ZEMZEM 2520 Napisano Maj 31 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @wragg aha, eto još jedne dobre ideje za vađenje ako zatreba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 1 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Može i u temu šta vas je danas iznerviralo: Već par dana me brine nivo ulja. Naime, kad se slegne na centralnoj nogari, prozorče puno do vrha. Nisam ni proveravao kako to izgleda posle zamene kad se slegne, ali kad sam sipao bilo je na gornjoj crti, sad je koji mm preko. Jesam ja sipao 3L ulja i 250ml estera, iako mudraci sa foruma kažu da treba 3L a Hondino uputstvo 3,5L (valjda, ne znam tačno ali znam da je pogrešno), ali sad me brine da se ne sliva benzin u ulje... smrducka na benzin kad otvorim čep, smrduckalo je i staro priliko zamene. Elem, poranim ja ranom zorom dok dete spava a žena baulja po kući, do kuće roditeljske da odvadim malo ulja. Spremio aparaturu (cevčica i špric) ali nisam uspeo ispred zgrade, a i uvek u nekoj žurbi. Polako ću ja to, uz majčinu kaficu. Neće. Nema veze, odvrnuću čep da iscuri malo u teglu. Treba li mi pleh za prihvat ulja? Ma ko će sad to da traži, paziću. Odvrnem čep uz malo muke i jer me mrzelo da tražim okasti, oguljene zglavke tri prsta, po srpski. Prilegnem, tegla, odvrćem polako, skoro do kraja, i počne da curi, lepo, polako ali ide. Opa, već se i nazire na prozorčetu. E sad, ne znam šta sam išao da uradim, da pojačam tok ne, jer malo je faliflo, dunuo vetrić pa isprljao teglu spolja pa sam valjda nešto hteo, ne znam šta. Zavrnem čep malo, ne curi uopšte. Odvrnem malo, ode čep napolje, mlaz ulja po betonu roditeljskom... hvataj čep, prišrafi ga dok vrelo ulje izlazi, ispada iz ruke, vruć i klizav, hvataj ga ponovo, jedva nekako stavljam na mesto. Epilog, ulja na saaamom dnu prozorčeta, i kvadrat betona pod crvenim čistim, lepim uljem... Vraćaj ulje iz tegle, dolij još malo, dva milimetra ispod gornje crte, čisti beton, psuj sam sebe iz bar tri razloga sve vreme. Pozitivna stvar, mislim da sam brinuo bezveze. Po kakvoći ulja i količini koju je bilo potrebno odliti da bi prozorče "zinulo", po svemu sudeći sam preterao pri zameni. Na putu ka kući mislim da je menjač bolje šaltao, možda mu je smetao višak ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 1 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/28/2024 at 9:20 AM, Gordak985 said: Stavio Scottoiler sinoć, jutros barica kod točka, cevka prazna, back to the drawing board Nešto sam zeznuo. Sent from my 2107113SG using Tapatalk A sa ovim se borim i dalje, stavio gušće ulje, i dalje mislim da više izlazi dok stoji parkiran nego dok se vozi... Poručena slavina (dve, jer je cevka 5 mm a slavine imaju od 4 i 6 pa neku ću valjda ubudžiti) jer ni jedan pet šop trenutno nema na stanju u bližoj okolini ništa što bi meni igralo. Slavina će da ide spolja, na pola dužine, da fizički prekinem otakanje na kapalici. Scott je ispod sedišta, i ako ništa makar on ne curi, znači da sam ga uspešno zakrpio (dobio sam ga na poklon jer je prošlom vlasniku otpao i malo ga je žvaknuo lanac pa je puštao ulje na sve strane). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4251 Napisano Jun 1 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Gordak985 je napisao: A sa ovim se borim i dalje, stavio gušće ulje, i dalje mislim da više izlazi dok stoji parkiran nego dok se vozi... Poručena slavina (dve, jer je cevka 5 mm a slavine imaju od 4 i 6 pa neku ću valjda ubudžiti) jer ni jedan pet šop trenutno nema na stanju u bližoj okolini ništa što bi meni igralo. Slavina će da ide spolja, na pola dužine, da fizički prekinem otakanje na kapalici. Scott je ispod sedišta, i ako ništa makar on ne curi, znači da sam ga uspešno zakrpio (dobio sam ga na poklon jer je prošlom vlasniku otpao i malo ga je žvaknuo lanac pa je puštao ulje na sve strane). Ovo sad pišem napamet. Znači može biti, a i ne mora. Ako ti tu gde si ga krpio vuče falš vazduh nema šanse da zaustavi curenje ni sa sae 90. Znaci mora da bude zadihtovan 100%. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 1 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sad pišem napamet. Znači može biti, a i ne mora. Ako ti tu gde si ga krpio vuče falš vazduh nema šanse da zaustavi curenje ni sa sae 90. Znaci mora da bude zadihtovan 100%.I ja mislim da je tako neki problemSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16371 Napisano Jun 1 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Oprao bubetine i podmazao lanac posle voznje...spremni za sutra, samo da smislimo gde cemo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7790 Napisano Jun 1 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @BokyBoy Na biračko mestoSolo rajder sa i 2 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7790 Napisano Jun 1 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 5. 2024. at 10:15, piki je napisao: Zadnja svadja sa zenom je bila prilikom menjanja ulja u kočnicama, napičkala me i rekla ,e sad zovi drugare nemoj mene vise da zoves to su te čari u dvoje. Auuuuuu brate koju si eroziju discipline dozvolio.....strašno 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16371 Napisano Jun 1 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, BaneVuk58 je napisao: @BokyBoy Na biračko mesto Ocu, al da glasam... pa odoh u ZR na ranč 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1030 Napisano Jun 1 Zainteresovan, 308 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, BokyBoy je napisao: Oprao bubetine i podmazao lanac posle voznje...spremni za sutra, samo da smislimo gde cemo. Obrenovac, ko i danas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21730 Napisano Jun 1 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gordak985 je napisao: iako mudraci sa foruma kažu da treba 3L Jes" 3L drug... Ja napisao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Jun 1 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas sve danas... Zamenio kais alternatora, ulje u motoru, ulje u menjacu, izduvao filter vazduha, proverio i ocistio svecice, veceras skinuo zadnji tocak i ispustio ulje iz reduktora. Sutra do trke da sipam ulje u reduktor i uradim servis zasnjih klesta, zamenim kocionu tecnost. Posle trke to isto na prednjim klestima. Onda na malu voznjicu da vidim jel sve kako treba. Da, kupio i Philips H7 Extrem Vision 150, da stavim umesto ovih H7 led koje se gase preko 25 stepeni... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 1 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jes" 3L drug... Ja napisao Ma znam, na tebe sam i mislio, sipao 2 i po litra i 250ml estera i onda dolivao do gornje crte, stalo sve 3 litre. Verovatno je trebalo da mu dam 15ak minuta da se slegne :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Jun 1 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Gordak985 je napisao: Može i u temu šta vas je danas iznerviralo: Već par dana me brine nivo ulja. Naime, kad se slegne na centralnoj nogari, prozorče puno do vrha. Nisam ni proveravao kako to izgleda posle zamene kad se slegne, ali kad sam sipao bilo je na gornjoj crti, sad je koji mm preko. Jesam ja sipao 3L ulja i 250ml estera, iako mudraci sa foruma kažu da treba 3L a Hondino uputstvo 3,5L (valjda, ne znam tačno ali znam da je pogrešno), ali sad me brine da se ne sliva benzin u ulje... smrducka na benzin kad otvorim čep, smrduckalo je i staro priliko zamene. Elem, poranim ja ranom zorom dok dete spava a žena baulja po kući, do kuće roditeljske da odvadim malo ulja. Spremio aparaturu (cevčica i špric) ali nisam uspeo ispred zgrade, a i uvek u nekoj žurbi. Polako ću ja to, uz majčinu kaficu. Neće. Nema veze, odvrnuću čep da iscuri malo u teglu. Treba li mi pleh za prihvat ulja? Ma ko će sad to da traži, paziću. Odvrnem čep uz malo muke i jer me mrzelo da tražim okasti, oguljene zglavke tri prsta, po srpski. Prilegnem, tegla, odvrćem polako, skoro do kraja, i počne da curi, lepo, polako ali ide. Opa, već se i nazire na prozorčetu. E sad, ne znam šta sam išao da uradim, da pojačam tok ne, jer malo je faliflo, dunuo vetrić pa isprljao teglu spolja pa sam valjda nešto hteo, ne znam šta. Zavrnem čep malo, ne curi uopšte. Odvrnem malo, ode čep napolje, mlaz ulja po betonu roditeljskom... hvataj čep, prišrafi ga dok vrelo ulje izlazi, ispada iz ruke, vruć i klizav, hvataj ga ponovo, jedva nekako stavljam na mesto. Epilog, ulja na saaamom dnu prozorčeta, i kvadrat betona pod crvenim čistim, lepim uljem... Vraćaj ulje iz tegle, dolij još malo, dva milimetra ispod gornje crte, čisti beton, psuj sam sebe iz bar tri razloga sve vreme. Pozitivna stvar, mislim da sam brinuo bezveze. Po kakvoći ulja i količini koju je bilo potrebno odliti da bi prozorče "zinulo", po svemu sudeći sam preterao pri zameni. Na putu ka kući mislim da je menjač bolje šaltao, možda mu je smetao višak ulja. Pitanje za milion, koliko sada ima ulja u agregatu? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 2 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Oko 3L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 2 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Gordak985 je napisao: Oko 3L tolko je bilo i pre odvrni zavrni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 2 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A ne, pre odvrni-zavrni bilo je bar 3,25L :-)Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Jun 3 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Gordak985 Mi smo sipali 3,5l kao po upustvu, ulje je preko celog staklića kad je na centralnoj, ali čim je motor na ćopavoj nema ga, nemam nikakvih poteškoća sa radom motora/menjača. Verujemo da ima neku mizernu količinu preko maksimuma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 3 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam se nešto uplašio da mi sliva gorivo u ulje, pusti dokonog popa...Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21730 Napisano Jun 3 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .... cek da reknem (mozda ce i drugima znaciti). Onog trena kada ugasis motor i pumpa prestane sa radom pa sve da je i injektor ostao u otvorenom polozaju (pokvaren) goriva nece imati za slivanje u karter. To je kod onih motora gde se napaja karburatorom agregat pa ne zatvori igla dotok a slavinica ostane odvijena ili zarvorena a losa. Nema kod ubrizgavanja slivanja, kroz injektor i kada mu se struja dovede i otvori ga bez pritiska gorivo nece ici (na prirodan pad) ili nesto zanemarljivo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7790 Napisano Jun 3 Solo Rider, 3089 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Еееее мрзиш карбове из дубине душе Solo rajder sa i 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21730 Napisano Jun 3 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moje najlepse uspomene i motor koji vidim kada zazmurim pogonila je baterija od 4 karburatora! Svaku sam diznu (jednom/dva puta godisnje ) rucno polirao i usijavao mesing kao zlato. Jednostavno mi je dojadilo i dosadilo, nista drugo... (A nalivanje (i hidro lock) jesam doziveo!) 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9650 Napisano Jun 3 (promenjeno) Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo poliranje dizni, podsetilo me kako smo "tjunirali" fiće, poliraš usis / izduv da bude glatko, kao ogledalo, dvogrli karb od Piklje (Fiat 850 sport kupe, 903 cm3)... Sory za off... Promenio Jun 3 član Blaza 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11249 Napisano Jun 3 Drug član, 1280 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Blaza je napisao: Ovo poliranje dizni, podsetilo me kako smo "tjunirali" fiće, poliraš usis / izduv da bude glatko, kao ogledalo, dvogrli karb od Piklje (Fiat 850 sport kupe, 903 cm3)... Sory za off... kakav off, za mene flešbek u detinjstvo,krećemo za Grčku(pre ratova,da ne pomisli neko da sam mladjan momak) nekoliko familija,svi spremni, a pokojni matori i ja na kuhinjskom stolu poliramo sve da bi stavili dvogrlog Webera na Juga 55,jer smo morali da budemo najbrzi, majka popakovala sve i jadna čeka da ludaci zavrse,uhvati me neka seta sad,moram rakijicu jednu, ziveli 6 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1249 Napisano Jun 3 prisutan, 1132 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Urađen na TRK-u prvi servis, stavljeni crash barovi i koferi sa nosačima!! Htjeo ga oprati,ali nisam stigao!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...