Motoholic 2331 Napisano Januar 12, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Vrh stene... Meksikanci su religiozan narod, i kapelice se mogu naći svuda; i u najmanjim selima, i van naselja pored puta; ponekad potpuno neočekivano u sred neke prirode. Tako da je sasvim za očekivati da meštani na najvišoj tački ovog gradića sagrade kapelicu. Pogled unutra... Pogled ka moru... Pogled u nebo... Pogled na suprotnu stranu od grada... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 12, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan I to bi bilo to što se tiče znamenitosti San Felipea. Malo mesto, k'o što rekoh. A sada... Ono što ste željno isčekivali... Šta rade ljuti bajkeri kada na svojim besnim mašinama i vetrom u kosi dojezde u Meksiko, divlju zemlju tekile, marijači trubača i zanosnih senjorita? Zna se: Fotografišu ptice na plaži. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 12, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Šta je tajna ove bitne bajkerske veštine, pitate se? Tajna je približiti se dovoljno 'tici da čak i sa idijot-aparatom ispadne lepa slika. A 'tici se približava, kako sam eksperimentisanjem i greškama otkrio, polako i naizgled nezainteresovano. Dakle prvo čučneš, pa okreneš glavu u stranu i ne gledaš pticu i onda napraviš korak ka njoj. Onda opet kao nezainteresovano gledaš negde drugde, pa opet polako još jedan korak. I tako dok joj se ne približiš na samo nekoliko koraka, a ona se ne uzbuđuje jer je skontala da joj ne želiš zlo. Evo još nekoliko slika... Ova mala bela čavka (jedan moj prijatelj sve ptice zove čavka –"viđe čavke!" – pa sam počeo i ja) mi je non-stop protrčavala kroz kadar. Sve vreme pokušavam da napravim lepu sliku ove velike 'tice, kad ova mala pretrči ispred i pokvari mi sliku. Opet nanišanim, opet da škljocnem – kad ona protrči nazad. I tako jedno pet puta. I ova velika čavka se smorila, pogledajte kako je gleda: Napokon: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 12, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Kad je pala noć, i čavke odoše na počinak, grad ožive od ljudi. El Malekon se napuni šetačima, i kolima koja su bila kao na nekakvoj paradi. Posadih dupe ispred one picerije koju sam ranije snimio, i provedoh tu ostatak večeri. Parada kola je bila najinteresantnija. Pošto je gradić mali, ulice uske i jednosmerne, vrlo brzo se stvorio krkljanac. Neprekidna kolona automobila je polako milela uz okean; a većina kola se ponovo vraćala i ponovo milela – i tako u krug. Videti i biti viđen – univerzalna ljudska potreba. Ono što je meni bilo interesantno za posmatrati je koliko različitih ljudi je prolazilo ispred mene. Neki matori beli Nisan, sa točkovima koji su bili skuplji od kola; iz kola piči neki tehno, i grupa starijih tinejdžera sa lepim košuljama i gelom u kosi. Matora crvena Tojota, čuknuta na nekoliko mesta; piči pop muzika neke Meksičke pevačice; u kolima grupa tinejdžerki peva na sav glas, našminkane da izgledaju starije, sa velikim miđušama i šarenim košuljama. Ševrolet spušten skroz do zemlje; trešti rep; prozori na zgradama se tresu; ćelavi klinci u atlet majcama sa maramama oko glave. Pikap; šiba umpa-umpa-umpa Meksičkih narodnjaka; dva momka u belim košuljama sa šeširima na glavi. Ogromni zeleni Hamer sa mitraljezom na krovu; za mitraljezom vojnik sa fantomkom, šlemom i pancir košuljom; iza njega u džipu još 6-7 isto opremljenih vojnika. Dodž karavan star sto godina; sredovečni čovek za volanom, lica tamnog od sunca, debele kože kao opasač; šešir na glavi; pored njega sredovečna debeljuškasta žena u beloj košulji sa čipkom; pozadi četvoro sitne dečice; farmerska porodica koja je izašla u grad. Mali beli skuter sa plavim rotirajućim svetlom, i oguljenim natpisom Policia Municipal. Još jedna kola sa narodnjacima; još jedna sa repom, sledeća opet sa pop-limunadama, i tako celo veče. Branik-do-branika; iz svakog prozora drugačija muzika; iza svakog volana drugačija lica i životi. A oko njih gradić koji za svakog čuva po nešto, iako je mali, pomalo uspavan, i pomalo daleko od svega što je ostatku sveta interesantno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 12, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Vreme da polako krenem nazad prema motelu na spavanje, a i da privodim ovaj putopis kraju. Plandovaću ovde još sutra pre podne, a onda već popodne nazad za L.A. Već me bedak hvata što moram tako rano nazad. Kada ću ponovo moći za San Felipe? Što pre nadam se. Čim se ponovo uželim mesta gde vreme teče sporije. Gde na ćošku ima kuvani kukuruz kao nekad zimi ispred Centroproma u Bloku 45. Gde su limenke uvek ledeno hladne, i riba sveža i vrelo ljuta. Gde Gospa bdi sa vrha stene sklopljenih dlanova; gde sunce toplo sija; gde čavke ne beže od foto aparata. Gde svako može da se oseća kao lokalac. I gde nema loših dana. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6410 Napisano Januar 12, 2011 Enduraš, 6387 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Extra putopis, uzivao sam citajuci. Aj' iskopaj jos neki ovako "beznacajni" putopis iz kante Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Januar 12, 2011 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Bane Hvala!!! nije da sad jem lajne ali ti kad pises stvarno milina da se cita... puno pisanije o obicnim ljudima , obicajima, hrani i zivotu za koji ce vecina da pomisli da je tezak jer nemaju puno... jbg...izgleda da je to nemanje recept za lep zivot... bez losih dana ps. necu vise da te uzmem za zub evo obecavam ... niti da kukam da nesto napises... cross my heart and hope to die !!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Januar 12, 2011 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno i uzbudljivo...Svako od nas ima neki svoj Mexico u blizini...ovaj tvoj je za svaku pohvalu! Bravo! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Januar 12, 2011 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korniSh1 364 Napisano Januar 12, 2011 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uvek sa zadovoljstvom čitam tvoje putopise! Onda se zamislim, pa kažem sebi... Ma i ti ćeš jednog dana!!! Hvala veliko! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4924 Napisano Januar 12, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Mexico, Mexico...Kaže se nikad ne reci nikad ali pošto u taj tvoj "kraj" nikad neću zalaziti, veliko je uživanje pročitati dobar text i videti dobre fotke a kod tebe toga baš ima... Već rekoše ljudi - pregledaj ti tu kantu dobro, možda imaš još nešto ovako... Živ bio ! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Januar 12, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Da, da. Obavezno proveri "kantu"! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni Vuk - Milos 95 Napisano Januar 12, 2011 U prolazu, 94 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R65LS, Drag Star 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nema losih dana, ali ima losih puteva......salim se naravno, mada moram ti priznati da bih se ja uplasio da se onako zaglavim u pesku, bez vode i pomoci u blizini. Meksiko je stvarno predivan, hvala za prelepi putopis kao i za link na pocetku, koji i nas podseca da Srbija takodje moze biti neciji Mexiko... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Januar 12, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan extra daj jos Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 12, 2011 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Da čovek može da prepozna lepotu i prenese je drugima mora prvo da je ima u sebi. Hvala ti Bane. Uvek bio tamo gde nema loših dana. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8790 Napisano Januar 13, 2011 4_tocka_i_karoserija, 1921 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Divota i lepota i... Mada, i da mi se pruži prilika, ne znam da l' bih otišao - meni zima nije problem, a na +40 'oću da mrem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IrwinF 6 Napisano Januar 13, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO Prijavi odgovor kao problematičan Uf bolan, šta se kod vas u Americi baca?? :ooo: Nego, sjetio sam se onog vica kad Mujo i Haso šetaju Njujorkom i padne ženska ispred njega sa 28 sprata. Kad će jaro: Vidi bolan, šta oni bacaju...! A i jesi se opremio sa koferima na takav off, bolan . Dobro znam, gotiva Ameri...popeglane majice, šešir, stativ... Mnogo ti fala na trudu i samo izvlači i dalje...odužila se zima, a snega niđe... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 13, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Sta radi ciga za kompiuterom ??? Pretura po Recycle bin-u salu na stranu !!! jos edan ovakav putopis i eto knjige .... sto knjiga ? pa ispadose mi oci od ovog monitora jedan u 5000 bajkera u srbiji moze nesto ovako da dozivi tako da bi trebalo biti trajno zabelezeno u nekoj knjizi :sampion::sampion::sampion::sampion::sampion: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Januar 13, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Hvala najlepše na komentarima; drago mi je da vam se putopis svideo. Trebalo bi da završim još jedan uskoro... P.S. U mom profilu, tab "O meni", ima spisak mojih prethodnih putopisa, pa ko voli... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Januar 13, 2011 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Januar 13, 2011 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan mnogo mi se dopada putopis PS da drugi put ne bi zapadao u pesak zbog dobrih fotografija povedi i svoju dragu sa sobom Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Januar 13, 2011 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan poceo citati,al sam na poslu,ali me bas zainteresovao mexico i sve ostalo ,nastavljam cim kuci dođem!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 13, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Moja soba u Bloku 45 je imala velike prozore, koji su gledali ka stepenastim sivim zgradama susednog bloka. Do devetog sprata nije dopirala graja sa ulice, već samo potmulo tutnjanje tramvaja, uz povremeni zvuk njihovih zvona. Ležao bih na leđima i gledao u maglovitu noć u kojoj su tinjale narandžaste ulične svetiljke, i osluškivao tramvaje. I razmišljao kako je dosadno biti četrnaestogodišnjak, koji živi u dosadnom Bloku 45, i mora da ide u dosadnu školu, i sluša dosadne roditelje; kojem je svaki dan isti, i kojem je njegov jednolični život kao neka siva kutija u kojoj je zarobljen. A tamo negde izvan Novog Beograda, iza poznatih ulica i zgrada, je – Svet. I tamo je Avantura! I raznoliki predeli, i raznoliki ljudi, i svakakvi uzbudljivi doživljaji koji čekaju nekog. Nekog ko možda ima motor, i može da tim motorom putuje, i otkrije svašta zanimljivo i nezaboravno. Ali ja ležim u sobi na devetom spratu solitera, u Bloku 45, i slušam tramvaje kako prolaze celu noć. Dvadeset godina unapred... Ovaj motor pored mene je moj, i ima pun rezervoar goriva. I sa njim sam u sred nepoznate planine, u pizdi materinoj negde u Meksiku. Meksiko jbt! A predamnom je put sa raznolikim predelima, i raznolikim ljudima, i svačim interesantnim. Osmeh. Ustao sam iz peska, podigao motor, i otprašio dalje uz planinu. :takoje: Ovo je suština i ovog putopisa i suština opčinjenosti vožnjom, lutanja, slobode... Uh! Svaka čast, zaista! Mislio sam da nikad neću stići do Meksika, a bio sam na kratko. I nisi u Bahi bio sam, vidi koliko je forumaša bilo sa tobom. Dočarao si nam i vrelinu peska i mirise, raspoloženje ljudi... Juče sam pročitao putopis u jednom dahu i još uvek sam pod utiskom ! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Januar 13, 2011 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Znaci brate Motoholic svaka cast na putopisu, uzivao sam u svakoj recenici. Bravo! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Januar 13, 2011 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...