DarkoČa 1760 Napisano April 26, 2023 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Nastavak.....Послато са 2201116SG помоћу Тапатока 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4995 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1514 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan jbt , za par dana imam regu , mislim da sam zakazao 04.maja .. kazu u 10+ gledaju ulje u kocnicama sa onim test aparatom. jel ima ko u blizem ili daljem komsiluku ko ima crevce za zamenu ulja u kocnicama , pa da uz neko pivo zamenimo ocas ulje.. kupicu ja uljence i radicu veci deo posla , obecavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8317 Napisano April 26, 2023 Solo Rider, 3190 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Izvuci špricem ulje iz čantre i sipaj novo. Uradio to na kolima.....još mi rekli da nema vlage . Posle sam posle ulja promenio i teh. pregled.Bane soloridersa stolicom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10392 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1534 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: jbt , za par dana imam regu , mislim da sam zakazao 04.maja .. kazu u 10+ gledaju ulje u kocnicama sa onim test aparatom. jel ima ko u blizem ili daljem komsiluku ko ima crevce za zamenu ulja u kocnicama , pa da uz neko pivo zamenimo ocas ulje.. kupicu ja uljence i radicu veci deo posla , obecavam Dođi kod mene, imam ja crevce ako hoćeš skroz da ispuštaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan ako je potreban alat (šrafciger) da se otvori čantra, ne moraju da gledaju, tj nisu dužni da otvore. @bdada znaš li član, propis, da se Dare pozove na to. Svakako valja ti zbog tebe zameniti, al samo fabričku tečnost da staviš! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4995 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1514 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan ne ne , cek , Stefane , secas li da sam skoro imao neku situaciju sa kvacilom ? bilo je nekog cudnog lufta u jutarnjim satima , i na nizim temperaturama ... kad je batica brknuo u cantru , na onom aparatu je ispisalo "alooo debilu , zameni me" ... promenio ulje u kvacilu - kvacilo novo novo novo , ja odusevljen... meni se tada upali lampica da zamenimo odmah i u kocnicama , jer je isto ulje i sigurno nije manjano od kupovine motora , medjutim , em majstor nije imao vremena , em on to nesto menja bas bas ful , iz ABS-a i celog sistema ( motor ima dual brake )... tako da @BaneVuk58, zamenio bih ja to zbog sebe a ne zbog njih... opet , ne bih bas sad cackao ABS i to... zamenim u cantri , ispustim dole na klestima - cao! isto tako i nazad i sve top @bajker71, a dje si ti brt ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10392 Napisano April 26, 2023 (promenjeno) Drug član, 1534 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo pređeš Pančevački most i tu sam. Promenio April 26, 2023 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14854 Napisano April 26, 2023 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @nafetS ne moze on da se poziva na to jer je motor na liniji a on nema prilaz, to se mi kontrolori pozivamo kada ima srafove. @Darko Mihajlovic podsetis ih na clan 2 pravilnika o tehnickom pregledu, to sto kazes jeste u redu ali u svojoj reziji, farba je alergicna na kocnu tecnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4995 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1514 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Hahah , top. Pa jel radi ovo , kad ih podsetim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14854 Napisano April 26, 2023 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Da su pametni sami da se sete, jos ako motor nema centralni znas kada bi otvarao posudu, sklanjao gumicu da kane tecnost a ispod sve ofarbano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4995 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1514 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan A @nafetS , a poznajes li neki motor gde se cantra samo otvori , bez da ti treba barem srafciger ? @bdada , ma ima centralni , ali ono, da mi otvaraju cantru , nesto mi se ne svidja. Verovatno ne znaju koliko kostaju plastike kod Culeta. Ponecu im ja predracun sto sam dobio , jebes pravilnik ! Predracun ce da ih itekako odgovori od te igranke... Ne znam dal sam ti javio koliko je kostao servis tad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2032 Napisano April 26, 2023 Drug član, 1132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja…Doduse, nije motor… traktor…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6248 Napisano April 26, 2023 Drug član, 3034 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Darko Mihajlovic said: A @nafetS , a poznajes li neki motor gde se cantra samo otvori , bez da ti treba barem srafciger ? MZ ETZ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano April 27, 2023 (promenjeno) Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic pravilnik je pisan za sva vozila, ne isključivo za motore, tako da na automobilima moraju proveriti, za motore mogu da preskoče. Što se zamene tiče, podržavam, zameniš sebe radi i gaaaas @m.milivojevic na kom traktoru? Moj ima šrafove. Zapekle i zarđale, ali šrafove Promenio April 27, 2023 član nafetS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8317 Napisano April 27, 2023 Solo Rider, 3190 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Svedok sam da ne mora ništa. Od kad sam promenio teh. opuštenija atmosfera...bez stresa. Jeste da se motaju pola sata i nešto zagledaju ali ne traže dlaku u jajetu. Lično nisam nikakve razlike primetio kod zamene ulja u kočnicama. Možda je i do stila vožnje. Radim zarad rada ali ne svake godinu dve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14854 Napisano April 27, 2023 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, BaneVuk58 je napisao: Lično nisam nikakve razlike primetio kod zamene ulja u kočnicama. Posto mi je dostupna sofisticirana oprema malo sam pratio i testirao pre/posle zamene, sile kocenja na tocku budu uglavnom iste (veci faktor je smesa guma, sastav plocica) a razlika bude u sili pritiska na pedalu/rucicu, sto je tecnost manje kontaminirana razlike su manje i tesko je pod rukom objektivno osetiti. Odrazava se pri agresivnom kocenje kada se tecnost jako zagreje, tu ima razlike ali u normajnoj ulicnoj upotrebi zanemarivo. Naravno ne kazem da ne treba menjati nego samo zapazanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2609 Napisano April 27, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, BaneVuk58 je napisao: Lično nisam nikakve razlike primetio kod zamene ulja u kočnicama. Možda je i do stila vožnje. Radim zarad rada ali ne svake godinu dve Podržavam, evo i ja zamenio ulje u kvačilu i kočnicama i nisam primetio baš nikakvu razliku na sledećoj vožnji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4995 Napisano April 27, 2023 Drug član, 1514 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pitajte @Krmcokakvo je bilo kvacilo sa kontaminiranim uljem a sad 3 puta NOVO !!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10430 Napisano April 27, 2023 Drug član, 3395 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan I dobro je što ne primećujete razliku,znači "stara" tečnost je funkcionalna tj. nije izgubila viskozitet...tj... Malo sam "brstio" o tome...do DOTa 4 tečnost je nabazi Glikola,osim DOT 5,on je na silikonskoj bazi. Glikol je vrsta alkohola,vrlo je higroskopna tj. sklona upijanju vode iz atmosfere,stoga idu ka zameni.Kažu ključan je index viskoziteta u temperaturnom rasponu-od -40 do plus 271 stepeni Celzijusa.U ovom rasponu ne sme da dostigne ni tačku smrzavanja ni tačku ključanja,a mora biti kompatibilna sa materijaliima,rđa i sl. Kočiona klješta,pločice,trenje...temperatura...voda koju je tečnost nakupila bi isparila,loše kočenje...zašto sad? Znači prisustvo vode smanjuje tačku isparavanja,a posledica loše,otkaz kočnica. Najbitnije po meni: Da bi hidraulični sistem funkcionisao potrebno je da bude ispunjen tečnošću koja nije stišljiva.Ako tečnost ima vodu,ona će ispariti, a gasovi su stišljivi,eto propadanja pedale tj. ručice.U zavisnosti od kolicine vode ova situacija se oseća u manjoj ili većoj meri. Koliko razumeh... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8317 Napisano April 27, 2023 (promenjeno) Solo Rider, 3190 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Pitajte @Krmcokakvo je bilo kvacilo sa kontaminiranim uljem a sad 3 puta NOVO !!! Oa ko zna od kada je bila. Eto npr u kolima mi je verovatno od 2004 a od 2007 sto posto....i udalje koči Promenio April 27, 2023 član BaneVuk58 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17349 Napisano April 27, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja nista uradio ali jeste nas dobri cika Rajko @Arakis. Hvala 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8238 Napisano April 27, 2023 Ne silazi, 2150 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Glavni nus proizvod ne menjanja tečnosti je korozija ,koja se stvara unutar samog sistema.Sve to radi i funkcioniše,ali dolazi do nagrizanja elemenata i postepenog zaribavanja.Kada se primeti,onda bude i kasno,pa sleduje zamena vitalnih delova.Davno,na svim automobilima i motorima sam redovno menjao,da bi me okolina i poznanici gledali čudno sa pitanjem....ko to radi.Po meni,jeftinije je promeniti tečnost periodično,nego menjati sklopove. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17349 Napisano April 27, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, gebee&co je napisao: Glavni nus proizvod ne menjanja tečnosti je korozija ,koja se stvara unutar samog sistema.Sve to radi i funkcioniše,ali dolazi do nagrizanja elemenata i postepenog zaribavanja.Kada se primeti,onda bude i kasno,pa sleduje zamena vitalnih delova.Davno,na svim automobilima i motorima sam redovno menjao,da bi me okolina i poznanici gledali čudno sa pitanjem....ko to radi.Po meni,jeftinije je promeniti tečnost periodično,nego menjati sklopove. Bas tako, zato ja sipam iskljucivo 5.1 i u motor i u auto, na motoru menjam svake sezone, na kolima svake druge...sta mi tesko. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 777 Napisano April 27, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim uopšte razlog da se diskutuje oko toga da li treba menjati kočionu tečnost. Naravno da treba i objašnjeno je do sada mnogo puta zašto. Ko ne želi da sazna danas, u vreme Interneta, kad je znanje na klik daleko njemu nema pomoći. Baš kao BokyBoy na motoru početkom svake sezona a na kolima svake druge. Niti je skupo, niti nešto naročito komplikovano. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10159 Napisano April 28, 2023 Ne silazi, 2339 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Preuzeo bočne kofere od kolege Feelgod. Lagano se spremamo za Mongoliju... Dobro, nećemo baš tamo... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...