MajorSoul 141 Napisano Decembar 5, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Funcionise naravno, samo treba da obe strane popune pravilno svoje podatke. Nije na odmet da vam se potpise i neki svedok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hogar 48 Napisano Decembar 8, 2010 (promenjeno) U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Jul 13, 2011 član acim Sređen klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Decembar 10, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan @ Hogar - Odlicne ti te kuke i kvake Evo ga link ka videu koji je hteo da postavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hogar 48 Napisano Decembar 11, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan hvala majorsoul na ispravci, nisam bas vican sa postavljanjem klipa, a bogami ni slike ne umem da turim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Decembar 12, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan hvala majorsoul na ispravci, nisam bas vican sa postavljanjem klipa, a bogami ni slike ne umem da turim Nema nikakvih problema, u svako doba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimke1984 2 Napisano Maj 26, 2011 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Nc700d Prijavi odgovor kao problematičan kupio sam novi skuter pre nekih mesec dana (50 ccm) kolicina novca koja je potrebna 2000 din : tehnicki pregled -skuter nije ni bio potreban oko 2800 dinara raznorazne takse, saobracajna, opstinska tablica osiguranje jeste potrebno - ali ga policija ne zahteva pri registraciji u DDOR-u su mi rekli da je po novom zakonu obavezno za sve, ali dok policija ne pocne kaznjavati nema od toga nista ( isto vazi i za traktore) inace kupio sam osiguranje od auto odgovornosti oko 980 dinara ( relativno smesna cifra za nesto sto mozes da uradis, a mislim da podlezes tada i garantnom fondu u slucaju da te neko obori i pobegne) + jos sam doplatio i osuguranje lica (2) oko 500 din dakle, osiguranje me kostalo nesto ispod 1500 din + dobijes i onaj evropski izvestaj uslov da osiguranje prizna stetu je da moras imati propisanu opremu ( dakle - kaciga) i da je izasla policija na uvidjaj ( nisam pitao da li priznaju samo evropski izvestaj posto sam ju bas bio izgnjavio) tako da za skuter od 50 ccm i cifru od 1500 din godisnje, vozis se sasvim opusteno bez brige da li ces nekoga udariti i ostetiti mu vrata na novom mercedesu osiguranje je tu Znaci kolko sam razumeo novi zakon sve mi je u njemu jasno, ali ovo za TEHNICKI PREGLED me malo buni i u samom zakonu, ti si kupio skuter do 50cm3 dali je bio stranac pa si radio prvu registraciju ili je bio vec registrovan u Srbiji pa si menjo vlasnistvo i sve ponovo pa si ponovo odradio tehnicki pregled. Dalje shvatih te da si osiguranje odradio posle registracije kako si dobio onu nalepnicu koju zakon propisuje da treba da se istakne na vetrobranu motocikla ili na nekoj ravnoj uocljivoj povrsini dali imas tu nalepnicu i sta je ona tacno dali je to to osiguranje koje se godisnje placa pa se nalepnica menja ili je to na osnovu registracije i zutih tabli koje ce biti za sve lake skutere bicikle sa motororm ili kako su oni to definisali u zakonu gde cak nepiste kategorija od kolko kubika spada u te lake motocikle a do kolko u srednje i teske. Hvala molio bih za brz odgovor ako je moguce. Poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Maj 26, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam shvatio iz posta iznad, veljko nije radio tehnički za svoj novi skuter. Na novim vozilima se za prvu registraciju ne radi tehnički pregled (jer su u fabričkom stanju). Nalepnica (vinjeta) ne označava osiguranje, ona je samo "kopija" saobraćajne, označava da je vozilo registrovano. Jedina funkcija nalepnice je da u slučaju saobraćajne kontrole, policajac ne mora da proverava svako vozilo koje prolazi (Dobardan, molim vas vaša dokumenta, aha u redu je, doviđenja), nego odmah vidi po nalepnici da je vozilo registrovano. Ova nalepnica se dobija u MUP uz saobraćajnu pri registraciji. (u stvari, saobraćajnu ne daju odmah, nego papirnu potvrdu da je vozilo registrovano, saobraćajnu podižeš tek posle dve nedelje). Na osnovu ovoga, mogu da nagađam da će se nalepnica menjati pri svakoj godišnjoj registraciji (mada, možda grešim). Obavezno osiguranje označava poseban papir koji dobiješ uz saobraćajnu kada registruješ vozilo i imaš obavezu da ga držiš ova dva dokumenta zajedno. U osiguranju piše koji tip obaveznog osiguranja imaš (obično ili prošireno, osigurana stakla), i taj papir ti treba samo ako (nedaj bože) imaš neku vrstu saobraćajne nezgode. Što se tiče evropskog izveštaja, izgleda da nešto nije funkcionisalo sa njime. I dalje svaki vozač ima obavezu da ima ovaj papir, ali se sada zove policija (kao i ranije) za svaku saobraćajnu nezgodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimke1984 2 Napisano Maj 26, 2011 U prolazu, 14 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Nc700d Prijavi odgovor kao problematičan Da u pravu si nisam primetio da da je u pitanju novi skuter, kada je polovni u pitanju i jos iz uvoza treba tehniciki, i svake godine za novu registraciju ce trebati, barem mi tako rekose nekoliko firmi koji rade tehnicke sad sam ih zvao sad dali oni mogu da detaljno pregledaju skuter ili je u pitanju cista formalnost neznam. Koji bedak voziti skuter od 50 cm3 na tehnicki pregled pih smorih se a imam i ponudu za nesto vece pa da polazem za A, u atuo skoli 10+ na Kanarevom sve ukupno oko 15000 ak hiljada imali neko iskustva sa polaganjem za A. Rekose mi kad kod njih polozim A dobijam za sve kategorije koje tu ulaze. Pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Maj 26, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je već priče na forumu o tome, izuzev ako nećeš ili iz nekog razloga ne možeš da polažeš za A kategoriju - 50cc se više ne isplati. 125-ice troše isto, malkice su skuplje za registraciju, a imaju mnogo više snage i veća im je upotrebna vrednost. Ako ikako možeš, položi za A, nećeš se pokajati. Inače, 15.000 mi deluje premalo za A, eventualno ako nisu računali L tablicu (još 6-7.000). Ima više o tome ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakosta 2 Napisano Jun 20, 2011 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da u pravu si nisam primetio da da je u pitanju novi skuter, kada je polovni u pitanju i jos iz uvoza treba tehniciki, i svake godine za novu registraciju ce trebati, barem mi tako rekose nekoliko firmi koji rade tehnicke sad sam ih zvao sad dali oni mogu da detaljno pregledaju skuter ili je u pitanju cista formalnost neznam. Koji bedak voziti skuter od 50 cm3 na tehnicki pregled pih smorih se a imam i ponudu za nesto vece pa da polazem za A, u atuo skoli 10+ na Kanarevom sve ukupno oko 15000 ak hiljada imali neko iskustva sa polaganjem za A. Rekose mi kad kod njih polozim A dobijam za sve kategorije koje tu ulaze. Pozz! Ako imas pune 24 god. dobijas punu A kategoriju i mozes da vozis sve kubikaze.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Tehnički pregled se radi i za nov moped ili skuter jer na tehničkom pregledu određuju kategoriju vozila. Ja sam radio tehnički kada sam kupio novi APN 6 pre par meseci (ima nove, žute tablice). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1749 Napisano Jun 23, 2011 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Kako bre Ačime,kad sam danas video Peugeot VivaCity3 49ccm sa belim (novim)tablicama?!U čemu je fora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jun 23, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Koje tablice nosi, mislim koji grad? Postoji mogućnost da je upao u A kategoriju ako mu je maksimalna brzina preko 45km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 23, 2011 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci za APN se kaze dane moze preko 45 km/h Onda ce i meni tako ako ga ikad budem registrovao,posto je trenutno trajno registrovan.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1749 Napisano Jun 24, 2011 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Nosi BG tablice inače je u Lazarevcu,spada u kategoriju skutera do 50ccm sa ograničenjem brzine do 45Km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Jun 25, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Vozim non stop skuter registrovan 2005. niko nista mi nije prigovorio. Crvena zvezda na tablici i pici. Od 2012. 50ccm mora da se registruje ponovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Avgust 22, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel moze neko da mi objasni proceduru za sledeci slucaj: poznanik ima ovlascenje iz 2002 na svoje ime za skuter koji je kupljen od nekog levog coveka. uz ovlascenje ima i saobracajnu. skuter treba da se prekotrlja na mene, ali ja ga odmah prodajem nekom trecem liku. dakle - ovaj sto meni daje skuter, treba da odjavi skuter, jel tako ? to trebam ja da platim, ali ne znam ama bas nista, gde idem, koje uplatnice pisem, sta kako. fora je da covek koji ima ovlascenje treba da odjavi skuter, da bi ga ovaj lik sto mu ja prodajem registrovao na sebe. 1. gde idem (verovatno zajedno sa njim, pretpostavljam) ? 2. sta treba da platim ? 3. jel uopste moze onaj koji ima ovlascenje, da odjavi skuter .. ? 4. jel izvodljivo da se skuter odjavi na blanko, i onda da se kupcu skutera samo daju papiri zajedno sa motorom ? hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Avgust 22, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan jel moze neko da mi objasni proceduru za sledeci slucaj: poznanik ima ovlascenje iz 2002 na svoje ime za skuter koji je kupljen od nekog levog coveka. uz ovlascenje ima i saobracajnu. skuter treba da se prekotrlja na mene, ali ja ga odmah prodajem nekom trecem liku. dakle - ovaj sto meni daje skuter, treba da odjavi skuter, jel tako ? to trebam ja da platim, ali ne znam ama bas nista, gde idem, koje uplatnice pisem, sta kako. fora je da covek koji ima ovlascenje treba da odjavi skuter, da bi ga ovaj lik sto mu ja prodajem registrovao na sebe. 1. gde idem (verovatno zajedno sa njim, pretpostavljam) ? 2. sta treba da platim ? 3. jel uopste moze onaj koji ima ovlascenje, da odjavi skuter .. ? 4. jel izvodljivo da se skuter odjavi na blanko, i onda da se kupcu skutera samo daju papiri zajedno sa motorom ? hvala u napred vidi ovako skuter treba ti ili vlasnik na koga se vodi da ode u opstinu (sup)u kojoj je scut registrovan i da vrati tablice i da ga odjavi . posle toga ides u agenciju radis kupoprodajni ugovori nakon toga placas porez na promenu vlasnika,sto se razlikuje od grada do grada...kad sve to zavrsis ides u sup gde ga zelis registrovati nosis saobracajnu(odjavljenu)i to je to...posle ti ostaje samo registracija i ide na ime na koje se motor vodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Avgust 23, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok, pomozi - covek na koga je trenutno ovlascenje, odlazi u opstinu, i vraca tablice i odjacljuje (i verovatno nesto placa ?) kada je to uradjeno, da li je potrebno da vlasnik bude fizichki prisutan za pravljenje kupoprodajnog ugovora ? moja namera je - vlasnik odjavi. i onda, sa odjavom, kupac i ja odemo u agenciju, sa potpisom prethodnog vlasnika i odjavom, i jel moze kupac bez prethodnog vlasnika, sada kad vec ima odjavu i eventualno neki njegov potpis, da registruje na sebe ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 23, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan koliko ja znam moraju da budu fizički prisutni vlasnik i Kupac jer se sve po novom radi u opštini i ne važe ugovori iz agencija ali pitaj dr Lošmija on je najupućeniji u te stvari ovde na forumu - to mu posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Avgust 23, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam prodao auto—ugovor su nam sastavili u agenciji, a onda smo otišli u sud da nam pečatiraju taj kupoprodajni ugovor. Ali, prenos postaje validan tek kada se plati paušalan porez, dakle kupac ide u opštinu prodavca i plaća porez po postojećem cenovniku. Sa ta dva papira se ide na izdavanje nove saobraćajne. Ne znam gde se tu tačno uklapa odjava tablica, verovatno pre svega ovoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano Avgust 23, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ugovor ne mora da se ispisuje u agenciji, može da se sastavi samostalno a ima i na netu tipskih ugovora. Overa tog ugovora je obavezna u javnoj ustanovi, sud ili opštinska overa. Nakon overe teče rok za plaćanje poreza koji je 15 dana. Ugovor može biti sačinjen i overen na osnovu ovlašćenja koje može biti i naslovljeno na kupca, praktično može na taj način sam sa sobom praktično da sačini ugovor. Porez se plaća u mestu prodavca koji je poreski obaveznik i može ga platiti kupac, a ide po katalogu, ali ako je navedena cena u ugovoru višlja od knjiške, to će biti isnovica, znači niska cena se uvek piše. Za plaćanje poreza se traži primerak overenog ugovora i kopija lične karte i saobraćajne, a ona na uvid. Ne postoji rok za preregistraciju nakon zaključivanja i overe ugovora, odnosno plaćanja poreza. Praktično je preporučljivo sačekati do isteka registracije a za vožnju je dovoljno ovlašćenje ili overen kupoprodajni ugovor sa pečatom da je plaćen porez. Odjava i preregistracija dodatno košta i bacaju se nepotrebno pare. Ukoliko je stara tablica i saobraćajna, nisam odjavljivao ništa već sam samo izvršio produženje registracije, uzeo nove tablice, saobraćajnu i nalepnicu bez predhodnog ikakvog odjavljivanja, možda što su i kupac, ja i prodavac sa teritorije Beograda a tablice se nisu izdavale po lokalnim mupovima već u centrali, Ljermontovoj. Dao sam overeno ovlašćenje posredniku koji je to uradio mesto mene. Kakva je procedura ako su ugovarači iz različitih gradova, ne znam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Avgust 23, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan koliko ja znam moraju da budu fizički prisutni vlasnik i Kupac jer se sve po novom radi u opštini i ne važe ugovori iz agencija ali pitaj dr Lošmija on je najupućeniji u te stvari ovde na forumu - to mu posao principu treba da bude prisutan stari vlasnik ali ja kada sam radio kupoprodajni za predhodni skuter covek mi je poslao fotokopiju licne karte sa kojom sam u agenciji sve zavrsio sto se tice kupoprodajnog ugovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gagyns 1 Napisano Mart 8, 2012 U prolazu, 33 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li neko zna pouzdano, imam nove tablice i saobraćajnu kao i "nalepnicu" ali ove godine neću biti u mogućnosti obnoviti registraciju odmah nakon isteka tekuće... da li još uvek važi ono da ukoliko određeni vremenski period ne uradiš obnovu da moraš novu tablicu i sve ponovo. I ako jeste koliko je period koji može da se odloži obnova registracije. Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 8, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan postoji taj period, i meni je receno da je 30 dana od isteka registracije. posle 30 dana moras da vratis tablicu i prilikom sledece registracije dobijas sve novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...