Raspucin_Bg 0 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze se reci da sam totalni pocetnik jer sam svega tri meseca vozio skuter od 50 kubika, sada bih zeleo nesto jace pa vas pitam za savet, u principu ne pravim razliku izmedju Honde i Yamahe jer su oba brenda u samom vrhu po kvalitetu jedino sto mislim da bi odlucilo koji bi motor uzeo od ova dva je moja konstitucija. Imam 190cm i 90kg. Da cujem vasa misljenja? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Doktor Mabuze 83 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Widowmaker Prijavi odgovor kao problematičan Po mom skromnom misljenju, Varadero, zbog tvoje visine i mislim da je generalno bolji motor Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1036 Napisano Octobar 17, 2010 Drug član, 1094 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako sa tom konstitucijom kupis YBR-a,obavezno mi posalji sliku da te vidim ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raspucin_Bg 0 Napisano Octobar 17, 2010 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan tako sam i ja razmisljao, Varadero mi se za nijansu vise dopada a i bolji je za neke duze relacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Octobar 17, 2010 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vozim ybr125 i meni se cesto cini mali, a visok sam 176 i tezak 75. Nikako ybr, za varadera ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Octobar 17, 2010 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan hehe Nije da ga kudim ali jednostavno nije za dugonje Motor je jeftin, pouzdan, izuzetno malo trosi.. Za te pare tesko da moze bolje. Ali dzabe ako ti nije udobno... Posle sat vremena pocinju da mi trnu ramena od pognutog polozaja. Sa 180cm je sigurno mnogo gore. kolika je visina sedista na varaderu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 17, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Varadero je daleko bolji u svemu u to sam potpuno siguran ali je takodje i MNOGO skuplji a i teze se kasnije prodaje. Mada tvojim gabaritima od ta dva samo Varadero odgovara, ja sam polagao na YBR imam 75kg i 182cm i to je najblaze receno smesno. Probaj da malo prosiris vidike i da uzmes u obzir neki TDR koji nije toliko skup kao Varadero ali je opet 2T... Ide brze ali i trosi vise. 5-6L... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3292 Napisano Octobar 18, 2010 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Varadero. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Octobar 18, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan YBR je po meni najbolji motor za pocetnika. Mozda zato sto je to bio moj prvi motor, nemam pojma, ali u svakom slucaju Honda je Honda i tu nema sta da se prica... Ali ipak moj glas ide YBR-u I ja sam visok 190cm 90kg i nije nikakav problem. Sa devojkom na autoputu citavih 130kmh ;D ;D To je moje misljenje jer si rekao da si totalni pocetnik Nije skup, odrzavanje nije skupo, prodaces ga sutra lako itd itd... Meni je YBR u oglasima bio jedan dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Octobar 18, 2010 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para zelis da potrosis na motor? Honda u oglasima za godiste 2001 pa na vise krece od 2000e ima jos nekoliko koje su ispod 2k evra, ali to treba videti. YBR 125 u oglasima za godiste 2006 pa na vise krece od 1340e verovatno se moze naci neki i za manje para. Pogledaj uvek sa dodatnom opremom da posle ne dajes pare za istu. Kakav motor zelis i gde bi vozio isti? Honda: Enduro / offroad ili Yamaha: Naked Realno oba modela ce biti sa karburatorom ako uzimas polovne. Razlika u suvoj tezini je primetna Honda 149kg / YBR 106kg Honda je nesto jaca, ali na visim obratajima, dok imaju slican obrtini momenat koji YBR postize nesto nize: H: 15.00 HP @ 11000 RPM 10.70 Nm @ 9500 RPM Y: 10.19 HP @ 7800 RPM 10.00 Nm @ 8000 RPM Ovo su sve specifikacije koje mozes naci na netu i ne znace nista dok ne sednes na motor. Da li si seo na te motore koje zelis kupiti? Gde je bolji osecaj? Izbroj pare, plati i idi sa osmehom na licu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Varadero , veci, udobniji meni cak i malo lepsi. Ja sam 192cm cak je i Varadero manji, tj. nizi od onoga sto bih zeleo a o YBR-u necu ni da pricam. u principu moze i YBR ali to ipak nije to. Dakle Varadero ako planiras da ga zadrzis na duze, a YBR ako hoces da se takoreci obucis na brzaka vozis par meseci i predjes odmah na nesto vece(naravno losija varijanta) zbog toga sto je dosta laksi i povozniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raspucin_Bg 0 Napisano Octobar 18, 2010 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan a kakva su ova dva motora sto se tice servisa i cena? jesu li skupi? koliko npr kosta osnovni servis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog visine logican izbor je Varadero. ALI treba posle prodati nekome motor od 125cc za 2000 evra. A to tesko ide. Prilicno sam siguran da ce YBR lakse da se proda. Na slican fazon imas i Hondu cm 125 Suzuki gn 125 ali racunaj da su takodje omanji motori (i dosta retro). Servis je za sve 125cc manje vise isti i sve mozes sam uraditi uz malo alata i uputstvo sa neta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 18, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Na slican fazon imas i Hondu cm 125 Suzuki gn 125 ali racunaj da su takodje omanji motori (i dosta retro). Takodje dobri izbori, mada malo manje moderni motori kao sto si rekao. Servis je za sve 125cc manje vise isti i sve mozes sam uraditi uz malo alata i uputstvo sa neta. Ako se misli na manje servise, ulje filteri itd itd onda je tako. Ako mislis na neke vece servise onda sam gotovo siguran da je za hondu skuplji jer em ima dva klipa em se je to "HONDA" Treba napomeniti da se YBR sklapa u KINI iako je to Yamaha. Znaci to je 100% Yamaha samo se tamo sklapa uz Japansku kontrolu kvatliteta (ako to nekome znaci) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Octobar 19, 2010 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Što se Yamahe tiče baci pogled na ovaj tekst http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=178&Itemid=38 Da napomenem da sam ja visok 191 cm i da imam 90 i kusur kila, a sa ovom 125-icom sam u godinu dana napravio 9.500 km. Dakle, može, ali treba biti spreman na (puno) odricanja. Varadero sam vozio samo po parkingu što će reći namam nikavog iskustva osim što mogu reći da je osjetno veći motocikl i da deluje mnogo ozbiljnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 19, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan VAradero jedan od najboljih 125 u toj klasi malo trosi krajnja brzina solidna cena velika ali sve sto je kvalitetnoje i skupo daleko veci od ybr i izgled amnogo ozbiljnije da imam para njega bi pazario ovako gledan neke 2t 125 koje necu moci stalno da vozim jer trose boga oca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raspucin_Bg 0 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan koju bi ste mi jos enduro 125 preporucili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 19, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Dosta jeftiniji a kvalitetan Yamaha TDR 125. 2T ide oko 140 km/h. Ali trosi od 4.5 do 7L ako ga bas mnogo cepas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Octobar 21, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Za CM 125cc mogu da tvrdim da je dobar motor, ima dva klipa, moze sa dvojicom da ide 120km/h. Mozda slabo, mozda jako, ali ide 120km/h sa jednim ili dvoje, ali kad je dvoje treba mu da navuce. Ima jedan prodaje ovde na BJB-u, moze da se dogovori cena... Za Suzukija ne znam. Mozda da pogledas nekog CROSS tiša motor, lepo izgledaju visoki, moj tata ima 185cm i lepo izgleda na mom krosu.... Sa dvoje na motoru nece moci ni stotku da uhvati! Kakvi 120 iz cetvorotaktni kruzer 125. Pricam o realnoj brzini ne na brojkama koje pokaze brzinomer jer verovatno laze i to dosta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Octobar 21, 2010 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako uzimas motor za ucenje, privremeno, mozda je bolje da se malo stisnes na YBR-u. 99% sansi je da ces ga prodati posle godinu ili dve, zato je bolje uzeti jeftiniji motor koji se lakse prodaje. Sto se servisa tice, mene je izasao 3500din kod Rodica, ali mozes i sam da uradis ono sto oni rade, osim sto neko moze da ti pomogne oko stelovanja ventila. Menja se 1l ulja, a filter za ulje je centrifugalni koji se cisti, dakle ne kupujes nov. Filter za vazduh operes, proveris kocionu tecnost i kocnice i to ti je to. Servis za 1000din Registracija mi je bila oko7000din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele_Kg 13 Napisano Octobar 21, 2010 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja ishvali malo svog konja ;D Vozim varadera 2 sezone i presao sam nekih 15000 km sto po gradu sto po otvorenom putu. Maksimalna brzina je nekih 120 potrosnja do 4.2l. Izuzetno je udoban za duza putovanja (ja sam sa njim pravio ture do 600km u danu) i u odnosu na svoje dimenzije veoma je povozan i lak za voznju po gradu. Jedina mana je cena motora a odrzavanje i nije tako skupo. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=62248.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2699 Napisano Octobar 21, 2010 Strucnjak, 1639 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan YBR maksimalna brzina verovatno oko 110, ali realno, ne bih ga mucio preko 100. U kombinovanoj voznji ispod 3l. Pri neznoj voznji padalo ispod 2.5. vrlo precizno mereno. da ponovim, sa 176cm visine pocinje posle nekog vremena da boli vrat od malo pognutijeg polozaja. Sve zavisi koliko planiras da zadrzis motor i kolike ce ti biti ture... Da sam ove pameti bio kada sam kupovao ybr, ne bih uzimao nov i ne bih racunao da cu ga zadrzati vise od 2 sezone. Jako brzo se prevazidje. Imaj to u vidu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sada mi pad na pamet. Zasto ne uzmes Sprint Spt. Na sajamskim popustima ga mozes uzeti za 1700-1800e, nov. U principu sama sasija je direktna kopija honda Varadero 125. Ajde navescu mane i prednosti u odnosu na hondu. Jaci agregat (350 ccm), bolje kocnice (napred dupli disk veceg precnika sa dvoklipnim kljestima, pozadi disk veceg precnika), jeftinji, nov je, garancija, jeftini delovi, vodeno hladjenje (mislim i da honda ima vodeno ali ajde da i to ubrojim), EFI ubrizgavanje, veci rezervoar (28-29L) Mane su sto nema prednju masku vec ima okrugli far kao nacked (mada verovatno mozes da ugradis od varadera) i nije Honda. Ja vozim raptora koji je od istog proizvodjaca. To je najkvalitetniji kinez koji se moze kupiti kod nas. Planiram da uzmem Spt-a samo su finansije problem, inace sve preporuke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1453 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1965 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan veci rezervoar (28-29L) Da li je ovo moguce? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moguce. Rezervoar je ogroman. Kada sednem na njemu skroz mi zakloni noge. Jednostavno napravljen kao ozbiljan i masivan motor. Ovde ima vise podataka: http://www.regal-raptor.com/eng/products_read.asp?id=20&bid=5&types=5 I jos jednu prednost koju bih dao Spt-u je ta sto ima 2 izduva. Izgleda nekako, lepse, simetricnije i uskladjenije i sto je po meni dosta bitno je da pri montiranju bocnih kofera necete morati da stavljate jedan manji od drugog ili u slucaju da stavljate plasticne nece morati na drugoj strani da ima praznog prostora gde nema izduva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...