje ?

• motoras, 2473 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Gresis. Po zakonu, bicikli sa pomocnim motorom koji ne prelaze 50 ccm ali ni max brzinu 50 km/h (po fabrickim deklaracijama) su se do sad trajno registrovali. Nema vezeda li je spojen rezervoar sa sedistem ili ne. Imas novog Tomosa, mislim da se zove Streetmate i ima spojen rezervoare sa sedistem a u stvariji je obicni automatik nekadasnji i trajno se registrovao do sad. BT50 ima manje od 50ccm ali je deklarisan fabricki na max brzinu 80km/h.

Tako je doslovce pisalo u zakonu o trajnim registracijama. Bt se registrovao trajno samo uz debele veze i podmazivanja a kad je jednom registrovan na A, nemoj ni pomisljati da probas na PSP, mada sad to vise i nije vazno.

E ovo je tacno!

Po starom su A3,APN i ATX bili na male table,a T14,15slc,BT50 na velike table. Svaki BT koji je registrovan kao bicikli sa pomocnim motorom,registrovan je preko veze.Ali po novom vise nema trajne rege...

• Svrati ponekad, 204 postova

postoji BT50N i BT50s mislim da se S registrovao trajno

Koliko se ja sećam, razlika imeđu BT S i N je u tome što je N tip imao fabrički ugrađen oklop preko našine što nije imao S model.

Trajna registracija je uslovljena maximalnom brzinom koju je razvijao agregat.

Ljudi su uz veze i podmazivanja kroz papire provlačili BT50 da se vodi kao moped i bude trajno registrovan. To su neki uspevali da urade i sa CTX-om. Naravno bilo je malo takvih slučajeva i cene tih polovnjaka su uvek bile "astronomija".

• motoras, 2473 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Nabrijes APN-a da ide 80-90 (naravno i kocnice,vile,amortizeri),a vozis ga na potvrdu. A za registraciju ces i ovako morati svake godine da se iskezis!

• U prolazu, 95 postova

Od Tomos "programa" se sa PSP mogu voziti : automatik, APN, i ATX. Sa A kategorijom su : T14, T15, BT ( S i N jer je razlika samo u oklopu), CTX i elektronik koji je bio 90 ccm

Imao sam BT50 S i bio registrovan na A.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: MaxX 125cc, XCitinG 500Ri

ovako.imao sam bt50n i bio je trajno registrovan.razlika pored oklopa su i amortizeri.sve ostalo je manje više isto.ja sam imao m volan na njemu.navodno je bio fabrički.e sada motori koji su sse registrovali od 49cc svake godine je bio broj sedišta.apn automatik bt atx svi su bili trajno.ali ta 14ca i neke 15ce su bile svake godine registovane baš zbog tog broja sedišta.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Drugar je posedovao Tomos BT 50N i vozio ga je na PSP i nikad nije imao problema.

• U prolazu, 95 postova

To sto se vas dvojica napisali spada u ono da ih je neko pri prvoj registraciji registrovao uz veze i podmazivanje. Niko nije rekao da takvi motori ne postoje u Srbiji.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ja sam imao bt 50 i ja sam ga trajno registrovao bez neke veze,otisao sam na tehnicki,napisali su mi da je bicikl sa motorom i otisao sam i registrovao ga na so...pre 15ak god\

i dalje se vozi

tako da si sa psp mogao da vozis bilo sta sto je registrovano na so tablice

e sad kako je po novom zakonu ne znam

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Razmisljah ovih dana o ovome i dodjoh do zakljucka ako BT mora da se reg na A kako onda ne mora da se rag Aprilija RS 50 (koja moze 110 fabricki) RX 50 MX 50 i njima slicni motori koji su reg za dvoje a sasvim prisrojno mogu da idu za ti kubikazu a opet su trajno reg bar po starom zakonu bez ikakvog podmazivanja ;)

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ja imao 2 bt-a i oba bili trajno registrovani.Jedan je bio 87-mo,a drugi koliko se secam 88,89-o.

Iako mi to nisu bili prvi motori,najvise sam ih zavoleo,i ni jedan motor ma koliko bio skuplji,mladji,jaci nece ostati u secanju kako ti mali zujavci :( .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja