Čeh 1009 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.pressonli...sre%C4%87u.html Veštačenje je pokazalo da je vozač motocikla pogrešio jer je vozio levom saobraćajnom trakom, a ne desnom - predviđenom za motocikle. Ja za ovo prvi put čujem, a mislio sam da poznajem propise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Januar 14, 2011 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Neverujem Daj nek neki pravnik nadje ovo da smemo da se krecemo samo desnom trakom predvidjenom za motocikliste ??? Koliko je meni poznato vozi se uz desnu ivicu trake do 1 metar. Tako su nas bar ucili za test za polaganje vozacke dozvole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 14, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan eventualno ako je u pitanju bicikla sa pomocnim motorom pa da ide priča kao i sa traktorima .... mada je po meni ovo vrhunska nebuloza... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Januar 14, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Bruka i sramota! A 1,7 PROMILA ????? Jadno dete,jos ce ispasti da bi njegovi trebali da plate stetu na Vladinom automobilu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tema nesreća, već ono boldirano u prvoj poruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Januar 14, 2011 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Kol`ko sam shvatio,desna traka je "spora" traka,a posto skuter,jelte,ide max 45kmh,verovatno su zato i napisali ovako,ne verujem da je inace po zakonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Januar 14, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan ја за ово први пут чујем Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je onaj koji je pisao ovaj tekst pogresio, zato sto nikada nisam cuo nesto tako da se motorcikl krece samo desnom trakom. Po pravilu je da se sva vozila krecu iskljucivo desnom trakom a leva traka(ako postoji) se koristi za preticanje, takoreci jedino sto je motorciklista mogao da uradi a da se smatra kao prekrshaj je da se kontinuirano krece levom trakom. Ali opet i da se kreces kontinuirano levom trakom, kriv je onaj koji te udari odpozadi a ne ti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Januar 14, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Po starom zakonu, kad se ubistvo sa predumišljajem dogodilo, nije bilo te odredbe o voženju na metar od ivice, a koja se odnosi na mopede po sadašnjem, a inače je bezobrazna i opasna. Meni je letos posle sahrane Mareta, vozač pored hotela Taš upravo rekao mrtav ozbiljan da se motori valjda voze samo desno, pošto sam ga upozorio da me je isekao u levoj traci i bio začuđen što sam mu ja objašnjavao da nije tako i kao prihvatio. U gradu se može voziti bilo kojom trakom a na auto putu desnom, al mnogi to pravilo zloupotrebljavaju šepureći se sporo u levoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Januar 14, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam cuo, na jednoj televiziji, u pitanju je bio skuter. Ako je bio trajno registrovan, tj. kao bicikla sa motorom, onda je u pitanju greska novinara jer je lose preneo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Januar 14, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan ma pogresio je novinar, nema logike....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno sto je novinar pogresio, nego sto je taj smrad koji je bio u bekstvu izjavio na sudjenju da se ne oseca krivim?????????????? msm. sta reci??????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije tema nesreća, već ono boldirano u prvoj poruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4321 Napisano Januar 15, 2011 motoras, 2485 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan U "Blicu" danasnjem kaze ovako: ...Prema nalazu vestaka vozac skutera je napravio gresku sto je vozio levom trakom,a ne desnom,koja je predvidjena za kretanje sporijih vozila na mostu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Januar 15, 2011 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu pravde, nismo svi jednaki pred zakonom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikad nisam cuo za ovo, a skoro sam polagao za A. Spore trake nema u gradu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tompus 29 Napisano Januar 16, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: BGD Motocikl: F 650 GS Single Prijavi odgovor kao problematičan Dečko je mlađi, nije mogao da ima 28g jer je mislim bio '87 godište. Živeo je u mojoj ulici, vidim mu majku povremeno u crnini... tuga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 16, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od kad su novinski clanci izvor informacija sta je u zakonu, a sta ne? Pogotovo clanci o saobracajnim nesrecama, gdje novinari uglavnom samo ispune gotov template i malo dorade detalje, cesto pritom dajuci svojoj licnoj interpretaciji i masti na volju. LM, kolega BigBad je fino objasnio.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Januar 16, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan U "Blicu" danasnjem kaze ovako: ...Prema nalazu vestaka vozac skutera je napravio gresku sto je vozio levom trakom,a ne desnom,koja je predvidjena za kretanje sporijih vozila na mostu. Ако се ради о бициклу са мотором онда је требао да се креће десном траком (ако нема стаза предвиђена за кретање бицикла). Да у граду је дозвољено кретати се у обе траке.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17352 Napisano Januar 16, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3697 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan stari roker, on 15 January 2011 - 14:36 PM, said: Ако се ради о бициклу са мотором онда је требао да се креће десном траком (ако нема стаза предвиђена за кретање бицикла). Да у граду је дозвољено кретати се у обе траке.... Uglavnom tačna konstatacija. Međutim u tvrdnji da je kretanje pojedinačnih vozila dozvoljeno u obe saobraćajne trake postoje neke nejasnoće. U starom zakonu je bilo naglašeno da se vozila po pravilu kreću krajnjom desnom saobraćajnom trakom a da leva služi za preticanje (prestrojavanje ...). Izuzetak je bio kada su obe trake bile "zaposednute" kolonama i u tom slučaju se brže kretanje jedne kolone u odnosu na drugu nije smatralo preticanjem. Dakle, ako se pojedinačno vozilo kreće levom trakom a mi ga preteknemo desnom činimo prekršaj! U novom zakonu ovakva situacija nije baš dobro objašnjena. A u konkretnom slučaju ovo nema nekog bitnog značaja na umanjenje odgovornosti vozača automobila jer je on jednostavno sustigao i "oduvao" vozilo koje se kretalo ispred njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 16, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan paaaaaaaaaaaa za devet meseci dok je bio u pegstvu mozda se nesto promenulo sa nekim amandmanom?! kod nas je svasta moguce! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Januar 16, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi što teoretišete. Po starom zakonu, kad se dogodilo ubistvo pod dejstvom alkohola ubice, a to ima tretman predumišljaja, nije bilo uopšte besprizorne odredbe ko sad u važećem, o obavezi voženja mopeda na metar. I da jeste tako, možda postoji bezbedonosni razlog da moped ode u levo, obilazi nekog, rupa, talasi, bara, ulje...Samo na Auto putu je leva traka za obilaženje, a on se definiše sabraćajnim znakom, sve ostalo je obična saobraćajnica. Prema tome, ni u kom slučaju skuteraš nije učinio ništa nedozvoljeno. Licemerno je nalaziti olakšavajuće okolnosti ubici i sram sudiju, trebalo bi ga staviti da bude pisar da nauči šta je pravda i pravo, jer za ovo ubistvo, alkhol ima otežavajuću okolnost, pogotovo što je već bio više puta hvatan za volanom u alkoholisanom stanju. Pod dejstvom alkohola, apsolutna je krivica na pijanom, nema olakšavajućeg ničeg. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 16, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ako je lice pod dejstvom alkohola sva krivica je njegova. Cak i da je drugo lice koje je ucestvovalo u nezgodi krivo, zakonski ce ga osloboditi krivice jer je drugo lice bilo alkoholisano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Januar 16, 2011 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Šta je još strašnije, u Vladi bi trebali da rade svi sa ekstra kvalitetima od portira pa do vrha. Ovom ubici nije bilo prvo uhvaćeno pijanstvo za vreme službovanja i nikom ništa. Umesto da ga predpostavljeni odmah sankcioniše direktno u zatvor, oni mu dali otkaz i on se krio, a nedostupnostje policija pravdala ne boravkom na prijavljenoj adresi. I ako se ne varam, pobegao je nakon nesreće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Januar 16, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Pa sramota je sto neki ljudi i svemu pronalaze opravdanje za svoje postupke. Mislim da sam imao 2003 ili 2004 nesecam se vec sudar na UB-u znaci raskrsnica u T bez prvenstva prolaza znaci samo se primenjuje pravilo desne strane ja idem pravo, a lik sa moje leve strane se ukljucuje i kako je vukao neku prikolicu usao je malo dublje u raskrsnicu i udari me u zadnji tocak sa leve strane njegovim levim farom. E sad ja ni u jednom momentu nisam presao punu belu liniju isao sam do nje ali je nisam presao on je bio kriv zato sto mi nije ustupio prednost, a protiv mene su isto digli prijavu na moje zaprepascenje zato sto nisam isao desnom stranom kolovoza. EPILOG: je bio sledeci posto sam trazio suocenje a policajac se nije pojavio sudija je presudio da nisam kriv, a meni bilo krivo sto se isti nije pojavio da malo ukrstimo maceve. Ovde uz par dobrih vestaka mozes da tumacis sve kako tebi odgovara nazalost ili srecu nekih..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...