Jump to content

Moto Zajednica

Gume za skutere

Recommended Posts

• Skuteras, 3704 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Imam nekog svog dobavljaca. Trebalo bi da ima i na nekim pumpama ili bolje snadbevenim prodavnicama auto delova. NE znam da li ima gde jeftinije, nisam trazio. Mislim da ovo nije skupo. Pakovanje je 500-600g valjda

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 174 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / Yamaha T-max / Yamaha MT-09 Tracer

Jel imas samo jedno pakovanje ili.. ? Ja sam sa Ceraka..

imas PP 1zdravo.gif

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Skyliner 180

Efikasno pranje guma....

1. post-14016-0-19338800-1338203143_thumb.jpgpost-14016-0-29825500-1338203194_thumb.jpg Pneumatik pre pranja.

2.post-14016-0-53367600-1338203282_thumb.jpgOdmah mozete naneti i sprej koji cisti diskove od masnoce, opiljaka i prasine.Sprecava skripanje.

3.post-14016-0-08307700-1338203378_thumb.jpg Pneumatik nakon pranja penom.

4.post-14016-0-75859700-1338203439_thumb.jpg Pneumatik nakon poliranja crnom tecnoscu za gume.

Sredstva koja sam koristio.post-14016-0-67106500-1338203684_thumb.jpg

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Yamaha Thunderace 1000cc & Aprilia Leonardo 250 cc i

Ja sam na mog Leonarda (250) Prosle godine stavio zadnju metzeler 130/70/12 62 p i posto sam prezadovoljan sa njom ovog proleca sam ponovio Lea sa prednjom 120/70/12 . Gume su prvenstveno koncentrisane na agresivniju (sportsku) voznju po suvom (zna @Muljaz kakav je leo po krivinama :) ). Nego, gume fantasticno drze po krivinama npr (Ortak i ja smo isli za Novi Sad i u onoj krivini u Hrtkovcima otp 90 stepeni oborio sam lea na "counter steer'' i negde na pola krivine poceo je da driftuje, uz korekciju guvernalom nastavio sam drift i dosao do trenutka kada je guma pocela da skripi od sile zanosenja, to je bio trenutak kada me je impresionirala njena moc drzanja btw imao sam suvozaca i ulazna brzina je bila oko 90 km/h ). Sto se tice voznje po mokrom nemam nikakve zamerke, peglao sam iriski venac po kisi i nisam imao vecih problema. Trosi se veoma ravnomerno (bar kod mene) Ima isti oblik kao kada sam je uzeo, do sada je zgazila 9000 km/h i mislim da cu uspesno zavrsiti ovu sezonu sa njom. Kada budem stigao ubacicu slike kako izgleda posle 9000...Guma za svaku preporuku, a kada se upare prednja i zadnja Metzeler rezultati su fenomenalni, ja imam osecaj kao da je motor na sinama, ugao obaranja fantastican, pre neki dan sam ispeglao neke "frajere x5" na R-ovima uz Iriski venac sa devojkom pozadi, jako losim amortizerima i selen blokovima koji su u raspadu xD Stigli su me tek na pola pravine posle iriga. Tako da ako vozite agresivnije i zelite guma koja vas nikada nece iznevereti u krivini, prilikom kocenja i ostalo...METZELER je pravi izbor cena je negde oko 5000 rsd, e sad zavisi sve od prodavca. Ja sam moju prednju platio 4600..

• U prolazu, 52 postova

VGumix.jpg

anzakula Ja isti ovakav efekat dobijem kada gume izribam sa fairy (cini cuda i u hladoj vodi :D) i namazem sa Gumixom http://www.novohem.com/autokozmetika.php?strana=Gumix Hrani gumu, cisti je, i daje lep sjaj i ne lepi prasinu kao kada se maze glicerinom.

• Јахач змајева, 1537 postova

Recite mi kakve su gume Continental Conti-twist?

ContiTwist-Sport.jpg

Ima li neko iskustva sa njima?

Nude mi se nove za 35€ po komadu... Je li to mnogo?

(ja imam na skuteru MAXXIS ali su stare (2004 godina) i juče sam tokom peglanja krivina ustanovio da ne zadovoljavaju)

Kakve su gume na skuteru, počeću da vjerujem da je za 14 godina prešao 11.000 kilometara1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• Svrati ponekad, 212 postova

Dobra i kvalitetna guma, lepo drzi po krivinama, trajnost zadovoljavajuca.

Za tu cenu ih uzimaj odmah.

Ja ih vec godinama koristim na mojim skuterima, bez zamerke.

• Јахач змајева, 1537 postova

Da da, samo ima jedan problem... Ljepota ne drži krivinu... 0takoje.gif

Dzaba što je lijepa ako nije kvalitetna... 0namigivanje.gif

Čekam još neko mišljenje pa da vidim šta mi je činiti...

• Svrati ponekad, 212 postova

Da da, samo ima jedan problem... Ljepota ne drži krivinu... 0takoje.gif

Dzaba što je lijepa ako nije kvalitetna... 0namigivanje.gif

Čekam još neko mišljenje pa da vidim šta mi je činiti...

Lepa jeste, a i krivinu drzi odlicno !

Nemac sve pravi u 1A kvalitetu . . .

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Ja sam na mog Leonarda (250) Prosle godine stavio zadnju metzeler 130/70/12 62 p i posto sam prezadovoljan sa njom ovog proleca sam ponovio Lea sa prednjom 120/70/12 . Gume su prvenstveno koncentrisane na agresivniju (sportsku) voznju po suvom (zna @Muljaz kakav je leo po krivinama :) ). Nego, gume fantasticno drze po krivinama npr (Ortak i ja smo isli za Novi Sad i u onoj krivini u Hrtkovcima otp 90 stepeni oborio sam lea na "counter steer'' i negde na pola krivine poceo je da driftuje, uz korekciju guvernalom nastavio sam drift i dosao do trenutka kada je guma pocela da skripi od sile zanosenja, to je bio trenutak kada me je impresionirala njena moc drzanja btw imao sam suvozaca i ulazna brzina je bila oko 90 km/h ). Sto se tice voznje po mokrom nemam nikakve zamerke, peglao sam iriski venac po kisi i nisam imao vecih problema. Trosi se veoma ravnomerno (bar kod mene) Ima isti oblik kao kada sam je uzeo, do sada je zgazila 9000 km/h i mislim da cu uspesno zavrsiti ovu sezonu sa njom. Kada budem stigao ubacicu slike kako izgleda posle 9000...Guma za svaku preporuku, a kada se upare prednja i zadnja Metzeler rezultati su fenomenalni, ja imam osecaj kao da je motor na sinama, ugao obaranja fantastican, pre neki dan sam ispeglao neke "frajere x5" na R-ovima uz Iriski venac sa devojkom pozadi, jako losim amortizerima i selen blokovima koji su u raspadu xD Stigli su me tek na pola pravine posle iriga. Tako da ako vozite agresivnije i zelite guma koja vas nikada nece iznevereti u krivini, prilikom kocenja i ostalo...METZELER je pravi izbor cena je negde oko 5000 rsd, e sad zavisi sve od prodavca. Ja sam moju prednju platio 4600..

I sta kazes,ono,ti sa 90 sa suvozacem u krivinu od 90 stepeni,skripe gume,driftujes sa suvozacem,cepas R ove....Au brate,bas dobra guma....razmislicu o kupovini iste :lud:

:oda2:

• Podržavam 1

• U prolazu, 52 postova

Obrati malo paznju kad se vozas ciju "obucu" nose motori, u 80 % slucajeva na cross, enduro, coperima, kao i sport toruing motorima sam vidjao metzeler. Da jako je dobra, ali ako vozis do pijace ili kuliras sa ribicom kroz grad to nije guma za tebe... 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Kymco xciting R300i

ContiTwist-Sport.jpg

(ja imam na skuteru MAXXIS ali su stare (2004 godina) i juče sam tokom peglanja krivina ustanovio da ne zadovoljavaju)

Kakve su gume na skuteru, počeću da vjerujem da je za 14 godina prešao 11.000 kilometara1lol.gif1lol.gif1lol.gif

Firma nemacka ali samo za modele od r16 pa na gore, to sam zvao i proverio bas kod generalnog uvoznika, manje dimenzije se prave u indoneziji cini mi se, proveri ako te zanima, a sto se tice klase to necu da pricam jer ne znam. pozz :zdravo:

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

ContiTwist-Sport.jpg

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/55670-gume-za-skutere/page__view__findpost__p__1157345

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja