AndjeoPakla 3515 Napisano Jul 6, 2019 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Prosleđeno na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 6, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pregledao prednje kocnice, plocice na oba diska kao nove, nema potrebe da se menjaju, bas kao sto je i rekao prosli vlasnik. Ocistio ih smirglom pa bakarnom cetkom namazao im ledja bakarnom mascu i vratio, ocistio kljesta, razradio i podmazao cilindre, zamenio ulje u kocnicama, sipao Motulov dot 5.1. Sad sam sigurniji, znam da ce ova zver i da se zaustavi kad bude trebalo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 822 Napisano Jul 6, 2019 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Necu da Vas ubedjujem u bilo sta, ali bih Vas zamolio da napisete makar jedan dobar (i logican) razlog zasto stavljate bakarnu (ili bilo koju drugu) mast/pastu na ledja kocionih plocica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 6, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, Thaedass je napisao: Necu da Vas ubedjujem u bilo sta, ali bih Vas zamolio da napisete makar jedan dobar (i logican) razlog zasto stavljate bakarnu (ili bilo koju drugu) mast/pastu na ledja kocionih plocica. Licno ja sam tako naucio od nekih pametnijih i iskusnijih ljudi (majstora) koji kazu da to sprecava skripanje tj vibracije prilikom kocenja koje izazivaju skripanje i da tako plocice bolje legnu u svoje leziste, radim tako od kad znam za sebe i vozim motore i nikada nisam imao problema a ni skripanja istih.To je inace jako tanak sloj bakarne masti za visoke temperature nanesen na poledjinu plocica i na mesta gde se iste oslanjaju na kljesta, nije nekontrolisano trpanje na sve i svasta...ali ipak, neka se javi neko kompetentniji pa neka objasni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17455 Napisano Jul 6, 2019 Integrisan, 5153 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam stavljao i nikad nisam imao problema sa vibracijama i nekim skripanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2036 Napisano Jul 6, 2019 Drug član, 1134 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Zalepio reflektujuce trake na kofer.Sacekao mrak, pa fotkao.Meni se svidjaSent from my iPhone using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22406 Napisano Jul 6, 2019 Integrisan, 9609 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I meni se svidja, super si uklopio oblik a sljasti ekstra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2036 Napisano Jul 6, 2019 Drug član, 1134 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se svidja, super si uklopio oblik a sljasti ekstra!Hvala hvala.Hteo sam i jednu tanku traku, tu, da spojimnove dve donje, ali se setih da imam led traku, pa cu da metnem nju.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 822 Napisano Jul 6, 2019 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BokyBoy said: Licno ja sam tako naucio od nekih pametnijih i iskusnijih ljudi (majstora) koji kazu da to sprecava skripanje tj vibracije prilikom kocenja koje izazivaju skripanje i da tako plocice bolje legnu u svoje leziste, radim tako od kad znam za sebe i vozim motore i nikada nisam imao problema a ni skripanja istih.To je inace jako tanak sloj bakarne masti za visoke temperature nanesen na poledjinu plocica i na mesta gde se iste oslanjaju na kljesta, nije nekontrolisano trpanje na sve i svasta...ali ipak, neka se javi neko kompetentniji pa neka objasni... Ok, fer A da li ste kojim slucajem videli u servisnom uputstvu za Vas motor da Kawasaki igde spominje bakarnu pastu u predelu kocnica? Ili u korisnickom uputstvu proizvodjaca plocica? Ne jer njoj u predelu kocnica nije mesto. Benefit jeste da nekad moze pomoci u eliminaciji visokofrekventnih tonova (skripanje), ali je negativna strana da ta ista pasta u nebitno koliko debelom sloju skuplja necistocu (kociona prasina, prljavstina sa puta koju tockovi podizu) i samim tim kocioni sistem zahteva bas redovnu paznju inace postoji sansa za defektom radnih delova sistema (ostecenje prasinara, kocionih klipova u tezim slucajevima). Iz tog razloga bakarna pasta nije nigde pominjana od strane Kawasaki-a ili AP Racing-a. Neki proizvodjaci (EBC) cak striktno napominju da se ista ne koristi. Vase plocice imaju tanak sloj bakra (copper plated) na nosacu kocionog materijala koji ima ulogu da zastiti plocice od rdje i ublazavanja pojave skripanja. Naravno, na Vama je da sa svojim motorom radite sta i kako zelite 1 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane je 1433 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 279 postova Lokacija: Boka Kotorska-Boogie street Motocikl: Kawasaki ZZR 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Možda nije za ovu temu, al ajde. Kupio ceradu oko 20e. Izgleda dosta kvalitenije od prošle plaćene 6e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13124 Napisano Jul 9, 2019 Ne silazi, 7457 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vodi računa da ne pokrivaš prašnjav motor, pogrebaćeš lak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane je 1433 Napisano Jul 9, 2019 Zainteresovan, 279 postova Lokacija: Boka Kotorska-Boogie street Motocikl: Kawasaki ZZR 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Vodi računa da ne pokrivaš prašnjav motor, pogrebaćeš lak. Hmmm, o tome nijesam razmišljao. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Jul 12, 2019 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Скинуо точкове и однео код вулканизера да стави нове гуме, у повратку опрао оне делове којима не могу да приђем када су точкови на мотору пре монтирања назад. Ја срећан. И нешто да вас питам. Знам да се ланац и ланчаници углавном мењају у комплету али... Задњи ланчаник није ни наоштрен ни кривих зубаца. Ланац такође није лош, све ролнице су на месту и немају луфта а сам ланац има још доста простора за затезање. Међутим оно што ми прави проблем јесте предњи ланчаник, који је прилично истрошен и нервира ме. Тренутно ми није баш преко потребан и тај финансијски трошак (целог сета) па би' да вас питам шта мислите о замени само предњег ланчаника? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 12, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan brate, hiljadu ipo dinara prednji lancanik...ako su zadnji i lanac ok, menjaj samo njega slobodno, da ne mislis, on se najvise i haba u celom setu... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10605 Napisano Jul 12, 2019 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Svaler Poslusaj kolegu BokiBoya, menjaj to i vozi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 13, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan a, da...skidoh juce KN ove da operem, nije ni trebalo al ajde... cist nam ovaj vazduh sto udisemo... eee, kad bih mogao ovako i svoja pluca da izvadim i operem... sutra jos samo da ih lepo nauljim i vratim, da zver moze ponovo da riche... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jul 20, 2019 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio antifriz, svećice i ulje u kočnicama. Prošle su 2 godine pa došlo opet na red. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakistrike95 131 Napisano Jul 21, 2019 Svrati ponekad, 144 postova Motocikl: Kawasaki KLX650 Prijavi odgovor kao problematičan Oprao motor, oprao lanac posle 400km, sija se kao pasja m... I da ubacim u garazu, prc, ne vraca se rucica gasa. Zevao dole oko leptira, sve deluje ok, okrecem rucicu i čuje se grebuckanje, skidaj rucicu, neki fini pesak unutra bio, dostaaaa prasine ulepljeno u ulje, cisti trljaj, vratim nazad, opet nece, opet skidaj gledaj trazi, u medjuvremenu pao mrak. Daj lampu, tri puta skidam i ne pada mi na pamet da popustim sajlu koja daje gas, sklopim sve i popustim je i sad je kao novo. Ne kontam kako je do sad radilo, ali ok.Sent from my PLK-L01 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 23, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan ...koliko li su Sake-a popili ovi ludi Japanci kada su pravili 12-icu... pregledao filter pumpe i kontakte na aku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22406 Napisano Jul 24, 2019 Integrisan, 9609 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zalepio oko bravice svetleci stiker 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17542 Napisano Jul 24, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2420 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan ...ja procitah ''oko bradavice''...o, Boze, bolestan sam... 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16214 Napisano Jul 24, 2019 Misbehave Responsibly, 1644 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, BokyBoy said: ...ja procitah ''oko bradavice''...o, Boze, bolestan sam... Hoće to od previše posla a nedovoljno vožnje motora nije još uvek strašno; ali ako umesto: Zalepio oko bravice pročitaš: Zabalavio oko bradavice onda možda i nije samo do nedovoljno vožnje motora 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22406 Napisano Jul 24, 2019 Integrisan, 9609 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22406 Napisano Jul 24, 2019 Integrisan, 9609 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pogresna slika Evo upravo skljocnuto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Jul 24, 2019 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan mnogo hteo mnogo zapoceo a samo dolio dest.h2o i dopunio aku, pa koji km po gradu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...