MarkoMoto 794 Napisano Septembar 21, 2023 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1. uz pomoc plocica 2. mehanicki je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Septembar 22, 2023 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 2. mislim hidraulicni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Septembar 22, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, MarkoMoto je napisao: 1. uz pomoc plocica 2. mehanicki je Svuda piše da je hidraulični , a postoji aftermarket mehanički kao karabudž varijanta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Septembar 22, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Original i mehanički....koji ne bih stavio ni mrtavBane loneridersa osmehom i stolicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Septembar 22, 2023 Zainteresovan, 490 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa original je mehanicki, ova druga verzija je vec karabudz varijanta, totalno manualni(rade ljudi i razbusivanje originalnog i prepravku na manuelni). Montira se tako sto se navija pa otpusta nakon montaze i na kraju montira centralni sraf. Ne znam kako bih objasnio, ali cista mehanika, tj. opruga ga konstantno nateze(koja ume vremenom da oslabi). Hidraulicni je vec druga prica i imaju ga neki motori, njih bas pritisak ulja nateze konstantno u radu, tipa kao ventile sa hidropodizacima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 350 Napisano Septembar 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan za prethodnih godinu i po presao sam oko 40.000 i od toga 19.000 Roadtec 01 pa ih toplo preporucujem Promenio Septembar 28, 2023 član bobi_krofna 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Septembar 28, 2023 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 22.9.2023. at 9:38, BaneVuk58 je napisao: Original i mehanički....koji ne bih stavio ni mrtav Bane lonerider sa osmehom i stolicom Za koji kažeš da ga ne bi stavio i zbog čega??? I, da li je ovaj fabrički sa oprugom u sebi, ili je hidraulički španer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Septembar 28, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, SHOKLA je napisao: Za koji kažeš da ga ne bi stavio i zbog čega??? I, da li je ovaj fabrički sa oprugom u sebi, ili je hidraulički španer? Kod mene je hidraulički Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 446 Napisano Septembar 29, 2023 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, bobi_krofna je napisao: za prethodnih godinu i po presao sam oko 40.000 i od toga 19.000 Roadtec 01 pa ih toplo preporucujem Alal vera za kilometrazu, 40k za godinu i po. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Počeo sam ozbiljno da razmišljam o FJR kao sledećem motoru,pa mi treba prosvetlenje. Koje su razlike u modelima po godištima. Šta je kod kojih boljka. Sve u svemu koji model je najbolje uzeti od polovnih,za nov znam da bi bilo najbolje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, JevtaNS je napisao: Počeo sam ozbiljno da razmišljam o FJR kao sledećem motoru,pa mi treba prosvetlenje. Koje su razlike u modelima po godištima. Šta je kod kojih boljka. Sve u svemu koji model je najbolje uzeti od polovnih,za nov znam da bi bilo najbolje Novih nema ili ima negde neprodatih 2020. Jedina boljka je vozač. Savršen motor, vrlo pristupačan. Stariji modeli su baza, a novi sa dosta elektronike, pa ko voli nek' izvoli. Uglavnom perfektan motor. Jedina "mana" ali ne samo kod nje nego kod svih bočnih kofera ...što se ne pune odozgo nego sa strane pa da bi se natrpali mora da se skidaju. Eto baš da ne bude sve savršeno. Lepo se vozi. Poteže. Ne troši mnogo 5-6 na 100 i to je to. Srećna kupovina 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 350 Napisano Octobar 2, 2023 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan On 9/29/2023 at 7:21 AM, Ćomi- said: Alal vera za kilometrazu, 40k za godinu i po. ja nemam auto pa se tu nakupi svakakvih kilometara, otuda toliko sada vozim neki danlop i pokazao se bas lose... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Molio bih ako je neko rad da izmeri širinu u najširem delu na retrovizorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan 98.... računaj 100 cm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Octobar 2, 2023 (promenjeno) Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Knap da ne moram širiti vrata Promenio Octobar 2, 2023 član JevtaNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, JevtaNS je napisao: Knap da ne moram širiti vrata Praksa je pokazala .... malo iskosiš u jednu stranu pa kad prodje u drugu i prolaziš. Takodje topla preporuka BEZ KOFERA 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10059 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 3357 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, BaneVuk58 je napisao: Novih nema ili ima negde neprodatih 2020. Jedina boljka je vozač. Savršen motor, vrlo pristupačan. Stariji modeli su baza, a novi sa dosta elektronike, pa ko voli nek' izvoli. Uglavnom perfektan motor. Jedina "mana" ali ne samo kod nje nego kod svih bočnih kofera ...što se ne pune odozgo nego sa strane pa da bi se natrpali mora da se skidaju. Eto baš da ne bude sve savršeno. Lepo se vozi. Poteže. Ne troši mnogo 5-6 na 100 i to je to. Srećna kupovina A grejanje oo? Jel' udobniji od Bandita,pitam za suvozača/icu,meni svejedno?U stvari uveren sam da jeste? 290kg 6.5 L potrošnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Octobar 2, 2023 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam evo ove sezone, od kada sam kupio FJRa (2012 godište) prešao nekih 15.000km, upravo treba da uradim i treću zamenu ulja ove sezone i zaista nemam nikakvih zamerki za motor. Odlična zaštita od vetra zahvaljujući podesivom viziru, takođe i noge su odlično zaštićene od vetra zbog same konstrukcije rama. Udobnost me je takođe veoma pozitivno iznenadila jer bez problema uz kraće pauze mogu preći i po 700-800km u danu. Sedište fabricko. Snage sasvim dovoljno, kočnice odlične. Što se potrošnje tiče, kod mene se vrti prosek oko 5.5 litara za svu ovu pređenu kilometrazu. Na autoputu pri brzini od 130km/h je na nekih 6 litara, a na brzinama od 150-160km/h nekih 6.6 (mereno sada na putu do Rumunije i nazd). Što se grejanja tiče, mislim da je to rešeno na modelima posle 2006 godine, postavljanjem zakeivljenog hladnjaka i takođe su na modelima od 2006 veći prednji diskovi i idu drugačije pločice u odnosu na stariji. Možda bih ja kao zamerku naveo malo grublji menjač, ali treba imati u vidu da je prenos na kardan 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 (promenjeno) Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, shoyyka je napisao: A grejanje oo? Jel' udobniji od Bandita,pitam za suvozača/icu,meni svejedno?U stvari uveren sam da jeste? 290kg 6.5 L potrošnja Jeste udobnija. Ja sam se s jeb'o što sam prepravio sedište ali ne zbog udobnosti nego više što je bilo "načeto". Bandit je bio meni vrh za lokal...loš za put, a FJR je ok u lokalu ali vrh na putu. Govorim u svoje ime....ne mora da znači da će svima leći....evo sedma sezona Edit. Retko sam imao problema sa grejanjem....i to kad su bile ekstremne vrućine . Rešeno tako što imam jagnjeću kožu, ali to je kod mene baš bilo retko..možda dva puta. Mada sada i ne vozim kad upekne zvezda....jbg krštenica Promenio Octobar 2, 2023 član BaneVuk58 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10059 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 3357 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 To bi bilo good solution za nas buduće penzionere?! Mladu na rame,pardon na tormo i Jevropo eve me!Jednom mesečno lepa tura,taman...hm...meni je Bandit ekstra,čak mnogo podcenjen...ne kvari se,nema bolesti...mala potrošnja za onoliku silu-5-5.5L ali naravno ode i na 7-8 kad odvrneš slavinu.250kg,možeš se i pojuriti,samo u 5 brzinu i ne vadiš je... E ali mlada kuka,doduše i zeza je kičma,položaj nije dobar,noge malko više uzdignute...ne bih dirao sedište,nećemo mnogo dobiti... I FJR je jedan od sigurnijih motora,malko teži,ne marim,bolje,nema jurnjave,opušteno,wind safe,pravi za putovanja...Suzy je na oglasima,ako ode...doduše jesam zavrnuo malo cenu ali...u fullu je,što kažu mladi! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka Bandit je otišao ponajviše zbog reg.....32K za njega a FJR 25K. + dva servisa + kompleti guma itd. Šest sezona kod mene...siti se navozali. Morao sam da izaberem...i eto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10059 Napisano Octobar 2, 2023 Drug član, 3357 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, BaneVuk58 je napisao: @shoyyka Bandit je otišao ponajviše zbog reg.....32K za njega a FJR 25K. + dva servisa + kompleti guma itd. Šest sezona kod mene...siti se navozali. Morao sam da izaberem...i eto Šta 25,motor 105kw,treba oko 35-37000din.,moj 35...jedino ako se vodi na manje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Octobar 2, 2023 (promenjeno) U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Mene je prva registracija, sa novom saobracajnom i tablicama i tehnkim pregledom izasla nekih 37800 din. Postoji i ona fora da se prebaci premijski stepen sa stare polise ukoliko je vozilo prodato i onda moze biti par hiljada jeftinija registracija. Mislim da je za to potrebno priloziti overen kupoprodajni ugovor i staru polisu / kopiju stare polise. Takodje imao sam i trosak poreza na prenos vlasnistva oko 8000 din i troskove overe ugovora, jos oko nekih 1000-1500 dij Promenio Octobar 2, 2023 član miljanvasic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Octobar 2, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, shoyyka je napisao: Šta 25,motor 105kw,treba oko 35-37000din.,moj 35...jedino ako se vodi na manje? To je mene iznenadilo jer FJR ide posle Bandita. Kontam '03 godište....kažu da 20+ godina ide reg. dole . Inače i ranije je bandit bio "skuplji" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 815 Napisano Octobar 2, 2023 MK Obrenovac, 552 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze registracija sa kilovatima. Samo se gleda kubikaza i godiste (kategorija je od 750 do 1100 i sledeća od 1100 pa koliko hoćeš i tu je mala razlika u ceni 3-4hiljada dinara) Najveća ušteda se pravi ako je motor stariji od 20godina i tu bude velike razlike u ceni registracije 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...