Jump to content

Moto Zajednica

BJB Maxi Scooter Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 3785 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Hteo sam sebe da počastitim nekim lepim alatom za čačkanje CVT-a.

Ima li ovo smisla, nije ni tako jeftino (74€ bez VAT ali + poštarina i carina)? Alatka i za varijator i kvačilo:

WWW.EASYBOOST.FR

Easyboost variator / Clutch / Torque drive Tools for Kymco 300 XCiting Downtown K-Xct People Agility Dink are the essential tools to remove / set up easily the variator / clutch / torque...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 414 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Svako treba da nadje nesto sto njemu odgovara. Ljudi (neopravdano) osudjuju i jedne i druge, one sto voze velike motore (zato sto divljaju) i one sto voze skutere (zato sto ne znaju nista o motorima pa voze skutere). Vozio sam skuter, sada vozim enduro i lepo je voziti i jedno i drugo. Svaki motor ima svoje cari, trenutno mi vise prija enduro zbog nesto losijih puteva i komotnije voznje sa endurom za razliku od skutera koji se trucka po neravnom putu, ali daleko od toga da se nikada ne bih vratio na skuter. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1524 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 22 sati, boza_kg je napisao:

Hteo sam sebe da počastitim nekim lepim alatom za čačkanje CVT-a.

Ima li ovo smisla, nije ni tako jeftino (74€ bez VAT ali + poštarina i carina)? Alatka i za varijator i kvačilo:

WWW.EASYBOOST.FR

Easyboost variator / Clutch / Torque drive Tools for Kymco 300 XCiting Downtown K-Xct People Agility Dink are the essential tools to remove / set up easily the variator / clutch / torque...

Dobar alat, licno mislim da moze da se napravi za manje para...

Inace lepa ideja. 

Imam već Buzzeti stegu kvačila, koja se iskrivila od par puta koriščenja. Loš materijal, loše dizajnirano:

i alat za blokadu varijatora kojoj je otpao zubić, loše zavareno, opet loš materijal

To je već bačenih 50ak €. Ovo Easyboost mi izgleda robusnije i bolje osmišljen alat, a odgovara za moj skuter. Trajaće valjda duže.

Ako neko ima predlog gde nabaviti nešto slično, da valja, nek viče.

• Integrisan, 9661 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Jooooj za dva parceta sparinga 50e? Haos

20x5, 3metra 250 din... 

P.S. Mogao je bar var lepsi da bude za taj novac.

Da ponovim po hiljaditi put, hvala alavim prodavcima/proizvodjacima na bahatosti koja me natera da vecinu alata posedujem i samostalno upotrebljavam. 

Takodje, alavim mehanicarima zbog kojih izucih istu, itd....

• Podržavam 1

Mogao je da bude lepši, ali najgore je što je materijal katastrofa. Lako se iskrivi, a kad pokušaš da ga ispraviš, omekša, i savija se kao da je alu folija...

Ako možeš da mi napraviš alat, rad sam da platim. Ja to numem.

• Sviđa mi se 1

Ne pravim usluzno Bozo, ja za svaki skuter koji kupim pravim... Ima po forumu, evo sa istog sajta buzzeti original i moj...

Kvacila kada rasturam obicno stegnem sa dva kociona diska i tri navojne sipke... Ako ti sta od alata zatreba a ja imam, pozajmicu ti naravno.

MOTOBIKESHOP.RS

Unutrašnji prečnik fi 42 mm Spoljašnji prečnik fi 51 mm Od šrafa do šrafa 200 mm

11.jpg

12.jpg

• Sviđa mi se 2

Hvala puno Nešo! Na CVT sam posebno osetljiv, volim sam da oko njega čačkam, pa ću da nabavim i alat da imam.

Verovatno ću da naručim ovog gore pomenutog francuza, pa posle mogu i ja da ga pozajmim kolegama ako nekom zatreba :)

• Sviđa mi se 1

pre 27 minuta, N.F.S. je napisao:

Ne pravim usluzno Bozo, ja za svaki skuter koji kupim pravim... Ima po forumu, evo sa istog sajta buzzeti original i moj...

Kvacila kada rasturam obicno stegnem sa dva kociona diska i tri navojne sipke... Ako ti sta od alata zatreba a ja imam, pozajmicu ti naravno.

MOTOBIKESHOP.RS

Unutrašnji prečnik fi 42 mm Spoljašnji prečnik fi 51 mm Od šrafa do šrafa 200 mm

11.jpg

12.jpg

Daj neki link sa necijim snimkom, da vidim kako funkcionise taj alat 

Ne, ne. Ili sam pogresno napisao ili si ti pogresno shvatio...

Svidja mi se alat, ja nikada nisam rasturao, a voleo bih da vidim kako se upotrebljava. Ne znam kako se zove, ne znam sta da trazim, i mislio sam da das neki hint ;)

Probaj ovako,

"2008 burgman 400 variator holder" ili variator tool, ili variator block...  Ima sigurno puno snimaka i uputa za koriscenje :takoje:

Burgmana nisam imao (pa nisam ni alat pravio) 

Ovog sa slike sam isao da pazarim pre mesec dana, vozio ga, polozaj je mogu reci (meni) udobniji nego na silveru.

Ali honda je honda..

22.jpg

• Sviđa mi se 1

ToEto  :)

Em isti alat, em sam nasao kako mogu da nategnem oprugu. Kazem, nikada nisam rasturao, a na mom burgmanu sam stavio novo kvacilo i novo zvono. Tacnije majstor.

Sada znam :)

• Sviđa mi se 1

@MaxiS Ovo sa snimka skroz liči na alat koji sam pikirao. Kulturica.

Edit: naručio sam alatku. Ako nekog još zanima, dobija se vaučer sa 20% popustom za prvu kupovinu, a poštarina je 19,90, pa je vrednost fakure iznela 79,24 €. E sad još da vidimo dal će naši da odrape PDV i carinu...

Promenio član boza_kg

Znas kako, vecina klipova koje sam gledao, gde skidaju kvacilo i glavnu maticu, kvacili drze nogama, a cuveni Indijci, cak bosi  :lol:

Za odsrafljivanje varijatora i kvacila, ima onih "pomagala", ali za oprugu im sluze noge :)

Ma postoje razne improvizacije, ima i negde ovde po forumu snimak, lik baci rezervni točak od auta, sa felnom, preko kvačila i tako sabije oprugu:) Al najbolje je kulturno - stegom, ili ovakvim alatom, čini mi se još bolje.

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Piaggio beverly 250, 2008. godište, Touring, vozilo prešlo 9010 km, Beograd. Cena 2.350 € - Motori - Polovni Automobili

Evo dobre prilike drugari  :lol3:

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125

Znam da ce solidan broj ljudi ove godine sa maksi skutera preci na dobro poznati Hondin agregat 750, da li je to u pitanju nc750x, Integra ili Adv nije toliko bitno. Jedan mali apel i savet njima, jeste da na internetu vlada mit verovatno od ljudi koji nisu ni seli na te masine, da su ti agregati malo tromi, da nemaju neko ubrzavanje itd. stoga zelim da ih upozorim da ta masina uopste nije naivna i da povlaci odlicno sa svojih 54-55 konjica, tako da ce 99 posto njih ostati vrlo zacudjeni kada sa svojih skutera predju na ovaj agregat. Pogotovu oni koji uzimaju novi model, jer je Honda unapredila ubrzanje u prvoj i drugoj brzini ja mislim. Dakle, vrlo oprezno dok se ne upoznate sa masinom. 

Promenio član 6.5 Creedmoor
  • Haha 2

• U prolazu, 65 postova

https://motobikeshop.rs/sr/search?query=Žabica+plastike

Da li neko zna mozda jel ove zabice od 4.2mm odgovaraju za X MAX 400 ?? I sta mu tacno dodje tih 4.2mm, kako da izmerim sa svojim originalima i uporedim?? Bio sam danas do generalnog uvoznika za Yamahu, rekli su mi da je komad preko 500 dinara :lol3: :lol3: :lol3: 

Promenio član 6.5 Creedmoor

• Zainteresovan, 395 postova
  • Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400

Pre par dana su mi stigle kako ih neki zovu “radne pantalone” a ja cu u daljem tekstu zvati moto pantalone;). Naziv artikla u firmi Enter im je Energy Black. Narucio sam ih polovinom januara tako sto sam izmeren od dole na gore i obim struka:P.. mere su poslate i na moju srecu taman su mi u mm , mada sam imao blagu dozu strepnje da li ce mi biti ok bez probe.. Materijal je lep na oko, sa jedva vidljivim belim linijama koji mu daju kao neku teksturu, dzepovi su duboki, cicak trake jake.. na kolenima ojacanje ispod kojih je moguce staviti neke protektore odgovarajuce velicine..

Pantalone sam nosio i na poslu i po gradu i zanimljivo je to da skoro je svako pitao za pantalone.. sta, kako, odakle, posto.. i naravno pozitivne ocene:jee1:..

Ne reklamiram Enter firmu vec zelim da Vam predstavim proizvod-moto pantalone kao koristan dodatak nasem moto-skuter svetu..

9C273873-9832-4590-8E2C-291EFE95D259.thumb.jpeg.df0125934035d67a00e9adf350a50a70.jpeg

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 2080 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Чисто кога занима да види шта има све код нас ;)

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 477 postova
  • Motocikl: NC750X '24
On 3/9/2022 at 11:11 PM, 6.5 Creedmoor said:

https://motobikeshop.rs/sr/search?query=Žabica+plastike

Da li neko zna mozda jel ove zabice od 4.2mm odgovaraju za X MAX 400 ?? I sta mu tacno dodje tih 4.2mm, kako da izmerim sa svojim originalima i uporedim?? Bio sam danas do generalnog uvoznika za Yamahu, rekli su mi da je komad preko 500 dinara :lol3: :lol3: :lol3: 

U Lav auto prodavnici imas neverovatan izbor žabica za baš male pare. Ponesi samo uzorak.

• Hvala 1

• BJB Maxi Scooter Club, 2080 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Потврђујем, али да знаш нису идентичне, буду веома сличне. Пазарио скоро, цене коректне

Možda nekom bude interesantno, Zontes M310, kažu kvalitetan kinez u 300cc klasi. Lagan i kompaktan, a jak, 33 ks!

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Zontes M310, 2022. godište, Scooter, Beograd. Cena 4.690 € - Motori - Polovni Automobili

• Drug član, 3124 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Diskusija?!

Može?!

Prvo, nemam predrasude prema "Kinez" ili slično, odma to da kažem, ali imam prema modelu poslovanja kod istih.

Iskrenost i verodostojnost iznesenih podataka je upitna tako da podatak o snazi uzeti sa rezervom, Honda i Yamaha imaju dosta slabije agregate u toj klasi do 300cc. Možda ne deluje tako ali 4 konja je više od +10% u odnosu na njih.

Drugo, cena. Kymco i SYM su 20 godina na tržištu, da bi izgradio brend i digao cenu svojih proizvoda, ovi dođu i odma na tu cenu... Iskreno, mislim da je preskupo da bi se probijali...  E sad, šta ima tu od opreme? "Šta ja tu dobijam?"

U oglasu pominju najveće rivale, baš Yamahu i Hondu, osim što Forza nije odavno 300, poredi sebe sa modelom koji više ne postoji... ;)

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja