Jump to content

Moto Zajednica

Fc-moto

Recommended Posts

• Drug član, 471 postova
  • Motocikl: V2- americki
On 14. 6. 2024. at 8:40, Dudico je napisao:

Sve sa FC moto mi je stiglo redovnom poštom (bez obzira na vrednost 50€ ili 350€), sve ispod 50€ prolazi bez carinjenja a sve preko se odmah carinilo bez ikakvih obaveštenja, samo pošta jedan dan donese na kućnu adresu i kaže ovoliko duguješ - plaćanje solarno.
Far koji sam poručio od Mađara je došao DHL-om, i prvo je od DHL-a Beograd stigla najava da spremim dokumentaciju i da će me usluga obrade dokumentacije koštati 3.159 rsd (Oktobar 2023), ukoliko ne prihvatim pokrenuće postupak vraćanja pošiljke ili ako želim drugog špeditera naplatiće mi se nešto dodatno (iako je dostava sa osiguranjem u potpunosti plaćena kupovinom). Far sam već platio i trebao mi je, tako da nisam nikako hteo da izbegnem taj trošak.

Evo tog obaveštenja od DHL-a:

Poštovani,

Najavljeno je prispeće pošiljke pod brojem 6325246060 koja podleže carinjenju i sa Vaše strane je potrebno da izmirite sve troškove koji nastaju u carinskom postupku, ukoliko se opredelite za carinjenje iste.

Carinjenjem nastaju sledeći troškovi:

1. Carinske dažbine koje se obračunavaju po stopi od 10 % na ukupnu realnu vrednost robe sa dodatom vrednošću transporta

2. PDV koji se obračunava po stopi od 20% na ukupnu realnu vrednost pošiljke i dodatim iznosom pomenutih carinskih dažbina

3. DHL usluga posredovanja u carinskom postupku iznosi 3159.00 RSD

Ukoliko ste saglasni da kompanija DHL vrši carinjenje i obavezujete se da platite sve troškove koji nastaju u postupku carinjenja Vaše pošiljke, molim Vas da dostavite neophodnu dokumentaciju putem email-a:

1. Nalog za carinjenje, u prilogu maila – kompletno popuniti i potpisati

2. Kopija lične karte sa obe strane ili očitana lična karta (može i fotografija prednje i zadnje strane lične karte)

3. Potvrda kupovine - order confirmation sa sajta gde je roba kupljena sa iskazanom vrednošću robe, transporta i ukupnim iznosom kupovine

4. Dokaz o plaćanju robe, izvod iz banke, swift , sms poruka od banke gde se vidi da su novčana sredstva skinuta sa računa ili neki drugi vid dokaza da je izvršena uplata prema prodavcu

5. Izjava o vrednosti – popuniti i potpisati, u skladu sa orderom, navesti sve stavke sa ordera i sve dodatne troškove koji se mogu naći na orderu u valuti navedenoj na orderu (pod dodatnim stavkama se podrazumeva: trošak transporta, popust, kupon, itd.)

Ukoliko niste saglasni sa pomenutim troškovima molimo za povratnu informaciju putem email-a kako bismo mogli da započnemo proceduru vraćanja pošiljke pošiljaocu, i po tom osnovu ne biste imali dodatne troškove vraćanja pošiljke. Ukoliko ste saglasni sa carinjenjem pošiljke, rok za dostavu dokumentacije je 10 dana.

Pokrenut carinski postupak ne može biti zaustavljen i kada se carinjenje okonča postajete carinski dužnik do izmirenja obaveza.

Ukoliko obaveze ne izmirite u predviđenom roku Carinski organi pokreću postupak prinudne naplate.

Robu dobijate nakon okončanja kompletnog carinskog postupka i plaćanjem uvoznih dažbina o kojima ćete biti obavešteni putem email-a. Uplata se vrši u Pošti, banci ili online.

Ukoliko želite da carinjenje pošiljke vrši druga špediterska kompanija, molim Vas da nas obavestite pisanim putem. U tom slučaju obračunava se otkup tovarnog lista i skladištenje bez DHL usluge posredovanja u carinskom postupku.

Srdačan pozdrav,

Customs Contact Group Clerk

DHL International Beograd d.o.o.

Krešina 35

22304 Novi Banovci

Srbija

DHL su obicni hostapleri. Sa njima ni oraje da krcam:grr:. Ja npr platim speditera za izvozne papire 3000 din, radimo EUR 1 , CMR ... Obicni prevaranti i derikoze

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: Dl 650/22
Pre 4 sati, vex je napisao:

DHL su obicni hostapleri. Sa njima ni oraje da krcam:grr:. Ja npr platim speditera za izvozne papire 3000 din, radimo EUR 1 , CMR ... Obicni prevaranti i derikoze

Nista bolji ni FedEx, ne zna se ko je gori i skuplji.

Platim Kinezu putne troškove, a na kraju mi naplate još dodatne troškove dva puta vise nego da je radio špediter.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja