N.F.S. 22294 Napisano Mart 9, 2023 Integrisan, 9596 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bili su kuglicni a sada konusno valjkasti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8237 Napisano Mart 9, 2023 Ne silazi, 2150 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, N.F.S. je napisao: Bili su kuglicni a sada konusno valjkasti? Ne,zatekao konusno valjkaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22294 Napisano Mart 9, 2023 Integrisan, 9596 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, vrv menjas "onako", da budu novi Oni su tolerantniji na lose pritezanje, kotrljaju vecom povrsinom, nisam video ostecenu, ukopanu kosuljicu.. Ali razumem te, volis da bude novo i tvojom rukom podmazano, ugradjeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Mart 9, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Stavljen nov DID lanac i Super sprox lančanici. Danas stigla šetalica za motor. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10148 Napisano Mart 9, 2023 Ne silazi, 2339 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Aj da pitam Žiku i Nešu, a i ostale koji znaju, u vezi valjkasto-kugličnih ležajeva... Planiram preventivno da ih promenim. Proverio u radnji, ima na stanju kpl sa čaurama. Pričao o tome sa Vojom (bajker71) i on mi rekao da je Žile nabavio ove pomenute, da su bolji od klasičnih, kugličnih. Moje pitanje, da li ima da se kupe namenski kug/valj. za svaki motor, ili posebno se traži, i da li taj ležaj može u npr postojeću čauru od običnog, ? Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10389 Napisano Mart 9, 2023 Drug član, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bolji su i jači valjkasti. Nije Žika nego je Žare @gebee&co kupovao skoro ležajeve vrata volana i kao dobar mašinac može ti objasniti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22294 Napisano Mart 9, 2023 Integrisan, 9596 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas ukapirao ali ovako, ako pod "caura" mislis na kosuljicu lezaja upravo je ona ta koja prva popusti, nacne se... Tvoj skuter mislim da gore ima standardni C3 lezaj a dole kuglicni sa kosuljicama (Ovo ce ti preciznije Darko Satelis reci). Da sam ja u pitanju, svakako bi trazio konusno valjkaste, duze traju, laksi za ugradnju (tolerantniji na greske) i bolji osecaj na guvernalu. P.S. Pogledao po netu, i gornji lezaj je kuglicni sa dvodelnom kosuljicom! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10148 Napisano Mart 9, 2023 Ne silazi, 2339 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci na ekspresnom odgovoru. Znači Nešo, i čaure/košuljice su drugačije za valjkasto/kuglične ležajeve, i treba u kompletu nabaviti. pre 11 minuta, bajker71 je napisao: Nije Žika nego je Žare @gebee&co Već u drugoj temi grešim za ime, sorry... ne znam čoveka lično, sve pišem Žile, a ono Žare...valjda ćemo popiti neku kafu kad nas Voja upozna... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22294 Napisano Mart 9, 2023 Integrisan, 9596 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, svaki svoju kosuljicu...A Zare je kod mene bio Boza jedno vreme, pricamo tako, on kulturan, uredan, odmeren, nije vise valjda mogao da se uzdrzava!Na kraju razgovora mi rece "... Ja nisam Boza" Sent from my EML-L09 using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8237 Napisano Mart 9, 2023 Ne silazi, 2150 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Blaza je napisao: Hvala momci na ekspresnom odgovoru. Znači Nešo, i čaure/košuljice su drugačije za valjkasto/kuglične ležajeve, i treba u kompletu nabaviti. Već u drugoj temi grešim za ime, sorry... ne znam čoveka lično, sve pišem Žile, a ono Žare...valjda ćemo popiti neku kafu kad nas Voja upozna... Evo me, kasnim.Blažo, Neša je sve objasnio,doktorski.Komotno idu konusno valjkasti.Ono što je bitno,da dimenzije budu identične starim ležajevima.Spoljna mera košuljice i unutrašnje mera moraju da su ista kao na starim ležajevima,normalno i širina ležaja.Problem je taj,što ne mogu uvek da se znaju mere ležajeva dok ne razmontiraš.Serviseri koji svakog dana rade znaju to pa tako i poručuju unapred,ko radi samostalno,naj sigurnije je demontirati i premeriti.Što se tiče imena,znači imam još dva kuma. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10148 Napisano Mart 10, 2023 Ne silazi, 2339 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Proverio danas sa Peđom/Ricambi. Moji fabrički ležajevi volana su kuglični, isti kao i za Beverly 400/500 cm3. Valjkaste ima za starijeg Beva 250 cm3 ali ne zna da li je isti prečnik. Cena kugličnog seta sa čaurama oko 4.800 din, a valjkasti set 5.500 din. Samo još da saznamo da li može "da se nabudži"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8237 Napisano Mart 10, 2023 Ne silazi, 2150 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Blaza je napisao: Proverio danas sa Peđom/Ricambi. Moji fabrički ležajevi volana su kuglični, isti kao i za Beverly 400/500 cm3. Valjkaste ima za starijeg Beva 250 cm3 ali ne zna da li je isti prečnik. Cena kugličnog seta sa čaurama oko 4.800 din, a valjkasti set 5.500 din. Samo još da saznamo da li može "da se nabudži"... Blažo,nema nikakvog budženja,samo mera na meru i to je.Samo su ti potrebne prave dimenzije starog ležaja,i u tim dimenzijama uzimaš druge. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17268 Napisano Mart 10, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan On 28.2.2023. at 21:01, BokyBoy je napisao: Mora biti striktno krzno od neprcane Austrijske Merino ovce, samo takvo radi posao... Svaka čast druže, poštujem i tebe i svakoga ko ovo stavi na sedište, ja ne bih mogao nikada... Jeste da ovakvo krzno poprilično naruži motor, ali je za dužu vožnju zakon. Već dvanaest godina koristim krzno (promenio tri komada) i bez toga ne sedam na motor. Ko nije probao ne može ni da pretpostavi koliko znači. