pronto 6552 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto mozete da procitate u (pod) naslovu teme,ovo pisanije je rezultat moje pobede nad tehnikom . Neko se mozda i seca,letos se dogovarali "gastosi" da se nadju tamo negde na severu Italije,pa da se malo vozaju zajedno.Jedna od meta je bio cuveni prevoj Stelvio. Na kraju spade knjiga na dva slova,pa smo se kako je dogovoreno nasli na dogovorenom mestu samo Ivke i ja. Njega nesto ovde u poslednje vreme nema,opravdano je odsutan ,pa cu pricu o tom dogadjaju-osvajanju Stelvia-da ostavim njemu.Ja nisam neki majstor da slikam,plus me i mrzi tako da sam prilicno siguran da on u svom repertoaru ima gomilu lepih stvari koje vredi videti. Ja sam ovde jednu drugu pricu da vam pricam,lagano svaki dan po malo.Treba mi ovo malo da gradim iskustvo,vama nadam se nece mnogo smetati Ovo cisto malo da vam privucem paznju Uploaded with ImageShack.us 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, lepo... a sad, na posao pisanja putopisa. Sa sve slikama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam vec krenuo da se verem po brdima,aj' reko' da sibnem malo do Julijskih Alpa i svima nama (barem Titinim pionirima) poznatog Triglava.Od predjasnje etape sam se odmorio par dana na italijanskom severnom Jadranu.Klasicno turisticko mesto,Caorle.KIlometarska pescana plaza,suncobran do suncobrana.Kad upekne zvezda,nema hodanja bos po pesku.More sranje,al' dobro ima ko voli.Ukusi su razliciti. Po vec ustaljenoj rutini poranim bez budilnika.To mi nikada nije trebalo.Oko 7 sam vec u punoj ratoj opremi.Samo jos da uvezem magarence i ideemoo! Znaci s' mora opet u brda. Krecem put Udina,biram lokalne puteve.Sve sam razradio,napisao na papirce i stavio u prozor tank torbe.Elektroniku ne koristim.Poklonik sam teorije da se put nikada ne pogresi....eventualno se nadje neki novi.Po naseljenim mestima striktno 50,ne samo zbog kazni.Kad vidim tablu sa crvenom straftom,automaccki dodajem.Izvan naselja je dozvoljeno 90,tolerise se i mali +.Put dozvoljava i mnogo vise,pa tamo gde vidim dosta napred lepo ga zategnem. Na glavnoj sam arteriji koja vodi na tromedju IT,A,SLO,lepo siroko...a jedna traka.Obilazim u drugu ne prelazim. Vec sam se lepo zagrejao.Leto jeste,al je rano.Dobar deo puta onako u senci,na momente se oseca nalet svezine,verujem od obliznje reke.Vreme obecava,samo da ne bude pakao. Usredsredjen na dogadjanja ispred mene uspevam da kraijickom oka uhvatim patrolu Carabiniera koji su tek stigli na ceku.Sunce bije pravo u oci,a oni se namontirali u senku.Jedan kao da upasuje kosulju u pantelone,drugi nesto kopa po gepeku.Spremaju se da montiraju radar 100%.Vec sam prosao,prate me pogledom,a meni nekako doslo da im mahnem... .Smejao sam se sebi i njima,pa sigurno citav sledeci kilometar. Vec sam blizu prve vazne tacke.Sa glavnog puta SS13 skrecem desno.Tu me ceka prvi uspon.Idem ka mestu Sella Nevea.Kazu poznati ski centar .Meni to nista posebno ne govori.Ne skijam.Meni se prevoji dopadaju kad su prohodni Uploaded with ImageShack.us Put tesan,ali ipak dvosmerni.Nema nikoga .Prolazim mnoge lepe stvari i izuzetne prizore.Ponesen lepotom,jednostavno idem i upijam.Jbg. nemam naviku da stanem da slikam.Posle reko' daj da napravim neku fotku bice lepa uspomena Uploaded with ImageShack.us Tuneli uski i neosvetljeni(sem prirodno).U par navrata u samom tunelu krivina od 180' i vrlo zahebana podloga.Ja polako,pa nema problema.Ko se zaleti.....vide se tragovi da je toga i bilo Uploaded with ImageShack.us Evo ga i Sella Nevea.Izgleda sablasno pusto,a nije vise ni tako rano.Proslo 9.Dobar dan !Stop za fotku i dalje.Ne gasim motor. Uploaded with ImageShack.us 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Januar 24, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ,lepo,cepaj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Opasno sam se usredsredio na put,jer je prilicno los.Vidi se da je dobar deo godine pod snegom i mokar,pa se sav nesto truni.Ja prilicno natovaren,gledam da me ne iznenadi.Ne mogu sad tacno ni da se setim koliko je vremena proslo,rekao bih ni celih cetvrt sata. Odjedared ispred mene nevidjeni spektakl prirode. Uploaded with ImageShack.us Stao sam bukvalno na sred puta da sidjem,da bar malo okvasim ruke Uploaded with ImageShack.us Jezero smaragdno zelene boje zove se Predil,kao i planinski prevoj koji se nalazi u neposrednoj blizini.A sto je laaadnooooo.Isti taj prevoj slovenci zovu Predel i sve je ovo izuzetno blizu granice izmedju IT i SLO U jednoj uvali vidim neke kajakase,kupaci "strajkuju" .Nije nesto posebno veliko.Gledam malo okolo