johann 850 Napisano Octobar 18, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam visok 170 Cm Vozim F 800 GS, moram prinati da je bilo muke u početku.. Sedište je izdubljeno i korigovao visinu na prednjim štapovima za 27 mm, sad je sve ok. Vozio sam Jagerovu Africu lepo sam vladao s njom al na Vlajkovu teneru nisam ni smeo da sednem. Sve je u glavi, al moraš biti spreman da ćeš u početku imati par padova u mestu, prilikom manevrisanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Druze vidim da si u slicnoj situaciji kao ja nekad. I ja sam vozio Intrudera 125 i kada je doslo vreme da ga promenim hteo sam samo endura. Od Canyona, F650 i Pegasa stigoh na Super Teneri koja je ala. S obzirom da si dosta stariji od mene (7god) verovatno si i razvijeniji. Neretko mi se desi da mi motor pobegne na stranu u mestu pa ga zadrzim uz osecaj cepanja kostiju nogu i prsljena kicme. Velika tezista imaju enduro motori i to ne predstavlja nikakav problem dok je u pokretu. Visok sam 180cm i isto ne dodirujem celim stopalom tlo, da sam laksi (a tezak sam) jedva bih prstima dodorivao, ali eto spasava me sto mi motor vise legne zbog same moje tezine. Savetovao bih ti da ne kupujes motor na kome se ne osecas udobno i nad kojim nemas potpunu kontrolu, naravno i meni je bilo malo cudno sa malog kruzera na ovoliku alu, ali se brzo privikavas. Najvaznije je naravno zelja i ljubav prema istom i svaka su ti vrata otvorena kao i bezbroj mogusnosti u kojima mozes uzivati istim. Da li si dorastao motoru od preko 200kg koji ti moze polomiti noge pri najmanjoj nepaznji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam visok 170 Cm Vozim F 800 GS, moram prinati da je bilo muke u početku.. Sedište je izdubljeno i korigovao visinu na prednjim štapovima za 27 mm, sad je sve ok. Sve je u glavi, al moraš biti spreman da ćeš u početku imati par padova u mestu, prilikom manevrisanja. Velika je razlika izmedju Afrike i Tenere, Afrika mi se cini kao dosta upravljivija i niza od Super Tenere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 18, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si dorastao motoru od preko 200kg koji ti moze polomiti noge pri najmanjoj nepaznji? E jebi ga sad!! Pa i u Golfu dvojci možeš da pogineš a da nisi bio nepažljiv. Da ne pričam o kineskonm skuteru od pola konja. Jedini problem kod ljudi sa malo manje dugačkim nogama je manevrisanje u mestu. Pogotovu na nekim nagnutim parkinzima, oko ivičnjaka i u nervoznom stanju. Kad sprava krene lagana je ko perce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Tocrank, Aman covece slozi malo kockice.. Sustina se svodi na isto, ovo je opasan sport kojim se bavimo i sve ima svoje. Ako ne vladas R-ovom brzinom, tezistem i losim kocnicama endura, kruzerovim... (ne pada mi napamet sad sta konkretno), uvek ces povuci kraci kraj. I onoi sto si me citirao ne trebaju drugi isto kao ti da shvataju prozivkom ili necim losem, vec izazovom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rbdesign 8 Napisano Octobar 18, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: sremska mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan sve ce ti biti u pocetku nezgodno ,prelomi i kupi ono sto ti se svidja a vremenom dodjes do onoga sto ti odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 18, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan A jesi li razmišljao o BMW F650GS ? Nisam ga probao , ali kad sam tražio enduro za sebe , od njega su me odvratili rekavši da je to mali motor za moju visinu (187) ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bankbase 50 Napisano Octobar 18, 2010 U prolazu, 70 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650 CS Prijavi odgovor kao problematičan ja moj prodajem jer sam predugačak za tako nisko sedište... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=62052.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Octobar 18, 2010 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ja moj prodajem jer sam predugačak za tako nisko sedište... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=62052.0 Oće čovek enduro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam nesto preko 170 cm i vozim SCARVERA. Mogu reci samo KAO DA JE PRAVLJEN ZA TU VISINU! Znaci,idealan. Samo sto je skup...i...paaa...da tako kazem...malo specificnog izgleda Oće čovek enduro... Oce...al' oce i Versys-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 18, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Oce...al' oce i Versys-a... hehe tako je Ili enduro ili tako neki putni ili kako li se zove vec ta kategorija u kojoj je versys A jesi li razmišljao o BMW F650GS ? Jesam ali nikada nisam imao prilike da sednem. izgleda mi kao da je u rangu sa ostalim nabrojanim. Mozda manji od stroma ali lici na ostale. Izgleda da bi mi bilo pametno da uhvatim prvi moto skup i da molim ljude da mi daju da sednem na razne masine, pa da vidim kako mi sta odgovara Od price mala vajda. Da li si dorastao motoru od preko 200kg koji ti moze polomiti noge pri najmanjoj nepaznji? Ne znam. Verovatno ne s obzirom na to moje "iskustvo". Imam 25 godina a tek sam poceo da vozim. Jos uvek sam pomalo krut. Iza mene tek 10 000km. prelomi i kupi ono sto ti se svidja Vrlo moguce da ce i ovako da se zavrsi. Neki strom sa rollbarovima pa polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 18, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je F650GS ipak bolji izbor od Stroma. No, to ostaje na tebi da izabereš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 18, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je F650GS ipak bolji izbor od Stroma. Jel? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 18, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan a i 40kg je laksi i 4cm nizi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 18, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan svaki motor mozes da spustis za par centimetra,i prednji i zadnji kraj, za pegasa ima delova,nuje tacno da ih nema. ja sam 168cm,pa vozah super teneru,africu,i nekad nisam imao taj problem sa visinom,pa verovatno neces ni ti, sve je stvar navike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 18, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan polako misli naginju ka f650gs... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1257 Napisano Octobar 18, 2010 prisutan, 1134 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Vako!! Visok sam 169,al se valim da sam 170, ;D , a vozim kle-a!! Pa ti vidi!! Borba je malo po gradu,na nagibima,bilo je i prevaljivanja u stranu!!Ali sve manje i manje takvih stvari!! Planiram da mu mjenjam dog bouns,i spustim na vilici!! A inace sam na prstima!!Ali cim izadjem iz grada sto mi je glavni cilj,sve se zaboravi!! Sjeo sam na stroma 650 i mogu reci da je mozda i nizi od Kle-a,samo malo tezi,ali kad ga dignes u centar kao beba je!! Ti ocjeni,meni da je tvoja visina....eeee gdje bi mi bio kraj!! Au bre Mina sto izruzi Kawu!! Ali uglavnom probaj sve i jedan bajk kojeg se mozes docepati!! I nek srce odluci!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 18, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan a i 40kg je laksi i 4cm nizi Možda bez točkova, rezervoara i viljuške je 40kg lakši. BMW 650 GS pun rezervoar 192kg i 50 ks obično sedište - 820mm spušteno - 750mm V Strom 650 pun rezervoar 197kg i 67ks obično sedište - 820mm spušteno - koliko ga spustiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 18, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan BMW 650 GS pun rezervoar 192kg i 50 ks obično sedište - 820mm spušteno - 750mm Standardna visina sedišta je 780 mm , a opcionalno se moglo naručiti povišeno - 820 mm ili sniženo - 750 mm V Strom 650 pun rezervoar 197kg V Strom 650 , dry weight - 189 kg ... a zapremina rezervoara -22 l ... plus ulje i ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 18, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan malo sam zajebao brojeve ali na ovo sam naisao gs: Dry weight: 175.4 kg (386.7 pounds) strom: Dry weight: 194.0 kg (427.7 pounds) gs: Seat height: 780 mm (30.7 inches) If adjustable, lowest setting. strom: Seat height: 820 mm (32.3 inches) If adjustable, lowest setting. Ali uglavnom probaj sve i jedan bajk kojeg se mozes docepati!! I nek srce odluci!! Tako je. Za sada u igri: Strom, f650GS, TA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Cudo ne merkas neku Africu Qween ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Octobar 18, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ona je najvisa.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5342 Napisano Octobar 18, 2010 Integrisan, 13031 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan V Strom 650 , dry weight - 189 kg ... a zapremina rezervoara -22 l ... plus ulje i ... Po Motorrad katalogu još gora situacija za stroma 197 dry weight + 22 litra rezervoar + ko zna šta... jedno 30kg razlike. Ipak je Đorđe u pravu! edit: greška u litrima benzina ispravljena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ona je najvisa.. Licno mi je iz nekog neznanog razloga, lakse u mestu da manevrisem Afrikom, nego KLE-om, kao da joj je nize teziste, jbm li ga, a vozi je drugar koji je tu oko 170cm... Bez problema, vec tri godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Octobar 18, 2010 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma probala sam ja Kawu i dalje kazem, ne volem je bre ;D (bez uvrede vlasnicima iste, neko voli, neko ne voli) A inache ne mogu sad da trazim citat...al chini mi se da je Gile napisao... Da li ce moci da izace na kraj sa 200kg (+) ... Opet samo moje iskustvo ... Kakve veze ima koliko je tezak motor ? Odmah da vam kazem da ja NE MOGU da podignem TA kada se preturi na stranu, kao ni AT kao ni ST kao ni F800, ma ne mogu bre nijedan motor da podignem (ne rachunajuci one kros prdavce ;D ) ... I shta sad, jel ja zbog toga shto ne mogu da ga podignem kad se preturi na stranu treba da ga ne vozim i ne kupim ?? Uvek, ali uvek se nadje neko da ti pomogne da podignesh motor. Jedini problem je onaj koji je Johan chini mi se naveo, a to je da kada samo vrhovima prstiju dodirujesh tlo, morash da pazish gde se parkirash, kakav je nagib ulice itd... sve ostalo nemoj da te uzbudjuje, svi smo se mi preturili u mestu bar jednom u zivotu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...