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10389 Napisano Mart 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Žiko, to ovčije runo ne izgleda lepo ako snimaš muzički spot sa gologuzom suvozačicom. Promenio Mart 10, 2023 član bajker71 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 10, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, bajker71 je napisao: Žiko, to ovčije runo ne izgleda lepo ako snimaš muzički spot sa gologuzom suvozačicom. Upravu si @bajker71 zamisli gologuza suvozačica, ono tangice male, malene...a ispod runo od neprcanog ovna ode i mašta i sve u p...m... Inače kome treba zbog zdravlja ili nečeg sličnog samo napred, ali nema gologuze suvozačice Promenio Mart 10, 2023 član Hertzeg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6183 Napisano Mart 10, 2023 Drug član, 1393 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan "Kojoj ovci njeno runo smeta, onde nema ni ovce ni runa". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17346 Napisano Mart 10, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, bajker71 je napisao: Žiko, to ovčije runo ne izgleda lepo ako snimaš muzički spot sa gologuzom suvozačicom. ...pojma ja nemam o cemu ti pricas... p.s. Slika sa Net-a... www.butsonninjas.com Promenio Mart 11, 2023 član BokyBoy 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2774 Napisano Mart 11, 2023 Braveheart, 705 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Urađena zastitna providna folija preko celog motora (stone guard) i malo karbona sa strane cisto da se vidi da sam ljakse iz Bg.a Uvek sam bio u fazonu samo cigani stavljaju taj karbon po kolima i motorima, i evo me ... 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17346 Napisano Mart 11, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Nove cipelice za Kawu. .. Novi lezajevi točkova... Gotovo.. Sutra pakovanje oklopa i Ninja spremna za sezonu. Posle dolazi Busa na red, ostalo na njoj još da se namontira nov lanac i lančanici i nove gume, sve ostalo je zamenjeno, stavljene su nove kocione plocice i zamenjene sve tecnosti, uradjeni su kompletno svi servisi na obe makine. Sad mogu na oglase p, s. Slikano peglom. Promenio Mart 11, 2023 član BokyBoy 13 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3806 Napisano Mart 12, 2023 Drug član, 995 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Oprao, provozao, prebrisao i naprskao creva i ostale gumene delove silikonom u spreju. Ko se sunca krije bolje da ga nije. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 619 Napisano Mart 12, 2023 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Sta koristis za prskanje silikonom, nesto u spreju?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3806 Napisano Mart 12, 2023 Drug član, 995 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Da, silikonski sprej. Štiti gumene delove, omekšava i što mi cigani kažemo, " al če da se sija".. Imam neki valvolin iz woby hausa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17346 Napisano Mart 12, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Otisao po oklope kod majstora, iznervirao se jer sam nezadovoljan kvalitetom farbanja, takodje retrovizori ofarbani skroz u lak crno a lepo sam rekao da nosaci budu mat. Napušio farbara, pokupio svoje pinkle, okrenuo se i otisao. Došao u garazu, ispolirao oklope i ponovo prefarbao nosače retrovizora u mat crnu sa teksturom i namontirao ih. Onda sam ogrebao oklop prilikom montiranja... i polomio desni prednji migavac... onda sam išutirao sve po garaži, okrenuo se i otisao, ostavio sve onako... danas mi nije dan... slika-nema. edit: Serem, imam dve, što sam slao drugaru na Viber, pre nego što sam napravio sranje. Promenio Mart 12, 2023 član BokyBoy 1 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 12, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, BokyBoy je napisao: Otisao po oklope kod majstora, iznervirao se jer sam nezadovoljan kvalitetom farbanja, takodje retrovizori ofarbani skroz u lak crno a lepo sam rekao da nosaci budu mat. Napušio farbara, pokupio svoje pinkle, okrenuo se i otisao. Došao u garazu, ispolirao oklope i ponovo prefarbao nosače retrovizora u mat crnu sa teksturom i namontirao ih. Onda sam ogrebao oklop prilikom montiranja... i polomio desni prednji migavac... onda sam išutirao sve po garaži, okrenuo se i otisao, ostavio sve onako... danas mi nije dan... slika-nema. Nisi trebao ništa ni raditi kad si se iznervirao kod farbara, ali znam kako je kad zacrtaš nešto. Čim se iznerviraš nema ništa od posla. Bolje da si otišao u kafanu i popio pivce za živce, dao đavolu koju cvanciku, razmenio koju sa konobaricom...možda bi u povratku do kuće sreo neku garaganku i eto tebi u narednih nekoliko godina samo harmonija Jbg žao mi zbog štete ali srediće se sve, ne očajavaj. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8316 Napisano Mart 12, 2023 Solo Rider, 3190 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Farbar te izbacio iz vinkla:maloljut: Kupio prekrivač u Jysk-u da sašijem "custom" vreću za spavanje. 280x210 cm i kažem šnajderki da je presavije na 140x210. Gleda me i kaže ..Ne razumem. Uzmem papir i nacrtam/upišemo dimenzije i napišem gde treba da bude rajsfešluz. Kad sam otišao po vreću one kokoške presavije pogrešno te ispade 105x280 pa isekle "višak" ...kažu da ne bude predugačko. Pozlilo mi momentalno. 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...