i provaljujem opasno mesto za pravu pauzu.Odavde je i prizor,pa.....malo je reci totalni spektakl Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us LJudi ja sam i dan danas ocaran ovim prizorom.Ovo mi je'ladno desk top Ja apsolutno nisam nikakav majstor za fotografiju,plus aparat je neki olympus totalni automatik zti (za totalne idiote),a slika je vrh.Ja taman da sam hteo,ne bi je ovako napravio. Inace na vaznom se mestu nalazim.U smislu daljeg putovanja.Ovo odmoriste je na raskrsnici koja jednim krakom vodi ka pomenutom prevoju Predil/Predel,a drugim jos na sever ka mnogo ranije pomenutoj tromedji.Pravac Tarvisio Posto imam nameru da se penjem na Vrsic,pa onda na jug ka Istri,biram pravac tromedja i ulazim u Sloveniju "odozgo".Ako se ne varam mesto se zove Podkoren. Ubrzo nakon granicnog prelaza,na kojem naravno vise nema nikoga,dolazim do novog vaznog raskrsca.Kranjska gora. Sad ovde bi lepo legla fotka,koju ja nisam napravio .Provalio sam jednu grupu austrijanaca.Dva KTM-a i Triumph u cijem je sedistu koleginica,pa lagano za njima,jer mi se cini da znaju put,a i ritam mi odgovara.Krece lagano uspon prema Vrsicu,prilicno se zaguzvalo.Mi onako maaaalo siledzijski,jedan po jedan,probijamo se na celo kolone.Asvalt je skroz bez veze.Propanuo,sto bi rekli neki,a kad krenu serpentine tu 'ladno kocka!!!Jos sa nekom rizlom onako zlikovacki zavucenom u fugne...Totalna romantika .Gledam da im ostanem blizu,ali ne previse je cujem kako lupkaju kamencici po kacigi.Samo mi jos fali da mi lansira neko nesto u far ne daj Boze 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Januar 24, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Januar 24, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan pratim Ima nas jos Stelvio mi je u planu, kad tad ću otići. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svemirko 75 Napisano Januar 24, 2011 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan I pises i slikas ko pravi.Cekamo razvoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Januar 24, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan ja cu prvo teorijski za prakticno ima vremena ajde pronto cekamoooooooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 24, 2011 drrmrr, 759 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Pratim i pamtim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 25, 2011 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Kao i ostalo što pišeš po forumu, i ovo ti je za 10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Januar 25, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Bas lepo cekam nastavak pa da se upisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Januar 25, 2011 Svakom po zasluzi, 12396 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Prvo pa muško, pa mu ime Persa Ma nije Persa, šalim se, odlično za prvenac, izgleda kao da ti je pedeseti putopis. Samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Rek'o cika Jager da se menja naslov. Ja sam prilicno neuk po tem pitanju,pa molim da me se prosvetli u pomenutom smislu E sad dok i to ne naucim,da ja nastavim sa pricom.Necu jos mnogo da vas davim. I tako.....gde sam ono stao......a da. Stigoh na Vrsic,a taaamo guzva k'o na stadionu.Ovi austrijanci stali ja svirnem i nastavim dalje.K'o da sam znao....Cim sam poceo da se spustam videh jedno lepo mestasce,nesto poput vidikovca,taman da se napravi jos koja fotka i da malo odmorim podnozje kicme.Plombe su jos sve na broju. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us S' ove strane duvka neki vetric,prilicno frisak.Naleteh tu na jedan simpatican par Slovenaca,iz Celja su.Vidim dobro se uvezali u neke suskavce,ja onako u onom odelu,provaljujem da je 'ladnjikavo,u senci smo,al' meni prija.Malo se razgovorismo.Gospon po naski skroz dobro prica,gospodza razume al' govori njini jezik.Nije problem,dosta toga razumem. Idemo dalje.Zajahujem,kad evo ih oni austrijanci opet.Nisu se nesto puno zadrzali "gore".Bas je bila guzva,ne znam jel' to normalno,slabo motora... Odavde je prilicno nizbrdo.Ide se za Bovec.Usput tabla za vrelo Soce,ja za trenutak zastanem,pa sve 'ocu,necu.Necu nastavljam.Sve mi nesto delovalo kao da ce biti malo off-road,pa reko' 'de d'idem sa svim onim stvarima,drzim se asvalta.Mozda i gresim,al' u nekom drugom krugu poseta obavezno.Narocito posle onoga sto mi je Soca priredila nadalje. Uploaded with ImageShack.us Znaci odatle,pa sledecih jedno 50 km put prati reku,za videti obavezno .Prirodna lepota u punom sjaju.Asvalt skoro pa perfektan.Guzve nema.Nema ni bajkera,to mi bas bese cudno.Isprekidana linija cak i u krivini ,uhvatio sam dobar ritam,vrlo retko kocim.Tako najbolje obozavam....Uuuuziivanciijaa . Okruzen gustim zelenilom pratim tok nebesko plave vode,koja kao da vri dok se provlaci kroz svoje kameno korito.U vise navrata nailazim na kajakase,interesantno uglavnom iz zemalja istocne Evrope.Sudeci barem po tablicama na parkiranim vozilima Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Januar 25, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan pa gde stajes kad je najzanimljivije daj josssss 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam promenio naslov, a ti vozi dalje, čekamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Januar 25, 2011 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E bravo Pronto, complimenti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam promenio naslov, a ti vozi dalje, čekamo Pa nije Stelvio.... Prva slika jeste,to se sve desilo par dana pre ovoga o cemu sada pisem Aj' stavi recimo "Malo Italija,vise Slovenija" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Januar 25, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan ma pusti naslov...snaci cemo se mi ..samo ti pisiiiii breeeee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Promenjeno ponovo, a sada piši I uskoro da nam pošalješ putopis sa Stelvia Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Januar 25, 2011 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Jao ja sam to sve obišao letos Burgmanom sa devojkom....svrbe me tabani koliko mi se ide opet.....evo par sličica sa Vršiča i cenovnik u planinarskom domu , kada se ide od Kranjske Gore ka Vršiču ima 26 serpentina po kocki, pre nas je prošao neki bus kome je iscurilo ulje i jedan motociklista je pao....izvini što uskačem u temu al sav sam se usplahirio 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Promenjeno ponovo, a sada piši I uskoro da nam pošalješ putopis sa Stelvia Bice i to. Hvala za izmenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Januar 25, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6552 Napisano Januar 25, 2011 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...Dan je zaista divan.Suncan,"uz umerenu naoblaku" ,ali nije vruce.To me pravo da vam kazem prilicno radovalo.Prethodnih sam se dana i dobro o'ladio i propisno oznojio. Da pomenem sad i par tehnickih stvari.Sve se ovo do sada odvija na putu koji nosi broj 206.Posle mesta Kal Koritnica nalazi se raskrsnica na kojoj bi se pojavio da sam izabrao onaj drugi put od jezera.Put koji vodi preko prevoja i granicnog prelaza Predel i Loga pod Mangrtom.Sada vec put nosi oznaku 203 i ide dalje na jug (jugo-zapad) i dalje uz Socu,ka Bovecu. Ima nekih radova,pa se povremeno saobracaj regulise semaforom,tako da se vozi naizmenicno jednom trakom.U tim situacijama koristim priliku da se "nasilnicki" probijem na celo kolone.Naravno kad je crveno i svi stoje Na jednom od tih semafora nailazim na jednog holandjanina koji vozi Pan European sa prikolicom (iza,k'o na kolima).On i gospodja melju kilometre.Reklo bi se ljudi u godinama,svaka casss.Samo drugarski pozdrav i gaaaas Sve cesce u retrovizoru vidim neki beli Kangoo.Ne poznajem vozni park organa javnog reda,pa sam se isprva malo zabrinuo,medjutim ne daje niakakve signale.Ma ideeeemo.Liku ocigledno prija moj ritam i dobar deo puta vozimo tako.Kako ja,tako on.Vozimo naravno malo brze.Cini mi se samo dva puta usporavam zbog "merila hitrosti" .Toliko slovenackog ipak znam Od "gringosa" u klasicnoj varijanti ni traga ni glasa. Nizu se mesta,Kobarid (odavde put br. 102),Tolmin,Most na Soci... Negde pred Idriju vidim zmirka rezerva.Ima za jos,nego mi zapade za oko jedna mala OMV pumpa uz reku.Kasnije tek,gledajuci na kartu,provaljujem da to vise nije Soca nego Idrijica.Pozdravljam se sa vozacem Kangooa mahanjem i svirkom.Bas smo se lepo "druzili".Stajem da malo odmorim,tankujem OMV 100,onako cisto probe radi.To ce tek kasnije da me iznenadi .Iza pumpe vidim klupicu sa suncobranom,odlucujem se za malo duzu pauzu.Dok kontrolisem rutu na karti i ispijam picence,jedini zvuci koji dopiru do mog uha su zubor vode i po koji auto,onako u prolazu Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pokusavao sam ove tri fotke da slozim u jednu tipa-panorama.Nesto mi ne ide,mada mislim da mozete da zamislite okolinu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 25, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan A ti,... pronto, mogao si barem da zvrcneš, ovaj put ja radim, kad mi je dosadno. Narod naš dokaze čuva.... ovde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...