Jump to content

Moto Zajednica

Kratke voznje

Recommended Posts

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Mi smo bili isto u nedelju ali nažalost nespremni, tj nismo znali da ima pešačenja od 3.5 km, pa samo odustali i ostavili to za sledeći put.

A kao i ti prvi put i mi smo pratili navigaciju i došli sa druge strane, pa onda pitali neke lokalce i oni nas uputili na pravi put.

Veiko upozorenje za sve ostale koji se upute na ovaj vidikovac, PRATITI ZNAKOVE U SAMOM GRADU a ne navigaciju. Po znakovima nema promašaja.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1777 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA
Pre 2 sati, DasaNis je napisao:

Mi smo bili isto u nedelju ali nažalost nespremni, tj nismo znali da ima pešačenja od 3.5 km, pa samo odustali i ostavili to za sledeći put.

A kao i ti prvi put i mi smo pratili navigaciju i došli sa druge strane, pa onda pitali neke lokalce i oni nas uputili na pravi put.

Veiko upozorenje za sve ostale koji se upute na ovaj vidikovac, PRATITI ZNAKOVE U SAMOM GRADU a ne navigaciju. Po znakovima nema promašaja.

:)

• Drug član, 1511 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Cuo sam da su radovi na putu, bas gde je oznaka  vreme trajanja puta. 

received_253404757201287.thumb.jpeg.93684dc4afa75a23d6b9beb54c33b1c4.jpeg

Kazu da je duzina radova 2km. Kakva je podloga? Sljaka ili zemlja? Prosao bih skuterom, pa da mi ne upadne tocak i ne zaglavim...

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Zašto druže ? Obiđi kroz Senje i Resavicu prelepa je priroda, vredi svaki minut potrošenog vremena. Ja se oduševio prošle godine.

Naravno - ako ne žuriš i ideš da uživaš u vožnji.

Promenio član antir3ality
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pa vec sam dobio predlog za to. Ali mi je put malo duzi. A Manasija mi je bila prvi pik, pa onda Krupajsko vrelo. Poslusacu savet i eto prilike i Ravanicu da obidjem :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2115 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

@MaxiSmožeš i na Supsku,pa Krušar,izlaziš isto na put za Despotovac,pa ideš do Medveđe,ali ima i put koji skraćuje,skreće se za Balajnac,sve ti je odličan put.

• Sviđa mi se 1

20230505_141833.thumb.jpg.74692f1e6f7f5fac49c30ddca397cdb2.jpg

Obisao i Manasiju i Ravanicu. Idem u Despotovac da popijem i pojedem nesto. 

Put preko Senja i Resavice mi bio naporan. Nije bas za skut... 

• Sviđa mi se 7

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
6 minutes ago, MaxiS said:

Put preko Senja i Resavice mi bio naporan. Nije bas za skut... 

Uh, ispade da sam te zeznuo, nadam se da ne zameraš ?
Zbog čega je naporan za skut ? Nije loš asfalt , nema mnogo saobraćaja, a ima dosta krivina. Meni se baš dopao, doduše ja vozim baš lagano.

@antir3ality

Ma joooooook. Hvala za preporuku svakako :) Ne bih znao drugi put. Kako da upoznam zemlju drugacije.

Ima blage uzbrdice, i zatim, blage nizbrdice, sa dosta krivina. Ja sa mojim točkićima moram bas oprezan da budem :)

@gebee&co

Vratio sam se preko Balajnca, i mogu reci da je taj put bolji za nas skuterase. 

Kad sam ja izlazio iz Manastira Manasija, jedan kolega sa GS-om ulazio. Mozda ne neko sa foruma?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova

cao drugari,ako danas neko ne slavi ili ne ide na slavu kod nekog,(srecna slava ko slavi),idem ja za par sati odlucio bacim turu od pozege do golubca preko rudnika sve van autoputa pa ako je neko dokon i voljan da se provozamo i svratimo negde popijmo pice ispricamo se, ubijemo dan pisite,znam da ce biti guzve haos ali jedva i ovo nadjoh vremena a najavise za sl sedmicu kisu

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Juče nenadano prilika da se provozam. Od aprilskih snegova do neke glupe prehlade, april prop'o. Zato juče voznja od 15 minuta se preinači u 200km, Barajevo preko Aranđelovca i Rudnika na kafu kod drugarice na brdu iznad Gornjeg Milanovca. Vozilo se, nije se slikalo, evo jedna s kafe pauze.

2f4b6bedc8e54168ac971280519fb092.jpg

Povratak Ibarskom, baš je lepo voziti od kad su otvorili autoput. Oko Lazarevca počinje da se nazire gužva, od Stepojevca to je već vožnja u koloni. Srećom brzo se isključujem i završavam dan. Baterije napunjene, sledeće nedelje em počinjem da radim em najavljuju kišu, tako da sledeća prilika za ovako nešto ko zna kad.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 13

• Zainteresovan, 335 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 500

Danas Mali Pozarevac-Orlovat i nazad sa suprugom 250 km za novajlije super zadovoljni mislim da sam pokupio sve musice usput

20230506_182157.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Haha 4

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)
Pre 1 sat, MatorKonj je napisao:

Danas Mali Pozarevac-Orlovat i nazad sa suprugom 250 km za novajlije super zadovoljni mislim da sam pokupio sve musice usput

20230506_182157.jpg

Још сам грђи био пре две недеље кад идох за бгд па од инђије до батајнице мислим да нисам ниједну омашио, кад сам стао у земуну у фирму где сам ишао прво сам стругао мушице са јакне, визира мотора и најдетаљније са визира кациге да бих могао возити назад, предњи део моторабило је трагова боје која се видела 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 536 postova
  • Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07

Evo i ja resio posle godinu i po dana pauze da malo prvozam moju staru gospodju Africku kraljicu ..krenuo sa drugom  iz Vranja,preko Kosova,Crna Gora preko Lovcena,spustio se u Kotor,Hrvatska,izvozali kompletnu Jadransku magistralu dalje Slovenija,Italija i stigli do Djenove za 4 dana,ni metar auto puta samo regionalni putevi,brzina od 60-90km/h , predjena km do Djenove 1.850km od stvari sam poneo ,vrecu bez satora(namerno ga ostavio ,mislio sam da spavam pod vedrim nebom) medjutim prvo vece kisa  pa sam shvatio da sam se za*ebo,u Splitu u Dekathlonu kupio sator,polu ispravni regler ,4 konzerve govedjeg nareska,tako me i roditelji i zena  zove ,tepaju mi  (govedo jedno kad ce pamet da ti dodje)neke krpe civilnu odecu,jos par nekih gluposti i to je to..spavanje gde nadjemo pogodno mesto ,uglavnom plaza,zabodemo satore ..ukrcali se na brod i pravac Crni kontinent Afrika..Trenutno sam navatao zemaljski signal ,pristajemo u Barselonu pa palimo  dalje ..imam mnogo slika ali nema se dovoljno interneta za postavljanje ovde,jbg štekara,skup internet drugovi,sve skupo skidaju kozu sa ledja ovi evropljani  ,borimo se protiv vetrenjaca i gazimo dalje ..Poz

IMG_20230506_102513.jpg

IMG_20230507_072314.jpg

• Sviđa mi se 23
  • Podržavam 3

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

"Сузана" и ја данас до Космаја, "бријање" плаца и назад :). Поздрав свима који су поздравили најспоријег мотоциклисту преко Авале и Раље до Сопота!

20230507_124354.jpg

20230507_121202.png

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 557 postova
pre 6 minuta, Pedja1971 je napisao:

Поздрав свима који су поздравили најспоријег мотоциклисту преко Авале и Раље до Сопота!

Ма ајде, заобишао мене данас један тако ту негде до Раље таки ки твој, онда ниси најспорији :lol2:

Promenio član ПИпезос
  • Haha 1

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Honda XL650V Transalp

Thun- Gruyères preko Jaunpass, nazad okolo skoro do Fribourga, na poslednje dve fotke se vide oblaci zbog kojih mi je zamalo presela voznja (ipak nije), polovinu voznje izuzetno jaka kisa tj pljusak/oluja, i pored kisnog odela i svega, mokar do gaca. Nema veze, vredelo je. Cak sam testirao Transalp kao amfibiju prosavsi kroz omanje jezero na putu, dubine bar 25-30cm (ucinilo mi se kao obicna bara :) ).

IMG-20230507-120735.jpg IMG-20230507-120824.jpg IMG-20230507-120839.jpg IMG-20230507-120848.jpg IMG-20230507-121328.jpg IMG-20230507-121345.jpg IMG-20230507-131609.jpg IMG-20230507-131624.jpg IMG-20230507-131908.jpg IMG-20230507-131917.jpg IMG-20230507-132124-01.jpg IMG-20230507-132245.jpg
Screenshot-20230507-213056.jpg

• Sviđa mi se 15

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie

Kažu da je vežba majka svih treninga?!:)

Eto ja vežbam,valja biti u kondiciji za,nadam se ROM,Jadran i td.,svake godine se planira,treba se uklopiti sa odmorom i ostalim mogućim obavezama.Danas stigoh do mora...ma ne,samo po kilometraži-493:).

Reših tu želju u daljem tekstu...Odoh malo na jugo-istok.Krenuh sabajle,oko pola devet.Više neću da idem sam...jbt ja ne znam da stanem...ličak manje od 250km. u cugu,aj' da ubrzam malo te auto putem od Markovca do Paraćina,pa Zaječarcem do Rtnja okolo...

Par fotosa "piramide".

VAmkyVa.jpg

S9TN8HI.jpg

Sa druge strane...

Nu2MLWJ.jpg

Do Knjazevca-srpske Venecije...

v53ZRZx.jpg

BRoo9PA.jpg

K66gBpV.jpg

dBDyMX8.jpg

Lepuškast Knjaževac.Odmorio manje od sata,dosta...otišao do Gurgusovačke kule,ma jok nije mi zanimljiva,nego se uputih tamo gde mi je cilj i želja da je vidim...do Donje Kamenice i Bogorodične crkve...

OwvLeyd.jpg

Na nešto manje od petnaest kilometara od Knjaževca, na obali Trgoviškog Timoka, smešteno je selo Donja Kamenica.

Na prvi pogled – selo nalik desetinama drugih staroplaninskih sela: uzani most koji vodi preko mirne reke i prašnjavi put koji se nastavlja dalje ka centru sela – Bairu. Ipak, Donja Kamenica ni kom slučaju nije obično selo.

Seoskim trgom dominira neobična građevina – misteriozna Bogorodičina crkva za koju se pretpostavlja da je nastala krajem XIII ili početkom XIV veka.

Nije poznato ko je njen ktitor, da li srpski ili bugarski vlastelin. Iako je sasvim malena, dve kule koje dominiraju čine da izgleda grandiozno, pa zato neretko posetioci koji se po prvi put nađu pred crkvom ostanu bez reči.

Ja jesam!

ZWHSehw.jpg

lUfWKAq.jpg

kcifEvX.jpg

Srpski Notr Dam – kako često nazivaju ovu crkvu, privlači pažnju ne samo svojom arhitekturom, već i neobičnim freskama, od kojih su pojedine jedinstvene u srednjevekovnom slikarstvu na našim prostorima.

„Ono što je veoma specifično za Bogorodičinu crkvu jeste to da su lica na freskama oštećena, na svim freskama izuzev jedne. Jedina očuvana freska je prikaz Tajne večere. Rasprostranjeno je mišljenje da su ova oštećenja nastala u periodu turske vladavine. Međutim, postoje i tvrdnje da freske nisu oštetili Turci, već da su oštećenja proistekla iz paganskih verovanja. Naime, bilo je rasprostranjeno verovanje da ako se ošteti lice freske, na taj način može da se povrati vid članu porodice, ili bliskoj osobi”.

5j3YRfM.jpg

Uzane merdevine vode na gornji sprat Bogorodičine crkve. Na gornjem spratu crkve na freskama je, između ostalog, prikazan ciklus stradanja Svete Petke, a jedna od najneobičnijih fresaka je upravo prikaz Svete Petke obnaženih grudi.

To ne bih stavljao,nisam ni fotografisao.Dovoljno je lepa iznutra.

kxRJNk6.jpg

9GQFKIm.jpg

HG0uLhz.jpg

Na donjem spratu crkve kao specifična izdvaja se freska svetih ratnika Svetog Teodora Tirona i Svetog Teodora Stratilata koji zagrljeni jašu na konjima.

Upotreba vizantijsko plave boje svedoči o nameri ktitora da u Donjoj Kamenici izgradi svetinju koja će vekovima biti duhovno okupljalište. U srednjem veku nije bilo lako, a ni jeftino pribaviti prirodni plavi pigment koji je činio osnovu ove boje. Često je sama boja bila skuplja od zlata, upravo zato što se sirovina teško pribavljala, a i receptura pripreme boje bila je strogo čuvana tajna. U semantici boja, vizantijsko plavo je simbol nebeskog mira i nematerijalne svetlosti, pa otud i freske koje su naslikane ovom bojom zrače nezemaljskom svetlošću.

Bogorodičina crkva u Donjoj Kamenici biser je Timočke Eparhije, a pod zaštitom je države kao dobro od izuzetnog značaja.

1OOw7Gx.jpg

Upalih sveću za zdravlje,ostavih neki dinar,sedeh u bašti,pojedoh sendvič,fotografisah,oprah vizih od kacige na obližnjoj česmi-izvoru...ma još bi bio no vreme je za još 250km.

Aj' da se vratim na Bovansko jezero...ma jok,skrenuh ka "piramidi"kako i dođoh...

Još jedan fotos pa doma...

TTmeqn5.jpg

Puno srce...i duša:).

To je kraj za danas...idemo dalje!

• Sviđa mi se 19

• Drug član, 557 postova

Уграбих један леп а слободан дан за вожњу па реших да се провозам до чувене друмске кафане Кота555 на Руднику која је омиљено стециште моториста. Стандардна рута од Новог Сада до Београда старим путем па онда на Трошарину па одатле Авала, Раља а од Раље на локални пут који је врло слабог интензитета а прелеп за вожњу, препун кривина а горедолирања све оно што сваки мотораш воли а природа је прелепа а траса је туда до рудника водила кроз места, Дучина, Венчане, Даросава, Живковци, Белановица, Варнице и Острвица, пролазећи туда видех и уживо о чему пуно читах а то је брдо и њен чувени врх Острвица, мало је рећи да сам фасциниран тим врхом, читах да је успон на њега невероватан, али генерално не знам шта је горе успон или силазак, ја мислим за мене да би био силазак, боље да ја идем доле први да ако треба да настрадам само ја у лавини кад се скотрљам а не неко испред мене. У Коти добра пауза, ручак (из безбедносних разлога нисам сликао порцију гурманске пљеке) па несица па онда повратак преко Тополе, Младеновца, Космаја где је била пауза за слаџу па онда на Сопот, па опет Раља, Авала па Београд и онда опет досадном џадом ка Новом Саду. Све у свему, провозах прелепих 386 км а вала и опет би ишао ... али Србија има пуно прелепих крајева за обићи па ће ова траса ипак причекати за поновни одлазак тамо.
Снимах и камером вожњу цео ток од Београда (трошарина)-Кота555-Трошарина па то неком приликом кад уграбим времена да измонтирам.
image.jpeg.26f432624dc7dc77ffaee8a20a51d678.jpegimage.jpeg.2027a5b304044e843fb83a115a335887.jpeg

image.jpeg.8f40cd9d71ca1545da52c556f507d91e.jpegimage.jpeg.d64e139c701c63a5ef5b56b5cf9d90b9.jpeg

image.jpeg.a76d8bd3d3034f4c93c4a6fa50a3d5f8.jpegimage.jpeg.00a378c5c00033c0c3acc97d8679d90b.jpeg

image.jpeg.680fb070066fd74cf981b5dc745250c2.jpeg

image.jpeg.a2a04241a3697efc9cc6cbe1b83a0afb.jpegimage.jpeg.6eaf39e9b7f8e6f9ca06475145111939.jpeg

• Sviđa mi se 18

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja