Darko Mihajlovic 4424 Napisano Novembar 4 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, živke said: Ja bih ranije uvek nauljio filter (uložak) pre stavljanja, ali sam prestao. Pisao sam detaljnije u ovom postu: https://forum.bjbikers.com/topic/189991-da-li-da-menjam-filter-ili-samo-ulje-na-prvih-5000-km/page/2/#comment-2862770 Takođe, ono što tu nisam napisao je i da u servisnoj knjizi, koja je bila vrlo detaljna za moj prethodni motor - nigde nije pisalo da filter treba da se naulji pre stavljanja. Doduše - možda zavisi i od modela motora tj. kako je rešen filter. Bio sam ucesnik u temi... Nisam najpametniji i volim da cujem misljenje sa cinjenicama... Ali ako mi neko tamo napise : MENJAJ FILTER SVAKI PUT ! DA LI OBLACIS STARE GACE KAD SE ISTUSIRAS ? smatram da na temu zamene filtera ne mogu sa njim da pricam...mozda da pricamo o vremenskoj prognozi . Ja isto menjam filter na svaku zamenu ulja , ali sam bas nekako rad da cujem razlog zbog cega fabrika propisuje da se menja na svaku drugu zamenu ? Realan razlog . Opet , da me manete sa izjavama "jeftin je pa cu ga zameniti". Uopste se ne radi o parama.. Elem, jos i ovo ... Ako uzmemo da velika vecina ovde menja ulja u motoru na 6000 km , svaka druga zamena je znaci na 12.000 km . Jel stvarno verujete da neki filter na benzincu moze da se toliko usere za 12k km da prouzrokuje stetu? Jednog passata kojeg sam uvezao 2018 god , bila mu utisnuta 2008 godina na filteru ulja , bio crn kao sam djavo i auto isao ... Ako cemo da pricamo , hocu da saslusam , ali necu da budem glup da uvazim misljenje "prljavih gaca posle tusiranja" kao razlog...ipak mislim da sam bar jedan level up 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4575 Napisano Novembar 4 Drug član, 1174 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee amateri, naš Passat je sam menjao ulje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato si i pokvario onaj Pežo jer nisi menjao filter ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Novembar 4 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Jbt..... samo mi pravite pos'o.....u P.M......uopšte nisam planir'o.........kud udjoh u temu SoloRider 8 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 404 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan “Blago” nama koji garaže nemamo. Da imamo samo bi nešto čačali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 404 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Jbt..... samo mi pravite pos'o.....u P.M......uopšte nisam planir'o.........kud udjoh u temu SoloRider Koferi izgledaju baš lepo ovako u boji motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @marcos... Pa uz motor idu i koferi Promenio Novembar 4 član BaneVuk58 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1146 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan ... a kad zamenite ulje, šta radite sa starim? Gde ga odlažete? (u poslednjih godinu dana, mnogi su zainteresovani za ekologiju, pa da čujem gde prosipate ulje...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Novembar 4 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Moj automehaničar greje radionicu pa mu donesem kad radim servis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3379 Napisano Novembar 4 Drug član, 945 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Te peći na staro ulje su dovedene do savršenstva. Ko ih koristi prihvatiće ulje oberučke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Novembar 4 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Od kad vozim motor, staro ulje prespem u flaše od novog, i stoje tako. Nemam neki odgovor, a i mene zanima.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, BaneVuk58 said: Moj automehaničar greje radionicu pa mu donesem kad radim servis To to, piši javno pa kad te pozovu iz inspekcije ima da ti raskuće mehaničara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Novembar 4 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: To to, piši javno pa kad te pozovu iz inspekcije ima da ti raskuće mehaničara. Hoćemo li da sad zastranimo o ekologiji kao i u ostalim temama....ili šta..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16327 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, rast je napisao: ... a kad zamenite ulje, šta radite sa starim? Gde ga odlažete? (u poslednjih godinu dana, mnogi su zainteresovani za ekologiju, pa da čujem gde prosipate ulje...) Ja staro sipam u kanticu od novog i ostavim pored kontejnera, video sam da ganjci jedva docekaju da je zgrabe i odmah sipaju u onaj njihov zeleni, ekoloski motokultivator na kome (u dzet-setu) pise"PobesneO Maks" ...on ga odmah reciklira... A pre toga sam davao komsiji, on sipa u Teneru, kaze, ti si loood ako to bacis, novo ulje bre Promenio Novembar 4 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 30 minutes ago, BaneVuk58 said: Hoćemo li da sad zastranimo o ekologiji kao i u ostalim temama....ili šta..... Ma nećemo nego su kazne ogromne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16518 Napisano Novembar 4 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, rast said: ... a kad zamenite ulje, šta radite sa starim? Gde ga odlažete? (u poslednjih godinu dana, mnogi su zainteresovani za ekologiju, pa da čujem gde prosipate ulje...) U balon od 5l. Posle premazujem stubove od ograde i slicno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Novembar 4 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Alekre je napisao: Ma nećemo nego su kazne ogromne. Bila tema na SAT Plus-u......država uopšte nije regulisala to pitanje. Kao auto servisi i sl. traba da imaju posebna spremišta za to, ali za odnošenje treba da rade ovlašćene firme i to treba da im se još i plati ta usluga. Ali svi mi koji radimo servise sami....zamena svih fluida odlažemo kako se ko snadje...od bacanja u kantu za djubre ...što mislim da velika večina radi.....do kako neko reče mažemo ograde, ložimo ili dajemo kome treba. To ulje bi verovatno Golf dvojka progutala u cugu. Sve u svemu mislim da ne treba raspredati više o tome 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10139 Napisano Novembar 4 Drug član, 3363 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Nekada se mazale svinje protiv šuge... Ni svinja više nema!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 404 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Nekada se mazale svinje protiv šuge... Ni svinja više nema!? Zar se svinje nisu mazale naftom a ne preradjenim motornim uljem koje u sebi ima metalne opiljke? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2105 Napisano Novembar 4 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, shoyyka je napisao: Nekada se mazale svinje protiv šuge... Ni svinja više nema!? А ја дао 2000 за таблету против шуге за пса, а кући имам једно 50л уља…јао џеки најеб’о си када додђем кући, постаћеш караман.. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4424 Napisano Novembar 4 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan niko da mi odgovori , a ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3379 Napisano Novembar 4 Drug član, 945 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, marcos je napisao: Zar se svinje nisu mazale naftom a ne preradjenim motornim uljem koje u sebi ima metalne opiljke? A zato krcka kožurica 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1146 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam u ovoj temi veliku sreću svakog vozača kad promeni ulje Nikada nisam čuo da ga je neko odneo na reciklažu. Na osnovu malog uzorka to se rešava - kancerogenim spaljivanjem - kancerogenim mazanjem drveta - vraćanem u prirodu, direktnim prosipanjem u vodu i zemljište ili "mad max" ekipi koja to uradi malo kasnije uz dodatno korišćenje U engleskoj mi je majstor naplatio £1/Litar za staro ulje. Za TDM £4 eko-taksa skladištenje starog ulja, to je stavka na fiskanom računu. Bez toga bi mu odmah zatvorili servis. A u firmi, naravno opet obaveza da prikažeš gde ide staro ulje mašina. Narvno da se naplaćuje ali je mnoooogo jeftinije nego da ti pronađu kapljicu ulja u kanalaziciji ili zemljištu... Evo cene koju nam je poslala businesswaste firma za bure od 200 litara. I can confirm the costings for the collection of the oil waste is: Transport Charge: £140.00+VAT Exchange: £70.00+VAT EA Levy: £75.00+VAT (kad preračunaš bure od 200 litara, to mu dođe ona funta/litar što mi je naplatio serviser), ali ljudi su srećni da to plate jer ne maste vodu i zemlju Promenio Novembar 4 član rast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9600 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gordak985 je napisao: Od kad vozim motor, staro ulje prespem u flaše od novog, i stoje tako. Nemam neki odgovor, a i mene zanima. Sent from my 2107113SG using Tapatalk Isto radim. Još uvek imam starog ulja od prethodnih skutera. Velika garaža, ima mesta... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Novembar 4 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lako je tebi, ja to držim kod mojih, ćale će samo jednog dana u kontejner da zavrljači. A ja bi baš da izbegnem Promenio Novembar 4 član Gordak985 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...