aspirinikus 240 Napisano Avgust 20, 2013 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan dodatni problem.Žena zapela da vidi dvorac u Branu.Iako sam pokušao da je odgovorim jer to nije zapravo to što ona misli.Može li neka korekcija rute ,a da ne izgubim TA iTF Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 20, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedan dodatni problem.Žena zapela da vidi dvorac u Branu.Iako sam pokušao da je odgovorim jer to nije zapravo to što ona misli.Može li neka korekcija rute ,a da ne izgubim TA iTF Naravno da moze izmena.. dan1: Nis - Curtea onako kako si i planirao - oko 415km dan2: Curtea - Transfagarasan - Bran - Brasov - oko 245km dan3: Brasov - Sibiu - Transalpina - Targu Jiu - oko 350km dan4: Targu Jiu - Nis - oko 305km ruta: https://maps.google.com/maps?saddr=Srbija,+Ni%C5%A1&daddr=Curtea+de+Arge%C8%99,+Romania+to:45.620926,24.61297+to:Bran,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:45.592164,23.6456698+to:45.2534292,23.6970592+to:T%C3%A2rgu+Jiu,+Romania+to:Srbija,+Ni%C5%A1&hl=en&ie=UTF8&ll=44.484749,24.686279&spn=3.389826,8.453979&sll=44.933696,23.840332&sspn=1.681854,4.22699&geocode=FVQAlQIdiBxOASllH8hAwrBVRzHNwyoS458xVg%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFb4euAIdapB3ASk3nTHBuOtMRzFt4l7HfRflSQ%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFWSutwId5c1oASlZuhChFTVMRzH4CQrXNxnvqQ%3BFTWDsgIdo5ZpASmXvW0QY6JNRzHXnoiNoZx5Dw%3BFbcqrwId4iRjASnbhVw6uotNRzEeK9RvwZR-9w%3BFVQAlQIdiBxOASllH8hAwrBVRzHNwyoS458xVg&mra=dpe&mrsp=6&sz=9&via=2,5,6&t=m&z=8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Avgust 20, 2013 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za preporuku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Avgust 20, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan samo laganica između Targu Jiu i granice put je mnogo loš, rizle, rupe, loši rumunski vozači............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vectom 34 Napisano Avgust 20, 2013 U prolazu, 91 postova Lokacija: Niš Motocikl: Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li imate nekih predloga što se tiče smeštaja i obilaska na ovoj ruti(22.08-25.08) 1.dan. Niš-Vrška čuka-Vidin-Calafat-Craiova-Pitesti-Curtea de Arges 2.dan. Curtea de Arges-Transfagarasan-Sibiu 3.dan Sibiu-Sebes-Transalpina- Novaci-Targu Jiu 4.dan. Targu Jiu-Niš 1.dan sve ti rekli za Jankovica. da dodam da i ako se ne najavis, ili Jankovic nije tamo vec u Srbiji (sto se nama desilo), tamo mu je obicno zena koja natuca srpski i sin koji dobro prica srpski. Mi nismo trazili popust na osnovu porekla, i dobili smo dvokrevetnu sobu sa kupatilom, klimom i tv-om za ukupno 17 evra (po osobi 8.5), to je valjda redovna cena. Meni u restoranu i nije bas kao kod nas, makar ne kao u Nishkim kafanama, ili bar nisam stekao takav utisak. Svejedno, nista lose. Kad ste vec u Curtea De Arges, posetite manastir u tom mestu bar na nekoliko minuta, to je jedan od onih sto imaju "uvrnute" kupole pa je zanimljiv za fotografije ako nista drugo. 2.dan Mi smo bili u hostelu u Sibiu, http://www.felinarulhostelsibiu.ro/, u starom delu grada na tri minuta pesice od glavnog trga, kostalo je 10 evra po osobi u dorms, imali su i private rooms ali nisam se interesovao. Motore smo smestili u dvoristu hostela, vlasnik je inace nekada vozio one moto trke u krug (kako li se to zove vec), itd. Preporucujem, ako to trazite. 3.Ovde bi ti predlozio da ne ides na Sebesh, vec da na putu od Sibiu za Sebesh skrenes levo kroz Salishte prema mestu Jina i Sugag (Shugag) gde ide TA. Skratices dosta put, a od Salishte do Sugaga maltene nema saobracaja, asfalt okej ili nov i odlican, krivine, pejzazi, itd itd, nasuprot preko Sebesha dokle ide glavni put sa svim saobracajem, a i TA nije najzanimljivija od Sebesha do Sugaga (taj potez mislim, nije ono sto vidjas na slikama). Jos ako ides iz Brashova taj dan, seci na Jinu i Sugag bez razmisljanja. U Targu Jiu, ako ti nije problem cena, mi smo bili u pansionu Antique, dvokrevetna soba je bila oko 20 evra po osobi, a usluga i opremljenost negde na 3-4*. Ima obezbedjen parking i u centru je. Sigurno ima i povoljnijih varijanti po gradu 4. Targu Jiu - Nis, kroz Rumunski deo je relativno dosadno, i nizu se nepregledna sela pored puta maltene sve do Turnu Severina. Put nije tolko bas los, ali da, losiji nego ostali na ruti, a i oseca se siromastvo na sve strane. Za deo kroz Srbiju znate. Nama je trebalo nekih 9 sati do Nisha, ali sa pauzama u nekom selu u Rumuniji, rucak na Dunavu, kafa u Knjazevcu, voda na pumpi u negotinu, itd itd, ipak bilo +39 taj dan. 5. ostalo Pade mi na pamet, ako imate vreme, kad predjete na Bugarsku stranu posle Zajecara, udjite u mesto Kula (raskrsnica vodi ulevo za obilazak prema Vidinu, a vi pravo nekih 1000m), ostaci Rimske tvrdjave i kule su stvarno dobri, ne treba puno vreme da se vidi a nije lose. Kroz Vidin ne mora prolazite ako cete na most direktno, al steta da se ne provoza kroz centar i parkove/tvrdjavu pored Dunava, bas preporucujem. I sto vam vec odgovorili, pumpe su redje nego kod nas. Meni se cinilo da im je gorivo bolje, oborilo mi je potrosnju za nekih 6-8% standardno 95 sipano na RomPetrolu. Cini mi se da u Curtea De Arges imaju LukOil bas na izlazu kod manastira gde ima 100 oktanski bezolovni, taman za TF 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2681 Napisano Avgust 20, 2013 Drug član, 1225 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem ako je Dalibor u Srbiji, tamo mu je otac, pa kao da je i on tu. Za drakulin dvorac se kupi ulaznica, i to u centru u agenciji i vidis kad si po rasporedu za razgledanje istog. Sad sve znas i vreme ti je da kreces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Avgust 20, 2013 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari svrbe me gume ne može da se izdrži.Što se tiče Jankovića pustih mu mejl, ali ništa ne odgovara.Ako ne budem kod njega onda može i nešto drugo.Pare nisu problem jer ih nema.Pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Avgust 20, 2013 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U Targu Jiu, nocili smo u hotelu "Anabell", oko 25E za dvoje, pored je dvoriste gde smo parkirali motore. Prilicno korektan hotel. Nalazi se u ulici koja od centra ide prema Krajovi, sa desne strane nekih 400-500m od centra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 20, 2013 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Smestaj u Targu Jiu - “Casa File de Poveste”. Koordinate: N45 02.912 E23 16.370 Privatni smštaj, cena 30 EUR soba za dvoje sa zajednickim kupatilom. Higijena je na vrlo visokom nivou. Parking za motore u dvoristu kuce. Doručak je 4 EUR po osobi. Objekat ima i zajednički boravak što je super ako ide ekipa prijatelja sa nekoliko motora pa mogu uveče da svedu utiske nakon puta. Jedina mana je sto se ujutru čuju domaće zivotinje, petlovi i slično, pa ko ima osetljiv san može imati problem. Mene ni topovi nisu mogli da probude tako da mi je svejedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Avgust 24, 2013 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hoce li neko sledeci vikend 31.08-1.09. na transalpinu? plan: https://maps.google.rs/maps?saddr=%D0%9A%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0&daddr=45.7040694,20.6542393+to:Strada+Valea+Frumoasei+to:DN67C&hl=sr&ie=UTF8&ll=45.671644,23.749695&spn=1.017191,2.705383&sll=45.138946,23.598633&sspn=0.256707,0.676346&geocode=Fe1IuwIdfkY4ASkLJ25S2N5ERzEmcLToG5_a6Q%3BFYVjuQIdnyg7ASmfnSJb-S9FRzGz58CqFEmTaA%3BFUJFvQIdm4dnAQ%3BFcJXsQIdkiZpAQ&mra=mi&mrsp=3&sz=11&via=1&t=m&z=9<br style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: arial, sans-serif; font-size: 13px;"> ovo je mapa puta. Krenemo oko 10h iz Kikinde. U Sebesu smo oko 13h. Ima 300km do Sebesa, ali je sve ravno i pegla se 120km/h. Odatle se lagano vozamo do Novacija. Predivna priroda,pogledi.Oko 17h smo u Novaci. Smestimo se u neki pansion(citaj extra smestaj) za 5-8e. Sutra se vratimo istim putem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 269 Napisano Avgust 24, 2013 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri stanje na putu od Deve do Sebesa, bilo je guzve zbog radova na tom putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Macakr6 75 Napisano Octobar 12, 2013 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice rumunije danas se provozali preko Anine lep potez,priroda ,asfalt ok.,ali da ce nas cainici rumunski koji su bili vrlo neljubazni nazvati cigani e to nisam mogao da verujem.pukao sam od smeha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Octobar 14, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice rumunije danas se provozali preko Anine lep potez,priroda ,asfalt ok.,ali da ce nas cainici rumunski koji su bili vrlo neljubazni nazvati cigani e to nisam mogao da verujem.pukao sam od smeha. Sta se to desava sa tim Rumunima? Evo i po novinama ima neka prica da su bas maltretirali neke nase ljude. Ja sam imao samo pozitivna iskustva sa svima tamo ali prosle godine!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Macakr6 75 Napisano Octobar 14, 2013 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice rumunije danas se provozali preko Anine lep potez,priroda ,asfalt ok.,ali da ce nas cainici rumunski koji su bili vrlo neljubazni nazvati cigani e to nisam mogao da verujem.pukao sam od smeha. Sta se to desava sa tim Rumunima? Evo i po novinama ima neka prica da su bas maltretirali neke nase ljude. Ja sam imao samo pozitivna iskustva sa svima tamo ali prosle godine!? i mi smo imali pozitivna iskustva ali na drugom prelazu kao da smo usli u drugu drzavu,nije do sistema vec do coveka kao i uvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 15, 2013 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Zbog azilanata traže da se pokaže 500 evra po čoveku na granici ili potvrda iz banke da taj novac postoji na računu. Što reče neko pre mene sve je do čoveka. Kao i uvek sa svim uniformisanim licima na Balkanu - aj se dogovorimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17651 Napisano Octobar 22, 2013 Integrisan, 8360 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri dana prosao kroz rumuniju. Kao ni do sada, nisu trazili nikakav novac da prezentujem, niti potvrde. Ocito da rade profajling , tj. traze od slucaja do slucaja, ali nije pravilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Macakr6 75 Napisano Octobar 24, 2013 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: cb750f kr250s zzr600 xt350 dr650djebel vt600shadow gsx1100r vfr400r 650tangai yzf6r gsxr600r zx6r YZFR6R Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri dana prosao kroz rumuniju. Kao ni do sada, nisu trazili nikakav novac da prezentujem, niti potvrde. Ocito da rade profajling , tj. traze od slucaja do slucaja, ali nije pravilo... kakav profajling,pricas bezveze,bilo je hoces da ti gledam dlan,necu e onda nemoze,inace bilo je 5 jahaca i to dugogodisnjih 20 plus.I to vrlo saramantnih a uz to smo imali kacige koje su nam pokrivale jos uvek tinejdjerske osmehe na licu. RUMUNSKI PROFAJLING ,stvarno nesto da covek nauci U svakom slucaju lepsa riba nam je pozelela ulaz u Rumuniju hvala bogu pa prodjosmo kod nje......... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 2, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, isli bismo na dvodevnu turu po Rumuniji, okvirna ruta je sledeca: Pancevo - Kovin - Golubac - Kladovo - Orsova -Baile Herculane - kampujemo tu na divljaka negde(je l to nije problem tu u Rumuniji?) - onda idemo malo unazad pa hvatamo put za Plugova - Lablania- Bozovici - Orovita - Bela Crkva - Pancevo. Je l neko vozio tuda, kakvi su putevi, priroda? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 3, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, isli bismo na dvodevnu turu po Rumuniji, okvirna ruta je sledeca: Pancevo - Kovin - Golubac - Kladovo - Orsova -Baile Herculane - kampujemo tu na divljaka negde(je l to nije problem tu u Rumuniji?) - onda idemo malo unazad pa hvatamo put za Plugova - Lablania- Bozovici - Orovita - Bela Crkva - Pancevo. Je l neko vozio tuda, kakvi su putevi, priroda? Hvala. O odlaznoj ruti nema sta da se prica... put uz Dunav je super za voznju. Kampovanje oko Baile Herculane. Jednom prilikom smo mi prosli kroz Baile Herculane i ubrzo posle naselja smo sa leve strane piuta videli super livadu izmedju puta i potoka sa 2-3 klupe i stola skucanih od dasaka. Od livade nas je delila improvizovana rampa. Prosli smo preds i parkirali se i u roku od 2 minuta se stvorio dedica kod nas. Trazio je da platimo 10 LEI za kampovanje. To je uobicajena praksa... Kivada je uredjena pokosena sa klupama i stolovima bas iz razloga da bi moglo da se kampuje. 10 LEI je oko 2.5eur, lokacija je super, ima iskopana plitka rupa u kojoj se moze naloziti vatra, pored reke se moze naci mnogo grana suvih... Nama je bilo super Ovu vasu povratnu rutu jesam vozio... t.j. secam se da sam prolazio kroz Bozovice ali se ne secam da li sam bio motorom ili kolima i ne secam se ni kakav je bio put. Znam samo da ne pamtim da je bio los... lose puteve pamtim jako dobro. PS - u povratko vas ruta vodi kroz NP Semenic, jedan od najlepsih nacionalnih parkova Rumunije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17651 Napisano April 3, 2014 Integrisan, 8360 postova Prijavi odgovor kao problematičan Put kroz Božoviće, pa ka Oravici je savršen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 3, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Okej, hvala ljudi. Videcemo sta nam je ciniti, mozda kampujemo i sa nase strane, pa onda iskoristimo ceo dan za Rumuniju, videcemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 3, 2014 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Okej, hvala ljudi. Videcemo sta nam je ciniti, mozda kampujemo i sa nase strane, pa onda iskoristimo ceo dan za Rumuniju, videcemo. Ako se odlucite za kampovanje sa nase strane, mozda mozete razmotriti i smestaj Karatas kod Kladova... za par stotina dinara mozete dobiti sobe u bungalovima http://www.kampdjerdap.co.rs/?page_id=97 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano April 3, 2014 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Razmotricemo i tu opciju,sve zavisi kako bude bilo vreme nocu za kampovanje.. ne bih bas da se smrzavam. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Maj 23, 2014 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Planiram neki put sa lepsom polovinom pa me zanima jedna deonica... planirano je da u petak odem do kanjona nere i tamo negde prespavam... prvo pitanje je da li je to moguce uraditi na divlje ili mora neki smestaj... elem, najbtnije pitanje...subota je planirana da se vratimo u srbiju preko djerdapa..e sada je pitanje putanje... prolazio sam prosle godine rumunskom stranom puta kod dunava i nije me dojmila..daleko mi se vise svidja srpska strana. molim vas pogledajte ovu sliku> http://s24.postimg.cc/hb40t8sj7/pitanje.jpg da li je ova putanja ok..kakav je put..i da li se placa neka putarina...jel zanimljiv (napominjem da vise volim sume nego reku) svaka pomoc je dobrodosla...hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Maj 26, 2014 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan da li je moguce da niko nikad nije vozio ovuda?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...