BaneVuk58 7649 Napisano Avgust 26, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Gledam neku montažu ručke zadnje kočnice na guvernalu. Praktikuje se za enduro. Nešto sam se istresirao na nekim nizbrdicama pa malo jutublirao pa se pojavile neke ideje ....ako je to uopšte moguće za naše motore 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Влајко je napisao: Имао сам среће Сент фром мај Шајоми... Где си пазарио у шведској , Блокет или ти је неко тамо тумарао? Јави, немој да виљушкариш. Да пазарим и ја, за почетак као огрлице да их носим 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Avgust 26, 2023 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Где си пазарио у шведској , Блокет или ти је неко тамо тумарао? Јави, немој да виљушкариш. Да пазарим и ја, за почетак као огрлице да их носимПрво, код мене су већ годину дана а друго то је купио друг од друга, грешком, нема шансе да се сазна где... али пробаћу...Сент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, BaneVuk58 je napisao: Gledam neku montažu ručke zadnje kočnice na guvernalu. Praktikuje se za enduro. Nešto sam se istresirao na nekim nizbrdicama pa malo jutublirao pa se pojavile neke ideje ....ako je to uopšte moguće za naše motore Дај неку фотку или јутјубета да се образујем, што кажу ови савремени едукујем. Ја сам наручио ово са еБеЈа за кофере да ми не скакућу. Прошле године ми је летео кофер када сам бупнуо неки пресек асфалта на путу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Avgust 26, 2023 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan А мени треба савет, кад намонтирам ове гуме, на колико да их пумпам? 2.5-2.9 је очигледно мало. По страним форумима причају да држе предњу на 2.8-2.9 а задњу на 3.1-3.2... Нисам паметан, ал' то већ знате...Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Avgust 26, 2023 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Влајко je napisao: А мени треба савет, кад намонтирам ове гуме, на колико да их пумпам? 2.5-2.9 је очигледно мало. По страним форумима причају да држе предњу на 2.8-2.9 а задњу на 3.1-3.2... Нисам паметан, ал' то већ знате... Сент фром мај Шајоми... Ја рокам по параметрима 2.5 и 2.9 на мојих 95 кг 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Avgust 26, 2023 (promenjeno) Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan 2.5 2.9......140 kg +100kg kamp opreme ....jbg. zato mi traju 20.000 km Promenio Avgust 26, 2023 član BaneVuk58 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Avgust 26, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pošto par godina unazad kampujem i javlja se problem silaženja po klizavom, rasutom terenu nizbrdo gde je potrebno koristiti zadnju kočnicu ....koja kod mene je nemoguća misija kad treba i balansirati nogama. Prednja onda šeta levo desno ....Bože me sačuvaj. Gledao neke klipove, deluje jednostavno. Uglavnom koriste endurci. Razmišljam o nekoj "home made' varijantiBane loneridersa osmehom i stolicom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5760 Napisano Avgust 26, 2023 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bane, ja kad treba da se strmopizdim po nekom makadamu ugasim motor, ubacim u prvu ili drugu i stiskanjem kvacila kocim zadnji tocak... Prednju kocnicu ne pipam, po takvom terenu padam o'ma cim je stisnem 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Avgust 26, 2023 (promenjeno) U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Влајко je napisao: А мени треба савет, кад намонтирам ове гуме, на колико да их пумпам? 2.5-2.9 је очигледно мало. По страним форумима причају да држе предњу на 2.8-2.9 а задњу на 3.1-3.2... Нисам паметан, ал' то већ знате... Сент фром мај Шајоми... Ово је за Вука грешком убачено на Влајка. Пардонирам. Да Вуче, ти си висок. Ја са мојом висином 185-186 идеално ми је све испод ( била плава и` л гарава). Постоји ли нека опција да се помери и прилагоди ножна твојој висини? Ја ћу да ти прогуглам и ту опцију ако постоји нешто за вас големе, горостасе на мотору Promenio Avgust 26, 2023 član akibuki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Avgust 26, 2023 (promenjeno) U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, BaneVuk58 je napisao: Pošto par godina unazad kampujem i javlja se problem silaženja po klizavom, rasutom terenu nizbrdo gde je potrebno koristiti zadnju kočnicu ....koja kod mene je nemoguća misija kad treba i balansirati nogama. Prednja onda šeta levo desno ....Bože me sačuvaj. Gledao neke klipove, deluje jednostavno. Uglavnom koriste endurci. Razmišljam o nekoj "home made' varijanti Bane lonerider sa osmehom i stolicom Вуче гледај од 03:20 Такође види и ове модификације , можда ти значи Promenio Avgust 26, 2023 član akibuki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Septembar 5, 2023 (promenjeno) U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Stigosmo za vikend koji je za nama i do Durmitora, malo do primorja i preko Trebinja i ostatka BiH do kuće. Nekih 1500 km, čisto da se malo razrade nove kočnice. Pored toga, odusevljen sam koliko je motor zapravo udoban vez bilo kakvih prepravku sedišta i slično. 700 - 800 kilometara u danu bez problema uz pauzu za kafu i drugu za ručak Promenio Septembar 5, 2023 član miljanvasic 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Septembar 5, 2023 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno da staneš, slikao,malo protegneš noge,uživanje u predelima i bez problema prelazio tu kilometražu.....normalno i krštenica čini svoje. Uživaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4392 Napisano Septembar 5, 2023 Drug član, 1437 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 12. 2022. at 18:20, mrxfon je napisao: Ovo je jedan od poznatijih aftermarket quickshiftera i firma je prilicno ozbiljna. Cak imas i aplikaciju za telefon preko koje se povezujes na uredjaj i imas mogucnosti podesavanja u najsitnije detalje. Ovo nije jedan od poznatijih nego je jedan od dostupniiih / povoljnijih , i dalje aftermarker... To sto imas app na tel - apsolutno ne znaci nista ako ne znas o tome , a verujem da nas puno ima koji ne znamo ...mnogo puno... Imas neke difolt podesavanja , isto koliko i "fabricka" podesavanja suspenzije kad motor napusti fabriku , ali to je osnova. Daleko od konacnog.. Na kraju , probao sam par motora sa ovim QS i deluje smesno ...promenis brzinu , prodje 3 sekunde , motor se pokloni i promeni...ja garantujem da cu brze promeniti bez kvacila nego QS... Zato se i javih u temi - da pitam , jesi li namestio , kako radi, slikaj nam te paramtere na app , ili , jos bolje , kad si u mogucnosti napravi koji klip da vidimo kako radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Septembar 6, 2023 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 6. 2022. at 0:01, mrxfon je napisao: Odes lepo u Jeep komerc i odneses im crtez tj dimenzije i oni ti na cnc-u izrezu koske. Ja sam placao oko 1500din za obe. 1mm na koski je oko 6.25mm na zadnjem delu. Otprilike, ako skratis koske za 4mm dobices vislji zadnji kraj za 25mm. Meni je smetalo sto FJR nije agilan na kratkim krivinama, pa sam spustio prednje vile za 25mm, a zadnji podigao za isto toliko i uradio malo stelovanje ogibljenja. Takodje sam dodao i bar riser-e da bi vratio polozaj tela kao kod originalnog setup-a jer mi je to odgovaralo. Sad je dosta povozniji po krivinama, brze reaguje. Ako se budes odlucio za stelovanje ogibljenja, javi mi se pa cu te uputiti kako i sta treba. Na onom crtezu koske, koji si ovde u temi okacio pre par godina, nisi naveo duzinu od centra do centra rupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16241 Napisano Septembar 6, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, SHOKLA je napisao: Na onom crtezu koske, koji si ovde u temi okacio pre par godina, nisi naveo duzinu od centra do centra rupe. Imam ja fabricke koske sa Tunderace-a, mozda odgovaraju za fjr, ja sam pravio krace, samo da ih nadjem i postavljam dimenzije, na poklon naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Septembar 6, 2023 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, BokyBoy je napisao: Imam ja fabricke koske sa Tunderace-a, mozda odgovaraju za fjr, ja sam pravio krace, samo da ih nadjem i postavljam dimenzije, na poklon naravno. Ako mozes da mi javis dimenzije, ukupnu duzinu ili CENTAR-CENTAR rupe? Naravno, ukoliko odgovaraju, prihvatam ih i kao poklon, a i za kintu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad bas trazim koja je duzina i nema nigde. Uglavnom, premeri koja je duzina na stock dog bone-u i ako smanjis za 4mm dobices ~25mm na visini pozadi 5mm dobices ~32mm na visini pozadi Ja sam isao na 4mm. Za precnik rupe stavi 12.5mm da moze sraf lepo da prodje, 12mm je knap pa mora malo da se isturpija unutrasnji precnik. Promenio Septembar 7, 2023 član mrxfon 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/5/2023 at 11:08 AM, Darko Mihajlovic said: Ovo nije jedan od poznatijih nego je jedan od dostupniiih / povoljnijih , i dalje aftermarker... To sto imas app na tel - apsolutno ne znaci nista ako ne znas o tome , a verujem da nas puno ima koji ne znamo ...mnogo puno... Imas neke difolt podesavanja , isto koliko i "fabricka" podesavanja suspenzije kad motor napusti fabriku , ali to je osnova. Daleko od konacnog.. Na kraju , probao sam par motora sa ovim QS i deluje smesno ...promenis brzinu , prodje 3 sekunde , motor se pokloni i promeni...ja garantujem da cu brze promeniti bez kvacila nego QS... Zato se i javih u temi - da pitam , jesi li namestio , kako radi, slikaj nam te paramtere na app , ili , jos bolje , kad si u mogucnosti napravi koji klip da vidimo kako radi... Ne znam sa kojim qs si imao iskustva ali ovaj menja brzinu u nekom delicu sekunde. Ako motor stigne da se pokloni onda je qs ili neispravan ili lose podesen. Pravo da ti kazem nisam hteo da menjam fabricke parametre jer po meni odlicno radi i sto se tice brzine promene i broja obrtaja na kojima je qs aktiviran. Ne mozes brze od ovog da promenis brzinu i bez kvacila jer moras da pustis rucicu gasa. Ne kazem da je najbolji aftermarket qs ali ako uzmes u obzir cenu i to sto ne vozim ovaj motor po stazi, onda je jedan od najboljih. Nije mi trebutno app povezana sa qs-om pa ne mogu da ti posaljem parametre. A na netu imas dosta klipova kako radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4392 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1437 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce to @Krmco da bude interesantno....jer , sad kad mu je podesio @m.milivojevic motor menja brzine kao raspali traktor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Septembar 8, 2023 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Osim Michelinki PR i Pirelli Angel GT (i poneki Metzeler), da li je neko na FJR1300 isprobao jos sta drugo? Konkretno mislim na Mitas Touring Force, i ako jeste, kakva su iskustva "iz prve ruke"? Koju kilometrazu mogu da izguraju, kakav im je grip i lezanje na ovoj gromadi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Septembar 8, 2023 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, SHOKLA je napisao: Osim Michelinki PR i Pirelli Angel GT (i poneki Metzeler), da li je neko na FJR1300 isprobao jos sta drugo? Konkretno mislim na Mitas Touring Force, i ako jeste, kakva su iskustva "iz prve ruke"? Koju kilometrazu mogu da izguraju, kakav im je grip i lezanje na ovoj gromadi? Ja vozim na Mitas Touring Force, kako sada FJRa, tako sam i Diverziju 900 koja je takođe težak motor. Za sada sam na FJRu presao nekih 12000km sa njima i po mom nekom misljenju mogu izgurati jos nekih 5000 sigurno. Vozio sam i po suvom i po mokrom, hladnom i toplijem vremenu i generalno zadovoljan sam i kako drže i koliko su dugotrajne . Naravno, ne neka ekstremna vožnja i obaranja do krajnjih granica, ali za opuštenu, "touring" vožnju i više nego dobre za taj novac. Koje su krajnje granice ne znam, nisam pokušavao. Zna malo da prokliza na belim linijama i konkretno kod mene počinje malo da se "kocka" zbog dosta vožnje po pravom pitu. Mislim da nema smisla dati duplo više novca, konkretno za set Angel GT 2, ali sve je to stvar ličnog mišljenja, stila vožnje itd. Za sledeću sezonu ću montirati nove gume i verovatno će to opet biti Mitas TF jer sam zaista generalno zadovoljan kako se ponašaju na motoru. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Septembar 9, 2023 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, SHOKLA said: Osim Michelinki PR i Pirelli Angel GT (i poneki Metzeler), da li je neko na FJR1300 isprobao jos sta drugo? Konkretno mislim na Mitas Touring Force, i ako jeste, kakva su iskustva "iz prve ruke"? Koju kilometrazu mogu da izguraju, kakav im je grip i lezanje na ovoj gromadi? Upravo na trecem paru Touringa i predjem oko 12.5-13000 km, ostrije voznje sa nas dvoje i tri kofera uvek. Ima boljih guma ali za te pare meni veoma odgovara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Septembar 9, 2023 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Ninja66 je napisao: Upravo na trecem paru Touringa i predjem oko 12.5-13000 km, ostrije voznje sa nas dvoje i tri kofera uvek. Ima boljih guma ali za te pare meni veoma odgovara. Znas li cenu kompleta prednja-zadnja, 120-180? Cini mi se da si ti pisao ranije da ih imas u ponudi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Septembar 9, 2023 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, SHOKLA said: Znas li cenu kompleta prednja-zadnja, 120-180? Cini mi se da si ti pisao ranije da ih imas u ponudi? Par je 26500 ali nema prednjih trenutno, bio kolektivni u fabrici. Ceka se uvoz. Sad u nedostatku TF prodajem Angel ST. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...