bigbad86 825 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da cemo i mi coperasi morati da uzmemo baren 600cc i 4 cilindra pa da begamo i mi od murije Ili kros pa u shumu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10498 Napisano Januar 21, 2011 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan znaci N E M O G U da verujem, posle toliko vremena napokon uspem da kupim svoj motor snova i tog momenta pocne sve da poskupljuje, e yebem ti malera... Jbt PRAVO malo bogatstvo treba potrositi da bi covek registrovao motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Januar 21, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Za mene je registracija sa svim tim taksama nista drugo nego cista pljacka. Placam ekolosku taksu, taksu za puteve, porez na upotrebu motornog vozila, rascepljuju mi kubikazu, kilovate... Pa necu valjda na magarcu da odlazim na posao ili putujem negde pa da mi neko naplacuje porez na upotrebu motornog vozila. Plus sto sam porez drzavi platio kada je vozilo kupljeno i kada ga budem prodao drzava ce kupcu ponovo uzeti porez na to vec oporezovano vozilo i tako u nedogled, sve dok ne zavrsi na otpadu. Ovde te drzava gleda kao vuk jaganjce u crtanom flimu, odmah ispecene na tacni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan vrlo uskoro, ne sumnjajte u to, nadležno ministarstvo će zatražiti da se i vozilo na nožni pogon, biciklet, budući da je i on prevozno sredstvo, oporezuje.zvaće se: "opšti porez za upotrebu vozila". postojaće nalepnice za lepljenje na vidljivom mestu,kao ovo sad za motore. i imaće funkciju tablice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 21, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan da nisu možda poboljšali nivo usluge i tehničkog pregleda, imaju nove mašine za testiranje kočnica ? baš me interesuje razlog poskupljenja ? pazi ovo: citat: "Ukoliko bi pravilnik bio usvojen, vlasnici mopeda bi za tehnički pregled plaćali 2.360, a motociklisti 3.540 dinara" "Cene tehničkih pregleda za automobile, koje su sada u rasponu od 750 do 2.500 dinara u zavisnosti od firme koja obavlja tehnički pregled, bile bi formirane prema kubikaži vozila" taman onih 5000 din. što su mi skinuli na porez za registraciju, uzeće ovi sa tehničkog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Januar 21, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan hm... vidim i ja da cu da odustanem od registracije ove godine ako ovo zazivi. nego imam ja jednu glupu ideju. u zemljama EU (gde ova bagra jelte "tezi" ) registracija je "malo" drugacija. da se mi obratimo EU da nas vlasti diskriminisu i da zelimo uvodjenje evropskih propisa i tu, a? znam da zvucim idiotski,ali evo predloga da se na zurkama koje vec traju pokrene skupljanje potpisa koji ce se uputiti nadleznom jevropskom organu (ne znam gde, ima valjda neki pravnik ovde koji to zna). inace moj prijatelj iz sofije za kawasaki vojadzera prosle god platio registraciju 45leva (oko 23evra). kolko bi ovde bili izdaci za motor 1700ccm? Uopšte nije loša ideja pokrenuti međunarodnu peticiju po ovom pitanju. Nego, jel i za motore važi dupli tehnički godišnje za starost preko 15 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 21, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da, za sva motorna vozila 15+ god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Januar 21, 2011 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko bi ovaj predlog bio usvojen, a izvesno je da hoće, ja bi za moj motor koji je star 19 godina, godišnje morao da platim registraciju nešto preko 30.000 dinara. I plus 2000 dinara za zeleni karton (koji se u Evropi inače nigde ne plaća), ako bi hteo da izadjem negde izvan granica ove naše divne, prelepe Srbije. Što je mnogo, mnogo je. Znači, pre pojeftinjenja, registraciju sam plaćao oko 21.000 dinara, a posle pojeftinjenja nešto više od 23.000 - zanimljivo zar ne??? Još mi jedna stvar nije jasna. Ako se ja bavim nekim privatnim poslom, odakle državi ideja da mi odredjuje cenu svog rada? Zamisli da odrede keramičaru, po kojoj ceni će da lepi pločice, na primer??? Neverovatno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 21, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko bi ovaj predlog bio usvojen, a izvesno je da hoće, ja bi za moj motor koji je star 19 godina, godišnje morao da platim registraciju nešto preko 30.000 dinara. I plus 2000 dinara za zeleni karton (koji se u Evropi inače nigde ne plaća), ako bi hteo da izadjem negde izvan granica ove naše divne, prelepe Srbije. Što je mnogo, mnogo je. Znači, pre pojeftinjenja, registraciju sam plaćao oko 21.000 dinara, a posle pojeftinjenja nešto više od 23.000 - zanimljivo zar ne??? Još mi jedna stvar nije jasna. Ako se ja bavim nekim privatnim poslom, odakle državi ideja da mi odredjuje cenu svog rada? Zamisli da odrede keramičaru, po kojoj ceni će da lepi pločice, na primer??? Neverovatno! ma brukaaaa ... mene pre pojeftinjenja registracija kostala oko 8000 a sad ce me kostati peko 13000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Januar 21, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Na poslednjem tehnickom pregledu mi je 'majstor' koji je zaduzen za tehnicki pregled pregledao samo zadnju kocnicu, kaze ona je glavna, dok je drugaru koji vozi R6 rekao da ne moze da prodje tehnicki jer mu ne radi jedan far?!? Prisutan je bio i jedan saobracajac koji se tu slucajno zatekao, ni on nije mogao da veruje. Jedva smo mu objasnili kako stoje stvari. Nisam siguran da je u potpunosti shvatio... :lud: Tuga je sto ce za istu stvar ove godine uzeti 3 puta vise para... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatko1 75 Napisano Januar 21, 2011 U prolazu, 68 postova Lokacija: bajmok/Wien Motocikl: suzuki GSX 1100f Prijavi odgovor kao problematičan Mozemo se mi nervirati koliko hocemo zbog svakodnevni haraca i nameta al zato Dacic uveliko slavi ko da su sve najbolje uradili za narod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1. Ni meni na tehnickom ne mogu da nadju broj motora i sasije, a ja se namerno udaljim i posmatram da vidim dokle ce. Naravno ne nadju ga dok ne pridjem i prstom ne pokazem. 2. Tehnicki objedinjuje "upisivanje" gore spomenutih brojeva i "testiranje" kocnica. Jos insistiraju da ONI sednu na motor i stiskaju...naravno lik jedva ostane na motoru jer ga onaj valjak izbaci zajedno sa motorom i samo sto ne upadne u kanal zajedno sa motorom. Pitanje: Cemu razlika u ceni tehnickog pregleda izmedju 50cc, 125cc, 600cc itd kad ni ne uspeju da pregledaju kocnice kako treba i prepisu one brojeve koje opet ne bi prepisali da im ne pokazem? Prepisace brojeve sa mog motora isto kao i sa skutera i sa nekog od 1000cc. Sta placam i sta dobijam kao uslugu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 21, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam nije jasna matematika? Prošle godine sam plaćao 25.000 a ove godine ću platiti 30.000. Naravno da je 30 iljada manje od 25 iljada. Ko sme da tvrdi da nije? Oduvek je 30 bilo manje od 25. Missiiiiim... aj recite da nije. I sve to je učinjeno za našu bezbednost. Nama će samo biti bolje i jeftinije. I onda će mrmot da zamota čokoladu :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan1 21 Napisano Januar 21, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: istok Motocikl: V star 650 clasic 2006 Prijavi odgovor kao problematičan treba reagovatil judi al na kulturan nacin kazu: reci lete zapisi ostaju...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pa prosto, kad bi brojo,prvo bi stigo do 25000 pa bi imo još da brojiš do 30000, tako da je 25.000 veće od 30.000. jer veće je u stvari manje, +inflacija i rast cena na malo i opet imaš da je 30000 manje od 25000. prosto. , ako znam štasam teo da kažem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Januar 21, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan pa 30000 ima vise nula od 25000, samim tim je manji iznos, logika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Orvel nam se vratio na "Farmu"! A i mi uvek govorimo da dva točka vrede više od četiri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pa 30000 ima vise nula od 25000, samim tim je manji iznos, logika jes vala, logično , u stvari sam teo da kažem da će za 30000 onda, moći da se kupi manje benzina mego za 25000 sada , i zato je 30000 manje od 25000 , nismo ni svesni kako samo brinu o nama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Orvel nam se vratio na "Farmu"! A i mi uvek govorimo da dva točka vrede više od četiri. vratio se 1984 čini mi se? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Januar 21, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan bolesni ljudi, poskupela mi registracija, tehnicki, gorivo...kada sam uzeo motor pre 2god sa 500din sam prelazio 170-180km, a sada sa 500din nemam ni 100km...ali drzava misli o nama, da zivim zdrav zivto, bez zagadjivaca pa zato dizu cene goriva, registracije, da bi bilo sto manje vozila na ulici i samim tim smanjili zagadjenje, zar ih vi do sad niste razumeli?? ili kad kazu da je smanjen broj saobracajnih nesreca ali nikako da kazu da je smanjen i broj vozila na putevima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je u pitanju smanjenje zagadjenja sto onda od toliko otetih para ne sagrade metro i tramvaje po svim delovima grada pa mi ne bi palo na pamet da sednem u kola? Manja guzva, lakse bih se kretao i motorom i biciklom sto da ne. Skupa struja? 30 000 motora u srbiji ne moze da bude veci zagadjivac od vise miliona automobila, kamiona i autobusa. Gde onda ode novac? Na kljakavo krpljenje rupa zbog kojih se krsimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam nije jasna matematika? Prošle godine sam plaćao 25.000 a ove godine ću platiti 30.000. Naravno da je 30 iljada manje od 25 iljada. Ko sme da tvrdi da nije? Oduvek je 30 bilo manje od 25. Missiiiiim... aj recite da nije. I sve to je učinjeno za našu bezbednost. Nama će samo biti bolje i jeftinije. I onda će mrmot da zamota čokoladu :D Mislim da bismo trebali da izvrsimo invaziju na mrmote Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Januar 22, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Da me neko ne shvati pogrešno: ne zarađujem previše i nije mi malo to što plaćam. Samo gledam kako ostali ljudi žive. Da sam ja na mestu vlasti? Motor je najrizičniji u saobraćaju. Motorista ima najveće šanse da zadobije teške tel. povrede koje je skupo lečiti (veći troškovi za državno zdravstvo). Motor od 600-700 kubika troši i zagađuje skoro koliko i auto od 1100 kubika. A auto vozi četiri čoveka. Zato mislim da je normalno da država destimuliše motore kao luksuz, pa ko voli neka izvoli. Za motore ispod 250ccm je cena sasvim prihvatljiva. Takođe, za motore do 750ccm nije neverovatno skupo, mada jeste skuplje od auta slične cene. Što se tiče tehničkog: Koliko se sećam još pre godinu dana, kad je krenula priča o novom ZOBSu, rečeno je da će biti propisana minimalna cena tehničkog i da će iznositi oko 40e. Tada je i rečeno da će za vozila koja moraju dvaput godišnje na tehnički (starija od 15 godina), cena drugog tehničkog pregleda biti odbijena od poreza i ostalih dažbina pr registraciji, tako da bi troškovi produžavanja registracije trebalo da butu otprilike isti, iako se dvaput ide na tehnički. Sadašnja praksa da možeš svaki krš proterati krot tehnički je loša. Po ovom, novom, u planu je neko umrežavanje pružalaca usluga tehničkog, obavezno snimanje celog postupka i strožija kontrola u kakvim uslovima se tehnički izvodi. To bi, uz cenu od skoro 40e, trebalo da smanji broj neispravnih kočnica koje su "uredno prošle na tehničkom". Ne verujem da će neko hteti da za mali mito rizikuje dobar posao od 40e po pregledanom vozilu. Meni ovo sve deluje u principu OK. Osim toga što starija vozila moraju dvaput godišnje na tehnički. To mi je idiotski. Bolje da tehnički bude skup i temeljan i da se radi jednom u dve godine. Da se krade i otima od građana - otima se. Da se troši nenamenski (ne da se zemlja iščupa iz govana, već da se pojedinci bogate) - troši se. Ali priča o registracijama i tehničkim mi je najmanji problem. Više se nerviram zbog sudova, opšte korupcije, privrede koja ne radi i sl. Automobili (a motori pogotovo) jesu luksuz i lep hobi, ali da se ja pitam, sve bih to zabranio i svi bi išli vozom i autobusom. Treba čuvati ovu sjebanu planetu. Sad, da se vratim u stvarnost: naša zemlja ne ulaže u dobar autobuski prevoz, metroe i železnicu, tako da je tu jedan "mali" problem. Skupo je imati privatan prevoz, a nema prave alternative. Po sistemu: ko ima para neka se vozi, ko nema neka se slika. Sirotinja ćuti i trpi. Otkad su uveli demokratiju, nemaš se protiv koga buniti. Kad oteraš jedne, dođu isti, svi su u dilu i ništa se stvarno ne menja. A imaš neki kao izbor. Vidim da će ovde biti sve gore iz godine u godinu. U međuvremenu, snalazim se kako znam za registraciju i uživam u vožnji motora dok još mogu. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Januar 22, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan @Slaninar: Amin! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano Januar 22, 2011 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Slaninarsvi bi išli vozom i autobusom. Treba čuvati ovu sjebanu planetu. Ko bre treba da cuva ovu sjebanu planetu, mi koji smo sjebani od rodjenja? Pricas kao mudonje iz Bele Kuce kojima su za zagadjenje krive africke zemlje, gde je jedina privreda od koje zive pletenje pruca?! Sta kod nas radi od zagadjivaca, Sartid, opet americka firma! Brinu se da li ce da opstanu retke vrste skoljki ili ptica ali zato mirne duse puste neku bolestinu ili pobiju par miliona ljudi nekim genetski modifikovanim sranjem. Da ne pricam o ratovima u cilju demokratije! I sada se ti mesas u temu pricom da nasi motori truju ovu planetu i da ih treba zabraniti????!!!!! Ili si mozda video kako pobednice za izbor mis sveta kada primaju titulu sve od reda kao papagaji ponavljaju isti pricu kako su za mir u svetu, jer su im rekli da je lepo tako da se kaze, pa zelis da ih kopiras??? Ti ako zelis da sacuvas planetu idi autobusom i vozom, ja necu, hocu da se vozim ! ! ! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...