Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

402 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      36
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      34
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      48
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      13
    • XJ900
      28
    • XJ600
      71
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      284
    • Bez oklopa (naked)
      77
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      41
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      359
    • Ne
      43

Recommended Posts

• Drug član, 1378 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 4 minuta, Peppermint je napisao:

Pošto vidim ovde da mnogi od skoro 1,85 m kažu da im baš odgovara FZ6 molim samo one do 1,68 da me uteše i kažu mi da je to idealna mašina i za male i skoro mršave stara-majke emoji12.png

Ako treba nešto da se spušta da znam unapred jer teško da ću odustati. Uostalom, specs kažu da je visina sedišta 795 mm tako da bi trebala da dohvatim zemlju u čizmama sa podignutom petom 5cm emoji6.png

165cm + moto cipele ✌️😁

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

pre 2 minuta, Peppermint je napisao:

ti si od danas moja najbolja drugarica 🤣

Slikaću se sutra pre vožnje, pa ću da okačim da vidiš. 😊

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Tek treba

Za početak treba da prodam Džoli a to je emotivno težak trenutak pa nisam ni dala oglas. Prešla sam samo 4000km, napakovala puno opreme i tražim nekoga ko želi razradjen i opremljen motor a ne da se pati sa malim obrtajima, prvim servisom, čekanjem na izradu i montažu kofera, maglenki, usb punjača, vizira,… I da mi voli i pazi Džoli kao što je volim i mazim i ja. Neko bi rekao nemoguća misija a ja verujem da će se kockice poklopiti kada naidje prava osoba.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 213 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Bice to sve bas kako treba ... Samo polako i bez stresa (utice na zdravlje). Doci ce sve na svoje mesto... 

• Sviđa mi se 1

pre 14 minuta, Alekre je napisao:

@Alexandra995

Kako i dalje izgleda sveže i ozbiljno posle 20 god. :)

Za narednu sezonu spremi preporuku za roštilj. Planiram da dođem u Leskovac pa u Ličin Dol.

Opasna je. Ne bi je menjala za 10 novih.

Dogovoreno, samo kažite da li brza hrana ili restoran. 😉

• Ne silazi, 3096 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

@Peppermint

Fazer je baš lep motor, ali šta kažeš za ovaj:

Screenshot_20251115_205020_Firefox.thumb.jpg.95f0a704a5e74ef39e4901f08e5e4d96.jpg

Da te ne plaši brzina, sve je u glavi. A sigurno ti neće dosaditi kao Džoli...

Malo šale, malo zbilje. Probao sam nešto slično, i da mogu, odmah bih uzeo. Kad, ako ne sad...

• Haha 2

• BJB Maxi Scooter Club, 972 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
Tek treba

Za početak treba da prodam Džoli a to je emotivno težak trenutak pa nisam ni dala oglas. Prešla sam samo 4000km, napakovala puno opreme i tražim nekoga ko želi razradjen i opremljen motor a ne da se pati sa malim obrtajima, prvim servisom, čekanjem na izradu i montažu kofera, maglenki, usb punjača, vizira,… I da mi voli i pazi Džoli kao što je volim i mazim i ja. Neko bi rekao nemoguća misija a ja verujem da će se kockice poklopiti kada naidje prava osoba.
Malo da budem hejter za razliku od ostalih - čemu promena posle 4000km?
  • Podržavam 1

tek sada se dokopah računara, na onom telefonu ništa ne umem da lajkujem

@Alexandra995 hvala milion puta za slike ❤️

@Blaza hvala za ideju ali mislim da je ovo motor koji će morati malo da sačeka da udje u moju garažu 🙃

@andrej. ne znam koji motor voziš ali veruj mi da sa 20,5kW koliko ima Džoli nije nimalo interesantno obilaziti vozila čak ni na 75 km/h. Znači ne pričamo o jurcanju (što ne znači da ga nema) nego o opuštenoj vožnji na primer ka Kragujevcu, lepe krivine, dosta pravaca, uobičajena brzina uz uživanje izmedju 75 i 85 km/h i ispred tebe batica koji ide tih nekih 80, koči i kad ne treba, ubrzava, zvera okolo... znači sve ukazuje da ga treba obići i udaljiti se... pravac, nikoga iz suprotnog pravca, idealni uslovi... sve odradiš kako treba ali Džoli neće da tek tako ubrza na 90-95 km/h a dotični i nije raspoložen da dozvoli, kako on misli gospodjici iako je stara majka u pitanju, da ga obidje. I kreće mučenje, Džoli na izmaku snage, meni živci popuštaju, odustanem jednom, drugi put ali vala treći pravac je moj. I tako dodje jedan, drugi, treći batica uz po neku gospoju, sve prerasta u mučenje. Ili Divčibare, normalan uspon aDžoli kao da ide na Mont Everest. Sve je ok u gradu, problemi su na putu. Družimo se dovoljno da mogu skoro sve uz njenu pomoć ali njeni konji su ograničeni. I tu se javlja želja da može i nešto više.

Promenio član Peppermint
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 49 minuta, Peppermint je napisao:

tek sada se dokopah računara, na onom telefonu ništa ne umem da lajkujem

@Alexandra995 hvala milion puta za slike ❤️

@Blaza hvala za ideju ali mislim da je ovo motor koji će morati malo da sačeka da udje u moju garažu 🙃

@andrej. ne znam koji motor voziš ali veruj mi da sa 20,5kW koliko ima Džoli nije nimalo interesantno obilaziti vozila čak ni na 75 km/h. Znači ne pričamo o jurcanju (što ne znači da ga nema) nego o opuštenoj vožnji na primer ka Kragujevcu, lepe krivine, dosta pravaca, uobičajena brzina uz uživanje izmedju 75 i 85 km/h i ispred tebe batica koji ide tih nekih 80, koči i kad ne treba, ubrzava, zvera okolo... znači sve ukazuje da ga treba obići i udaljiti se... pravac, nikoga iz suprotnog pravca, idealni uslovi... sve odradiš kako treba ali Džoli neće da tek tako ubrza na 90-95 km/h a dotični i nije raspoložen da dozvoli, kako on misli gospodjici iako je stara majka u pitanju, da ga obidje. I kreće mučenje, Džoli na izmaku snage, meni živci popuštaju, odustanem jednom, drugi put ali vala treći pravac je moj. I tako dodje jedan, drugi, treći batica uz po neku gospoju, sve prerasta u mučenje. Ili Divčibare, normalan uspon aDžoli kao da ide na Mont Everest. Sve je ok u gradu, problemi su na putu. Družimo se dovoljno da mogu skoro sve uz njenu pomoć ali njeni konji su ograničeni. I tu se javlja želja da može i nešto više.

Realno. Mislim da je Fajzer idealan da resi sve te nedostatnosti. Bolje ne moze.  Negde procitah na forumu komentar za njega..." Ja ne znam kome treba jace,brze i bolje od Fajzera😁"  Vozio sam ga i motor je vrhunski i poseban. Hteo da ga kupim i nisam samo iz jednog razloga...ponekad na duzim turama,hoce da se "pljeste" (citaj salta u nizu) pre preticanja ,pred krivine itd...kao i kod drugih sestotki... Ali 1000-rka za to ne zna...Krenes,isaltas u neku brzinu...5-6 tu i vozis kao skuter...kad treba zavrnes i on ode...moze 60 moze 160 ocas posla. Ali Fazera nisam prezalio...

Ako nadjem slike postavicu....Screenshot_20230912_193125_PolovniAutomobili.thumb.jpg.033e9b51306f12e9aac8338adc9dc800.jpgScreenshot_20230912_193153_PolovniAutomobili.thumb.jpg.c8c7ccfe2ff1ae9aedeb857b941ca637.jpgScreenshot_20230912_193140_PolovniAutomobili.jpg.c6a90bba51b40a22921632e6e9baadd1.jpg

• Sviđa mi se 4

• BJB Maxi Scooter Club, 972 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

@Peppermint vozim isto 20ak KW, zato mi je i zanimljivo da čujem razmišljanje..

Prešao sam 8k za 6 meseci (jer nisam imao vremena za više), Alpi, Durmitor, Romanija, svašta po Srbiji...
svuda sam se baš zabavio i nisam imao problema sa snagom. Često vozim i u grupi (ima drugara i sa 1200), redar sam u BJB ekipi (tu bude dosta obilaženja cele kolone npr), vozim dosta i AP, 110-15 bez problema s fabričkim prenosom. Verovatno samo drugačiji prag tolerancije na neke stvari
Pritom je moj motor na i na kramponkama.

Ja bih se ipak neko vreme fokusirao na vežbanje svega, od baratanja menjačem (jako bitno na ovim igračkama), tajminga kod preticanja, osećaja s motorom i obrtajima.. zvučim kao da imam duplo godina ali deluje da nisi ni zagrebala površinu toga šta taj motor može.

Fazer je baš ozbiljna zverka - ako se odlučiš na taj skok tako brzo, srećno i lagano :)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ma samo napred, skroz lepo obrazloženo sve. 

Ja recimo ne bih mogao tako brzo da menjam motor najviše zbog opreme. Koliko vremena , truda i para ode da se motor prilagodi i opremi baš onako kako tebi odgovara... A pratio sam kako je to rađeno za Džoli.  Ispada da je meni to jedan od bitnijih razloga zašto ne želim da menjam motore često.

• Integrisan, 6609 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Meni je najvise zao kada znam sta sam uradio, ulozio i da je motor u top stanju mehanicki. Onda ga prodajem da bih opet kupio macku u dzaku i uverio se da je dobar i onda opet radio servise...

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Generalno nemam potrebu da menjam stvari. Pomalo filozofski ...sreca nije tamo negde,ona je ovde i sada,😁😁😁 

Ovde sa Dzoli je druga situacija....ova zamena mi je potpuno logicna i normalna. 

Pre 9 sati, pedjazz je napisao:

Realno. Mislim da je Fajzer idealan da resi sve te nedostatnosti. Bolje ne moze.  Negde procitah na forumu komentar za njega..." Ja ne znam kome treba jace,brze i bolje od Fajzera😁"  Vozio sam ga i motor je vrhunski i poseban. Hteo da ga kupim i nisam samo iz jednog razloga...ponekad na duzim turama,hoce da se "pljeste" (citaj salta u nizu) pre preticanja ,pred krivine itd...kao i kod drugih sestotki... Ali 1000-rka za to ne zna...Krenes,isaltas u neku brzinu...5-6 tu i vozis kao skuter...kad treba zavrnes i on ode...moze 60 moze 160 ocas posla. Ali Fazera nisam prezalio...

Ako nadjem slike postavicu....Screenshot_20230912_193125_PolovniAutomobili.thumb.jpg.033e9b51306f12e9aac8338adc9dc800.jpgScreenshot_20230912_193153_PolovniAutomobili.thumb.jpg.c8c7ccfe2ff1ae9aedeb857b941ca637.jpgScreenshot_20230912_193140_PolovniAutomobili.jpg.c6a90bba51b40a22921632e6e9baadd1.jpg

Tu je i gušt kad vratim dve niže međugasom i onda se ispalim. :vlajko:

• Podržavam 1

• Hronični Motociklopata, 7686 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Ja motore češće menjam jer mi prosto dosade, pa mi posle bude žao, ali uvek ima neki drugi koji bi da probam, i tako u krug... puno je motora a jedan život

• Sviđa mi se 3

@andrej. delimično si u pravu, ne znam kakva je situacija sa Voge servisnom mrežom ali kad je u pitanju CF Moto (da me ne shvate pogrešno, motor je super i radi kao sat) postoji legenda da se na delove čeka i po četiri meseca jer je lager mali a kinezima nismo prioritetno tržište. Da ne ulazim u tu temu sada, od trenutka kupovine u konstantnom strahu sam da teranjem Džoli do njenog skoro maksimuma ne ode neki bezvezni deo, ona je u garanciji i ja sam osudjena na čekanje. Kako ne znam kako bih preživela 4 meseca bez dvotočkaša priznajem da je poprilično štedim. Čim počne da urla kao da je nešto boli ja oduzimam gas, kad cela tabla počne da flešuje na velikom broju obrtaja mene preseče, tačno na 100 km/h fuzasteri kreću da vibriraju a na 117 km/h (što i nije nešto nenormalno na autoputu) sve deluje da je pred raspadom. I onda mi svi otrče na internet i kažu da je po specifikacijama maksimalna brzina 139 km/h. Nekako nemam želju da otkrijem šta bi se sve raspalo da Džoli dostigne tu brzinu. Šaltanje nije problem jer ako nešto volim to je da menjam brzine, slušam njen zvuk i vršila sam sve moguće eksperimente da ubodem kad može da povuče. I dobijala sam samo fleš ekrana što mi rekoše da i nije tako dobro za Džoli ili ostajanje ispod željene brzine u preticanju. Ne kažem da ne može da se vozi i uživa, naravno da može ali to nije ono što očekujem od svog motocikla.

Što se tiče onog dela "taman sam sve namestila kako sam želela i sada treba sve to ispočetka" skroz ste u pravu. Očaj je na max. Svakoj sitnici sam se radovala, cupkala čekajući da dodje i da je namestimo, sada je skoro sve tu i ja razmišljam o prodaji. Postoji opcija da je zadržim za gradske vožnje a da kupim još jedan motocikl za nešto što bih ja nazvala putovanjima ali to je moguće tek za godinu i po dana kada nakon odlaska u penziju (za manje od godinu dana) legnu penzije koje se čekaju oko 6 meseci. Pre mesec dana sam čak i donela odluku da se strpim toliko, probam da uživam u tome što imam i sačekam malo (iako meni deluje malo više). Onda je uletela ponuda od poznanika da kupi Džoli za 4.000e. Znam da to svima deluje kao previše za godinu i po star motor sa predjenih 4000 km posebno kada uzmemo u obzir da je i nov toliko. Kad kažem da Džoli ima Seba nosač kofera, Givi kofer star četiri meseca, vizir sa dodatkom (koji je za taj model skoro nemoguće pronaći), maglenke u dve boje, izvučen USB punjač, uradjen prvi servis, kasko osiguranje sa mesečnom ratom od 1500 dinara, proširenje ćopave (koje je takodje nadjeno posle 6 neuspelih kupovina zbog specifičnih dimenzija oslanjajućeg dela) ne uzimajući u obzir sve poštarine, troškove pri kupovinama delova koji nisu odgovarali i bačenim živcima onaj ko je kroz sve prošao shvata o čemu pričam. Lepa je ideja koju većina ima - ti si se mučila i nervirala a ja ću sada sve to da pokupim za džabe i ti još treba da si srećna što hoću da ti dam i manje od cene samog motora. Samo meni ona ne završava posao pa i nije opcija, Zato i nisam dala oglas jer nemam živaca i vremena da slušam izgovore "pa to je polovan motor", "ko zna kako si ga ti vozila", "i tako je glupo kupovati od ženske osobe motor", "za te pare mogu da kupim skroz nov". E pa kupi ga, čekaj nedeljama na isporuku, satima u MUP-u za tablicu, juri se sa GRAWE kasko osiguranjem, čekaj na termin kod Sebe, traži Givi kofer, naručuj opremu i juri se sa poštarima, nemam nikakav problem sa tim. Samo me zaobidji da je sve to džabe i da je normalno da sam ja to odradila za tebe a ti ćeš sada da se po*ereš na sve to. Žao mi je što to tako opisujem ali to jeste pravo stanje stvari kada je prodaja sredjenog motocikla u pitanju. Na kraju se svakako osećaš kao ovca. Nažalost, ponuda je trenutno u stanju mirovanja što blokira i moju dalju kupovinu FZ6. Nisam odustala, čekam samo konstrukciju koja će mi doneti ono što želim - na neki način zamenu sredjenog novog slabijeg motora za sredjen jači mnogo stariji motor. Ok, kinez za japanca. Nikada nisam ni rekla da i ja nešto ne dobijam zamenom. Samo ili ću iz nje izaći kao čovek ili je neće ni biti. Imam Džoli, mogu sačekati godinu i po i imati oba motocikla.

Definitivno je FZ6 S2 moja najveća želja, osim 1,68m imam i 65kg, snagu i gipkost na skali od 1-10 je u mom slučaju možda bedna dvojka sa tendencijom da ću do proleća stići do trojke, bilo mi je teško da se prilagodim i na 150kg koliko ima Džoli (ne u vožnji nego u uparkiravanju i isparkiravanju u dvorištu jer predjemo Džoli i ja preko 20m svaki dan po nekoliko puta unazad na blagoj uzbrdici na prolazu širokom toliko da sam morala da promenim retrovizore kako bih ih sklapala). Visoko sedenje (nažalost sve od 800), teži motori, otpada skoro sve što mi se svidja. I pre nego što kažete sve je stvar tehnike podsetite se da ste uglavnom muškog pola, imate drugačiju gradju i snagu, mladji ste većinom bar 20 godina, pretežno u kondiciji i ne isparkiravate svaki dan svoje motocikle nogicama unazad preko 20m. Dobronamerne savete i ideje sam uvek raspoložena da čujem.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 3096 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

@Peppermint

Što kaže Andrej, nisi ti ni "zagrebala" mogućnosti tog tvog motora... Od prvog dana si ga vozila lagano, prvo zbog (opravdanog) straha, a kasnije se navikla da ga ne teraš u obrtaje. Tako si ga možda i ulenjila... Zavrti taj motor do blizu crvenog, sigurno može bolje.

Fazer je meni lično mnogo lep motor, mnogo lepši od moje Honde, ali 100 konja, treba paziti. Aleksandra ima iskustva, prvo CBR600, pa CBF1000, i pronašla je zlatnu sredinu.

Poenta mog pisanja je, zadrži nov motor još neko vreme, jer je nov. Kada iscrpiš sve njegove mogućnosti, onda menjaj.

Počeo sam sa pisanjem pre tvog posta gde si sve opisala, tako da zanemari ga ...

Promenio član Blaza
  • Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 484 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400

Meni ta ponuda od poznanika deluje bas dobro i ja bih je prihvatio. Nema cimanja s oglasima i sa raznoraznim kupcima, pare u dzep i posle u laganu potragu za drugim ljubimcem 🥳

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja