Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• "Trtl", 584 postova
  • Motocikl: BMW K1600 GT
11 minutes ago, Ninja66 said:

Ima li neko da je ugradio LED H4 i da je apsolutno zadovoljan.

Mislim naravno na nocne uslove dugacko-oboreno, a i po kisi ?

Gde se steluje visina svetla ?

Ja sam prezadovoljan sa novim parom LED sto sam uzeo na Aliju, prethodni par je bio prejak na kratkom a preslab na dugom.
Ove sad su odlicne bas sto se tice nocnih uslova, kratko dovoljno sija a dugo je odlicno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM
31 minutes ago, Throttle Addict said:

Ja sam prezadovoljan sa novim parom LED sto sam uzeo na Aliju, prethodni par je bio prejak na kratkom a preslab na dugom.
Ove sad su odlicne bas sto se tice nocnih uslova, kratko dovoljno sija a dugo je odlicno.

Po slici sudeci ne moze se zadnja guma montirati ?

Jesam toliko corav da ne vidim gde je kontakt ?

• "Trtl", 584 postova
  • Motocikl: BMW K1600 GT
28 minutes ago, Ninja66 said:

Po slici sudeci ne moze se zadnja guma montirati ?

Jesam toliko corav da ne vidim gde je kontakt ?

Zastitne gume se lako montiraju, cak u pakovanju posalju i upustvo. Odvrne se sijalica, H4 zub stavis u far i zakljucas, zatim stavis gumu i onda uguras sijalici kroz sve to i zarotiras je za 90 stepeni i ona se zabravi.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: pantelija

ima na oglasima u temi al da probam i ovde.prodajem levi bocni kofer sa yamahe fabricki.kofer nije ostecen. estetski ok.nemam kljuc i predpostavljam da mu je slomljena plastika koja drzi rucku zakljucanu.hteo da kupim i desni pa da ih uparim al ispade da su junacki skupi cak i polovni.izvinjavam se ako je spamovanje teme.cena 30eur.kontakt na pp ili tel 069684950 pedja

20190705_192556.jpg

20190705_192637.jpg

20190705_192618.jpg

• MK Obrenovac, 566 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Kod vecine se tako cuje.

I na mom bivsem FJRu se tako culo.

Inace kod dosta Yamaha se malo grublje cuje i oseti to ubacivanje u prvi ( FJR, R1, TDM....)

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Za TDM-ove znam i to mi se dešavalo bukvalno na svakoj 850-ki. Mislio sam da je taj problem Yamaha rešila na drugim modelima, ali sad uviđam da im je menjač kanda isti svugde... :neznam:

• Andragog, 5021 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Nije menjač u pitanju nego kvačilo. Taj neprijatni zvuk se povećava sa kilometražom. Ako je lanac labaviji ili zategnutiji isto se povećava klik :bacikosku:

R1100 je šampion

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Cuje se naravno.  :)

Bas kad me zezaju ispred kafica i cekaju da klakne, onda ih zaj..m i ubacim u prvu pre paljenja.  :)   :)  

• Haha 1

• Integrisan, 5193 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Cuje se i na nekim drugim motorima. Npr. kod mene na gpz u se cuje samo na hladno i ujutru od prvog dana, nakon toga vise ne. Moze da se smanji tako da se pogura malo napred. I nije do kvacila uopste.

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 5021 postova

Čuje se u svakom slučaju na svakom motociklu. Kada kvačilo malo zadržava okretanje osovine onda se čuje više....

• Sviđa mi se 1

pre 4 minuta, srbac je napisao:

Čuje se u svakom slučaju na svakom motociklu. Kada kvačilo malo zadržava okretanje osovine onda se čuje više....

Kolega, ovo jednostavno nije tačno... Na VFR-ovima, koje sa imao, (dve 750-ke  i jedna 800-ka) se uopšte nije čulo to ubacivanje u prvu brzinu. 

• Andragog, 5021 postova

Čuje se malo. Vozio sam skoro vfr800x, najbolji motor po tom pitanju. Na mom KTMu se isto jako malo čuje...

Ubaciš jednom čuje se. izbaciš i ubaciš još jednom manje se čuje. Na FJR1300 koji ima malo km, mnogo manje se čuje... 

Kupimo motocikl sa 100 000km , 15-20 godina star, onda je normalno da se čuje :)

• Drug član, 1546 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Čuje se i kod mene na Fz-u. Kad je hladniji više a posle sve manje. Jednom zimus nisam čekao da se motor lepo zagreje nego sam krenuo posle 2-3 minuta rada u mestu. Čulo se žestoko i poskočio je metar unapred. Usrao sam se. Pomaže, što reče Motorcyclist, da se prilikom ubacivanja u prvu nogom malo pogura motocikl unapred. Manje se čuje kada se odsečno potisne poluga nadole a čak zakrči ako se nežno pritisne. Pored pređene kilometraže i pohabanosti sklopova koje ste pomenuli mislim da dosta utiče i viskozitet ulja u agregatu. Ja sam pokušao da smanjivanjem nivoa utičem na tu pojavu. Inače koristim ulje Ipon Katana 10W50 i moguće da me ono zeza.

Kvačilo je hidraulično kao na FJR-u.

• Ne silazi, 7483 postova
  • Motocikl: TDM 900

Loše našpanovani lanci, deformisani damper blokovi u točku, ne održavan hidraulički sistem, loše i nepodešene sajle kvačila koje se menjanju dok ne puknu, potrošne ploče u kvačilu... I tako :) 

• Integrisan, 5193 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Za GPZ cu da eliminisem sledece jer znam da je ispravno: Painkiller mi je menjao opruge kvacila, stavljene nove i moze da potvrdi da su lamele bile odlicne. Sajla kvacila nova, damperi u zadnjem tocku dobri. Hidraulicki sistem nemam. 

A procitao sam sijaset clanaka na ex500 forumu o tom lupanju kada se ubaci u prvu, i to samo prvi put dok je motor potpuno hladan.

• Podržavam 1

Nisam mislio da započnem raspravu šta je uzrok tom lupanju pri ubacivanju u prvu brzinu. Jednostavno su neki menjači grublji, a neki finiji. Nije to samo do održavanja i starosti...ima i do samog sklopa menjača, do zazora na zupčanicima, ali ima i do toga kakav je celokupan sklop zajedno sa kvačilom.

Mene je interesovalo da li FJR lupi (isto kao i TDM) i dobio sam potvrdu da lupi (a to sam i pretpostavio, ali mi je lakše kad se i uverim u to)...

• Haha 1

• Solo Rider, 3204 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
Evo da se prijavim kao ponosni vlasnik jedne lepe FJR1300... :jee1:

PhJQt0l.jpg&key=545ac347951a9678b9f6eb146a4f40e103a08aecb6d619f6a9c86059ffd210e8
Честитам у здрављу је возио

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Hvala 1

• Никад не једи жути снег!, 743 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)
2 hours ago, ThePainkiller said:

Evo da se prijavim kao ponosni vlasnik jedne lepe FJR1300... :jee1:

PhJQt0l.jpg

Добродошао у клуб! :jee1::yamaha: Прва генерација, одличан избор ;) Желим ти пуно безбедних километара са њом!

п.с. и на старој и на овој сада, убацивање у прву се чује као онај пнеуматски чекић (што аутоматски забија ексере) што виђам по филмовима... ТААК! :grr: додуше слабије касније...кад се загреје...

pre 9 minuta, WlayCo je napisao:

Добродошао у клуб! :jee1::yamaha: Прва генерација, одличан избор ;) Желим ти пуно безбедних километара са њом!

п.с. и на старој и на овој сада, убацивање у прву се чује као онај пнеуматски чекић (што аутоматски забија ексере) што виђам по филмовима... ТААК! :grr: додуше слабије касније...кад се загреје...

Upravo tako se ponaša menjač. Pogodio si opis u bocu! :lol:

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja