Jump to content

Moto Zajednica

HJC FS-11

Recommended Posts

• MotoDJIR.com, 1444 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv; BMW F800GSA; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

U novembru sam na dobrom popustu u Guevari kupio ovu kacigu.

Stara kaciga mi je Caberg Ryhno koju imam vec dve godine i nekih 20000km...

Poredicu je sa starom posto nemam drugi parametar...

Prethodne kacige su nize klase ,pa ih ne bih pominjao,kao relevantne...:zvizduk:

Namerno sam hteo da uzmem integralnu,a ne opet FLIP UP.

Prvobitna ideja integralne je koriscenje na putovanjima,veca bezbednost......

Flip UP ima svojih prednosti,ali mi na staroj smeta buka i mislim da samim tim sto je FLip Up ima svojih dodatnih otvora za sustanje...a to umara na duzim putovanjima...

Prethodna cetiri dana,bukvalno nisam sisao sa motora...lepo vreme... :)

Presao sam preko 400km,pa mogu nesto da napisem o novoj kacigi:

1. MNOGO je tisa od starog modela...Na 100km/h sam ustao i moram Vam priznati da je DRASTICNA razlika...otprilike kao poredjenje Yuga i Mercedesa E klase

2. Ima dupli D ring,pa mi to uliva dodatan osecaj sigurnosti(malo je u pocetku bilo komplikovano,ali sam se navikao)

3. Suncani vizir koji je podjednako dobar kao i kod Caberga.

4. Bolji mehanizam za uvlacenje istog...samo na dugme

5. Tri stepena spustenosti vizira unutrasnjeg vizira i 4-5 stepeni spoljnog vizira + malecko otvaranje,tek toliko da struji vazduh

6. Anti fog vizir i zastita istog od duvanja iz nosa(ne znam kako se zove)...mislim BREATH GUARD

7. Tezina kacige...hm...mislim da jeste malo laksa,ne mnogo,ali znam da me na vecim brzinama ne cima kada okrenem glavu...

8. Ova kaciga ima i onaj GADGET...da se napumpaju boci ulosci,pa vam to jos nekako ulije dodatnu sigurnost

9. Provetravanje je FENOMENALNO...kada spustim spoljni vizir i odvorim lufter na gornjem delu glave,osecam kako hladan vazduh struji oko cele glave...Ovih dana sam morao da ga zatvorim posto mi je na trenutke bilo hladno.Videcemo kada dodju vrucine...

10. Uzeo sam prvi put kacigu,a da nije crne boje...potpuno. Svidela mi se ova...

11.Noseci je potpuno imam osecaj bezbednosti i ususkanosti,a tisina...kao u dnevnoj sobi...

Verovatno postoje i tise kacige(Schubert,prim.aut.),ali je ova po meni vise nego dobra.

12. Samim drzanjem u ruci imam osecaj kompaktnosti,dobre konstrukcije i kvalitetne izrade

13. Postava se vadi,a napravljena je od anti alergijskog materijala

14. Kada je stavim na glavu malo vise me stegne...subjektivan sam,poredim je sa starom koja je razgazena...jos kada napumpam... ne mogu ni zvaku da zvacem :ph34r:

Stara ce jos uvek sluziti za kratke gradske ture,a za ovu novu znam da ce dostojno zameniti prethodnu,bar na voznjama gde je BEOGRAD-precrtan x

Sve ovo sam napisao da bih bar nekom pomogao ako bude neodlucan kod nabavke nove kacige.

post-9672-0-88065900-1297447043_thumb.jpg

• Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: KTM 1290S Adv; BMW F800GSA; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

S obzirom da sam i sa ovom kacigom prešao 20000 km.

Mogu da izjavim sledeće.

Potrpuno je ista kao i prvog dana.

Nije izgubila ništa od svoje prvobitne "zategnutosti".

Sve dihtuje i sve je na svom mestu.

Dokupio sam PIN LOCK,pa sada magljenja nema ni u najavi.

Po mom mišljenju je mnogooooo klasa ispred svog prethodnika iz ove teme.

Jedina mana je što i dalje ne mogu žvaku da žvaćem dok vozim. :jok:

Moja preporuka.U potpunosti.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

hahaha ne mogu da verujem <_< , ja i dalje nosim caberg rhino, probao sam par kaciga tj kupio(pa prodao nenošene) ali mi kod svih smeta baš taj deo što pritiska obraze i smeta.

trenutno mi u kutiji stoji scorpion exo 450, i nikako da zamenim taj Rhino, ovu novu stavim na glavu, sačekam 2 minuta i vratim u kutiju(već 10-ak puta tako), i ne znam šta da radim jer jednostavno mi smeta ta "nerazgaženost".

• Svrati ponekad, 327 postova

I ja sam isto imao taj Caberg Rhyno :) i hteo uzeti FS-11 :takoje: bas identicnu ali nije bilo tada broja i na kraju uzmem Scorpion exo1000 i preporodio sam se .Mada i mene je bolela glava par dana od te nove ali vredelo je

Ta Rhyno kaciga je mnogo lošijeg kvaliteta od ove.

Mnogo je bučna i mnogo lošija po svim segmentima od ove.

Samim tim što je FLIP UP,a i sve ostalo.

Kada sam kupovao i ja sam u opciji imao EXO 1000,ali sam za ovu dobio povoljniju cenu pa sam je samim tim i uzeo.

Za dnevnu vožnju predko 6-7 sati je mnogo bitno imati tišinu u glavi...inače vetar mnogo umara.

Čepići za uši nisu uvek najbolje rešenje.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Kao novi korisnik FS-11 (od polovine maja) mogu samo da potvrdim iscrpno misljene koje je dao Sasha P. Sto se tice ergonomije: I pre kupovine sam znao da HJC generalno odgovara mom obliku glave, jer imam i (vise) sportski model FG-15. Tako da mi kaciga cvrsto lezi na glavi i bez pumpanja obraza. Mozda cu to jednog dana koristiti, ako se malo vise "razgazi", a mozda i ne.

Odmah po kupovini sam imao "intenzivno" druzenje sa FS-11 - preko 4.000 km za 8 dana, na temperaturama od +2 do 30 stepeni ukljucujuci i jaku kisu.

Da ne bih ponavljao ono sto je SashaP vec napisao, samo nekoliko generalnih utisaka iz prakse:

- Odlican kvalitet obrade

- Brzo menjanje vizira bez alata

- Odlican mehanizam unutrasnjeg suncanog vizira, jednostavan za upotrebu

- Bocni ulosci kao i kompletna unutrasnjost se uprkos sistemu naduvavanja skidaju/vracaju kao i kod obicnih kaciga

- Kaciga je apsolutno "wasserdicht"

- Efikasan sistem ventilacije

- Odlican odnos cena/kvalitet (ako se nadje na popustu, odnos je neprevazidjen)

Sve u svemu, po mom misljenju, fantasticna kaciga.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja