Jump to content

Moto Zajednica

Modrica Sint

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Zanima me sta mislite o ovom ulju da li je uredu koristi ti ga na TS-u

Ulje je full sintetika i preporuceno je od Stihl i Huskvarne

Znam da je najbolje da se koristi kastrol i motul ali iskreno ja nemam toliko para.

Do sad sam ga koristio na Tomosu i nikakvih problema nisam imao a presao sam dosta kilometara, znam da tomos nije neka mera ali eto da napomenm da sam imao iskustva.

post-8713-063702300 1291978418_thumb.jpg

post-8713-023250300 1291978463_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Kod tebe je na tomosu i mineralno sa 5% mesavine bilo dobro dok nisi odradio generalnu :).

Uzmi motul i nemoj mnogo da eksperimentises. Ja sam bratu prosle godine kupio polusintetiku, bila je oko 700 dinara. Za par stotina dinara mislim da nije vredno eksperimentisanja. Sa druge strane ko garantuje da je u toj flasi stvarno motul :)

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Motul i kastrol su 1500-1600 za 1l a ja dnevno predsjem 50-100km pa mi ta flasa trajala kratko.

To je mali problem.

A moj tomos je riknuo od tog mineralnog ulja jer su otisle karike lezajevi i jos kjesta ;) I puno cadi...

Za ovo sam pitao zato sto je full sintetika i preporucuju ga neki poznatiji proizvodjaci.

A 50la litre ovog je 450 din sto izadje da je litar oko 900din

Moj licni stav je da su motul kastrol i agip jako izsfurani brendovi kao air max pa zato mogu i da nabijaju cenu (ne osporavam kvalitet tih ulja daleko od toga)

Cuo sam da je motul omiljen za plagijanje ;)

P.S. Molim vas suzdrzite se komentara kupi motul i tako nesto jer nemam para zato samo sam pitao sta mislite o ovom ulju ;)

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

kako nemaš para motul je 1000din po litru..

ako sipaš to neko đubre imaćeš veće troškove na duže staze razmisli malo koliko će generalna da te izađe? ;)

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Motul i kastrol su 1500-1600 za 1l a ja dnevno predsjem 50-100km pa mi ta flasa trajala kratko.

To je mali problem.

A moj tomos je riknuo od tog mineralnog ulja jer su otisle karike lezajevi i jos kjesta ;) I puno cadi...

Za ovo sam pitao zato sto je full sintetika i preporucuju ga neki poznatiji proizvodjaci.

Moj licni stav je da su motul kastrol i agip jako izsfurani brendovi kao air max pa zato mogu i da nabijaju cenu (ne osporavam kvalitet tih ulja daleko od toga)

P.S. Molim vas suzdrzite se komentara kupi motul i tako nesto jer nemam para zato samo sam pitao sta mislite o ovom ulju ;)

Ako na ičemu želiš da štediš, neka to ne bude ulje. To posle ispadne skuplje.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

To je mali problem.

Ako na ičemu želiš da štediš, neka to ne bude ulje. To posle ispadne skuplje.

Najbitnije za cvaje rece Slaninar :care:

kako nemaš para motul je 1000din po litru..

ako sipaš to neko đubre imaćeš veće troškove na duže staze razmisli malo koliko će generalna da te izađe? ;)

Gde ima za 1000din da idem odma da kupim :P

Znam ja sve to za generelnu nego ja pitam valja li ovo ili ne nista vise od toga ;)

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Znam ja sve to za generelnu nego ja pitam valja li ovo ili ne nista vise od toga ;)

Znaćemo posle 50.000 km koje napraviš, samo napred. ;)

Prednosti: modriča ulje najverovatnije nije kopija, tako da svakako dobijaš fabričko. Verovatno je bolje od kopiranog Motula i sličnih.

Mislim da Modriča ulja nisu loša, ali skuplja nisu skuplja samo zbog reklame, već i zato što imaju proveren kvalitet. Dakle: originalni motul je sigurno dobar, a za ovo ulje se još ne zna.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Beverly 250

Motul ima da se kupi u Novom Sadu, na sajmu, neznam tacno kako se zove prodavnica, litra mislim da je bila oko 800 din/l!!!

Ako je neko iz NS neka napise kako sezove prodavnica...

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

imas ipone koje je 1150din polusinteticko, ja ga koristim u runneru, motor se vrti na 8-9000 obrtaja, do sad je na tom ulju presao 10000km i nema nista da mu fali, nema lufta u lezajevima radilice, nema da curi, da zvecka i slicne stvari...tako da za tu razliku od 250din ja bi zaobisao modricu iz prostog razloga jer je to ulje za druge namenu, nije za skutere....

Fabricki se svaka testera steluje na odredjeni broj obrtaja radilice , iako testera pri punom gasu moze da postigne 10000 - 15000 obrtaja , podesava se na manje da se ne bi ostetio motor.

Evo iskpah ovo sad.Jedan moj drugar vozi DT na stihil ulje ono crveno 100din 100g i nije imao nikakvih problema ;)

Danas sam sredjivao motor cistio auspuh i zavidim da vidim koliko ulja u rezervi kad ima sta i da vidim ono crveno ulje xD sad cekam ponedeljak da pazarim motul kastrol sta mi prvo naleti ;) Sva sreca pa sam do sad preso oko 150km nadam se da nece biti neke stete.

Je li druze gde ima da se kupi motul za 1000din ne salim se stvarno hocu da idem da kupim.

• Drug član, 1885 postova

Iskreno ne znam kakva je ta Modrica ali ako je samo Kastrol i Motul dobar, ostali treba lepo da stave katanac na fabriku, ja sam za Aprilie(125, 250) trosio iP ali kad vise nisam mogao to da nabavljam sipao sam i Bergoline i posle dooooosta kilometara nista se katastrofalno nije dogodilo

Uzmi lepo vidi sta pise na ambalazi, tvoj motor je prilicno rastereceniji ali za rs125 je standard ISO-L-ETC++ A.P.I TC++

• Podržavam 1

Sad sam dosao do toga da izaberem izmedju castrola i motula posto su cene na neopisivi nacin pale na 1200din sto mogu sebi da priustim sta je bolje tj sigurnije da cu dobiti to sto pise na boci.

Cuo sam da dosta laziraju motul.

Motul 710 2t ili Kastrol TTS

P.S. Kad jednom ocistis ceo auspuh ne zelis da to ponovo radis za mesec dana zato hocu da uzemm neko bolje ulje koje mi g anece zacaditi brzo ;)

• Drug član, 1885 postova

Je `bate ooooo samo MOTUL matori sipam ono kao JEBOTE aaaaaaaa, ultra mega samo FULLLLL ono ulje kao mleko moze da se pije ma cak je i zdravije reko mi buraz da ga cak sipaju u red bul sam i samo ROKAAAAAAAJ

Molim glupe klince kao i matore paljevine da me se prodju

P.S. radicM nisam ovo napisao tebi, nego pacijentima sto lupaju minus tek tako

Ja sam sigurno divljak jer ne koristim fensi ulje ali sam presao par puta cetvorocifren broj kilometara u jednom danu sa uljem koje sam napisao koje mora da je sabansko ali me zabole uvce sta neki retard misli o toj tecnosti kao i da sam prelazio petocifren broj kilometara na svakom od ta dva motora ali ko me jebe ja ne vozim skuterce koje je vrh brate nabrijana masina cak sam nomad sos njime obrijao brate tomosa na semaforu

• Podržavam 3

A onaj 510 pise technosynthese? sta mu to dodje jel mineralno ili polusintetika n aovom drugom pise 100% sintetika

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Je `bate ooooo samo MOTUL matori sipam ono kao JEBOTE aaaaaaaa, ultra mega samo FULLLLL ono ulje kao mleko moze da se pije ma cak je i zdravije reko mi buraz da ga cak sipaju u red bul sam i samo ROKAAAAAAAJ

Molim glupe klince kao i matore paljevine da me se prodju

P.S. radicM nisam ovo napisao tebi, nego pacijentima sto lupaju minus tek tako

Ja sam sigurno divljak jer ne koristim fensi ulje ali sam presao par puta cetvorocifren broj kilometara u jednom danu sa uljem koje sam napisao koje mora da je sabansko ali me zabole uvce sta neki retard misli o toj tecnosti kao i da sam prelazio petocifren broj kilometara na svakom od ta dva motora ali ko me jebe ja ne vozim skuterce koje je vrh brate nabrijana masina cak sam nomad sos njime obrijao brate tomosa na semaforu

Evo brate ja sam ti dao plus sad si na nuli :D

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Svako trosi svoje pare tako da moze da uzima sta oce, ta havarija se od loseg ulje ne desava odma, nego jednostavno mozete skratiti radni vek motoru. Ja vec dve godine sipam u freeja INAulje i za veliko cudo pupu nije od onih skupih ulja, pa i masina jos uvek zdrava. Naravno nije da sada treba sipati najgori smrdol, ali ima tu jos ok ulja od motula i castrola, nece masina samo tako da zakuca. 

Zato sam pitao za motornu testeru, ona nabija vise obrtaja(i to uvek pod opterecenje) i ako kod nje prolazi to modricino ulje sto ne bi kod dvotockasa.

;)

Narano stim sto je moj motor preso dostaaaa tako da ne znam sta se tacno u njemu nalazi i u kakvom je stanju pa bi ipak voleo da malo odlozim veliki servis za sezonu dve time sto cu ga bar nagraditi dobrim uljem ;)

A i nervira me prljav auspuh ne volim kad vidim debero sloj garezi u topu a to u 90% slucajeva vidim na svim 125 jer svi su u fazonu ma ne treba da se cisti auspuh a u stvari unutra budi bog snama posle 10godina voznje skupi se kejecega ;)

Za onaj motul 510 cu uvek imati para da kupim to je cak i jeftinije od modrice a za onaj 710 se nadam da cu imati kad mi bude falilo ;)

Samo da vidim u cemu je razlika i kolika je pa cu odluciti sta uzimam ali sigurno jedno od ta dva.

P.S. Evo mog auspuha pre i posle ciscenja ;)

post-8713-010790500 1292170128_thumb.jpg

post-8713-006717300 1292170144_thumb.jpg

Sa tim techno ti motor đuska u mestu kao da svira Funkerman :jee:

To je dobro ili lose? ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja