Markone88 4733 Napisano Avgust 29, 2019 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, bocca_bastard said: ja picio makadam na kruzeru, na tdm-u, na cbf-u sad i sad imam i klx za to. Sve moze moze i prst u oko, al boli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5731 Napisano Avgust 29, 2019 Svakom po zasluzi, 12391 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Napravite novu temu "Duže vožnje", Fagaraš sigurno ne spada u one kraće 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Kovačević 377 Napisano Avgust 29, 2019 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250, Cagiva Raptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam krenuo da napisem svaka cast za ‘kratku voznju’, ali vidim da me kolega pretekao. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Staman druze kada si bio TF? Ja sam kolima isao i video sam jedan motor PG tablice. Ja sam 22.08. TF a 23.08. TA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Marko Mk4 je napisao: @Staman druze kada si bio TF? Ja sam kolima isao i video sam jedan motor PG tablice. Ja sam 22.08. TF a 23.08. TA Jeli realno, bas tada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan ako se secas crna seat ibiza uglavnom smo se sredtali na putu ka vrhu TF stao si par puta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Marko Mk4 je napisao: ako se secas crna seat ibiza uglavnom smo se sredtali na putu ka vrhu TF stao si par puta zapazio sam samo neke njemce koji su mi pokazali prstom kao ono okrenu se i opet > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ta dva dana samo sam sreo tvoj motor da je bio na PG tablice, i vise ni jednu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Marko Mk4 je napisao: Ta dva dana samo sam sreo tvoj motor da je bio na PG tablice, i vise ni jednu bilo bi lijepo da smo se sreli gore i upoznali, posto sam ionako gledao ocu li i ja vidjet koje srpske table... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Avgust 30, 2019 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Bice prilike opet, srescemo se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2587 Napisano Avgust 31, 2019 Drug član, 1288 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Tracerom na Babin zub? Što da ne! U nedostatku bolje ideje zaputim se danas ka Staroj planini. Iako sam je obišao dosta puta u raznim izdanjima, uvek je lepo proći tamo. Predeli su zaista prelepi, a ovo doba godine je čini mi se doba kada je priroda najlepša. Priložiću par sličica pa procenite sami. Iako je ideja bila da se zadržim samo na asfaltu, greškom skrenuh na makadam neposredno pre Temske i tu je već prethodno čist touring motor...ušao u beast mod. Nakon toga dolaze fantastične krivine sa deonicama potpuno novog asfalta. Rekao bih peglanje krivina, ali nije baš peglanje jer je bilo upravo suprotno. I tako sam lagano stigao do cilja - do pečurkice za odmor koja se nalazi ispod samog Babinog zuba (prva slika). Sasvim slučajno nešto malo iznad kreće makadamski put koji vodi ka vrhu Jabučkog ravništa. Prošao sam tuda jednom i Freewind-om, popeo se na vrh Jabučnog ravništa i jedva se nekako spustio onakav neiskusan... Može se valjda doći i do Babinog zuba? Može, prošao sam tuda x puta po snegu na skijama. A može li Tracerom? U tom momentu razmišljanje mi prekida prolazak vozila Skijališta Srbije - Nissan Navara - koje kao da užurbano skreće sa glavnog puta (koji inače vodi do planinarskog doma) na makadam i kreće uzbrdo. Maltene nesvesno stavljam rukavice i krećem da ga pratim. Prvi deo makadama je podnošljiv, jer je uspon veoma blag. Kako uspon raste povećavam odstojanje od vozila SS, čisto da imam prostora i vremena da se survam makar u travu ako ovaj zastane. Sve do poslednjeg dela bilo je okej, gde dolazi strmiji uspon neposredno pred sam vrh, odnosno pre same izlazne stanice žičare ski staze Babin zub. Tu sam već pustio da vozilo SS ode, jer nema zaustavljanja na usponu. Ko je bio da skija tamo, zna da na samom početku te ski staze postoji jedna kratka deonica, možda nekih 70-80m malo strmijeg spusta. Inače je staza ketegorisana kao plava, ali ovaj deo je sigurno barem crven, ili je makar tako izgledalo danas. I kao što pretpostavljate, sve to je bio lakši deo. Spuštao sam tu deonicu na razne načine. Na skijama, na dupetu, unapred, unazad...ma na svakojake načine dok sam učio da skijam. Sada sam je motorom spustio, i osećaj je nekako zanimljiv. Istina, delimično sam je spuštao slično kao kada sam učio skijanje - u plugu... Da ne dužim više... I za kraj živ i zdrav. Uspeo sam da uhvatim i fantastičnu foto sferu, pa obavezno bacite pogled: https://www.google.com/maps/@43.3699173,22.6085219,3a,75y,2.33h,82.09t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipNp-OeYFx7GeLfKqojgs0WqsSJ26_F5a7bYsAAQ!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNp-OeYFx7GeLfKqojgs0WqsSJ26_F5a7bYsAAQ%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya7.7883263-ro-0-fo100!7i10240!8i5120?hl=sr A evo i treka: Babin zub - A bike ride in RIDEWITHGPS.COM 237.8 km, +3496 m. Starts in 18 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola1112 30 Napisano Septembar 1, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Danas obisao Manastir Manasiju, resavsku pecinu, vodopad Veliki Buk i Krupajsko Vrelo. Dan ispunjen prelepim predelima. Testiran Ivanov vizir i završava posao. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Septembar 1, 2019 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Lepa vikend voznja, maznuo sam nekadasnju rutu @Satelis i maaalko je izmenio.Surcin-Bela Crkva-Oravita-Resita-Slatina Timis-Iablanita i ponovo na Oravita, odnosno ceo krug oko nacionalnog parka Semenic - Cheile Carasului.Za mene najlepse krivinarenje ikad, 150km cistih krivina i savrsenog asfalta .Sve u svemu, predivnih 600km. 16 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1754 Napisano Septembar 2, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan ovo je extra, mora se obići, sve pohvale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojsaperic 158 Napisano Septembar 2, 2019 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Krupanj Motocikl: R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan U nedelju popodne supruga i ja krenuli na laganu vožnjicu "tu negde", a završili na ručku u Perućcu, fin restoran u lepom ambijentu najkraće reke u Evropi, reka Vrelo i istoimeni restoran. Usput vožnja pored Drine, i brčkanje nogu u istoj, milina Naravno, nismo propustili ni da se popnemo na Taru i provozamo putem kroz šumu od Mitrovca ka Kremni. Slike su sa nekog bezveznog telefona, pa se izvinjavam zbog lošeg kvaliteta 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Septembar 2, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan evo jos jedne lijepe kratke avanture, nekako sam navikao da svaku svoju avanturu objavim na kratke voznje pa to ti je ... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano Septembar 3, 2019 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zaboravim, ako budete isli putem od Resice do Slatine Timis i ogladnite, izbegavajte restorane usput(savet rumuna koga sam tamo upoznao).Imate u selu Garana lokalnu kafanu restoran "La Răscruce", klopa kida, rebarca posebno . I da, na ruti Jablanica-Oravita(tamo gde se nalazi vodopad Bigar, postoji jos jedno mesto za videti(isto preporuka tog rumuna)) a koje sam ja magarac zaboravio, u pitanju je nekadasnja Rudaria odnosno sada se zove Eftimie Murgu.Radi se o mestu gde se nalaze 22 radne vodenice stare preko 100 godina.Setio sam se da pogledam kako izgleda tek kad sam dosao kuci, naravno popizdeo sam .Najgore je stosam u prolazu video tablu i kao nesto mi poznat naziv al nemam pojma zasto(jbg, covek je bas bio opsiran sa informacijama a ja ne zapisujem)/ No dobro, treba nesto ostaviti i za sledeci put . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Septembar 4, 2019 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Staman 714 Napisano Septembar 4, 2019 Svrati ponekad, 480 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: CF MOTO 150NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, markoizkule je napisao: Najljepse su ove jutarnje voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Septembar 4, 2019 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Staman said: Najljepse su ove jutarnje voznje Ubedljivo. Temperatura nije ubitacna. nema saobracaja..jedini problem sto smo isli na istok pa je sunce ubijalo u oci. dzaba suncani vizir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2587 Napisano Septembar 5, 2019 Drug član, 1288 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od juče: Nije bila baš kratka, ali video je o poslednjem i najlepšem delu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Septembar 7, 2019 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3164 Napisano Septembar 9, 2019 Zainteresovan, 715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Zbog loše vremenske prognoze moja tri drugara: Piki, Đorđe i Radomir su odustali od vožnje po Karpatima za vikend i umesto toga odlučili da se malo provozaju po Bosni za koju je prognoza što se kiše tiče bila nešto bolja . Ideja je bila da se u subotu pre podne krene , vozi do Tuzle gde je ujedno bio i moto skup, malo promuva po okolini, prespava i sutradan u zavisnosti od vremena nekim drugim putem vrati nazad. Ova promena plana omogućila je da im se u poslednjem trenutku sasvim neplanirano priključim i ja. Eto prilike za vožnju, druženje i zabavu Dogovor je bio da se nađemo u Sremskoj Mitrovici oko jedan sat dok svi pozavršavamo svoje obaveze i odatle zajedno krenemo. Međutim Radomir nije mogao da upali motor, oslabio mu je akumulator pa ga je stavio na punjenje a mi smo krenuli uz dogovor da će nas on stići . Stigao nas je u Bjeljini dok smo jeli ćevape ali je iste on morao da preskoči jer smo žurili da nas ne uhvati nevreme najavljeno za popodne. Evo kako je izgledalo naše putovanje, uvek ludo i nezaboravno i nikad bez zavrzlama i komplikacija koje se na kraju uvek uspešno razreše Ovako smo palili Radomirov motor posle svakog stajanja: Ajde, ajde, ajde, još samo malo... ...i upalio je, idemoooo Rešili smo više da ne stajemo. Možda i ne bismo da nas nije uhvatila takva kiša na nekih 18 kilometara pre Tuzle. Nije kiša nego potop. Nebo crno, spustilo se do zemlje. Jedva nađosmo neku kafanicu da se sklonimo dok nevreme ne protutnji. Samo Đorđe nije hteo da staje, nastavio je da vozi kroz bujicu vode koja je tekla putem. Nebom su sevale munje , padao je i grad . Kako je stigao do smeštaja živ i zdrav to samo on zna Mi smo sačekali da kiša stane. Čak je i sunce ponovo granulo. Kakva promena vremena, čovek da ne poveruje. Prvo smo svratili da vidimo gde je moto skup a onda do smeštaja da je presvučemo u suvo, pa nazad na skup. Prvi put sam u Tuzli. Simpatičan gradić. Posebno su mi se svidela jezera na kojima se i održavao skup. Evo malo atmosfere sa skupa. Doduše, nas četvoro kad smo zajedno sami pravimo atmosferu, nije nam potreban neki poseban povod. Još da su sa nama bili i ostali članovi ekipe bio bi to vrhunski provod. Izgleda da nam nije bilo dosta kiše pa zamalo da se okupamo u bazenu Yu grupa je baš dobro svirala pa jePikija ponela atmosfera Dok su se Radomir i Đorđe kulturno uzdizali Od dobre zabave brzo se ogladni pa smo malo prošetali do grada da nešto pregrizemo. Neki su poručili i drugu turu a za kraj naravno desert, urmašice i kolač trio fantastiko ( savršeno ime za moja tri drugara ) - ovo između tanjira je pejdžer, zvoni kad je porudžbina gotova Đorđu se prispavalo pa je naručio dve king size kafe sa sve začinima Pre spavanja smo malo prošetali gradom, lepa je Tuzla A ujutru, nije baš sve krenulo kako smo planirali. Posle buđenja, razvlačenja i pakovanja kada smo konačno sišli do motora Radomirov akumulator nije hteo ni da zucne a do ulice poveći nagib uzbrdo. Hm...šta sad. Sreća gazda je imao punjač, neki praistorijski ali je radio pa smo ipak uspeli da krenemo bez guranja motora uzbrdo. Nedelja je trebala da bude bez kiše mada je jutro bilo dosta vlažno i maglovito. Ipak brzo se razvedrilo i dan pred nama je bio sunčan i vedar. Razmišljali smo se da idemo do Sarajeva ali smo čuli da će grad biti blokiran zbog parade ponosa pa se odlučujemo da odemo do jezera Modrac što se pokazalo kao pun pogodak. Jezero je veliko i lepo a našli smo i jedan veoma zanimljiv restoran. I jedna sa kolegom motociklistom iz restorana Siti ( svi osim Đorđa koji nije dobio ono što je poručio ) i u dobrom raspoloženju nastavljamo dalje. Vozimo oko jezera pa preko Živince Grada ka Zvorniku ali ne direktno nego malo okolo preko brda do Sapne a onda nizbrdo izbijamo pravo na granični prelaz u Zvorniku. Nije bilo gužve na granici pa brzo prelazimo. Plan je bio da odatle nekim sporednim putevima koje je google maps pokazivao idemo do Krupnja a onda dalje na Koceljevu. Taj putić je uzak, vijuga uz neku rečicu i penje se uzbrdo u prelepu prirodu do nekog zelenog jezera i brane. Kasnije sam na karti našla da se jezeo zove Radaljsko. Ko voli da kampuje u prirodi, daleko od grada i civilizacije ovo je idealno mesto za to. Čim smo skrenuli na ovaj put ja sam potpuno živnula. Obožavam ovakva mesta, šuma, reka, put koji se penje u brdo, poneka kuća, mir. Sjajno! Ono, jeste da bi bolje bilo da sam umesto Honde sada vozila moje zeleno magarence ali nemari, i sa Hondom sam se popela za Radomirom a i ostali sve dokle je bilo asfalta a bilo ga je do jezera. Brana Po makadamu uzbrdo baš i nisam bila raspoložena da vozim mada bi Radomir rado a i ostali, samo da se ne vraćamo. Ipak smo krenuli nazad a onda je meni nestalo gorivo Nisam sipala u Bosni, mislila sam biće pumpa tu negde. I bila bi da nas Radomir nije odveo na drugu stranu u brda. Hvala onome ko je mislio na ovakve stvari pa je izmislio rezervu . Vratili smo se nazad na glavni put ka Loznici. Međutim Đorđe je odavno ogladaneo pa pre pumpe svraćamo kod Gileta na riblju čorbu i pastrmku na žaru. Njam, njam kako je bilo ukusno. Dok smo čekali hranu ja sam išla da mazim i slikam konje gde me je jedan u trenutku nepažnje ugrizao za ruku Ovaj lepi šareni konj me je gricnuo za mišku dok sam ja okrenuta leđima slikala ždrebe, mora da je bio ljubomoran Odatle siti možda i previše natočili smo gorivo na prvoj pumpi i nastavili ka kući kući. Stigla sam na vreme pre kiše čak i da operem svog ljubimca. Lep i zanimljiv vikend. Pokisli smo do kože, gurali motor više puta, lutali Tuzlom tražeći ulicu sa smeštajem, ostali bez goriva, ali i videli lep grad, upoznali zanimljive ljude, obišli neka nova jezara, uživali u prirodi, smejali se kao ludi. Da li nam je nešto od ovoga teško palo ili nam je bilo mnogo lepo prosudite sami Ruta 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13890 Napisano Septembar 10, 2019 moto merkat °°, 4870 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Majo svaka cast, ti si u stanju i odlazak po hleb pretociti u putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5751 Napisano Septembar 10, 2019 Drug član, 1364 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo proveden vikend, Malo je kisa ometala,al za mlade nema problema. Ova prica me je setila na jezero Modrac iz moje mladosti. Imam rodbinu u Lukavcu, pa sam cesto bio na obali Modrackog jezera. Modrac je trebalo videti u 80-ih , skroz drukcija slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...