Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• Zainteresovan, 638 postova
  • Motocikl: SV650A

Evo mene, ponovo u ovoj temi.

Odlucili da treba promeniti kocionu tecnost, ne znamo proslost motora (2008) i kao poceli juce popodne. 

Napumpali prednju kocnicu i opustimo malo sisicu na desnoj sapi. Nista, tecnost ne izlazi. probali na levoj sapi, sve ok, kako i treba. Napumpali polugu zadnje kocnice i opustimo sisicu na desnoj sapi prednjeg tocka, bacio glicerin.

Bar po netu, motor ima kombinovano kocenje.

Kad se pritisne rucica prednje kocnice, angazuje se leva sapa prednjeg tocka (sva 4 klipa) i dva gornja klipa desne sape.  

Kad se pritisne nozna poluga zadnje kocnice, aktivira se zadnja kociona sapa i dva donja klipa kocione sape prednjeg desnog diska.

Dali bi neko mogao da mi objasni proceduru, posto u servisnom uputstvu nisam pronasao nista korisno koje bi objasnilo proceduru/ redosled... sta god. Cak nema ni slike desnog diska i njegove sape.

Hvala. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

U Prilepu mi je na putu iz Gr ka Srb crk'o akumulator na FJR-u. Ima li bilo kakav predlog gde ga sutra pazariti, najbrža varijanta.image.thumb.jpg.5d85e1488ed98ce4ba560963f29677d9.jpg

• Drug član, 372 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Kolega @SHOKLA evo teme, ima par brojeva telefona, kapiram da će ti neko već dati približniju info. Šta je ta Makedonija ubica akumulatora...

• Hvala 1

• Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

REŠENO!!! 
Kolega ima drugara, čiji je drugar moto serviser... i tako, dobiću ujutru formiran aku, samo da ga tresnem u motor, i vatra do kuće.

1 hour ago, vucko23 said:

Kolega @SHOKLA evo teme, ima par brojeva telefona, kapiram da će ti neko već dati približniju info. Šta je ta Makedonija ubica akumulatora...

Stigao ispred smeštaja u Prilepu, ugasio motor, i pozvao gazdu smeštaja da otvori kapiju. Dao kontakt, a zaboravio da isključim svetla i dodatne LED-ove koji su povukli struju, a zbog vreline se uključio i ventilator hladnjaka, ja stisnuo START, i - cvrc. Jedan klik i to mu je bilo zadnje. 

Jbga, sklopile su mu se kockice. 
Nadjoh u Prilepu jedini aku koji može da me dovuče do kuće, a za dalje, kako mu Bog da. 
YUASA umrla, a made in PRC dočekan kao da je od suvog zlata.

1721844227866281.jpeg

IMG_5445.jpeg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 7 sati, Petre je napisao:

Dali bi neko mogao da mi objasni proceduru, posto u servisnom uputstvu nisam pronasao nista korisno

Kombinovana kočnica, nema posebne procedure.

Zamenu kocione tečnosti nožne kočnice kreces raditi od prednjih klešta pa zadnji točak.

• Hvala 1

Hvala, druze. Dali mozda znas za neki razlog zbog kog pumpanjem prednje kocnice ne izlazi nista na sisicu desne sape (donja dva klipa se aktiviraju sa noznom kocnicom, a gornja sa rucicom za prednju).

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Drugar ima FJR, davno beše kad sam mu menjao gumice na kleštima kao i kočionu tečnost.

Nema mnogo mogućnosti, može biti da je nipla za održavanje zapušena.

Takodjer može biti da je razdelnik ili ABS blok u problemu.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pronasao na netu (forumu) neko uputstvo i juce zavrsili. Prvi utisci su OK, jedino sto treba neko vreme da nove plocice "legnu" lepo na diskove. Zamenili i kocionu tecnost.

Ako nekom zatreba, ovo je procedura:

Bleeding brakes in a nutshell....

1) Left front caliper
2) Right front top bleeder
3) Rear caliper
4) Right front bottom bleeder
5) Exercise the ABS pump by
a) bike on center stand
b) jumper the light blue and black wires on the connector up under the dash panel near the battery
c) Side stand down, bike in gear (I think)
d) turn on key
e) hold the starter button for 4 seconds (motor nece zaverglati) 
f) pull lever and step on pedal at the same time and hold (you'll feel it cycle/pulsate from lever to pedal to lever again until it stops)
e) turn off key
6) Repeat ABS pump again if you want
7) Repeat steps 3 & 4. Remove jumper wire.

• Sviđa mi se 2

• Никад не једи жути снег!, 713 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Регистровах Јаворку јуче. Сад смо званично у групи маторки 20+. Цена 28.300, бар 5-6 хиљада мање него прошле године колико се сећам...

Био код оних у Раковици. Нисам скидао ни магленке ни кофер ни бочне кофере, нису га ништа ни прегледали сем кочница, и ајд ћао, терај...

Сент фром мај Шајоми...

• Podržavam 1

• Solo Rider, 3075 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 21 minuta, Влајко je napisao:

Регистровах Јаворку јуче. Сад смо званично у групи маторки 20+. Цена 28.300, бар 5-6 хиљада мање него прошле године колико се сећам...

Био код оних у Раковици. Нисам скидао ни магленке ни кофер ни бочне кофере, нису га ништа ни прегледали сем кочница, и ајд ћао, терај...

Сент фром мај Шајоми...

Isto mesto...istu slučaj....čuo sam da su mnogo jaki. Pre toga sam imao baš lepe odnose sa prethodnim teh. ali jbg.......koliko god ih voleo to ne može da kompenzuje drkanje sa skidaj ovo skidaj ono 

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 488 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600

Drustvo da li je i od koje godine  resen problem sa grejanjem 00 na FJR-u.(negde sam procitao da je resen).

Takodje pitanje koliko mu realno fali 6 brzina ....

Hvala na odgovorima.

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL
1 hour ago, Eol said:

Drustvo da li je i od koje godine  resen problem sa grejanjem 00 na FJR-u.(negde sam procitao da je resen).

Hvala na odgovorima.

Od 2006 pa nadalje odnosno na drugoj generaciji je stavljen drugaciji hladnjak pa je to malo bolje. Nedostatak seste brzine se ne oseti i menjac je pouzdan i radi odlično (mozda malo bučniji pri ubacivanju u prvu, ali nista sto bi trebalo da brine s obzirom da ima kardan)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 2980 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Tvrdim da je 5 brzina bolje od 6, isto kao i u autu, brzine su duže i manje šaltaš, ali 99% agregata nema snagu da to izgura - otuda 6 brzina... 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 900, FJR 1300

Barem 20 godina nisam vozio motor sa 5 brzina. Sada na FJR ( 2014) vec druga godina imam 5 i to mi se pokazalo bolje za voznju.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

12 hours ago, Eol said:

Hvala na odgovorima.

Ja rešio ove godine: Dupli peškir za plažu preko rezervoara i 900+ km u povratku sa Krfa bez problema. Na tamo sam se baš napatio i prepekao. 
Šesta joj ne nedostaje gotovo uopšte (naravno da je bolje sa njom) za brzine 120 - 150 km/h po autoputevima. Samo zviždi. Zaštita od vetra je već druga priča.

IMG_5439.jpeg

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

• Никад не једи жути снег!, 713 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Што се ја не сетих да ставим пешкир ономад... 🫤 ма и поквасио би га ако треба Ја сам махом ширио ноге као Миа Калифа али џаба, не могу у том положају да останем дуго као она. Не знам какве су оне кожне навлаке за резервоар?

ЛМ, слажем се, 6. јој ич не треба, 5. од 50км/ч до 250км/ч без проблема.

Сад се сетих, ми који возимо ово кувало за јаја, мораћемо као у Аутостоперском водичу кроз галаксију, да носимо сви по пешкир и да се упознајемо, здраво ја сам Влајко а ово је мој пешкир...

Сент фром мај Шајоми...

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

Moja FJR je od danas u ponudi. 
Vlasnik, 62.200km predjenih, u prvoj boji, reg do 18.03.2025.

Tri kofera, bočni slajderi, rajzer volana, rezervni filter vazduha i nov set razvoda ventila, koji bi trebalo zameniti, aku stavljen u julu mesecu. 
itd itd itd.....  

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Yamaha FJR 1300, 2002. godište, Touring, vozilo prešlo 62200 km, Kladovo. Cena 3.990 € - Motori - Polovni Automobili

IMG_5156.thumb.jpeg.8c3094935fb96efc10af21924b8eef42.jpegIMG_5146.thumb.jpeg.028c7b8362327d56dd7c72646837e4f0.jpeg

• Sviđa mi se 1

15 minutes ago, SHOKLA said:

Moja FJR je od danas u ponudi. 
Vlasnik, 62.200km predjenih, u prvoj boji, reg do 18.03.2025.

Tri kofera, bočni slajderi, rajzer volana, rezervni filter vazduha i nov set razvoda ventila, koji bi trebalo zameniti, aku stavljen u julu mesecu. 
itd itd itd.....  

IMG_5156.thumb.jpeg.8c3094935fb96efc10af21924b8eef42.jpegIMG_5146.thumb.jpeg.028c7b8362327d56dd7c72646837e4f0.jpeg

3.990€

Neša - Kladovo 

062/410-444

Yamaha FJR 1300, 2002. godište, Touring, vozilo prešlo 62200 km, Kladovo. Cena 3.990 € - Motori - Polovni Automobili

On 9/27/2024 at 3:52 PM, SHOKLA said:

3.990€

Neša - Kladovo 

062/410-444

Nema ljubitelja FJR-ovki zainteresovanih za pazar??? A toliko lepog je napisano ovde o njima... 😮

Cene su prenaduvane. Znam da je to stanje na tržištu, ali lično ne bih kupio '02 za te pare ma u kakvom je stanju. Pričam o poznavaocima.....ali uvek ima novih napaljenih pa možda se neko upeca, ali treba biti realan naši motori postaju "venčanice". Ovo naravno medju nama ...srećna prodaja

SoloRider 🪑

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7310 postova
  • Motocikl: TDM 900

Šta ga znam... Šta se sve prodaje za koje pare, uz neku korekciju cene bih razmotrio FJR. Plus ima tri kofera. Bez obzira na godište, to je kvalitetna sprava i ako je održavana vrlo imuna na kilometražu. I dalje je to vrlo sposoban motocikl koji može da gazi još puno kilometara na vrlo lep način. Prava GT mašina. Dokazan motocikl, mnogo puta sam viđao po grupama i stranicama da su prevalili ozbiljne kilometraže pa i preko 300.000 bez ičega. 

• Podržavam 1

Ne treba meni da pričaš....imam je 8 godina. Vrhunski motor. Sigurno ostaje do ostavinske rasprave pa kome zapadne. Čak mislim da je pouzdaniji od novijih sa fansi elektronikom, ali generalno pričam. Evo primera radi imao sam Ducati st4s pre 6 godina platio 2.450€ ful istorija,ful oprema sa koferima potvrda iz Ducatija Srbija itd .....na današnji dan eno ga na PA bez kofera 5.000€. Mislim dal' je to normalno. I danas me zovu poneki da se raspituju dal' je to moj motor.

SoloRider 🪑

• Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 1

Ukoliko se nekome uklapa u kombinaciju, u zamenu za moju FJR možete ponuditi veći auto karavan (AUDI a6-c5, Passat b5.5, Mondeo mk3, Vectru C, Avensis 2 i sl ...) do 2000ccm, uz vašu doplatu. 
Eto prilike da malo izmešamo svoju imovinu. 😄 

Inače, FJR se osunčava na jesenjem suncu, i pomalo proteže točkove...

IMG_5752.jpeg

IMG_5758.jpeg

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja